Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Μήπως ζουν σε άλλη εποχή;


Το έργο της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της παραλίας ακόμα δεν ξεκίνησε και διακόπηκε μετά από ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Παραλίας κ. Σκλάβαινας. Παράλληλα έχουν γίνει και άλλες μηνύσεις από ιδιώτες επαγγελματίες που όπως ισχυρίζονται δεν υπάρχουν όλες οι μελέτες του έργου.
Επαγγελματίες υπογράφουν αίτηση προς τον Περιφερειάρχη και του τονίζουν την έλλειψη μελετών και η ΤΥΔΚ ζητά από τον Δήμο στις 2 Μαρτίου με το αρ. πρωτ 1631 έγγραφο της τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις του έργου. Την ίδια ημέρα μετά από καταγγελία του Σωματείου Οικοδόμων το ΙΚΑ ελέγχει αν εργάζονται στο έργο μη ασφαλισμένοι. Οι μισοί εργάτες από γειτονική χώρα εξαφανίζονται και ο εργολάβος αναζητά τώρα και αιγινήτες εργάτες.. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Αστυνομία με διαταγή του Εισαγγελέα ζητά την διακοπή των εργασιών μέχρι να γίνει η δίκη.
Στο διάστημα αυτό διαπιστώνεται ότι:
- Δεν υπάρχει οργανωμένο σωματείο επαγγελματιών παραλίας αφού άλλα λένε, άλλα υπογράφουν και τα μέλη του γίνονται εύκολος στόχος της Δημοτικής Αρχής.
- Παρόλο που το πεζοδρόμιο από Ψαραγορά μέχρι Παναγίτσα χρειαζόταν μια διαπλάτυνση, έγινε πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα ο δρόμος να στενέψει πολύ με απρόβλεπτες συνέπειες.
- Το τρέξιμο του αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου για το έργο αυτό εξέπληξε τους πάντες.
- Η παραλία παίχτηκε σε ένα παιχνίδι μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Επαγγελματιών Παραλίας λες και ήταν ιδιοκτησία τους. Δεν ρωτήθηκε κανένας φορέας, κανένας πολίτης.
Η κίνηση στο νησί μας αυξάνεται, τα τροχοφόρα πληθαίνουν και οι άρχοντες μας στενεύουν και αποκλείουν δρόμους. Κι όλα αυτά χωρίς περιφερειακό δρόμο χωρίς απομακρυσμένο λιμάνι από την πόλη. Μήπως ζουν σε άλλη εποχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: