Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Καλή χρονιά...

  Τις τελευταίες μέρες  κάποιες έξτρα υποχρεώσεις μας έχουν  αναγκάσει να παραμελήσουμε το blog το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι επαγγελματικό. Νομίζουμε ότι κάποια σχόλια έχουν πλέον ξεφύγει. Τα σχόλια για τον Παπαδόπουλο και τον Κωστάκο είναι απαράδεκτα και παντελώς κατακριτέα. Ομως επειδή λόγω των υποχρεώσεων  μας δεν τα εντοπίσαμε έγκαιρα -και αυτό είναι δική μας ευθύνη και λάθος - δεν ξέρουμε αν έχει νόημα που θα αφαιρέσουμε αυτά τα σχόλια μιας και έχουν μείνει μέρες πια. Δική μας η ευθύνη στο θέμα και την αναλαμβάνουμε.
   Πάντως πρέπει να πω ότι αυτή η ιστορία με το ίδρυμα Κωστάκου - και όχι με τον άνθρωπο μην τα μπλέξουμε πάλι - για μας αποτελεί ένα μικρό μυστήριο. Οταν εμφανίστηκε το θέμα και το ίδρυμα απο την Νέα Εποχή όλοι αναρωτιόντουσαν ποιός είναι ο Κωστάκος και που τελος πάντων είχε διακριθεί. Ρωτήσαμε και παλαιότερους αλλά δεν πήραμε απάντηση απο πουθενά. Το θέμα στηρίχθηκε παντοιοτρόπως  απο την εφημερίδα και έτσι περπάτησε. Τώρα πόθεν ο φανατισμός για το θέμα τι να σας πώ και εγώ. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
   Πίστευα ότι περισσότεροι θα ασχολούνταν με το θέμα του Παντελάρου και όμως το θέμα Βαρώτσου κυριάρχησε. Εγώ πιστεύω ότι το θέμα Παντελάρου είναι πιο σοβαρό γιατί ενώ ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να ορκιστεί εν τούτοις ορίζει  ότι εκπίπτει αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής του χρέους μέχρι την εγκατάσταση  της νέας δημοτικής αρχής χωρίς όμως να προβλέπει την διαδικασία έκπτωσης. Είναι θέμα αρχής για την νέα δημοτική αρχή να το ξεκαθαρίσει και αν χρειαστεί να κινήσει η ίδια την διαδικασία έκπτωσης. Ξεκάθαρα πράγματα.
   Σε ότι αφορά ειδήσεις τώρα. Αντιδήμαρχοι οι Ν. Κουκούλης, Π. Μουτσάτσος και Φ. Τζίτζης. Πρόεδρος Δ.Σ. ο Π. Πετρίτης και πρόεδος Λιμενικού ταμείου ο Τ. Βάρτζελης. Σάββατο  Πρωτοχρονιά η εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής την Κυριακή 2/1 δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή των οργάνων ( Οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής). Αν δεν τα ξαναπούμε καλή χρονια αν και δύσκολη- το βλέπετε όλοι -το 2011 στην διάρκεια του οποίου θα τσακωνόμαστε ακόμη πιο πολύ.Προφανώς κάνω πλάκα γιατί για να πετύχουμε πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. 

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Η τελευταία εβδομάδα...

