Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πέρασε ένας χρόνος...


    Πέρασε ήδη ένας χρόνος απο την πρώτη μας ανάρτηση. Ενας χρόνος εκρηκτικός και δύσκολος. Μεσολάβησαν και οι εκλογές και τα πράγματα εκ των πραγμάτων έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Πιστεύουμε ότι περπατήσαμε σωστά όλο αυτό το διάστημα. Μακριά απο εμάς η λογική ότι τα κάναμε όλα καλά. Και λάθη κάνουμε και γενικώς δεν ανήκουμε σε αυτούς που εμμένουν  σε δογματισμούς και προκαταλήψεις. Στηρίξαμε τον Σακκιώτη γιατί πιστέψαμε πως ήταν όχι η ιδανική λύση αλλά η καλύτερη απο αυτές που είχαμε. Εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια άποψη. Αν όμως απο πλευράς του έχουμε τα ίδια κρούσματα που είχαμε και παλαιότερα δεν θα διστάσουμε να βρεθούμε απέναντι του. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα.  Ομως δεν αδικήσαμε κανέναν απο βήματος τουλάχιστον και αν έλειπαν κάποιες ακρότητες απο πλευράς σχολιαστών θα είμαστε και πολύ καλύτερα. 56.000 άνθρωποι - για την ακρίβεια χτυπήματα - είναι ένας σοβαρός αριθμός. Οσο και αν η αντικειμενικότητα είναι ένα εντελώς υποκειμενικό πράγμα εμείς θα προσπαθήσουμε να την υπηρετήσουμε και στην συνέχεια.                

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως...

 Φαίνεται ποιπον ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Οταν κάποιοι ισχυρίζονται ότι απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν για το φυστίκι κάτι δεν πάει καλά. Ποιός μίλησε σε 600 και πλέον σχόλια για την απόφαση που έφερε τελικά στο φώς ο θεωρητικά "εχθρός" aiakos.  Επειδή σε εμάς άρέσουν τα δύσκολα θα το πάμε  λίγο παρακάτω. Ποιός έκανε πρόταση ένα χρόνο πριν τον ορισμό της επιτροπής τον Μάϊο 2009  απο το δημοτικό συμβούλιο με προταση της πλειοψηφίας ( του δήμαρχου δηλαδή)  και συγκεκριμένα τον Μάϊο του 2008 στον αγροτικό συνεταιρισμό να οργανωθεί η εκδήλωση με τον συνεταιρισμό και τον δήμο αναλάμβανοντας  και το επιχειρηματικό ρίσκο παρακαλώ; Θέτοντας τις επικοινωνιακές και άλλες δυνατότητες στην διάθεση του σκοπού του ; Προτείνοντας τον χώρο του πάρκινγκ στις φυλακές ως καταλληλότερο χώρο; Και επειδή ο συνεταιρισμός δεν έδειξε προφανώς το απαιτούμενο ενδιαφέρον ανέλαβε την οργάνωση ο δήμος που δεν του "αρέσει" να κάνει τον επιχειρηματία. Και μάλιστα σε  πολύ καλύτερη θέση στην παραλία. Και τον Δεκέμβριο του 2008  τότε πως η επιτροπή  που ορίστηκε τον Μάϊο του 2009 έκανε διαγωνισμούς για το λογότυπο και επέλεγε καλλιτεχνικές επιτροπές κλπ.;
   Ενα δεύτερο θέμα που δεν συζητήθηκε επαρκώς κατά την γνώμη μας είναι αυτό του καθαρισμού του όρμου της Βαγίας κατ΄ανάθεση. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι ο Σακκιώτης ψηφίστηκε απο το γεγονός ότι οι πολίτες ήταν αγανακτισμένοι απο ανάλογες συμπεριφορές της προηγούμενης διοίκησης. Δεν αρκεί οι αποφάσεις αυτού του είδους να είναι απλώς νομότυπες. Χρειάζονται κυρίως την ηθική νομιμοποίηση ότι αυτοί που διαχειρίζονται χρήματα του δημοσίου το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Ετσι λοιπον η επιλογή είναι τουλάχιστον άστοχη και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί. Γιατί το "δίς εξαμαρτείν"...
   Ενα ακόμη θέμα είναι το πρόβλημα του νερού. Οι υδρομεταφορείς προφανώς σπρωγμένοι και απο σχετικά δημοσιεύματα αρχίζουν πάλι να εκβιάζουν - όπως έκαναν πάντα για να είμαστε δίκαιοι - με την μεταφορά του νερού. Νομίζουμε ότι πλέον είναι χρόνος ο δήμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με πιο δραστικούς τρόπους τόσο στην μεταφορά όσο και στην πληρωμή τους. Επιτέλους δεν μπορεί ένας ολόκληρος δήμος να τρώει τα σωθικά του επί τόσα χρόνια με την υπόθεση του νερού. Πρέπει να υπάρξει ένα τέρμα.  

