Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τα Χριστούγεννα φέρνουν αγάπη...

  Προφανώς όποιος το είπε αυτό δεν είχε παρακολουυθήσει  το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο όπου έγινε η σφαγή του Δράμαλη. Το θέμα βέβαια δεν ήταν άλλο απο την πεζοδρόμηση της Σ. Ρόδη. Θέμα που έχει γίνει κυρίαρχο απο την μεριάς της  πρώην  διοίκησης με την επιμονή  της στην υποστήριξη του όποιου έργου νομίζει ότι έκανε  και απο την άλλη η επιμονή της νυν να δείξει ότι κάνει και αυτή κάτι για το ζήτημα. Να πούμε λοιπον ότι και η πλευρά Κουκούλη έχει δίκιο γιατί το θέμα είναι κυρίως νοοτροπίας και όχι αστυνόμευσης με χαρακτηριστικό αυτό που ειπώθηκε από επαγγελματια που θέλει να παίρνουν την τούρτα απο το μαγαζί του με το αυτοκίνητο. Ας μεγαλώσει λίγο το μαγαζί του βρε αδελφέ , να μπαίνουν μέσα και με το αυτοκίνητο , τι έγινε δηλαδή;   Ομως  και ο δήμαρχος έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν στέκει τόση φασαρία για 100 μετρα δρόμο.     
  Το πρόβλημα όμως υπάρχει και διαιωνίζεται κυρίως γιατί κανένας ούτε νυν ούτε πρώην δεν έχει τα κότσια να συγκρουσθεί για το μεγάλο και σημαντικό. Και το μεγάλο και σημαντικό είναι η μετακίνηση του λιμανιού. Δεν μπορεί να πεζοδρομηθεί το ιστορικό κέντρο εάν δεν φύγει το λιμάνι απο την πόλη. Λιμάνι πρέπει να φτιαχτεί στο Λεόντι όμως τα συμφέροντα ολίγων εκλεκτών της παραλίας δεν αφήνουν  καν να τεθεί το ζήτημα και βάζουν  να προχωρήσει ο κυματοθραύστης  ούτως  ώστε και λιμάνι να μην έχουμε και τα λεφτά που μας αναλογούν να έχουμε φάει.
 Αλλο θέμα που αξίζει να σημειωθεί είναι το θέμα της Αγίας Αναστασίας. Φαίνεται ότι κοντά στό πνεύμα της εποχής αποκτήσαμε και εμείς το δικό μας Βατοπέδι. Κάποιοι δήλωσαν με τιμή τους και καμάρι ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Και ποιός σας είπε  αδέλφια ότι η χριστιανική σας ιδιότητα  σας επιτρέπει να  κάνετε παρανομίες; Αφήστε δε που αν οι καλόγριες δεν επηρέαζαν το ποίμνιο τους να σας δίνει σταυρούς να δείτε σκασίλα που θα είχατε για την ορθοδοξία. Ομως αυτή είναι η Ελλάδα και όποιος πιστεύει ότι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε τυχαία γελιέται.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

   Διαβάσαμε στο εν Πειραιεί μια ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που μίλαγε για το νερό. Εκτός του γενικού πνεύματος με το οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει υπήρχε και μια πρόταση για την αγορά δημοτικής υδροφόρας. Αμέσως μετά έγινε η πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Ν. Τζίτζη που πρότεινε επισήμως και εγγράφως στο δημοτικό συμβούλιο να βρεθεί τρόπος να μεταφέρει ο δήμος με δικά του μέσα νερό μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγωγός.  Φαίνεται λοιπον ότι υπάρχει μια κινητικότητα και όλο και περισσότεροι πια αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να περπατήσει άλλο αυτή η ιστορία με τους μεταφορείς. Στην συγκέντρωση των οικολόγων που αναβλήθηκε μάθαμε ότι απο τους ειδικούς που ήταν εκεί προτάθηκε να γίνει τώρα αγορα δύο υδροφόρων που κοστίζουν πια λίγα λεφτά, περίπου 150.000 ευρώ η καθεμία.Κόστος που μπορεί να καλυφθεί εύκολα απο την περιφέρεια με τα λεφτά που δίνει για την μεταφορά.  Εκείνο που πάντως προκαλεί εντύπωση είναι η αντίδραση της παράταξης Κουκούλη που όποτε ακούει για άλλη λύση  αντιδράει σαν να την χτύπησε ρεύμα. Το ίδιο γίνεται και στα μέσα όπου μόλις γραφτεί κάτι τέτοιο επεμβαίνουν ακαριαία διάφοροι, σαν έτοιμοι απο καιρό, που αρχίζουν προσωπικές και μειωτικές επιθέσεις  με προφανή στόχο να απαξιώσουν ότιδήποτε γραφεί. Λέτε να υπάρχει λόγος;  Που να ξέρουμε και εμείς...
   Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην απώλεια του Δ. Σαραντάκου. Το σπινθηροβόλο και αντισυμβατικό πνεύμα του θα είναι πάντα κοντά μας γιατί απλά ο Μίμης θα είναι πάντα κοντά μας, στην σκέψη μας και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι, φίλε...  