  Μια εβδομάδα απέμεινε και η διοίκηση Κουκούλη θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν μιας και ουσιαστικά το έχει κάνει εδώ και καιρό. Πολλοί απο εσάς έχετε έναν περίεργο τρόπο σκέψης που μας μπερδεύει λίγο. Σας είπαμε πολλές φορές ότι ενώ στηρίξαμε τον Σακκιώτη δεν θα αποστούμε του δικαιώματος μας να κάνουμε κριτική όπου νομίζουμε ότι αυτό απαιτείται. Αν το κάνουμε αυτό είμαστε απο τους ριγμένους. Αν δεν το κάνουμε είμαστε του στενού πυρήνα. Αποφασίστε λοιπον τι είμαστε μπας και το μάθουμε και εμείς.
   Επί της ουσίας τώρα έχουμε να θέσουμε ένα θέμα για προβληματισμό προς όλους. Είναι γνωστό και προεκλογικά άλλωστε ότι ο υποψήφιος τότε του συνδυασμού Θ. Παντελάρος και εκλεγμένος πλέον δημοτικός σύμβουλος είχε κάποιο χρέος απο μη καταβολή νερού στον δήμο. Αν δεν κάνουμε λάθος το ποσό είναι γύρω στις 43.000 ευρώ. Ο νόμος είναι σαφής στην προκειμένη περίπτωση. Οσοι εκλεγμένοι χρεωστούν στον δήμο πρέπει να εξοφλήσουν το χρέος τους μέχρι την εγκατάσταση τους  άλλως δεν αναλαμβάνουν. Γνώμη μας είναι ότι εφόσον το χρέος εκρεμμούσε δεν έπρεπε ούτε να ορκιστεί. Δεν μπορουσε να το επιβάλλει κανένας όμως η λογική αυτό υπαγόρευε. Τελικά αυτό δεν έγινε αλλά τώρα που θα γίνει η επίσημη εγκατάσταση πρέπει να το θέμα να λυθεί. Και αν ο ίδιος δεν πράξει το ορθόν και δίκαιον ηθικά και πολιτικά νομίζω ότι η παράταξη  πρέπει να του το υπενθυμίσει. Κι αν χρειαστεί να του απαγορευτεί η ανάληψη. Είναι άδικο μια νέα δημοτική αρχή να φορτωθεί ένα πρόβλημα που δεν την αφορά και να γίνει βορά - εν μέρει και δικαίως - στα ΜΜΕ γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι μια ζωή μπορούν να κινούνται στο ημίφως.  Περιμένουμε  την αντίδραση  και του δημάρχου και της δημοτικής αρχής συνολικά και φυσικά σας δίνουμε δουλειά για το σπίτι περιμένοντας τους σχολιασμούς σας.  
    Δεύτερο θέμα παρακολούθησα το δημοτικό συμβούλιο με την συμμετοχή του Κ. Βαρώτσου για το θέμα της Πύλης. Δικαιωθήκαμε κατ' αρχήν λέγοντας ότι όταν αναβλήθηκε το θέμα προεκλογικά μόνο μετεκλογικά θα επανήρχετο. Οπερ και εγένετο. Υπενθυμίζω ότι ο ίδιος καλλιτέχνης τοποθέτησε τον 'Δρομέα" του στην πλατεία Ομονοίας επί δημαρχίας Εβερτ. Οταν ξεκίνησε μια απο τις αναπλάσεις της πλατείας χρειάστηκε να μετακινηθεί το έργο στην σημερινή του θέση μπροστά στο Χίλτον  για λόγους πρακτικούς. Εκανε αγωγή και απαίτησε απο τον δήμο  60.000.000 δρχ. τότε και δικαιώθηκε παρακαλώ. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια και εδώ και το δώρο να μας βγεί απο την μύτη. Δεν φτάνει που δεν ρώτησαν κανέναν, δεν πήραν άδεια απο πουθενά  και όταν οι αρμόδιοι απάντησαν αρνητικά και ζητούν την μετακίνηση του   να πληρώσουμε και κανένα πανωπροίκι. Ελπίζω δηλαδή...

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Οι νέοι αντιδήμαρχοι και το Προεδρείο

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τις 2 του Γενάρη όπου θα γίνουν οι εκλογές για το νέο προεδρείο του ΔΣ αλλά θα ανακοινωθούν και οι νέοι αντιδήμαρχοι. Σε αυτές τις εκλογές θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας ζωής όπου προεδρεύουν αντιδήμαρχοι που ορίζονται από τον Σάκη.

