Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

"ΚΟΥΚΟΥΛΙΚΗ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Δημιουργήθηκε η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ με στόχο να πάρει την Διοίκηση της Επαγγελματικής στις επόμενες εκλογές και να πατάξει το παράνομο εμπόριο, να τονώσει τον τζίρο των επιχειρηματιών, να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις του νησιού και προπάντων (λέμε εμείς) να μην αντιδρά στην σημερινή δημοτική αρχή.
Τώρα ποιος από αυτούς θα αφήσει τη δουλειά του για να κυνηγήσει το παραεμπόριο; Η Φλώρα Αλυφαντή, ο Γουδής Γιώργος, ο Κάτσας Νίκος, ο Κοκόλης, η Αρετή του Αιάκειον, η Χρύσπα, ο Πετράς, ο Μιχάλης Μουτσάτσος, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος… Αυτοί δεν προλαβαίνουν να ουρήσουν θα βρουν χρόνο να τρέξουν να πιάσουν τους γύφτους; Και στα θέματα εργασίας πως θα ενωθούν η δεξιά Αρετή με τον αριστερό Μιχάλη;

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε ο Μπόγρης και τη θέση του πήρε ο Χατζηπέρης. Παραιτήθηκε και ο Κουλικούρδης και τη θέση του δεν πήρε ο Στέλιος Λαζάρου αλλά η Σοφία Γιαννούλη. Ο φιλοδημοτικός τύπος αναφέρει ότι «τώρα ξεκαθαρίζει το τοπίο» κι έχει δίκιο αφού ο κ. Κουλικούρδης δεν άντεξε άλλο τις αρρωστημένες καταστάσεις που επικρατούσαν στην παράταξη τους. Επρεπε να είχε παραιτηθεί νωρίτερα αλλά πάντα ήλπιζε ότι θα ξυπνούσε ο δήμαρχος από τον περίγυρο του που καθημερινά μειώνει την δημοτικότητα του.
Τώρα γιατί δεν αποδέχτηκε ο Στέλιος Λαζάρου την εκλογή του είναι ένα μπλέξιμο κι ας το αφήσουμε στον χρόνο…

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Εργα επέκτασης πεζοδρομίων

Εμείς ρωτάμε κι αν βρεθεί κανένας να απαντήσει- που δεν το πολυπιστεύουμε κιόλας - ας απαντήσει.Το έργο πρέπει να παραδοθεί εκτός απο χρονικά σωστά και τεχνικά σωστά. Εκεί λοιπον που οι πλάκες του πεζοδρομίου σχηματίζουν λοφάκια τι ακριβώς πρόκειται να γίνει; Θα επιδιορθωθούν η το έργο θα παραληφθεί όπως όπως για να προλάβουμε το Πάσχα των εκλεκτών; Και γνωρίζουν οι επιτροπές παραλαβών ότι σε περίπτωση κακοτεχνιών φέρουν ακέραια την ευθύνη μετά την υπογραφή τους;

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ;

Τελικά όσοι εδώ και κάμποσο καιρό υποψιαζόμασταν ότι η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία της δεν είναι και τόσο συμπαγής όσο έβγαινε προς τα έξω φαίνεται ότι σαφώς δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Την αρχή την έκανε ο Γ. Μπόγρης ο οποίος με μια λιτή επιστολή δήλωσε την παραίτηση του από το δημοτικό συμβούλιο μη ανεχόμενος προφανώς την περαιτέρω υποβάθμιση του. Δεν θέλουμε να ερμηνεύσουμε τα αίτια της αποχώρησης του αν δεν το κάνει πρώτα ο ίδιος όμως ήδη σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Κουλικούρδης ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και είναι θέμα χρόνου και αυτή η αποχώρηση. Υπάρχουν και κάποιοι αποστασιοποιημένοι σύμβουλοι που δεν θέλουν να κάνουν το ίδιο αλλά διαφοροποιούνται αισθητά με την πλειοψηφία. Οι αντικαταστάτες όπως ο Φ. Χατζηπέρης από καιρό τώρα ασκούν δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή και αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι τότε τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα της πλειοψηφίας ακόμα και για απλές αποφάσεις και σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρχει πλέον η νομιμοποίηση για δύσκολες. Η πολιτική της δημοτικής αρχής την οδήγησε δυστυχώς σε έναν δρόμο που τελικά δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους δικούς της ανθρώπους. Κρίμα για όλους…

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Μήπως ζουν σε άλλη εποχή;


Το έργο της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της παραλίας ακόμα δεν ξεκίνησε και διακόπηκε μετά από ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Παραλίας κ. Σκλάβαινας. Παράλληλα έχουν γίνει και άλλες μηνύσεις από ιδιώτες επαγγελματίες που όπως ισχυρίζονται δεν υπάρχουν όλες οι μελέτες του έργου.
Επαγγελματίες υπογράφουν αίτηση προς τον Περιφερειάρχη και του τονίζουν την έλλειψη μελετών και η ΤΥΔΚ ζητά από τον Δήμο στις 2 Μαρτίου με το αρ. πρωτ 1631 έγγραφο της τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις του έργου. Την ίδια ημέρα μετά από καταγγελία του Σωματείου Οικοδόμων το ΙΚΑ ελέγχει αν εργάζονται στο έργο μη ασφαλισμένοι. Οι μισοί εργάτες από γειτονική χώρα εξαφανίζονται και ο εργολάβος αναζητά τώρα και αιγινήτες εργάτες.. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Αστυνομία με διαταγή του Εισαγγελέα ζητά την διακοπή των εργασιών μέχρι να γίνει η δίκη.
Στο διάστημα αυτό διαπιστώνεται ότι:
- Δεν υπάρχει οργανωμένο σωματείο επαγγελματιών παραλίας αφού άλλα λένε, άλλα υπογράφουν και τα μέλη του γίνονται εύκολος στόχος της Δημοτικής Αρχής.
- Παρόλο που το πεζοδρόμιο από Ψαραγορά μέχρι Παναγίτσα χρειαζόταν μια διαπλάτυνση, έγινε πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα ο δρόμος να στενέψει πολύ με απρόβλεπτες συνέπειες.
- Το τρέξιμο του αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου για το έργο αυτό εξέπληξε τους πάντες.
- Η παραλία παίχτηκε σε ένα παιχνίδι μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Επαγγελματιών Παραλίας λες και ήταν ιδιοκτησία τους. Δεν ρωτήθηκε κανένας φορέας, κανένας πολίτης.
Η κίνηση στο νησί μας αυξάνεται, τα τροχοφόρα πληθαίνουν και οι άρχοντες μας στενεύουν και αποκλείουν δρόμους. Κι όλα αυτά χωρίς περιφερειακό δρόμο χωρίς απομακρυσμένο λιμάνι από την πόλη. Μήπως ζουν σε άλλη εποχή;

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην παραλία για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων των καταστημάτων. Οι πληροφορίες ότι οι εργασίες θα ξεκινούσαν από το ΔΩΔΩΝΗ για να προλάβουν πριν το Πάσχα να είναι έτοιμα ορισμένα καταστήματα διαψεύσθηκαν. Πιθανότερο σενάριο να ξεκινήσουν την διαπλάτυνση από Παναγίτσα μέχρι Δημαρχείο που πραγματικά είναι ένα κομμάτι που την έχει ανάγκη και να αφήσουν τα υπόλοιπα καταστήματα για αργότερα. Ας μη λησμονάμε ότι η διαπλάτυνση από την πλευρά του ΑΙΑΚΕΙΟΝ είναι μια πρόκληση που πρέπει να συνοδευτεί και με αύξηση του τέλους πεζοδρομίων.
Βέβαια η Επαγγελματική Παραλίας αποφάσισε να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και θα ακολουθήσει και η κυρίως Επαγγελματική με αποτέλεσμα το έργο να καθυστερήσει και να δημιουργήσει προβλήματα κατά την περίοδο του Πάσχα, που το απεύχονται όλες οι πλευρές.
Η Δημοτική Αρχή νομίζει ότι με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων θα επιδείξει έργο που της λείπει από το χαρτοφυλάκιο της θητείας της. Εγώ πάλι θεωρώ ότι το έργο θα στραφεί εναντίον της εάν ο δρόμος στενέψει και οι επισκέπτες του νησιού μας είναι και πάλι χιλιάδες στις γιορτές του Πάσχα.
Η επιμονή στελεχών αυτής της Δημοτικής Αρχής σε έργα που υπάρχουν αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση, κοινωνικούς φορείς και πολιτών είναι ακατανόητη και μόνο ζημιά προκαλεί.