Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πάει ο μήνας...

 Ο καιρός περνάει γρήγορα και πολλοί δεν το καταλαβαίνουν καν. Ετσι ήδη συμπληρώθηκε ένας μήνας περίπου μήνας απο την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και για να είμαστε και ειλικρινείς δεν περιμέναμε να δούμε και τίποτα εντυπωσιακό όμως μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η δημοτική αρχή φαίνεται να διακατέχεται απο έντονο άγχος για την παραγωγή έργου. Πρέπει λοιπον να πούμε ότι καλό είναι να θέλεις να παρουσιαστείς συνεπής απέναντι στους συμπολίτες μας που σε τίμησαν με την ψήφο τους όμως για να υπάρξει ουσιαστικό έργο υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Και αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με την μεθοδικότητα και την οργάνωση με την οποία κινείσαι προκειμένου να επιτύχεις τους στόχους σου. Δεν μπορεί καμιά δημοτική αρχή να κάνει σε 1 η 2 η 3 ακόμα μήνες όσα δεν έκαναν όλες οι προηγούμενες σε χρόνια  Σε μια δύσκολη όμως εποχή σαν την σημερινή όπου οι χρηματοδοτήσεις είναι ανέκδοτο πλέον οφείλει κανείς να κινηθεί με μόνο όπλο  τις γνώσεις και την  καλή του οργάνωση. Εξυπνες, καινοτόμες και πρακτικές λύσεις είναι η απάντηση στις προκλήσεις των καιρών. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της παρουσίας του έχει να κάνει με την τήρηση του προεκλογικού προγράμματος.Ξέρουμε  ότι τα προεκλογικά προγράμματα δεν είναι ότι καλύτερο για τους δημάρχους που εκλέγονται και συνήθως ξεχνούν την ύπαρξη τους  όμως η κριτική μπορεί να γίνει μόνο επ΄αυτών.   Εαν λοιπον η δημοτική αρχή δουλέψει με αυτή την λογική έχει  πιθανότητες να πετύχει. Αλλιώς κινδυνεύει να τρέχει και να μην φτάνει.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η 26η Ιανουαρίου...

 Η ημερομηνία αυτή είναι σίγουρα μια σημαντική ημέρα για όλη την Αίγινα. Η επίσημη ορκωμοσία του κυβερνήτη έγινε την 26η Ιανουαρίου του 1828 και η προσπάθεια που ξεκίνησε η δημοτική αρχή να καθιερωθεί  αυτή η ημέρα ως επίσημη αργία έχει μια ιδιαίτερη σημασία  στην προσπάθεια να κερδίσουμε αυτό που μας ανήκει και ουσιαστικά μας έχουν κλέψει. Τον τίτλο της πρώτης πρωτεύουσας του νέου ελληνικού κράτους.  Η ιστορία είναι απαραίτητη γιατί αποτελεί τον σύνδεσμο με το παρελθόν και μας δείχνει το μέλλον. Δυστυχώς εμείς  ως Αιγινήτες εννοώ φερόμαστε ακριβώς όπως τότε οι Ελληνες στον Καποδίστρια. Μαλώνουμε μταξύ μας για αστεία πράγματα αντί να κάνουμε κριτική σε όσα γίνονται και κυρίως σε όσα δεν γίνονται.  Αντί να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι οφείλουν να έχουν γνώμη και να την εκφράζουν και οι υπόλοιποι να την σέβονται και να την υπολογίζουν. Κανείς δεν είναι de facto - γαι να χρησιμοποιήσουμε και ένα σχετικό όρο -  πιο έξυπνος απο κανέναν και κανενός η γνώμη δεν μετράει περισσότερο απο του άλλου. Απλώς πρέπει να τις ακούμε όλες και να προσπαθούμε να τις συνθέτουμε. Τώρα αν κάποιοι δείχνουν να πιστεύουν ότι αυτοί είναι αλάνθαστοι και οι άλλοι  άχρηστοι καλό θα είναι να προσγειωθούν, να συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται και να βοηθήσουν ο καθένας με τις δυνάμεις του  στο να λυθούν πέντε πράγματα γιατί σε λίγο μας βλέπω χωρίς καράβια , με το νερό στα 5 η 6 ευρώ το κυβικό , χωρίς λιμάνι κλπ. κλπ. και εμείς ακόμα θα τσακωνόμαστε ποιός έχει το blog  η ποιός  κάρφωσε την συνομιλία στο δελφίνι.  Ας δούμε λίγο πιο μπροστά. Είναι αστεία αυτά. Κάποιοι δείχνουν να μπαίνουν στο νόημα. Κάποιοι πάλι είναι αμετανόητοι. Τι να κάνουμε; Σε ένα κήπο ανθίζουν και κάκτοι και τριαντάφυλλα.  Και εμείς δεν θα πάρουμε κλαδευτήρι να τα κόψουμε. Αξίζουν όλα το ίδο.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Και τώρα επι το έργον...

Εγινε λοιπον και το πρώτο δημοτικό στμβούλιο και οι εντυπώσεις απο το ξεκίνημα της νέας δημοτικής θα έλεγα ότι είναι σύμφωνα με την δημοσκοπική κλίμακα απαντήσεων μάλλον καλές. Γενικά υπάρχει μια συναινετική διάθεση απο πλευράς συμπολίτευσης, απο την πλευρά Κουκούλη σαφής προσπάθεια να υπερασπίσει το έργο που πιστεύει ότι έκανε και απο την πλευρά Γρηγορόπουλου ένας κλεφτοπόλεμος απο την πλευρά κυρίως του έμπειρου Γκότση που προσπαθεί να κλέψει εντυπώσεις και απο τους  δύο. Οι τοποθετήσεις στην ΚΕΔΑ και το λιμενικό ταμείο ειδικά στην πρώτη εγγίζουν το απίστευτο μέχρι πριν λίγο καιρό η διοίκηση να έχει οριακή πλειοψηφία αν την έχει κι αυτή.  
  Εντύπωση μας προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της "παλαιάς εποχής΅ που ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να πείσει μάλλον τους οπαδούς  της ότι υπάρχει ρεβανσισμός, αλαζονία και διάφορα τέτοια ευτράπελα με κορωνίδα  την προτροπή να μαζέψει τα blogs που τόσο την ενοχλούν. Καλά υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι ο Σακκιώτης ελέγχει καποιο blog και μπορεί με το πάτημα ενος κουμπιού να περιορίσει την δράση του;  Τελικά μήπως εκείνοι στους οποίους απευθύνεται το δημοσίευμα είναι οι δικοί τους άνθρωποι που βλέπουν τον Σακκιώτη και τους ανθρώπους του να παραμένουν το ίδιο απλοί και ανθρώπινοι, να κυκλοφορούν όπως και πριν αντίθετα με κάποιες άλλες ψυχές που η μύτη τους τράκαρε στις τέντες των καφενείων όταν αποφάσιζαν να τιμήσουν τους άλλους με την ακριβοθώρητη παρουσία τους;  Και όταν οι άνθρωποι  κινδυνεύουν να βγούν απο το μαντρί μπαίνουν τα μεγάλα μέσα εν δράσει.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μας άλλαξαν τα φώτα μεν αλλα...

  Κάποια τρέχοντα νέα μας υποχρεώνουν να ξεφύγουμε απο την γραμμή συζήτησης αλλά θα επανέλθουμε συντόμως. ετσι λοιπον στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο θα επισημοποιηθούν οι τοποθετήσεις του Τ. Βάρτζελη στο Λιμενικό ταμείο και του Ν.Τζίτζη στην προεδρία της νεαρής αλλά πολύπαθης ΚΕΔΑ. Να δούμε λοιπόν και αυτούς στα νέα τους καθήκοντα. Κάποιοι φίλοι μας κατηγόρησαν ότι δεν δίνουμε ειδήσεις. Το θέμα δεν είναι αν ξέρουμε η όχι. Δεν το κάνουμε εν είδει πρωτοπορίας για τον απλό λόγο ότι δεν είμαστε γραφείο τύπου κανενός. Αν ο δήμος θέλει να επικοινωνήσει το όποιο έργο του ας το κάνει μέσω δικών του μηχανισμών και όχι μέσω ημών. Ας δημιουργήσει γραφείο τύπου η ότι άλλο θέλει. Στηρίξαμε τον Σακκιώτη στις εκλογές γιατί πιστέψαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ήταν η καλύτερη λύση. Ομως δεν θέλουμε να ακυρώσουμε μόνοι μας το δικαίωμα μας για κριτική. Τελεία και παύλα.  
   Τα νέα για την ΔΕΗ τα είδατε. Προφανώς οι τύψεις τους τους οδήγησαν σε αυτή την εντυπωσιακή χορηγία που μακάρι να καταφέρει να προχωρήσει  μιας και τα προβλήματα που καθυστερούσαν το έργο δεν έχουν δυστυχώς εκλείψει. Ομως κατ' εμέ πέρα απο το σημαντικό της χορηγίας νομίζω ότι μας διαφεύγει κάτι πιο σπουδαίο. Η ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι θα εγκαταστήσει 15 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη μέχρι τον Ιούνιο που θα καλύψουν την αυξημένη ζήτηση του καλοκαιριού μιας και ο μοναδικός ανάδοχος  για την πόντιση του καλωδίου δήλωσε ότι μπορεί να τελειώσει το έργο στις 15 Σεπτεμβρίου  δηλαδή μετά το καλοκαίρι με το μπλάκ άουτ να καραδοκεί. Ετσι προτιμήθηκε η λύση των γεννητριών για φέτος και το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρξει και το καλώδιο. 
   Το πιο σημαντικό όμως είναι η δέσμευση των υπευθύνων της επιχείρησης ότι το 2014 σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΔΕΣΜΗΕ  θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση σταθμού υψηλής τάσης  2Χ50 ΜΒ με πόντιση καλωδίου απο τα Μέγαρα. Επένδυση ύψους 50.000.000 ευρώ η μεγαλύτερη στην νησιωτική Ελλάδα. Εξελίξεις πολύ σημαντικές και ουσιαστικές.
   Σε ότι αφορά την προηγούμενη ανάρτηση να πώ ότι δεν γνωρίζω καμία μελέτη για την μεταφορά νερού με ίδια μέσα δηλαδή δικές μας υδροφόρες. Ούτε για τις αφαλατώσεις. Αν κάποιοι το γνωρίζουν ας μου ποιοι και πότε το έκαναν. Με ενδιαφέρει να τα αναζητήσω.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κέρδος είναι να μιλάμε...

Φαίνεται λοιπον ότι τα πράγματα κάπως ηρέμησαν μετά την αποκάλυψη του διαχειριστή μαϊμού βιβλιοθηκάριου που αντί για βιβλία βάζει ταπετσαρίες με βιβλία. Αρα λοιπον μπορούμε να δοκιμάσουμε να ασχοληθούμε και με κάτι σοβαρότερο. Τα προβλήματα που απασχολούν την Αίγινα είναι πολλά. Σκέφτηκα λοιπον απο που να αρχίσω και ποιό είναι το σπουδαιότερο Τυχαία το μάτι μου πήρε ένα άρθρο της realnews της 9-1-2011 για το νερό και είπα να αρχίσω απο εκεί αν και υπάρχουν και άλλα εξίσου σοβαρά.
Ετσι λοιπον έχουμε και λέμε. Είναι άραγε ο αγωγός η λύση για το πρόβλημα της ύδρευσης; Τι άλλο θα μπορούσε να υπάρξει εναλλακτικά; Ο αγωγός είναι ένα έργο που έχει αμφίβολη χρηματοδότηση πρώτον. Ομως ακόμα και εάν βρεθεί η χρηματοδότηση δεν υπάρχει πλέον η παλιά καλή ΕΥΔΑΠ αλλά η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. η οποία ακόμα και αν βάλει τα 14 εκατομμύρια θα τα ζητήσει πίσω. Και βεβαίως ο προσφορότερος τρόπος είναι η τιμή του νερού. Πόσο θα αυξηθεί; Που θα πάει; Σε τι βάθος χρόνου; Τα χερσαία που απαιτούνται απο θα πληρωθούν; Προφανώς πάλι απο την τιμή του κυβικού.
Οι δημοτικές αρχές έπρεπε να εδώ και χρόνια να έχουν αντιμετωπίσει το θέμα συναινετικά και στοχευμένα. Δεν το έκαναν και όλοι ψαρεύουν στα θολά νερά. Ποιός μπορεί να μου πεί εμένα ότι εάν αγοράσουμε δύο υδροφόρες ως δήμος και τις βάλουμε να μεταφέρουν νερό απο την Περάνη μέχρι το Λεόντι - 4 μίλια όλα κι όλα - το νερό δεν θα είναι φθηνότερο; Εχουμε κάποια μελέτη γι αυτό; Ασε που κάποιοι γνωρίζουν ότι στο παρελθόν προτάθηκαν υδροφόρες για χάρισμα και κάποιοι δεν τις δέχθηκαν.
Γιατί δεν μπορούμε να αποκτήσουμε μικρές μονάδες αφαλάτωσης που προφανώς δεν μπορεί να είναι αποκλειστική λύση αλλά να λειτουργούν συμπληρωματικά στο ισοζύγιο του νερού; Γιατί δεν μπορούμε να δρομολογήσουμε μικρούς βιολογικούς που θα επεξεργάζονται λύματα και θα αποδίδουν ταυτόχρονα νερό για πότισμα; Γιατί δεν προχωράμε σε μικρά φράγματα, σε λιμνοδεξαμενές και κυρίως γιατί δεν διαχειριζόμαστε σωστά το λίγο νερό που έχουμε; Γιατί δεν επιβάλλεται η κατασκευή στέρνας για την συγκέντρωση ομβρίων στις νέες οικοδομές;
Το θέμα του νερού κρύβει μεγάλα συμφέροντα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ίδιος άνθρωπος με διάφορες εταιρείες τροφοδοτεί με νερό όλα τα νησιά του Αιγαίου. Ομως όποιος θέλει να κάνει ομελέτα πρέπει να σπάσει αυγά. Θέλω να πιστεύω ότι θα συμβάλετε και εσείς να δούμε αν μπορεί να υπάρξει μια λύση. Πολλοί θα πούν και λοιπον; Τι θα γίνει; Θα σας απαντήσω ότι όποιος θέλει να ακούσει ακούει. Οποιος δεν θέλει δεν θα το δεί

