Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ανθρωποι και ποντίκια....

Φαίνεται ότι η χηρεύουσα θέση το αντιδημάρχου κ, Μουτσάτσου είναι πια  θέμα ολίγου χρόνου να καλυφθεί . Ο νέος αντιδήμαρχος θα είναι  ο  Ηλίας Μπέσης που αποδέχθηκε την πρόταση του δημάρχου και θα παραλάβει την καυτή πατάτα. Τα είπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση τα λέμε και τώρα. Δεν είναι μόνο θέμα προσώπου  η καλή λειτουργία του συγκεκριμένου κρίσιμου τομέα. Έχει να κάνει και με την  συνολική πολιτική της δημοτικής αρχής  και με τα στοιχειώδη οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένας τομέας που χρειάζεται ενίσχυση με κάποιον ειδικό και μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο. Εν αναμονή λοιπόν και για την κριτική μας στο σημαντικό αυτό θέμα.
    Διαβάσαμε με πολύ προσοχή μια ανάρτηση στο αδελφό υπεύθυνο blog  με τίτλο «Ποντίκια και πλοία». Ευχαριστούμε πολύ που αναγνωρίζει το ρόλο μας στην αποκαθήλωση του συστήματος Κουκούλη όμως πιστεύουμε ότι είναι υπερτονισμένος.  Άλλωστε στον κοινό μας στόχο και η δική τους συμβολή στην προσπάθεια αυτή υπήρξε το ίδιο σημαντική με την δική μας,  πιθανώς και μεγαλύτερη. Ξεχνάει κανείς ποιόν έβριζαν στην Αίγινα ότι κυβερνούσε άντ’ αυτού; Ξεχνάει κανείς πως ο σημαντικότερος λόγος που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην συγκεκριμένη παράταξη ήταν ο σφιχτός εναγκαλισμός με συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα;  Μόνο αν ήταν αλλού. Εμείς όμως που δεν είμαστε αχάριστοι –όχι σαν κάτι άλλους-  σας ευχαριστούμε ειλικρινά για τις άοκνες προσπάθειες σας.
  Ομολογούμε ότι μας πιάσατε με το κλειδί του χρηματοκιβωτίου στο χέρι. Θέλαμε να γίνουμε χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, αλλά ενώ φτάσαμε στην πηγή δεν ήπιαμε νερό. Δεν βρέθηκε ούτε ένας να μας στείλει να εισπράξουμε κανένα ξεχασμένο τιμολόγιο από το ΔΛΤ. Δεν βρέθηκε κανείς να μας δώσει μια διαφήμιση . Ούτε κάν μια επιχορήγηση για πολιτιστικούς σκοπούς. Άντε μια σακούλα φιστίκια;. Για να καταλάβετε το δράμα μας, ούτε στα προσυμβούλια δεν μας είχαν μόνιμο στασίδι. Τίποτα ,κύριοι μου, τίποτα. Και έτσι και εμείς την κάναμε. Όμως η άγρυπνη, ανιδιοτελής ματιά σας μας αποκάλυψε και πάλι. Δεν στενοχωριόμαστε όμως γιατί θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό ο καθείς να κρίνει με τα δικά του κριτήρια. Όταν συνεχίζεις την κριτική σου σε ότι στραβό βλέπεις, με γνώμονα το κοινό συμφέρον  και όχι το δικό σου,  κάποιοι συνηθισμένοι σε άλλα πράγματα,  πιστεύουν ότι τα χάλασες στην μοιρασιά. Τι να κάνουμε τώρα εμείς;   
  Το μόνο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τώρα η επίθεση; Ίσως γιατί έχουμε συγκέντρωση της παράταξης που υποστηρίζουμε την 31η Ιουλίου και μας χρειάζεται η πόλωση; Ίσως γιατί με την κριτική στους χειρισμούς Σακκιώτη αποκαλύπτονται και οι ερασιτεχνισμοί της προηγούμενης διοίκησης; Ίσως γιατί παρόλη την δραστηριοποίηση του μηχανισμού ο περίγυρος παραμένει ο ίδιος;  Ίσως όλα μαζί;  Άβυσσος η ψυχή των υπεύθυνων.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Και εις άλλα με υγεία...

 Μάθατε για την παραίτηση  του κ. Μουτσάτσου και τα όσα ακολούθησαν. Γνωρίζαμε τα τεκταινόμενα όμως επειδή το θέμα είχε διαρκή εξέλιξη και αλλαγές ,θεωρήσαμε φρόνιμο να το δώσουμε μόνο όταν είναι οριστικό. Ασχετα με την παραίτηση ενός ικανού ανθρώπου, το πρόβλημα του νερού θα παραμένει ανεξάρτητα τι λύση θα δοθεί για την διαδοχή του. Κατά συνέπεια λίγότερο σημαντική είναι η παραίτηση ενός  ανθρώπου, απο το ίδιο το πρόβλημα. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, ότι η άτεγκτη στάση όλων των δημοτικών αρχών μέχρι τώρα για το θέμα του αγωγού είναι πλέον επικίνδυνη. Καλός ο αγωγός ,όμως όποιος πιστεύει ότι μέχρι να εκτελεστεί το έργο, εμείς εδώ πρέπει να είμαστε  όπως στο Σουδάν η στην Αιθιοπία  γελιέται οικτρά. Πρέπει να υπάρξει εναλλακτική λύση μεταφοράς νερού με δικά μας μέσα.  Οσο αφορά τα χερσαία έργα τώρα. Το συγκεκριμένο έργο αφορά την διασύνδεση μεταξύ των δεξαμενών όχι το υπόλοιπο δίκτυο.  Κατά συνέπεια ακόμη και όταν λειτουργήσει η απώλεια του νερού θα παραμείνει στο τραγικό 45% !!! Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ χρειαζόμαστε το μισό νερό απο αυτό που πληρώνουμε  μιας και το υπόλοιπο το χάνουμε στην διαδρομή. Εάν παίρναμε ένα δάνειο -έστω - γι αυτή την δουλειά πιθανότατα σε ένα  και μόνο χρόνο να το είχαμε αποσβέσει.  Ομως όσο προχωράμε με τον ίδιο βηματισμό κερδισμένος είναι μόνο ο  μεταφορέας που εξασφαλίζει χρόνο και χρήμα.
   Σε ότι αφορά το θέμα του συμβούλου που προωθείται προς πρόσληψη. Δέστε αυτό:
Γνωστοποίηση
Ο Δήμαρχος Αίγινας ....για την κάλυψη θέσης Ειδικού Συμβούλου καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους. Ο Ειδικός Σύμβουλος θα ασχοληθεί κυρίως με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων, με την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε τομείς που συνθέτουν το τουριστικό προιόν και με θέματα που αφορούν στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Αίγινας
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα
α) Τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμης σχολής ημεδαπής/αλλοδαπής.
β) να γνωρίζει την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Certificate of Proficiency
γ) να έχουν επαγγελματική εμπειρία ανάλογη με το αντικείμενο απασχόλησης
Οι αιτπήσεις με τα λοιπά δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι την 4η Ιουλίου.
     Φυσικά και είναι νόμιμη η απόφαση του δημάρχου για την πρόσληψη του συμβούλου. Ομως το να δημοσιεύεις την γνωστοποίηση σε αφημερίδα του Πειραιά ( Κοινωνική 29-6-2011) είναι σαν να βγάζεις την γλώσσα στους Αιγινήτες που πιθανόν να έχουν τα ίδια προσόντα και δεν το έμαθαν ποτέ. Υπήρχε ηθική υποχρέωση να γίνει γνωστό και εδώ άσχετα αν πιθανόν ο νόμος μιλάει για ημερήσια εφημερίδα.  Επί της ουσίας τώρα . Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Καστανίδης   σήμερα προανήγγειλλε   το πως συμπεριφερθεί υο υπουργείο στους χρεωμένους δήμους. Το πρώτο λοιπον που θα τους ζητηθεί είναι να περικοπούν έως μηδενιστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα ποσά για δημόσιες σχέσεις. Και εμείς τότε θα έχουμε αντιδήμαρχο πολιτιστικών με 1.800 ευρώ μισθό και σύμβουλο πολιτιστικών με τον ίδιο μισθό. Αλλά δεν θα έχουμε πολιτιστικά . Εξαιρετική προοπτική.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ψηνόμαστε , παιδιά...

Αν εξαιρέσουμε την μεγάλη ζέστη που επικρατεί δεν υπάρχουν και πολλά νέα αυτή την εβδομάδα. Πιο σημαντικό γεγονός αναμφίβολα η παρουσίαση της πρότασης  για την επεξεργασία των απορριμμάτων του δήμου. Πρέπει να πούμε ότι όλη αυτή η ιστορία πλέον αποτελεί ένα πρόβλημα για όλους τους δήμους με αποτέλεσμα λόγω της έντονης ζήτησης, να υπάρχουν και πολλοί τρόποι που αυτό αντιμετωπίζεται. . Κατά συνέπεια για να είσαι σίγουρος αν η προτεινόμενη λύση είναι η καλύτερη κατά περίπτωση πρέπει να έχεις και τις σχετικές γνώσεις και παραστάσεις. Εμείς δεν δηλώσαμε ποτέ ειδικοί και έτσι δεν μπορούμε να πούμε αν η μέθοδος που παρουσιάστηκε είναι η καλύτερη η όχι για το νησί. Ισως εκεί να υπάρχει ενίσχυσης σε ειδικούς συμβούλους.  Ετσι περιοριζόμενοι στα διαδικαστικά μπορούμε να πούμε ότι θα θέλαμε να δούμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και απο πλευράς μεθόδων αλλα και απο οικονομικής πλευράς. Γνωρίζουμε ότι η Καλαμάτα που έχει εφαρμόσει το σύστημα προχώρησε σε διαγωνισμό ενός έτους και όχι πιλοτικά και μάλιστα η σύμβαση προβλέπει ότι αν υπάρξει καλύτερη λύση στο ενδιάμεσο διάστημα η σύμβαση λύεται αυτοδικαίως.  Επίσης διατηρούμε μια επιφύλαξη για το ποιός θα πληρώσει το μαρμαρο των 450.000 ευρώ για ένα τρίμηνο χωρίς αυξήσεις τελών,  και πιστεύουμε ότι η επιμονή του δημάρχου έχει σχέση και με το πως θα καθαριστεί ο συγκεκριμένος και κορεσμένος χώρος του σταθμού μεταφόρτωσης , πράγμα αδύνατον για τα σημερινά δεδομένα του δήμου. Το λέμε γιατί μέσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι και αυτό. Ερωτηματικό ακόμη αν το ύψος του έργου επιτρέπει απ' ευθείας ανάθεση η θα κάνουμε κι αυτούς εν δυνάμει κατασχέτες του δήμου. Πάντως πρέπει να γίνει κάτι με το θέμα δεν πάει άλλο.   

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινή εργασιοθεραπεία...


        
   Από την περασμένη Τρίτη λοιπόν έχουμε διάφορα πράγματα που έτρεξαν με σημαντικότερα αυτά του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη αλλά και τον δημόσιο απολογισμό που έγινε χθες Παρασκευή.. Στο δημοτικό συμβούλιο λοιπόν τελικά το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας  συζητήθηκε και τελικά βελτιώθηκε ,μετά από τις απειλές ότι δε θα ψηφιστεί. Η λύση δεν ήταν η καλύτερη όμως σε κάθε περίπτωση δεν έχει σχέση με την αρχική πρόταση. Δεν πέρασε η πρόταση για την επιλογή συμβούλου αντί του ποσού των 20.000,00 ευρώ για έξι μήνες ( άλα, μισθός ε…) και απ’ ότι φαίνεται ο δήμαρχος θα δυσκολευτεί να την περάσει εάν επιμείνει  Το έτερο αμφισβητούμενο θέμα αυτό του απολογισμού του Λιμενικού ταμείου τελικά αναβλήθηκε.
   Όσον  αφορά  τον χθεσινό απολογισμό πραγματικά θα συμφωνήσουμε με την άποψη του  Γρηγορόπουλου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά άχαρη  και ανούσια διαδικασία που γίνεται απλώς έτσι επιβάλλει ο νόμος και τίποτα άλλο. Δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο και κυρίως δεν άκουσαν οι ελάχιστοι πολίτες που βρέθηκαν εκεί για τέσσερις ώρες. Δείγμα και αυτό της «επιτυχίας» του θεσμού. Ο δήμαρχος που πιστεύει ότι όλα πάνε καλά , ο πρώην δήμαρχος που πιστεύει  ότι όλα πάνε χάλια από τότε που έφυγε εκείνος και ο  Π. Γρηγορόπουλος  που προσπαθεί να βρει τον αντιπολιτευτικό του λόγο  έχοντας μπροστά καθαρό γήπεδο μιας και μπορεί να κριτικάρει και την σημερινή  αλλά και την προηγούμενη διοίκηση  εκ του αφαλούς για τα πολλά λάθη τους. Οι αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν στους τομείς ευθύνης τους χωρίς τίποτα ιδιαίτερο. Η μάλλον το μόνο ιδιαίτερο ήταν οι ευχαριστίες του κ. Τζίτζη προς όλον τον κόσμο γενικώς. Έφτασε μέχρι και τον κ. Βελιώτη.  Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
   Σημαντικό στοιχείο επίσης η αποχώρηση του κ. Κουκούλη και των συν αυτώ  στην μέση της διαδικασίας. Άλλη μια απόδειξη το πόσο σέβονται τους πολίτες. Αλλά αυτό δεν είναι νέο. Το γνωρίζουμε καλά.   


Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Είναι πολύ ωραίος βεβαίως, βεβαίως...

Δεν θα  το πιστέψετε, αλλά από εχθές το απόγευμα είχα μια τρομερή ανησυχία και τελικά δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έτσι βραδιάτικα αναγκάστηκα να τρέχω στον υπολογιστή για να σιγουρέψω αυτό που φοβόμουνα. Να σας εξηγήσω για να καταλάβετε κι εσείς. Όταν έμαθα για το ταξίδι του Φίλιππου στις Βρυξέλλες αγκαλιά με τα φιστίκια , μια φρικτή υποψία πέρασε  στο μυαλό μου. Έδρα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν είναι οι Βρυξέλλες αλλά το Στρασβούργο. Τρέχοντας λοιπόν βραδιάτικα στον υπολογιστή, ανακάλυψα ότι το κοινοβούλιο έχει δύο έδρες, το Στρασβούργο όπου συνεδριάζει η ολομέλεια του και τις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές και γίνονται και οι έκτακτες σύνοδοι. Άρα λοιπόν πιο σωστό θα ήταν να πάει στο Στρασβούργο. Για φανταστείτε τον Φίλιππο στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών  στην γνωστή Grand Place  με καμιά πενηνταριά κιλά φιστίκια στα χέρια και να ψάχνει πώς να πάει στο Στρασβούργο. Με το γνωστό απορημένο ύφος του να κοιτάζει γύρω γύρω ,  τελικά να δείτε θα έπαιρνε ταξί που βεβαίως θα πλήρωνε ο δήμος. Για να αφήσει τα φιστίκια, που σίγουρα θα έτρωγαν οι καθαρίστριες μιας και οι βουλευτές δεν προλαβαίνουν ούτε… να μην πω τι.  Μεγαλεία ο δήμος μη μου πείτε. Α, και κάτι ακόμη. Αφού πάει που πάει στις Βρυξέλλες , αφού κουβαλάει που κουβαλάει, δεν φέρνει πίσω τίποτα σοκολάτες – σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών – για να μην κερνάμε μπας κλας σοκολατάκια    τους επισκέπτες του δήμου; Μια ιδέα  ρίχνουμε και εμείς.
    Κατά τα άλλα τώρα. Δεν πέρασε στο προσυμβούλιο  που θα επαναληφθεί σήμερα η σύμβαση για το διευρυμένο έργο του ΚΤΕΛ. Κάποιοι σύμβουλοι αντέδρασαν θεωρώντας, ότι  αν δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε στοιχειώδεις  υποχρεώσεις μας, είναι πολυτέλεια να βάλουμε συγκοινωνία. τέτοιου είδους.  Πληροφορίες που είδαν το φως το δημοσιότητας ότι πρέπει να  συσχετιστούν οι τερματικοί σταθμοί ( Καμάρες και Αγ. Βασίλειος)  με τους ιδιοκτήτες των εκεί πλάζ ελέγχονται ως ανακριβείς. Επίσης δεν εγκρίθηκε η πρόταση για σύνταξη του απολογισμού 2010 του Λιμενικού ταμείου δεδομένου ότι εκκρεμεί  λογιστικός έλεγχος.       
    Ο δήμαρχος προσέλαβε έναντι αμοιβής σύμβουλο πολιτισμού. Δεν έχει δημοσιευθεί η απόφαση του ακόμα  αλλά σύμβουλος πολιτισμού επ΄ αμοιβή τώρα που τελειώνει η τουριστική περίοδος μάλλον είναι λίγο περίεργο  δεν νομίζετε; Πόσο μάλλον όταν η σύμβουλος δεν διαθέτει και τίποτα ιδιαίτερες γνώσεις για το θέμα.   Όταν οι επαγγελματίες δεν πληρώνονται   για υλικά που προμηθεύουν τον δήμο επί χρόνια ,τέτοιες πολυτέλειες μάλλον περισσεύουν. Θα υπάρξουν αντιδράσεις γι αυτό περιμένετε. Εκτός αν αυτά τα ανοίγματα, ταξίδια, σύμβουλοι κλπ. στηρίζονται στην κρυφή επιθυμία του δημάρχου να πάρουμε δάνειο. Οπότε βλέπω να ψάχνει όπως και ο προηγούμενος, συμβούλους για το ψηφίσουν.  Εκτός αν είναι  και αυτός της άποψης ότι λεφτά υπάρχουν.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Σαν έτοιμος απο καιρό...

Ετσι φάνηκε σε όλους παρευρέθηκαν ο δήμαρχος στην χθεσινή επίσημε πρώτη του "Ινστιτούτου για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Αίγινας". Ο πρόεδρος του κ. Γ. Κρεούζης αναφέρθηκε -ολίγον θολά οφείλουμε να ομολογήσουμε- στις δραστηριότητες του ιδρύματος όπου αναφέρθηκε ότι υπάρχουν ομάδες εργασίες χωρίς να κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη. Προφανώς το ίδρυμα αναλαμβάνει τομείς δραστηριοτήτων στις οποίες επικαλύπτεται με τον δήμο στον οποίο θα προσφέρει(:) τις υπηρεσίες του. Εδώ κολλάει και ο τίτλος μας, μιας και ο δήμαρχος έμοιαζε πολύ σίγουρος για την επιτυχία του, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι περισσότερο ήξερε. Από την άλλη ο πρωην δήμαρχος πιό έμπειρος σε αυτά τα θέματα τόνισε ότι θα υπάρξει δυσπιστία και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα που δεν ξέρουμε πόσο τυχαίο ήταν. Ανέφερε λοιπόν ότι η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας που τόσα χρόνια στήριξε το νησί πλέον είναι σε ύφεση και πρέπει να υπάρξει μια επιστημονική αντιμετώπιση του θέματος για το μέλλον της. Και κατέληξε λέγοντας ότι πολιτική είναι το κάθε ρέμα μια πολυκατοικία και κάθε κορφή μια μαιζονέτα. Α, και κάτι ακόμη. Επεσήμανε ότι όπως αυτός διάβασε το καταστατικό του έμοιασε λίγο σαν κλειστό κλάμπ. Κι όταν μιλάει ο πρώην δήμαρχος για κλειστό κλάμπ που οι δικές του οργανώαεις ήταν σιδερόφρακτες φανταστείτε τι εννοούμε.
Γενικώς παρευρέθηκε όλο εκείνο το εκλεκτό κομάτι που χρόνια τώρα προσπαθεί να σώσει την Αίγινα απο θέση ισχύος μαζί με κάποιους νεόκοπους σωτήρες.Αιγινήτες δεν υπήρξαν και πολλοί αλλά έτσι κι αλλιώς αυτοί πρέπει να σωθούν,τι κι αν δεν ήταν εκεί; Δεν φτάνει που θα τους σώσουνε θέλουνε και λεπτομέρειες; Απο την δημοτική αρχή ολίγοι παρευρέθησαν. Οι άλλοι προφανώς αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο να χρεωθούν την απομάκρυνση τους απο την πλέμπα που τους ψήφισε δεν τίμησαν την προσπάθεια του δημάρχου. Για την ιστορία λοιπόν παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Σακκιώτης, ο κ. Βάρτζελης , ο κ. Πετρίτης και ο κ. Οικονόμου.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Εμπρός για νέες περιπέτειες...

   Πολές συσκέψεις έχουν πέσει τώρα τελευταία και να τι δούμε τι θα βγεί. Σύσκεψη έχουμε σήμερα κιόλας  για μια παρουσίαση απο μια εταιρεία διαχείρισης απορριμάτων  που θα προσπαθήσει να πείσει για την αποτεελσματικότητα της μεθόδου της. Υποθέτω πως όλοι είδατε πως ο δήμαρχος της Ανδρου κατάφερε με ένα πιλοτικό,πρόγραμμα  συγκομιδής - πατέντα ελληνικής εταιρείας παρακαλώ - να έχει κάποια πολύ θετικά αποτελέσματα για το νησί του. Εμείς ακόμα στέλνουμε τα σκουπίδια βόλτα με το πλοίο της γραμμής.
   Το πρόβλημα του νερού φαίνεται ότι έχει πολύ ψωμί όπως άλλωστε το συνηθίζει τα τελευταία καλοκαίρια. Η εποχή είναι πρόσφορη για πιέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε μια στον δήμο μια επιστολή του μεταφορέα που ούτε λίγο ούτε πολύ  λέει ότι είναι ασύμφορη η μεταφορά του νερού με τις παρούσες συνθήκες και ότι προτίθεται να σταματήσει την παροχή. Δεν ξέρουμε αν αυτό έχει σχέση με χρέη, που πιέζει για του αποδοθούν, η με διαπραγμάτευτση για καλύτερη τιμή, όμως υπάρχει σύσκεψη αύριο το πρωί για το θέμα και είμαστε σε αναμονή για την εξέλιξη της. Δεν γνωρίζουμε πως και αν εξελιχθεί το θέμα του αγωγού και σε πόσο χρονικό διάστημα, όμως νομίζουμε  ότι οι προτάσεις
για την ανεύρεση δικών μας υδροφόρων  και δημιουργία μικρής μονάδας αφαλάτωσης  πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα  αν δεν θέλουμε να είμαστε έρμαια του καθενός.
   Απορρίφθηκε απο την αρμόδια επιτροπή  του άρθρου 152 της περιφέρειας η ένσταση του Π. Γρηγορόπουλου για τον προϋπολογισμό. Και έτσι κλείνει και τυπικά αυτή η ιστορία. Αν ήταν αυτά τα προβλήματα του προύπολογισμού  τότε όλοι θα  κοιμόμαστε πιο ήσυχοι. 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Καλλικρατικές αβλεψίες...

   Το λέμε κομψά για να μην αναγκαστούμε να χρτησιμοποιήσουμε καιμιά βαρύτερη φράση και θιχτούν και τίποτα θεοσεβούμενοι άνθρωποι. Πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις την διάταξη που σου επιβάλλει να κάνεις απολογισμό του προηγούμενου έτους το οποίο ούτε έχει κλείσει επίσημα και κυρίως δεν ήσουν κάν  στην διοίκηση. Πρέπει η κάθε διοίκηση μετεκλογικού έτους να έχει τεράστιο μεγαλείο ψυχής ώστε να μην μαγειρέψει τα στοιχεία προς όφελος και όταν αυτά κλέισουν μετά 3-4 χρόνια ποιός ζει και ποιός πεθαίνει. Πως θα δώσεις επίσημα στοιχεία όταν δεν έχουν κλείσει ακόμα τα βιβλία του 2008; Ξέρουμε πάντως ότι το έλλειμα για το 2006 ήταν 4.578.000 ενώ για το 2007 που έκλεισε και αυτό 5.214.049. Αρα έχουμε σαφή αύξηση του τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Κουκούλη. Ο απολογισμός θα γίνει στις 15 Ιουλίου.
  Διάβασα σε άλλο blog την άποψη κάποιου φίλου που ισχυρίζεται ότι αλλάξαμε στάση για διαψευθείσες υποσχέσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι όσοι έχουμε πρόσβαση σε μικρό ΜΜΕ όπως και το blog  δεν είμαστε και κατ΄ανάγκη επαγγελματίες της πολιτικής. Πήραμε θέση και στηρίξαμε τον Σακκιώτη, όμως όταν διαπιστώνουμε ότι δεν περπατάει καλά τι πρέπει να κάνουμε; Να το καταπιούμε; Για ποιό λόγο; Γράφουμε και κρίνουμε πάντα με γνώμονα την συνείδηση μας και με την επιφύλαξη του προσωπικού λάθους στο οποίο μπορεί και να υποπέσουμε. Γι αυτό και δεν αρέσουμε ούτε στους κουκουλικούς ούτε στους  σακκιωτικούς. Γράφουμε αυτά που βλέπουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η διοίκηση είναι αυτή που παράγει έργο και έχει το μεγάλο μερίδιο της κριτικής όπως το είχε παλαιότερα ο Κουκούλης. Η αντιπολίτευση κρίνεται και αυτή αλλά εκ των πραγμάτων πολύ λιγότερο, Είμαστε πάντα κόσμιοι, δεν λοιδωρούμε κανένα απο αναρτήσεως και εάν κάποιοι φέρονται σαν νήπια αλληλοβριζόμενοι στα σχόλια δεν μπορεί να χρεώνεται σε εμάς. Γενικά δεν ζητήσαμε τ'ίποτα, δεν έχουμε τίποτα και δεν θέλουμε τίποτα. Γι αυτό θα κρίνουμε όπως εμείς νομίζουμε και εσείς θα μας κρίνετε όπως εσείς νομίζετε.