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης….


Αυτό που είδαν οι υπάλληλοι του Δήμου το μεσημέρι της Δευτέρας δεν θα το ξεχάσουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Μια δικαστική κλητήρας να έχει αγκαλιάσει στη κυριολεξία το συρτάρι της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου και να απαιτεί το περιεχόμενο του επιδεικνύοντας διαταγή πληρωμής.

Η διαταγή είχε βγεί πρόσφατα από δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει ο πρώην φρεατοϊδιοκτήτης κ. Θεοφίλου.

Από το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα η προσπάθεια της δικηγόρου και της Διοίκησης του Δήμου, να της δώσουν όσα λιγότερα χρήματα, έπιασε τόπο και η κλητήρας έφυγε με 5.000 ευρώ.

Ετσι μετά την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών από την ΕΥΔΑΠ είδαμε και την κατάσχεση μετρητών. Φανταστείτε τι έχει να ακολουθήσει αν οι προμηθευτές του Δήμου κάνουν χρήση της ίδιας μεθόδου.

Θα μου πείτε τώρα τι γίνεται από δω και πέρα. Εμείς δεν επιδιώξαμε να διεκδικήσουμε τον Δήμο. Αυτοί που το επιδίωξαν αν δεν τα καταφέρουν υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Είναι κι αυτή μια λύση… αν συμφωνείτε

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Και εις ανώτερα...

  Διάβασα με πολλή προσοχή το δελτίο τύπου που δημοσίευσε η ΚΕΔΑ σχετικά με τις τιμολογήσεις των πολιτιστικών χώρων. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον ειλικρινή θαυμασμό μου για τον εγκέφαλο αυτής της "σπουδαίας" ιδέας. Δεν ξέρω ποιός είναι αν και υποψιάζομαι ότι η πρόθεση της σκηνοθέτιδας του Μορφωτικού  να εξομβελίσει τους πάντες και να μείνει μόνη της στα θεατρικά πράγματα ήταν αυτή που έβαλε την ιδέα  στους υπόλοιπους φωστήρες που βρήκαν την ευκαιρία  να βγάλουν λεφτά απο τους ερασιτέχνες ηθοποιούς  και να κοπανήσουν οποιονδήποτε θέλει να κάνει μια εκδήλωση.
  Ετσι λοιπον η τιμή της αυλής του Λαογραφικού κοστολογείται 200 ευρώ παρακαλώ, την φορά. Η αίθουσα του 70 ευρώ. Ο σχεδόν γκρεμισμένος Πύργος του Μαρκέλλου 50 ευρώ το ισόγειο και αν γίνει χρήση και του 1ου ορόφου 70 ευρώ. Η ξεχασμένη απο όλους Κυψέλη για να δεί μια εκδήλωση θα πρέπει οι οργανωτές της να καταβάλλουν 50 ευρώ. Απορώ πως ξέφυγε η αυλή του Κυβερνείου. Ισως επειδή δεν ανήκει στον δήμο όμως τις εκδηλώσεις του τις κάνει εκεί.
  Εκείνο που διέφυγε της προσοχής των μελών της ΚΕΔΑ είναι ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται κατά δεκάδες κυρίως το καλοκαίρι μπαίνουν υπό την αιγίαδα του δήμου μόνο και μόνο επειδή τους παραχωρείται χώρος μιας και ο δήμος έτσι κι αλλιώς λεφτά δεν  έχει να βάλει. Τώρα λοιπον αφου οι διοργανωτές θα πληρώνουν δεν έχουν και κανένα λόγο να τις κάνουν υπο την αιγίδα του. Αν σε αυτό προστεθεί και η υποχρέωση όταν νοικιάζεις ένα χώρο να τον διατηρείς σε στοιχειωδώς καλή κατάσταση , να δηλώνεις τα έσοδα και όσα απορρέουν απο αυτό τότε όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν βρήκαμε την κότα με τα χρυσά αυγά αλλά απλώς αποστερούμε απο τον πολιτισμό πολύτιμες ανάσες που στην εποχή μας έχουμε μεγάλη ανάγκη.  .     

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ιστορίες του Λιμενικού ταμείου...


     Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας και Αγκιστρίου συνεδρίασε στις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου με εξόχως ενδιαφέροντα θέματα. Το πρώτο ήταν η προτεινόμενη από τον πρόεδρο κ. Βάρτζελη αντικατάσταση της κ. Τιτίνας Κανελά από την επιτροπή παρακολούθησης των έργων. Το θέμα αποσύρθηκε γιατί σύμφωνα με τον νόμο οι αλλαγές πραγματοποιούνται μετά την παρέλευση ενός έτους.
     Η ουσία τώρα του θέματος. Ο Πρόεδρος αποφασίζει ένα έργο, π.χ. την επισκευή της ταράτσας του κυλικείου του ΝΟΑ. Το έργο εκτελείται και καλείται η κ. Κανελά μαζί με το έτερο μέλος της επιτροπής κ. Ιωαννίδη να υπογράψουν για την καλή εκτέλεση του έργου. Η κ. Κανελά δικαιολογεί την μη υπογραφή της σημειώνοντας ότι το κτίριο ανήκει στον ΝΟΑ στον οποίο είναι νοικιασμένο και δεν έχει καμία υποχρέωση το Λιμενικό Ταμείο να δαπανά χρήματα. Το ένταλμα όπως καταλαβαίνετε απορρίπτεται από το ελεγκτικό συνέδριο κι έτσι μένει ο πρόεδρος με το χαρτί στο χέρι χωρίς να μπορεί να πληρώσει αυτόν που εκτέλεσε το έργο.
  Επειδή αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά ,και επειδή ο δήμαρχος που είναι γνώστης τυυ θέματος δεν επεμβαίνει , η κατάληξη του θέματος είναι είτε η αντικατάσταση της κ. Κανελά - που για μένα κάνει σωστά την δουλειά της -είτε η αλλαγή νοοτροπίας του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Δηλαδή πρέπει να θέτει το θέμα ο πρόεδρος στην Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και να αποφασίζει αυτή για την εκτέλεση του έργου ή όχι. Είναι η πλέον διαφανής και δημοκρατική μέθοδος για όσους σκέπτονται και πράττουν έτσι. Η διαδικασία της ανάθεσης είναι μια διαβλητή διαδικασία  και το δημόσιο χρήμα πρέπει να προστατεύεται όσο αυτό είναι δυνατόν.Η δε προσπάθεια για την αντικατάσταση της κ. Κανελά  που δρομολογείται  μόνο τιμή δεν περιποιούν στην διοίκηση του ταμείου.
   Μέλος του Λιμενικού Ταμείου μίλησε και για τα είδη που προμηθεύεται το Λιμενικό Ταμείο και αφήνουν ερωτηματικά. Όπως οι 1013 σακούλες απορριμμάτων ενώ αυτές πωλούνται με το κιλό, τα καθαριστικά 1000 ευρώ για μια τουαλέτα, τα τεμαχισμένα είδη από ένα κατάστημα περιοδικά για όλο τον χρόνο, δηλαδή το σπάσιμο της προμήθειας   για να αποφευχθεί ο διαγωνισμός . Ολα αυτά δεν είναι καλά μαντάτα και νομίζω ότι χρήζουν απάντησης.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Επί του πιεστηρίου...

 Καιρό είχαμε να ακούσουμε καλή είδηση. Ετσι  αναμφίβολα η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια καλή είδηση. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες σε σύσκεψη που διεξήχθη στο Υπουργείο Παιδείας πριν λίγη ώρα υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου, του Υπουργείου και της ΔΕΗ που αφορά την επισκευή των κτιρίων του Εϋναρδείου και του Κυβερνείου με την χορηγία της ΔΕΗ. Η προκήρυξη των δύο κτιρίων θα γίνει ταυτόχρονα με προβάδισμα στο Εϋνάρδειο ώστε να λυθεί το υπάρχον πρόβλημα της μεταφοράς βιβλιοθήκης και αρχείου. Φαίνεται ότι όσα κι να του πούν του δημάρχου απο εδώ δεν αρκούν αλλά η μεσολάβηση του υπουργείου έπεισε την ΔΕΗ την οποία ο δήμαρχος πεισματικά αρνιόταν να εμπλέξει ώστε να υπάρξει αυτή η καλή εξέλιξη. Μακάρι να προχωρήσουν και γρήγορα τα πράγματα.