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Είναι γάτα, είναι γάτα....



    Τα θερμά μας συγχαρητήρια. Επειτα απο τις υποδείξεις των Κλουζό της περιοχής μας εμείς εντοπίσαμε τον διαχειριστή και μάλιστα επί το έργον. Τώρα λοιπον που λύσαμε το πρόβλημα αυτό μπορούμε να πάμε και λίγο παρακάτω. Το τελευταίο σχόλιο έθεσε θέμα για την κατάντια των blogs ανα τον κόσμο. Το ερώτημα που τίθεται είναι βέβαια αμείλικτο. Οτι κι αν είναι οι διαχειριστές εάν οι σχολιαστές θέλουν μπορούν το επίπεδο να κρατηθεί. Οταν όμως εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με προφανή στόχο να μην υπάρξει κριτική επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής αλλά και όπως το πάνε ούτε επί της τωρινής τότε τι κάνουν οι διαχειριστές; Κλείνουν τα σχόλια θα πούνε κάποιοι. Είναι λύση αυτό; Οχι θα πούμε εμείς με την εμμονή που μας διακατέχει να πιστεύουμε ότι κάποιοι μπορεί να έχουν και προσωπικά όρια χωρίς αστυνομικού τύπου παρεμβάσεις. Συγχωρήστε μας αν πιστεύουμε ότι η αγωγή κάποιων είναι συστατικό στοιχείο μιας συζήτησης. Είναι προφανώς κουσούρι να πιστεύεις ότι κάποιοι μπορούν να βελτιωθούν αντίθετα απο την μέχρι τώρα πόρεία τους. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ότι και να κάνεις. Και πιστέψτε μας ότι κάποιοι έχουν σπουδάσει φασισμό.Κλασικό παράδειγμα η υποτιθέμενη διαγραφή σχολίου απο τον 10.08. Αν προσέξετε καλά γράφει ότι η ανάρτηση αφαιρέθηκε απο τον συγγραφέα και όχι απο τον διαχειριστή που λέει όταν αφαιρούμε περιεχόμενα εμείς. Ερασιτεχνική προσπάθεια  βέβαια αλλά την δουλειά της την κάνει  για να πάρουν πάσα τα  παπαγαλάκια. Την επόμενη φορά θα το κάνουν καλύτερα. 
   Η προσπάθεια έχει σκοπό να απαξιωθούν τα blogs ούτως ώστε αυτά που έρχονται και κάποιοι τα τρέμουν να φαίνονται ως αναξιόπιστα. Οσο περνάνε οι ημέρες και στον δήμο θα ενημερώνονται περισσότερο τόσο και οι επιθέσεις θα εντείνονται. Ομως το χατήρι δεν θα τους κάνουμε. Θα παρακαλέσουμε όσους έχουν λίγο μυαλό να μην μετέχουν στο ξετικατινιάσμα που επικρατεί μεταξύ των σχολιαστών  και θα προσπαθήσουμε απο την επόμενη κιόλας ανάρτηση  θα θέτουμε πλέον προβλήματα και θα ζητήσουμε απο τους σχολιαστές να μας πούν την γνώμη τους γι αυτά. Τα σχόλια δεν θα κλείσουν γιατί η κριτική και η αλήθεια είναι συσταστικά  στοιχεία της δημοκρατίας που δυστυχώς κάποιοι δεν επιθυμούν. 
  

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ας πάμε λίγο μπροστά...

  Ορίστηκαν λοιπον και οι τρείς αντιδήμαρχοι και πλέον μετά απο την απαραίτητη ενημέρωση θα πρέπει να υπάρξουν και τα πρώτα δείγματα γραφής. Κάποια απο αυτά βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση. Π.χ. γνωρίζουμε ότι ζητήθηκε απο παλαιούς υπαλλήλους του Λιμενικού ταμείου να συμμετάσχουν στην νέα επιτροπή πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει η επιθυμία να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο χώρο άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και δεν είναι μαϊντανοί. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια σύσκεψη για το θέμα του εορτασμού του ερχομού του Καποδίστρια όπου κλήθηκαν πολλοί φορείς και πρόσωπα ( μεταξύ των οποίων και υποψήφιοι του Κουκούλη) όπου κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα πολλές εκ των οποίων έγιναν και αποδεκτές. Πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε πάντως επαναλαμβάνουμε ότι βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση.
   Οσο αφορά τα δικά μας τώρα εδώ βλέπω ότι έχουμε έναν πόλεμο κυριολεκτικά χωρίς αιτία. Την αλήθεια την είπε ένας σχολιαστής πιστεύω που τόνισε ότι την πρώτη τριετία της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπήρξε ένα όργιο παραπληροφόρησης, κατασυκοφάντησης ανθρώπων που είχαν αντίθετη άποψη και επειδή δεν υπήρχε άλλη φωνή αυτό περνούσε εύκολα. Μετά την εμφάνιση των blogs χάθηκε το μονοποπώλιο  της ενημέρωσης και αυτό αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους  ήταν μια απο τις αιτίες που χάθηκαν οι εκλογές. Αυτό πιστεύω ότι είναι και η αιτία που κάποιοι μαθημένοι σε αυτήν την λογική δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν ότι έχουν και οι άλλοι πλέον φωνή. Γι αυτό αντιδρούν σε κάθε είδους κριτική με τέτοια μανία.   Η κριτική στο παρελθόν είναι απαραίτητη για να αποφευχθουν τα ίδια λάθη στο μέλλον και όποιοι το καταλάβουν το κατάλαβαν. Αλλιώς τι να κάνουμε;   

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Και καλά κρασιά...

·         ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Παράδοση – παραλαβή με ενημέρωση στο Δήμο Μελισσίων ενόψει της μετάβασης στον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης
Ηλεκτρονική ανάρτηση όλων των υπομνημάτων που παραδόθηκαν
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/12/2010, στο Δήμο Μελισσίων, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Μελισσίων κ. Μανώλη Γραφάκου η παράδοση – παραλαβή στον νέο Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης κ. Δημήτριο Στεργίου – Καψάλη.
Έγινε από το Δήμαρχο Μελισσίων μια γενική ενημέρωση για τα σημαντικότερα ζητήματα του Δήμου Μελισσίων και παραδόθηκαν στη νέα Δημοτική Αρχή υπομνήματα όλων των υπηρεσιών για όλα τα βασικά και τα τρέχοντα θέματα του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος απευθυνόμενος προς τα στελέχη της νέας διοίκησης του Δήμου δήλωσε: «Εύχομαι συγχαρητήρια στη νέα Δημοτική Αρχή και καλή επιτυχία στο έργο της. Θεωρώ ότι ξεκινάει η πιο κρίσιμη και πιο δύσκολη περίοδος στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο εξαιτίας της δυσκολιών που φέρνει η εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, όσο και εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που περνάει η χώρα, στην αντιμετώπιση της οποίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί αρωγός στους πολίτες. Ενημέρωσα το νέο Δήμαρχο για όλα τα τρέχοντα και βασικότερα θέματα του Δήμου Μελισσίων και είναι προφανές ότι το ίδιο έχουν κάνει και οι συνεργάτες μου στα Νομικά Πρόσωπα και τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα. Είναι επίσης προφανές ότι θα είμαστε στη διάθεση της νέας διοίκησης για ότι περαιτέρω ενημέρωση χρειαστεί. Παραδίνουμε ένα Δήμο έτοιμο σε πρώτη φάση, για να υποδεχθεί τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Καλλικράτης. Ελπίζω να λειτουργήσουμε σωστά σε πνεύμα συναίνεσης και να δουλέψουμε για το καλό των δημοτών και της πόλης μας στα επόμενα χρόνια».

  • Τα υπομνήματα που παραδόθηκαν στη νέα Διοίκηση είναι:
  • Υπόμνημα τεχνικής υπηρεσίας
  • Υπόμνημα τμήματος πολεοδομικών εφαρμογών
  • Σημείωμα υπηρεσίας καθαριότητας
  • Σημείωμα τμήματος προσωπικού
  • Σημείωμα του γραφείου εσόδων
  • Κατάσταση εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων
  • Ενημερωτικό σημείωμα τεχνικού συμβούλου
  • Ενημερωτικό σημείωμα της υπηρεσίας του δημοτικού κοιμητηρίου
  • Πίνακας οφειλών του Δήμου Μελισσίων και ταμειακού υπολοίπου 31/12/2006
  • Πίνακας δανείων του Δήμου Μελισσίων
  • Πίνακας οφειλών ΚΑΠΗ και ταμειακού υπολοίπου 31/12/2010
  • Πίνακας οφειλών Παιδικών Σταθμών και ταμειακού υπολοίπου 31/12/2010

Τα ανωτέρω στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από 3/1/2010 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.manolisgrafakos.gr.
Εντός του Ιανουαρίου και μετά τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξει η ανάλογη παράδοση των κοινωφελών επιχειρήσεων στης νέες διοικήσεις των νέων νομικών προσώπων.



       Αφιερωμένο εξαιρετικά στους μικρόνοες αλαλάζοντες  

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

2011 ευχές...

  Κίνηση παρατηρώ και ζωηράδα. Το κίνημα μην απαντάτε έχει πολύ πλάκα και εγώ το προσυπογράφω. Αν πρόκειται να ξεσκαρτάρουμε απο κάποιους κομπλεξικούς που θεωρούν ότι πρέπει να αγιοποιήσουμε τον Κουκούλη και τους συν αυτώ η καλύτερη μας. Οπως έχετε διαπιστώσει δεν είμαστε επαγγελματικό blog. Δεν έχουμε διαφημίσεις και δεν βγάζουμε λεφτά απο αυτό. Χάρη θα μας έκαναν ορισμένοι αν μας άφηναν να συζητήσουμε έστω και λιγότεροι για τα προβλήματα που απασχολούν το νησί  αντί να ανεβάζουν τον μετρητή επισκέψεων προτρέποντας τους αλλους να μην απαντάνε. Τα blogs είναι μια σύγχρονη μορφή ανταλλαγής απόψεων όταν αυτό γίνεται νηφάλια και χωρίς  πάθος. Μπορεί να ακουστούν και καλά πράγματα και εμείς αυτό θα το επιδιώξουμε. Αν σε κάποιους δεν αρέσει τι να κάνουμε;
   Εγινε λοιπον η χθεσινή εγκατάσταση και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η απουσία των πρώην και επισήμως πλέον δημοτικών αρχόντων οι οποίοι σε μια ακόμη επίδειξη της αντίληψης για τα κοινά που είχαν περιφρόνησαν για μια ακόμη φορά  τους πάντες και τα πάντα και δεν παρέστησαν ούτε στην παράδοση των καθηκόντων τους. Εδώ θα μου πείτε τους έφτυναν όσο ήταν δημοτική αρχή τώρα που είναι και πρώην τι περίμενες...
    Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο δεν υπήρξαν εκπλήξεις πλην και πάλι της άρνησης της κίνησης Ευθύνης να προτείνει υποψήφιους για την θέση του γραμματέα του Δ.Σ. καθώς και για την επιτροπή ποιότητας ζωής. Ετσι όπως και σας είχαμε πεί εκλέχτηκαν οι άνθρωποι της πλειοψηφίας. Νομίζω ότι μια ιδιαίτερη μνεία πρέπει να υπάρξει για την παρουσία του εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Στέλιου Κοττάκη. Οσες πολιτικές αντιρρήσεις κι αν έχουμε σχετικά με την δράση του κόμμματος του εντούτοις τον προτιμώ σφόδρα απο τον ενιστάμενο του Γρηγορόπουλου που διεκδικεί την έδρα. Τώρα βέβαια το πρωτοδικείο θα αποφασίσει αλλά η γνώμη μου δεν αλλάζει...