Όπως είδε το φως της δημοσιότητας οι αντιδήμαρχοι θα είναι ο δάσκαλος Νεκτάριος Κουκούλης που θα αναλάβει τα Οικονομικά και την Διοίκηση, ο τέως αξιωματικός του Ναυτικού Παναγιώτης Μουτσάτσος που θα αναλάβει την Ποιότητα ζωής και ο πρώην πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ, Φίλιππος Τζίτζης. Για τους αντιδημάρχους δεν μπορώ να πω τίποτα αν δεν τους δούμε στο έργο τους.

Μπορούμε όμως να πούμε πολλά για την θέση του Προέδρου του ΔΣ που προωθείται ο πρώην Γυμνασιάρχης Ηλίας Μπέσης και την θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου που θα αναλάβει ο Διευθυντής του ΙΕΚ Παναγιώτης Βάρτζελης. Δεν ξέρω αν είναι οι ενδεδειγμένοι γιαυτές τις νευραλγικές θέσεις που κρύβουν πολλά , δέχονται έντονη κριτική και μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν. Θα περίμενε κανείς, το πρωτοπαλλήκαρο του Σάκη ο Βάρτζελης να ήταν δίπλα του, πρωταγωνιστής στο δύσκολο ξεκίνημα της νέας Δημοτικής Αρχής. Φαίνεται ότι ο Βάρτζελης προτίμησε να μη χάσει την διπλομισθία και να μη φθαρεί δίπλα στον Σάκη που παραλαμβάνει έναν καταχρεωμένο Δήμο.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο χειμώνας είναι εδώ...

   Τα νέα βγαίνουν δύσκολα αυτές τις μέρες και δεν φταίει ο καιρός γι αυτό. Γίνονται συνεχώς διαβουλεύσεις και ακόμη κάποιες θέσεις  συζητώνται. Δεν σας γράψαμε ποτέ απο εδώ όπως λέει κάποιος φίλος ότι πρέπει να τοποθετηθούν βάσει σταυρών  ούτε το υποστηρίζουμε αυτό. Με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Καλλικράτης κατά την προσωπική μας άποψη οι δουλειές που πρέπει να κάνει ο δήμαρχος είναι βασικά δύο. Η πρώτη είναι να κάνει δημόσιες σχέσεις  ανοίγοντας δρόμους για καλές επαφές του δήμου με υπουργεία,διαδρόμους  και όπου αυτό απαιτείται  για το καλό του δήμου. Η δεύτερη είναι η επιλογή των συνεργατών του. Επειδή ακριβώς λόγω των σύνθετων αρμοδιοτήτων που επιβάλλει ο Καλλικράτης  κανένας δεν μπορεί να είναι γνώστης όλων αυτών των πραγμάτων, είναι αναγκαίο να αναθέσει καθήκοντα σε αυτούς που πιστεύει ότι μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις.Να συνεργάζεται στενά μαζί τους και να τους παρακολουθεί αλλά αυτοί θα είναι οι υπεύθυνοι. Προφανώς αυτό εμπεριέχει και το ρίσκο κάποιοι να μην τα πανε καλά. Η γρήγορη αλλαγή τους  θα είναι κριτήριο για την καλή λειτουργία του δήμου. Κανένας λοιπον δεν περισσεύει και εμείς θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Αν κάποιοι απο την προηγούμενη διοίκηση κριθούν επιτυχημένοι ας συνεχίσουν. Αν κάποιοι απο άλλους συνδυασμούς κρίνονται ικανοί ας τους προταθούν θέσεις. Τα πείσματα και οι μικρότητες δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.
   Σε ότι αφορά το θέμα που προέκυψε με το φάξ που αναφέρει η Νέα Εποχή  επειδή μας φάνηκε περίεργο κάναμε και εμείς ένα μικρό ρεπορτάζ πριν την επίσημη απάντηση που δημοσιεύει η εφημερίδα. Φαίνεται ότι όντως δεν υπήρξε φαξ αλλά ήταν οι προτάσεις της υπεύθυνης μηχανικού.  Ομως πιστεύουμε ότι δεν αρκεί η προσωπική επικοινωνία κάποιου με μια εφημερίδα για να λύνονται τα προβλήματα. Φρονούμε ότι έπρεπε να εκδοθεί μια ανακοίνωση προς όλα τα ΜΜΕ που να βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Και όταν γίνει και η επίσημη ανάληψη πρέπει να υπάρχει η ανάλογη ευαισθησία ώστε τέτοια θέματα να απαντώνται  άμεσα απο τον δήμο και όχι να υπάρχουν αντ΄αυτού όπως την περασμένη τετραετία.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μας πήρε και μας σήκωσε...