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αντε και του χρόνου...

  Αποφάσισε λοιπον εχθές η ΚΕΔΑ  για την νέα πολυπληθή οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αφού πρώτα έγινε χαμός όλη την εβδομάδα κυρίως  στα blogs που όμως δεν γνωρίζουμε τι προσβασιμότητα έχουν στον μέσο πολίτη. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο πολλές και ποικίλες  και δείχνουν απο μόνες τους το ενδιαφέρον  που έχει το θέμα. Η προσπάθεια να μεταφερθεί το πρόβλημα απο τα ερωτήματα που τέθηκαν για την θεσμική θέση της επιτροπής στα όσα έγιναν απο εδώ και απο εκεί και η ειρωνική "δήθεν" διάθεση ορισμένων  να "αποδομήσουν" την ανάρτηση δείχνει το έντονο ενδιαφέρον κάποιων για το θέμα. Και κυρίως να μην απαντηθεί η ουσία των ερωτημάτων. Πότε, που και απο ποιούς αποφασίστηκε για πρώτη φορά η σύσταση της επιτροπής. Δεν μας το είπε κανένας. Γιατί επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι και με ποιά διαδικασία επίσης δεν μας το είπαν. Η μέχρι χθές νομική μορφή της ποιά ήταν; Στα άλλα δύο ερωτήματα δόθηκαν  κάποιες απαντήσεις οι οποίες μένει να αποδειχθούν κιόλας. Τώρα η συνταγή αν δεν θέλουμε να μιλήσουμε για κάτι είναι γνωστή. Βρίζουμε, γελοιοποιούμε   και γενικώς προσπαθούμε να απαξιώσουμε τον γράφοντα για να μην απαντήσουμε στην ουσία. Πάντα έτσι γίνεται.
  Τώρα σε ότι αφορά την αύξηση του πολιτιστικού τέλους θα μου επιτρέψετε να πώ ότι την θεωρώ απαράδεκτη. Δεν μπορεί σε τέτοιους καιρούς να κάνουμε αυξήσεις όσο και αν το ποσό είναι μικρό κυρίως όμως όταν επί τόσα χρόνια όλες οι δημοτικές αρχές χειρίζονται την διάθεση αυτών των  χρημάτων με πλήρη αδιαφάνεια και μυστικότητα. Είμαι αντίθετος στην αύξηση αν όμως τελικά εγκριθεί τότε πρέπει να υπάρξουν και τέτοιες δικλείδες ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην διαχείριση τους. Αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε πράγμα που είναι και το καλύτερο  ας κάνουμε τουλάχιστον αυτό. Αυτό βέβαια ισχύει και αν δεν  κάνουμε αύξηση μην ξεχνιόμαστε κιόλας.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Του εθελοντισμού το ... κάγκελο

 Χαμός στο ίσωμα με τα χθεσινά γεγονότα. Ομως επειδή υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την ιστορία πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μια τουλάχιστον χρονική σειρά. Ηδη απο την στιγμή που η πρώην οργανωτική επειτροπή έκανε τον απολογισμό της για το 2010 είχε τεθεί στο μυαλό και των δύο πλευρών ποιά θα είναι η επόμενη επιτροπή. Η δημοτική αρχή λοιπον αφού μίλησε με αρκετό κόσμο κατέληξε σε κάποια ονόματα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και τα ονόματα πολλών μελών της πρώην επιτροπής όπως της  Μ. Γιαννούλη, Μ. Παπαδόπουλου, Μ. Γκρινέζου, Σ. Πανταβού  και διαφόρων άλλων. Την περασμένη Παρασκευή αν δεν κάνω λάθος έγινε μια πρώτη σύσκεψη αυτών των προτεινόμενων όπου ετέθη για πρώτη φορά και το θέμα  να συνεχίσει η παλαιά επιτροπή. Ακολούθησε η συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας Αίγινας όπου προέκυψε η ιστορία  της προηγούμενης ανάρτησης. Ηταν ήδη φανερό ότι απο την πλευρά Κουκούλη ετίθετο θέμα γιατί δεν ήταν επικεφαλής ο Κ. Ντρής. Εχθές λοιπον το μεσημέρι και ενώ υπήρχε άλλο ραντεβού του δημάρχου απαίτησαν και τελικά μπήκαν στο γραφείο του περίπου 12 μέλη της παλιάς επιτροπής όπου απαίτησαν εν χορώ να συνεχίσει ως έχει. Ο δήμαρχος δεν το αποδέχθηκε και έτσι αποχώρησαν ο Κ. Ντρής, η Λ. Μαρίνη και η Μ. Γιαννούλη.  Ομως οι υπόλοιποι παρέμειναν και μάλιστα κάποιες κυρίες προσπάθησαν να ειρωνευτούν και να κοροϊδέψουν τον δήμαρχο ο οποίος αποχώρησε απο την σύσκεψη και τους άφησε μόνους τους. Αυτά είναι τα γεγονότα.
   Οι παρατηρήσεις μας τώρα. Αν είσαστε εσείς στην  θέση του δημάρχου και παρακαλώ απαντήστε ειλικρινά θα ανεχόσαστε  μια τέτοια συμπεριφορά; Κάποιες να σε ειρωνεύονται και εσείς να τις δικαιολογείτε; Και για ποιό λόγο παρακαλώ; Η συγκεκριμένη παράταξη επέδειξε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία και της στοίχισε τα μέγιστα στις εκλογές. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι αυτή δεν ήταν σύμπτωμα της εξουσίας αλλά νοοτροπία που πιστεύει  ότι εμείς ξέρουμε και εσείς κάντε στην άκρη. Και ο δήμαρχος πρέπει η να προτείνει τους δικούς του ανθρώπους η να αφήσει την παλιά επιτροπή και μετά να του λένε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.  Και έτσι και αλλιώς χαμένος δηλαδή.
 Αρα δεν του μένουν και πολλά δεδομένου ότι ήδη είχε κάνει και υποχωρήσεις...
   Στα σοβαρά τώρα. Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ πως ορίστηκε για πρώτη φορά; Ουδείς γνωρίζει. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ενώ γίνονταν επαφές στα πλαίσια της ΚΕΔΑ έπεσε στο τραπέζι  η ιδέα της ίδρυσης μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρεία; που θα αναλάμβανε την οργάνωση του φεστιβάλ. Σε αυτή συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι  στην ΚΕΔΑ του Μούρτζη (Ν. Οικονόμου) , του Σακκιώτη, η επαγγελματική , ο πρώην δήμαρχος και ο Πτερούδης. Ομως αντέδρασε  ο Κ. Ντρής. Εκτοτε το σχέδιο έφυγε απο το προσκήνιο  και κινήθηκε στην γνωστή πλέον λογική Κουκούλη περί διαφάνειας.   Επανεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2008  με εκδήλωση στον Μεριστό όπου ανακοινώθηκε πλέον η επιτροπή στην οποία πρόεδρος ήταν ο δήμαρχος, αντιπρόεδρος ο αντιδήμαρχος και μέλη αυτά που γνωρίζουμε.
   Και εμείς λοιπον ρωτάμε τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ. Πότε και απο ποιόν πάρθηκε η απόφαση σύστασης της οργανωτικής επιτροπής; Με ποιά διαδικασία  επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα;  Με ποιά νομική  μορφή υφίσταται; Είναι επιτροπή του δήμου η επιτροπή ιδιωτών που στηρίζει ο δήμος; Με ποιά δικαιοδοσία κάνουν μόνοι τους απολογισμό και όχι μέσω της ΚΕΔΑ; Ας μας αποσαφηνίσει η ΚΕΔΑ όλα αυτά τα θολά και αν εξακολουθούν να παραμένουν θολά καλό και χρήσιμο είναι τώρα που δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν κιόλας. Τώρα σε ότι αφορά τον εθελοντισμό θα τα πούμε άλλη στιγμή μιας  και εδώ έχουμε ήδη πολλά.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ είμαστε μην φωνάζετε...

