Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Υποβρύχια καλώδια και επίγεια ψέματα...

  " Ολοκληρώθηκε απο τον όμιλο Ελληνικά καλώδια, για λογαριασμό της ΔΕΗ, η κατασκευή και εγκατάσταση δύο νέων υποβρυχίων καλωδίων που συνδέουν με ηλεκτρικό ρεύμα το νησί της Θάσου νε την Κεραμωτή και το νησί της Αίγινας με τα Μέθανα. Τα  νέα καλώδια , μήκους 8,1 και 9,8 χιλιομέτρων αντίσοιχα, ήρθαν να προστεθούν στα τρία παλαιοτερα που υποστήριζαν την ηλεκτρική διασύνδεση του καθενός απο τα δύό νησιά, διασφαλίζοντας έτσι αξιόπιστα τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια που πηγάζουν απο τις οικονομικές και κοιννικές δραστηριότητες των κατοίκων και των επισκεπτών των δύο νησιών. Το συνολικό έργο παραγγέλθηκε και χρηματοδοτήθηκε  από το ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. "
   Αυτό δημοσιεύτηκε  στην  σημερινή "Βραδυνή" και όπως  καταλαβαίνετε προέρχεται απο την ΔΕΗ. Οπως επίσης καταλαβαίνετε ότι εάν είχε προστεθεί και μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος αυτό θα είχε διατυμπανιστεί δεόντως. Αρα τα περί 11ΜΒ παραπάνω ενέργειας που είπε ο δήμαρχος μάλλον επιθυμία του είναι και όχι πραγματικότητα άρα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε και ρεύμα.Οπως και νερό. Οπως και μάζεμα σκουπιδιών. Ολα δικά μας τα θέλουμε και εμείς. Δεν τρωγόμαστε με τίποτα....

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Απολογισμός εν όψει...

  Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 θα γίνει ο ετήσιος  απολογισμός των πεπραγμένων του δήμου για το έτος 2011. Θυμίζουμε ότι η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική απο τον Καλλικράτη και προσωπικά πιστεύουμε ότι εάν δεν υπήρχε και αυτή η υποχρέωση οι δημοτικοί μας άρχοντες θα μας είχαν γραμμένους. Οι ανάλογες διαδικασίες των περασμένων ετών χαρακτηρίστηκαν απο την απουσία των πολιτών οι οποίοι προφανώς είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν απο το κάθονται με τις ώρες και να ακούν τετριμμένα πράγματα και σκιαμαχίες. Θα δούμε εάν αυτή την φορά γίνει κάτι διαφορετικό πάντως δεν το πολυπιστεύουμε.
   Προφανώς λοιπόν θα ακούσουμε την πλειοψηφία να μας δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, την μειοψηφία με τον προηγούμενο άρχοντα που δεν έπαιρνε και δεν μοίραζε χαρτί γενικώς και αορίστως    αλλά ειδικά και συγκεκριμένα, σε ένα κλειστό κύκλο 13 δημοτικών συμβούλων που κυβερνούσαν ως άλλοι  Βοναπάρτηδες και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να ανεβάζει τους τόνους. Πολυπαιγμένο έργο αλλά εάν θέλουμε να έχει και θεατές πρέπει να αλλάξει.
  Εμείς όμως που είμαστε καλοί άνθρωποι και για να βοηθήσουμε την συζήτηση σας παραπέμπουμε 
στο παρακάτω link  http://japanontop.com/index.php?key=Sakiotis 
όπου θα μπορέσετε να ακούσετε τι έλεγε προεκλογικά - για την ακρίβεια στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση-  ο δήμαρχος για το νερό και για διάφορα άλλα , να συγκρίνετε  και όποιος παρευρεθεί να του τα θυμίσει κιόλας. Το παρελθόν μας χρησιμεύει για να βλέπουμε το μέλλον. Ετσι δεν είναι;

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Κι ο κολιός τον Αύγουστο....

 Φαίνεται ότι όπως κάθε θέμα έχει τον καιρό του, έτσι και το θέμα του καλοκαιριού για την Αίγινα κυρίαρχο μέσα στα πάμπολλα άλλα, είναι αυτό του νερού. Ετσι κι αλλιώς τίποτα άλλο δεν γίνεται, καμία δραστηριότητα δημοτική δεν παράγει είδηση έτσι λοιπόν εκείνο που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει όλο το καλοκαίρι είναι το θέμα του νερού. Ο δήμαρχος κάθε τρείς και λίγο μας λέει πόσο συνεπής είναι στις πληρωμές του ο δήμος, ο νερουλάς ως παράγοντας και αυτός κάνει δημόσιες δηλώσεις αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Δεν έχουμε νερό.
  Εάν λοιπόν κ. Δήμαρχε είαστε συνεπείς και ο νερουλάς ο κακός της υπόθεσης γιατί δεν τον στέλνετε στον εισαγγελέα για αθέτηση της σύμβασης; Θα μου πείτε ότι είναι καλοκαίρι και εσείς ως υπεύθυνος άνδρας δεν μπορείτε να διακινδυνεύσετε να αφήσετε το νησί χωρίς νερό. Γιατί, το κάνατε αυτό μήπως τον χειμώνα;  Δεν μας ενδιαφέρεουν πλέον οι σκιομαχίες και το κυνήγι των μαγισσών. Νερό θέλουμε.Νερό που δεν είναι τζάμπα, που έχει από  καιρό ξεφύγει απο την έννοια του κοινωνικού αγαθού μιας και το χρυσοπληρώνουμε και που τελικά δεν έχουμε.
   Εχετε πάψει προ πολλού να ασχολείστε με το θέμα της ύδρευσης ποντάροντας όλα τα λεφτά σας και προφανώς και την επανεκλογή σας  στο θέμα του αγωγού. Ακόμα και εάν όλα πάνε κατ΄ευχήν στο θέμα και βρεθούν λεφτά και το κόστος είναι λογικό και αντιμετωπίσιμο θα χρειαστεί χρόνος για την κατασκευή του. Τρία έως πέντε χρόνια είναι μάλλον συντηρητική εκτίμηση. Τι ακριβώς θα συμβεί αυτά τα τρία χρόνια;  Θα έχουμε νερό εκ περιτροπής για να μην έχουμε ολική έλλειψη; Και η εκ περιτροπής ύδρευση είναι ένα προληπτικό μέτρο όταν όμως είναι προγραμματισμένο σωστά και δίκαια. Να κόβετε η ύδρευση πράγματικά σε όλους για συγκεκριμένο και γνωστό χρονικό διάστημα ώστε να λάβουν τα μέτρα τους  όλοι. Γίνεται έτσι; Και επιτέλους τι θα γίνει με αυτούς που χρωστάνε τα μεγάλα τουλάχιστον ποσά και διατηρούν κήπους και κάνουν βεγγέρες  σε αυτούς; Σκέφτεστε κάτι η καίει το θέμα;