      Και αυτή την φορά παιδιά, ήταν κυριολεκτικό. Η χθεσινή κακοκαιρία δεν μας άφησε αλώβητους. Ομως η σημερινή μέρα μας ξανάφερε στα ίσα. Πρέπει να έρθει και ο χειμώνας αλλιως έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχουν πολλές ειδήσεις και έτσι θα ασχοληθούμε λίγο με τα δικά μας μιας και είχαμε τη τιμητική μας σε άλλα blogs. Ομως επειδή οι παρατηρήσεις ήταν σωστές θεωρούμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα. Επίμένουμε ότι δεν είμαστε παιδονόμοι. Ομως ειναι φανερό ότι αυτό αφορά την κριτική επι της πολιτικής και όχι την χυδαία αναφορά σε πρόσωπα. Είναι λεπτό το σημείο όμως είναι θέμα δημοκρατίας να προστατευθεί ο ελεύθερος σχολιασμός της εξουσίας ενω στον περιορισμό της χυδαιότητας εμπλέκεται και το στοιχείο της αγωγής του καθενός. Οσοι δρούμε στην μπολγκόσφαιρα  δυστυχώς ακροβατούμε  σε ένα πολύ λεπτό σκοινί σε αυτό το σημείο. Σε ότι μας αφορά δεν βρίσαμε ποτέ κανέναν απο την ανάρτηση , διαβεβαιούμε ότι τα θέματα για την Γωγώ τα πήραμε απο την ανακοίνωση που είχαμε  , μας τα υπενθύμισε ένα σχόλιο και απο την σελίδα του Aeginaportal.
     Ενα άλλο σημείο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι αυτό που έχει σχέση με την στοχοποίηση ανθρώπων ως διαχειριστών. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ο Α η ο Β δικαίωμα τους και πέστε μας εσείς ποιός μπορεί να τους το βγάλει απο το κεφάλι. Ομως το να δείχνεις δίκην "Χίττη" της κατοχής με πληκτρολόγιο σου κάποιους ανθρώπους είναι γελοίο. Και είναι γιατί ευτυχώς δεν ζούμε στην κατοχή όπου όταν τους έδειχναν με το δάκτυλο τους εκτελούσαν με συνοπτικές διαδικασίες. Γιατί να απαντήσουν καποιοι σε ένα ανώνυμο που μπαίνει σε κάποιο blog  και τους ζητά δίκην στραδοδίκη να τους πεί να είναι η δεν είναι διαχειριστές. Εμείς δεν θα απαντούσαμε ποτέ μόνο για να βλέπουμε να το γράφει συνεχώς. Ας πιστεύει ότι θέλει. Δικό του πρόβλημα.  Και σε τελική ανάλυση στο blog μπαίνει με δική του ευθύνη. Δεν τον βάζει κανένας υποχρεωτικά. Αν δεν του αρέσουν  οι διαδικασίες τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία.
 

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Διάφορα σοβαρά και μή...

  Οι ειδήσεις όπως είναι λογικό μεταφέρονται πια και μας έρχονται απο την νέα δημοτικη αρχή. Η παλαιά έχει πια παραδώσει ουσιαστικά και περιμένει απλώς να περάσει ο καιρός να πάει και επισήμως σπίτι της. Ετσι λοιπον η ορκωμοσία της νέας αρχής θα γίνει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τελετών του 1ου δημοτικού σχολείου και  η εγκατάσταση της την 1η Ιανουαρίου 2010.  Σε ότι αφορά τα διαδικαστικά για προεδρεία ,στελεχώσεις επιτροπών κλπ. ο Καλλικράτης επιβάλλει μια σειρά πραγμάτων που πρέπει και προφανώς θα ακολουθηθούν.
   Στις προθέσεις της είναι ορισμένα πράγματα να τρέξουν απο την αρχή όπως π.χ. η λειτουργία των διαμερισμάτων όπου και φαίνεται ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Προβληματισμός μεταξύ των στελεχών επικρατεί για το θέμα των οικονομικών όπου προκύπτουν συνεχώς νέες υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους. Νέες δεσμεύσεις απο ιδιοκτήτες γεωτρήσεων,πολλά χρέη στο μιλητό- κάποιοι έχουν προσφύγει σε δικηγόρους- και κυρίως μια είδηση ότι αναμένεται επίσκεψη απο το ΣΔΟΕ στο Λιμενικό ταμείο που κυκλοφορεί μετ΄επιτάσεως αλλά προς το παρόν διαψεύδεται.  Η αδράνεια της δημοτικής αρχής αυτήν την περίοδο στέρησε 500.000 ευρώ απο την επιχορήγηση για το νερό αλλά όλοι πιστεύουν ότι τελικά το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.
   Για να έρθουμε και στα δικά μας. Πρόβλημα φαίνεται ότι προέκυψε με κάποιο σχόλιο που κάποιος ισχυρίζεται ότι το είδε. Δεν έκοψα κανένα σχόλιο και ούτε είναι στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο. Εγώ δεν το είδα και δεν ξέρω πραγματικά τι έχει συμβεί. Ούτε στα αρχεία του blog υπάρχει κάποιο τέτοιο μήνυμα ούτε πουθενά αλλού. Εκτός αν ο συγκεκριμένος έχει κάτι στο νου του και επιμένει. Τέτοιες τακτικές την περασμένη τετραετία υπήρξαν πολλές και συνήθως απέδιδαν ειδικά απο τον φιλοδημοτικό τύπο. Σε ότι αφορά την κριτική μας προς τον δήμαρχο. Είναι φυσιολογικό να υπάρξει περίοδος χάριτος. Μετά απο αυτήν όμως δεν υπάρχει τίποτα. Περίοδος χάριτος όμως δεν μπορεί α υπάρξει για το θέμα του μνημοσύνου της Γωγώς. Ακόμη και εάν δεν είχαν ειδοποηθεί επισήμως όφειλε κάποιος να παρευρεθεί. Ηταν λάθος η απουσία.
 

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοιος καημός πια...