 Μας κράζει ένας φίλος που έχουμε να ανεβάσουμε ανάρτηση απο την Τετάρτη και έχει και δίκιο όμως και εμείς - τα έχουμε ξαναπεί αυτά - δεν είμαστε επαγγελματίες της είδησης και προφανώς έχουμε και δικές μας δουλειές. Οι επαγγελματίες είναι πάντοτε μαζί μας και διεκδικούν ρόλους και θέσεις απο εδώ και απο εκεί  προκειμένου να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους και η πλάκα είναι ότι κάποιοι τους παίρνουν και στα σοβαρά μάλλον λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Γρήγορα όμως όλοι θα αντιληφθούν  τι προσπαθούν κάποιοι να γίνει και θα τελειώσει η παράσταση. Κλασικό παράδειγμα η σημερινή ανάρτηση της Νέας Εποχής ότι υπήρξε καταγραφή της πρότασης στην  Δημοτική κοινότητα Αίγινας σχετικά με την παραμονή της ίδιας επιτροπής που θα διοργανώσει το Fistiki fest. Κάτι που βεβαίως παρουσιάζεται εντέχνως ως περίπου απόφαση. . Τέτοιο καημό για την θέση ρε παιδί μου... Γενημμένοι εθελοντές είναι κάποιοι. Α, και κάτι ακόμη. Οι 15.000  ευρώ που έδωσε ως χορηγία η ΔΕΗ για την γιορτή του 2010 θα αφαιρεθούν απο τις 50.000 της επόμενης διετίας η είναι έξτρα;
  Επί της ουσίας τώρα  την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις πιθανότατα  σε καποια μέτωπα όπως αυτό της χρήσης του Ορφανοτροφείου. Το Υπουργείο Πολιτισμού που προφανώς αδυνατεί να χρηματοδοτήσει την συνέχεια του έργου κατά πάσαν πιθανότητα  θα έρθει σε κάποια επαφή με τον δήμο για να υπάρξει απο μέρους του αξιοποίηση μέρους τουλάχιστον του κτιρίου απο τον δήμο. Ομως θα υπάρξουν  κάποιες παράπλευρες απώλειες δεδομένου ότι η παραχώρηση της ΚΕΔ προς το υπουργείο πολιτισμού δεν αφορά μόνο το κτίριο των φυλακών αλλά ολόκληρο το οικόπεδο που περιλαμβάνει το πάρκινγκ το σχολείο, τις μάντρες και φυσικά το γήπεδο. Οπου θα προκύψει κάποιο πρόβλημα για το πώς πάρθηκε άδεια νομιμοποίησης του χωρίς να είμαστε κύριοι του. Αν βέβαια έχει παρθεί άδεια...

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κάθε λιμάνι και καημός...

   Εγκρίθηκε λοιπον απο το ΚΑΣ  η προμελέτη για τον κυματοθραύστη και έτσι μπορούμε πλέον να περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι η οριστική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι μια σημαντική - εάν αυτή είναι καλή η κακή αυτό είναι άλλο πράγμα  δεδομένων των πολλών αντιρρήσεων που υπάρχουν - απόφαση για το νησί όμως  πρέπει πρώτα να δούμε το σπουδαιότερο που είναι αν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα στην Αντινομαρχία  και δεύτερο ότι αυτό το  βήμα δεν πρέπει να φέρει με κανένα τρόπο πίσω το βασικό αίτημα που είναι άλλωστε και προεκλογική εξαγγελία Σακκιώτη για την κατασκευή σύγχρονου λιμανιού στο Λεόντι. Αυτή θα είναι η οριστική λύση σε πολλά προβλήματα του νησιού και της πόλης μιας και  θα μπορέσει να ανακουφιστεί απο το κυκλοφοριακό, να πεζοδρομήσει την παραλία και να την ταιριάξει με το υπόλοιπο ιστορικό κέντρο με τελείως διαφορετικά δεδομένα. Αφήστε δε τα αναπτυξιακά οφέλη που θα προέλθουν απο την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου έργου.
    Εντύπωση  επίσης προκαλεί η αναθέρμανση του θέματος της Πύλης του Βαρώτσου. Νομίζω και εδώ ότι οδηγούμεθα σε έναν ιδιότυπο διχασμό που κινδυνεύει να φέρει αντιμέτωπους γηγενείς και άλλους πράγμα που πρέπει να αποφευχθεί. Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε τις γνώσεις και τις ικανότητες του κ. Μπακουνάκη όμως σε καμμιά περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ τις αιτιάσεις της κ. Θερμού περί πιστών και φθονούντων.Φοβάμαι δε ότι πολλά τέτοια δημοσιεύματα είναι κατευθυνόμενα.  Οι πληβείοι που δεν έχουν την τύχη να συνομιλούν με το έργο έχουν άποψη και καλώς έχουν. Η τέχνη δεν είναι προνόμιο ειδικών και πρέπει πάνω από όλα να τέρπει αυτούς στους οποίους απευθύνεται Αλλιώς να γυρίσουμε κάμποσα χρόνια πίσω και να την κλείσουμε στα παλάτια που την έβλεπαν οι φωτισμένοι.  Δεν είναι κατώτεροι  αυτοί που δεν τους αρέσει και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι απο αυτούς που θεωρητικά τουλάχιστον ξέρουν. Σε τελική ανάλυση νομίζω ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης αφού βλέπει ότι το έργο του έχει προκαλέσει τέτοιο διχασμό  - αντιθέτως με την άποψη του κ. Μπακουνάκη πιστεύω ότι δεν έχει κανένα  απολύτως κύρος  - θα ήταν ίσως σκόπιμο να ζητήσει την μεταφορά του σε κάποιο άλλο σημείο.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η κατάσταση βελτιώνεται....

  Ο τίτλος βεβαίως δεν αφορά τίποτα άλλο παρά την κατάσταση  που επικρατεί στον σχολιασμό. Επιτέλους έχουμε σχόλια που δεν βρίζουν, κάνουν και λίγο πλάκα - μας χρειάζεται πολύ πιστέψτε με - και γενικά υπάρχει  καλό κλίμα. Και αυτό όπως και να το κάνουμε είναι δικό σας επίτευγμα. Πρέπει να συνειδοτοποιήσουμε όλοι ότι όταν κάποιος έχει αντίθετη άποψη απο εμάς δεν είναι εχθρός μας.Οι αντίθετες απόψεις είναι το καύσιμο για νέα προώθηση. Σε κάποια σχόλια μπήκε ένα ζήτημα που έχει σχέση με τα έργα της προηγούμενης αρχής και το τι κάνει σε σχέση με αυτά η νυν. Τα προβλήματα του νησιού είναι και πολλά και γνωστά. Ολες οι δημοτικές αρχές προσπάθησαν να τα λύσουν με όποιον τρόπο θεωρούσαν προσφορότερο. Τα θέματα αυτά δεν έχουν χιλιάδες λύσεις. Εκ των πραγμάτων οποιαδήποτε δημοτική αρχή έχει να επιλέξει μεταξύ περιορισμένων λύσεων. Ετσι για το νερό π.χ. η θα γίνει αγωγός ως κεντρική λύση άντε και να εξετάσεις αν υπάρχει δυνατότητα να φέρεις νερό με ίδια μέσα η αφαλάτωση.  Τι άλλο να κάνεις; Ετσι λοιπόν η όποια δημοτική αρχή κινείται πάνω κάτω στην ίδια κατεύθυνση. Γεγονός είναι πως όταν μια δημοτική αρχή χάνει τις εκλογές εγώ τουλάχιστον το αποδίδω σε κακή πολιτική και όχι σε προσωπικά αίτια. Αρα η νέα δημοτικά αρχή οφείλει να λάβει υπόψη της αυτή την παράμετρο και εάν έχει άλλες προτάσεις  να τις καταθέσει και να προσπαθήσει να τις υλοποιήσει. Κατά τα άλλα το ίδιο πρόβλημα έχετε και εσείς και εμείς όταν δεν έχει καράβι η όταν πέφτει το ρεύμα.
  Επί της επικαιρότητας τώρα διατηρώ πολές αμφιβολίες αν τελικά το θέμα του κυματοθραύστη εξεταστεί στοι ΚΑΣ της Τρίτης δεδομένου ότι  ο χρόνος είναι μικρός για να προλάβουν να ενημερωθούν όλοι οι συναρμόδιοι. Επίσης απο κάποιες ερωτήσεις προς κάποιο φίλο που ασχολείται με τέτοια θέματα μάθαμε ότ ι ακόμα και εάν εγκριθεί τελικά το Υπουργείο Πολιτισμού θα απαιτήσει κάποιο ποσό που καταβάλλεται απο τον ανάδοχο ως αρχαιολογικό κόστος προκειμένου να σαρωθεί προσεκτικά ο χώρος εναπόθεσης των βράχων με ηχοβολισμό , να οριοθετηθεί αναλόγως με τα ευρήματα κλπ. Υπάρχουν αυτά τα χρήματα που είναι περίπου 10% επί του προϋπολογισμού του έργου;   Αν πάλι αποφασίσουμε για το Λεόντι που φαίνεται σαν πιο σωστή λύση πότε θα γίνει αυτό; Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.
 

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

 Την καλή την είδηση μας την έκλεψε ο τελευταίος σχολιαστής όμως χαλάλι του... Χθές το βράδυ κι ενώ Σάκης και Τάκης περίμεναν έξω απο το ΚΑΣ την εδώ και πολύ καιρό προγραμματισμένη συνεδρίαση του ανακάλυψαν ότι η συζήτηση δεν θα αφορούσε τον κυματοθραύστη αλλά την προέκταση του λιμενοβραχίονα όπου μάλιστα υπήρχε και ένας εισηγητής σφόδρα αντιτιθέμενος στο έργο. Οταν συνειδοτοποίησαν τι συμβαίνει  προσπάθησαν να αλλάξουν την ημερήσια διάταξη όμως εκείνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν την υπόσχεση ότι το θέμα θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου με άλλον εισηγητή μιας και ο παραπάνω ανήκε στην κλασικών ενώ ο κυματοθραύστης είναι θέμα της εναλίων. Είμαστε και εμείς ρε παιδιά αλλά ορισμένοι όπως βλέπετε μας ξεπερνούν χαλαρά. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα το ενδιαφέρον είναι η πρόοδος που συντελείται στα οικονομικά των οποίων η δημοσιοποίηση είναι πια θέμα ημερών. Αντε να δούμε και εμείς αν θα συνεχίσουν να κοιμούνται όλοι ήσυχοι η ξαφνικά θα πάρουμε φωτιά και να δείτε τότε που θα πάει η συναίνεση.  Πάντως το σίγουρο είναι ότι το συνολικό χρέος είναι μεγάλο και να δούμε πως θα το φέρουν βόλτα. Οταν ο δήμος μπαίνει μέσα κάθε χρόνο περί τα 5 εκατομμύρια τι να πείς και τι να κάνεις...