   Ενα πράγμα που ποτέ δεν έχω καταλάβει είναι ο χρόνος διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και η  χρονική διαφορά που προκύπτει μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχόντων. Αυτό το χρονικό χάσμα πάντα έμοιαζε με κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπου οι προηγούμενοι είχαν όλη την χρονική άνεση να καλύψουν ότι στραβό κι αν είχαν κάνει σε ολόκληρη την τετραετία που πέρασε. Γιατί δεν αναλαμβάνουν αμέσως όπως στις εθνικές εκλογές ποτέ δεν το κατάλαβα.
   Πέρα απο τις όποιες πονηρές σκέψεις υπάρχει και το ψυχολογικό θέμα όταν κάποιοι απογοητευμένοι απο το αποτέλεσμα δεν έχουν την ψυχική διάθεση να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι έχουμε στον δήμο και αυτή την στιγμή. Οι αιρετοί εμφανώς απογοητευμένοι απο το αποτέλεσμα δεν πατάνε κυριολεκτικά στον δήμο. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά απο ανθρώπους που αλλιώς  προσδιόριζαν τον εαυτό τους. Ο δήμαρχος εμφανίζεται ελάχιστες ώρες,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει αφήσει τα πάντα στην τύχη τους και ενώ υπάρχουν σημαντικά θέματα δεν γίνονται συμβούλια και γενικά είναι διάχυτη η αντίληψη του να τελειώνουμε να φύγουμε. Ομως οι αιρετοί πρέπει να έχουν την δύναμη να αντιλαμβάνονται ότι εκλέχτηκαν για να υπηρετούν τους πολίτες και άσχετα εάν αυτοί τους καταψήφισαν οφείλουν να το κάνουν μέχρι τέλους. Αυτό λέει η λογική και αυτό πρέπει να γίνει.
    Στην άλλη πλευρά τώρα των νικητών όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνονται την δυσκολία της αποστολής που αναλαμβάνουν. Τον ενθουσιασμό διαδέχεται ο σκεπτικισμός  και αναμφίβολα όλοι καταλαβαίνουν ότι απαιτείται πολύ σκληρή δουλειά για να ορθοποδήσει ο δήμος απο την δύσκολη θέση που βρίσκεται. Ομως και εδώ ισχύει ότι και προηγουμένως. Εκλέχτηκαν και οφείλουν να βρούν τρόπους και λύσεις να πάνε τον τόπο μπροστά. Τα δύσκολα τα ήξεραν άρα ο μόνος τρόπος που μένει είναι δουλειά και πάλι δουλειά.
  Σε σχέση με το τελευταίο σχόλιο. Η Γωγώ υπήρξε ένας απο τους σπουδαιότερους ανθρώπους του νησιού. Ανοιξε τα μάτια σε πολλούς απο εμάς και μας δίδαξε ιστορία και ήθος. Το φιλολογικό μνημόσυνο  της είναι μια ευκαιρία να αποτίσουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο άνθρωπο.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η οικονομία στο προσκήνιο....

 Φαίνεται ότι η ανακοίνωση ονομάτων σας αρέσει πολύ γι αυτό αντιδράτε άμεσα και μαζικά. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι οι παλιοί μας τελείωσαν. Καινούργια πρόσωπα θα στελεχώσουν την διοίκηση του δήμου και θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν την πολιτκή τους. Αν θα πετύχουν περισσότερα απο τους προηγούμενους , ο λογαριασμός στο τέλος της τετραετίας.  Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι πιο σοφοί,  απο τα λάθη των  προηγούμενων μπορούν να μάθουν πολλά και κυρίως τι δεν πρέπει να κάνουν.
   Επί της ουσίας τώρα. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτή την φάση είναι απολύτως απαραίτητος ένας άνθρωπος με ειδικές γνώσεις επί των οικονομικών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νομίζω ότι κάποιος τέτοιος θα μπορούσε να αποσβέσει και τον δικό του μισθό αλλά και να δώσει σωστές κατευθύνσεις για το πως πρέπει να κινηθεί ο δήμος ούτως ώστε να καταφέρει τουλάχιστον να ισοσκελίσει έσοδα έξοδα ,στις επόμενες βέβαια χρήσεις ,όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την  παράδοση δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά  αιτήματα για χρέη που οπως ισχυρίζονται οι αιτούντες  τους δόθηκαν προφορικές διαβεβαιώσεις.  Ομως επειδή ο δήμος δεν μπορεί να είναι μπακάλικο και μάλιστα χωρίς  τεφτέρι δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη τέτοια αιτήματα ακόμη κι αν είναι αληθινά. Ακόμα πρέπει να χυθεί αίμα για την εξασφάλιση χρηματοδοτικών προγραμμάτων απο κάθε πηγή που θα βοηθούσαν την  κατάσταση. Το μάζεμα των εξόδων, η αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου , οι επιχορηγήσεις για το νερό και κυρίως η σωστή σχέση απέναντι στους προμηθευτές του δήμου είναι πολύ σημαντικά κομμάτια. Γι αυτό ξαναλέω ένας ειδικός επι αυτών νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητος.