Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Επιστρέφουν οι ξενιτεμένοι...

 Νερό θα βρούνε να πλυθούνε; Αυτό είναι το ερώτημα  που αρχίζει να πλανάται πάνω απο τον υπέροχο αιγινήτικο ουρανό. Και το λέμε αυτό γιατί όπως όλοι έχετε διαπιστώσει τις τελευταίες ημέρες  ούτε το σαπύνι δεν πιάνει πλέον για να κάνει σαπουνάδα. Πάντως εμείς που στηρίξαμε και τον δήμαρχο πάλι έχουμε την λύση. Υπάρχουν κάποια σαμπουάν που λούζεσαι στην θάλασσα. Ας προμηθευθεί κάποια ο δήμος και να τα μοιράζει στους δημότες. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 
   Στα σοβαρά τώρα γιατί καλή η πλάκα όμως τα πράγματα αρχίζουν να σφίγγουν πολύ. Οι μέχρι τώρα πληρωμές  των υδρομεταφορέων έχουν να κάνουν με την κρατική επιχορήγηση που έρχεται κυρίως χάρη στην διαμεσολάβηση του Δ. Καρύδη δηλαδή του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Τώρα που η κυβέρνηση δεν θα είναι ΠΑΣΟΚ η μετά τις εκλογές που σίγουρα δεν θα είναι ΠΑΣΟΚ ποιός θα βγάζει χρήματα για την πληρωμή τους; Αυτό που  λέγαμε και εμείς ότι  δεν μπορείς να κάνεις κοινωνική πολιτική χάνοντας λεφτά απο το νερό ενώ δεν έχεις να τα συμπληρώσεις απο αλλού  θα ισχύσει στο μέγιστο. Κατά συνέποεια η ώρα της αλήθειας φθάνει.
 Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι σε τέτοιο πολιτικό περιβάλλον  μπορεί να χρηματοδοτηθούν έργα όπως αγωγός κλπ. τι να πούμε εμείς;  Το θέμα του νερού ταλανίζει χρόνια το νησί και δυστυχώς καμία δημοτική αρχή δεν φρόντισε  να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Τώρα θα πληρώσουμε τα επίχειρα αυτής της κοντόφθαλμης πολιτικής.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δες και το aaegina.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΙ 7,28. ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ AEGINAFIRST KAI ΨΑΧΝΟΣΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι αποπάνω "χτενίζονται". Κλασική ελληνική συνταγή: τσακωνόμαστε με τον "άλλον"!
Για τον Άκοπο τα έχουμε πει χιλιάδες φορές: Μηδενίζεις τα πάντα και έχεις το αλάθητο!!! Το ότι φτάσαμε στο σημείο μηδέν και στα χερσαία και στον υποθαλάσσιο, είναι "κοντόφθαλμη πολιτική"!!! Τώρα βάζουμε μόνοι μας εμπόδιο ότι δήθεν δεν υπάρχουν λεφτά!!! Θα υπήρχαν βέβαια για λιμνοδεξαμενές, φράγματα, αφαλατώσεις και ο,τι δήποτε άλλο εκτός από αυτό που φαίνεται πια άμεσα δυνατό να γίνει. Δηλαδή τα ΕΣΠΑ και τα 270 εκατ. της Περιφέρειας είναι φούμαρα και συ είσαι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που ξέρει την αλήθεια.
Άσε ωρέ Άκοπε, σε έχουμε σιχαθεί σαν τις αμαρτίες μας...

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που χαίρομαι σαν τι, είναι τους ορκισμένους κουκουλικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι ότι θα μείνουμε απο νερό αλλά να ομολογήσουμε όλοι ότι ο Κουκούλης έκανε έργο. Το ομολογούμε φίλε, το ομολογούτμε αν πρόκειται να έχουμε νεράκι και σου λέμε ευχαρίστως ότι πρόκειται για την πιο επιτυχημένη δημοτική αρχή απο συστάσεως ελληνικού κρατους. Και αν πρέπει να πούμε και άλλα ευχαρίστως πέστε τι θέλετε και εμείς θα τα μολογήσουμε όλα. Αμα πρόκειται να πάμε απο δίψα, όλα τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλέ μου άνθρωπε, οφείλω να ομολογήσω ότι υπέβαλλα στο μαρτύριο της δίψας τον αντιπεριφερειάρχη και υπέκυψε! Όπως θα διάβασες ή θα διαβάσεις τώρα στο site της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ο κ. Κατσικάρης έκανε γραπτή δήλωση ότι προωθείται η υπόθεση της χρηματαδότησης του υποθαλάσσιου αππό την Περιφέρεια.
Πάντως δε είσαι εντάξει. Εγώ πεθαίνω από τη δίψα και με νοιάζει πάρα πολύ, ενώ εσένα κάπου σε πήρε το μάτι μου να κουβαλάς δύο εξάδες εμφιαλωμένο!

Ανώνυμος είπε...

Eάν θέλετε να δείτε επιτυχημένη Δημοτική Αρχή να πάτε στο Αγκίστρι. Θά εκπλαγείτε από το πλήθος των Δημοτικών κτιρίων (νέων ανεγέρσεων και αναπαλαιομένων) τις πλακοστρώσεις των δρόμων, τις νέες πλατείες, την καθαριότητα, τούς δρόμους περιπάτου με τα τοιχεία καλλωπισμού από πελεκιτή πέτρα, την νέα αίθουσα συνεδριάσιων (όχι το χάλι της Αίγινας), το Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο, πού με τα όργανα που διαθέτει θα το ζήλευε το καλλίτερο ιδιωτικό γυμναστήριο των Αθηνών,τώρα έμαθα έχει στα σκαριά και ξεκινά δύο μεγάλα έργα για να προσελκύσει τον λεγόμενο υψηλό τουρισμό και τέλος ρωτήστε τους Αγκιστριώτες να ακούσετε με τί καμάρι μιλούν για τον Δήμαρχό τους και τί λένε γι'αυτόν, ότι ο άνθρωπος τρέχει συνεχώς στα Υπουργεία και στην Περιφέρεια και το σπίτι του δεν τον βλέπει και δεν σπαταλάει τα χρήματα των Αγκιστριωτών σε ταξιδάκια αναψυχής τύπου "Λισούι', γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι και χορτάτος και υπερήφανος και εξελέγη για να βοηθήσει και βελτιώσει το τόπο του και όχι τον εαυτό του. Σε αντίθεση ρωτήστε και τους Αιγινήτες γιά τον Δήμαρχό τους η απάντηση από όλους είναι απογοητευτική. Ποιός όμως φταίει που βγάζει τέτοιο Δήμαρχο? Ας κοιτάξουμε λοιπόν το παράδειγμα των Αγκιστριωτών και επιτέλους άς πράξουμε και εμείς αναλόγως.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει λοιπόν λύση! Όταν παραλάβεις ένα Δήμο με μερικά εκατομμύρια χρέος (κατορθώματα του κ. Γκότση και -κυρίως- του κ. Μούρτζη), μπορείς να κάνεις ό,τι προτείνουν κάποιοι και για το ελληνικό χρέος: να το διαγράψεις! Και τότε να δεις έργα!
Κατά τα άλλα, αν το χρέος από το νερό μεγαλώνει, παρά τις προειδοποιήσεις, τότε ναι, φταίει η επιλογή του δήμαρχου και της παράταξής του να ψηφίσουν το συγκεκριμένο τιμολόγιο.
Προσοχή: έργα (και στο Αγκίστρι) χωρίς μελέτες δεν χρηματοδοτούνται και τα λεφτά για "νοικοκυριό" προκύπτουν μόνο από φόρους.

Ανώνυμος είπε...

Re seis mazepste to kwlofasista to arxidi ton Apostoldi apo tis mal..kies pou grafei sth fullada tou kai sto F/B. Sa ton pap..ra ton arxhgo tou. De3ia se olo to magaleio ths

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτον που μιλάει για τον αγκιστριώτη πρόεδρο. Ας πούμε ότι δέχομαι τα όσα γράφεις, μπορφείς να μου υποδείξεις ένα άτομο που θα μπορούσε να του μοιάσει; Παράδειγμα, ένα μόνο!

Ανώνυμος είπε...

Εχθές το απόγευμα σε κατάστημα της παραλίας εθεάθη γνωστή κυρία (η οποία μετέχει στα κοινά της Αίγινας) να συνομιλεί με τον Θ. Τσέκο. Ο οποίος αθόρυβα μετείχε μετά της συζύγου του στην γιορτή του Αγίου μας. Γιά όσους δεν γνωρίζουν ο Θ Τσέκος είναι ο Γενικός Γραμματέας διαχείρησης Κοινοτικών Πόρων.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κύριε 9:41 μ.μ για την θετική γνώμη πού έχεις για τούς Αιγινήτες (υπόληψη), όταν λές να σου υποδείξω έστω και έναν Αιγινήτη πού να μοιάζει με τον Αγκιστριώτη Δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

欢迎与我发疯!苦笑了一下软

Ανώνυμος είπε...

在Aegina中国投资者!

Ανώνυμος είπε...

Αφησε τα μπράβο και υπόδειξε μου έναν!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ? ΠΑΡΑ ΕΣΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Οποιονδήποτε, αρκεί να είναι ΠΑΣΟΚ! Αυτό έχει συγκεντρώσει όλους τους ικανούς ανθρώπους. Να σκεφτείς ότι μόλις γύρισε ο Σακκιώτης από την Κίνα και του έδωσαν να διαβάσει τις δηλώσεις Κατσικάρη στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, συγκάλεσε αμέσως συμβούλιο των εμπίστων του και πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα κάνει δημοψήφισμα, για να δει αν θέλει τη χρηματοδότηση ο λαός ή προτιμά -όπως συμβουλεύει ο Άκοπος- να αγοράσουμε υδροφόρες.

Ανώνυμος είπε...

Είστε γελασμένοι άν νομίζετε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο Γ.Α.Π ή ο ΣΑΚΗΣ ή ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο ΑΠΛΩΣ ΚΟΣΜΟΣ πού πιστεύει στην ιδρυτική του διακήρυξη.

Ανώνυμος είπε...

...την οποία εκφράζει π.χ. ο Πετσάλνικος;

Ανώνυμος είπε...

Suntrofe 7:10 eisai swstos. To PASOK einai KINHMA LAOY. O GIWRGOS PAPANDREOY edei3e to poso MEGALOS HGETHS einai. Ekane pisw gia to kalo tou laou kai ths xwras, gi' auto kai 8a 3anakerdisei tis ekloges. O lemes o Samaras einai ligos to idio kai to tsiraki tou o lakes tou to ar..di o Apostolidis me tis mal..kies pou grafei. PASOK GIWRGOS MAZI GIA TH NEA NIKH

Ανώνυμος είπε...

Τώρα σιγουρεύτηκα! Για την ακρίβεια είναι ΤΟΣΟ μεγάλος ηγέτης, που οι τυχάρπαστοι ηγέτες της Ε.Ε. αδυνατούν να τον καταλάβουν. Άσε που είναι και αντιδημοκράτες, αφού δεν τον άφησαν να ρωτήσει το λαό αν θέλει να μας δώσουν το πακέτο.
Συγγνώμη και για την ακατανόητη γλώσσα που γράφω, είμαι βέβαιος ότι τα greeklish είναι η γλώσσα που επικοινωνεί ο Παπανδρέου ο Γ'. και που πρέπει σιγά -σιγά να μάθουμε κι' εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Skase re kwlode3ie skatofasista arx..domal..ka Apostolidi mas eprh3es, telika to goustareis to 3ulo kai to 3ebrakwma paliolamogio

Ανώνυμος είπε...

Πόσο με φτιάχνεις!!! Πές μου τέτοια βρώμικα!!!

Ανώνυμος είπε...

Τό διάβασα και αδυνατώ να πιστέψω την λογική ανδρών Δημοτικής Αρχής. Πήγαν λέει σήμερα τα μέλη του συλλόγου ''Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ'' στον Δήμαρχο -παρευρίσκετο και ο Ποιότητας Ζωής-, να παραπονεθούν για το γεγονός, ότι στην συγκεκριμένη περιοχή εξακολουθούν να απορρίπτονται απορρίματα. Ακούστε την απάντηση των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής, ζήτησαν από τούς εκπροσώπους του Συλλόγου να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις γιά να λυθεί το πρόβλημα (λές και το δημιούργησαν οι ίδιοι). Εγώ το μόνο πού μπορώ να πώ, αν εναι αλήθεια το ρεπορτάζ, ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ άξιος ο μισθός σας. Επιπρόσθετα Θα είθελα να άκουγα και την γνώμη του κυρίου Σκλάβαινα γι'αυτό το συμβάν, ως πριμοδότη (με ψήφους)των ανωτέρω.

Ανώνυμος είπε...

'Ετσι λοιπόν πρέπει και σε κάθε θέμα που προκύπτει από την ανικανότητα και την ανευθυνότητα τους να βρίσκουν οι πολίτες τη λύση.Χάλασε η ποιότητα του νερού ή ξεμένετε απο νερό εντελώς?βρείτε τη λύση!έγινε σκουπιδότοπος η πασπάρα?βρείτε τη λύση!ξεχειλίζουν τα φρεάτια και ζέχνει η ψαραγορά?βρείτε τη λύση!σαμποτάρεται η προώθηση του αγωγού?βρείτε τη λύση.αααααααι χάσου και συ!μυρμιγκάκι!!

Ανώνυμος είπε...

Επέστρεψαν λοιπόν οι ξενιτεμένοι, μετά το επιτυχημένο -όπως λένε οι ίδιοι- ταξίδι τους στην Κίνα, εκτός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά γιατί να επιστρέψει? είτε είναι εδώ είτε δεν είναι, ο μισθός από τον Δήμο δηλαδή από όλους εμάς κάθε πρώτη του μηνός καταβάλλεται κανονικά. Βέβαια όταν θα έλθει η ώρα της ψήφου θα είναι όλοι εδώ όλο υποσχέσεις και φιλικό χτύπημα στην πλάτη, αλλά τότε εμείς θα τούς πληρώσουμε με το νόμισμα πού τούς αξίζει, δηλαδή το νόμισμα της απόρριψης.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λές 7:45 π.μ να ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ ο μόνος αργόμισθος καλά θα ήταν. Δυστυχώς όμως για εμάς τους φορολογούμενους οι αργόμισθοι του Δήμου είναι πάρα πολλοί και αυτοί όλοι αποτελούν την αυλή του Σάκη (εργαζόμενοι και αιρετοί), οι οποίοι και θα είναι η καταστροφή του.

Ανώνυμος είπε...

Απεργούν στο ραδιόφωνο του ΚΚΕ

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών στον ραδιοσταθμό «902 Αριστερά στα FM»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Δευτέρας ..
14ης Νοεμβρίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τετάρτης 16ης Νοεμβρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM», με αιτήματα :
Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας που απελύθη από τον ραδιοσταθμό 902 Αριστερά στα FM.
Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών: Σεπτεμβρίου 2011 και Οκτωβρίου 2011, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού,
Τον σεβασμό και εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ μας.
Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «902 Αριστερά στα FM» να προχωρήσει αμέσως ως οφείλει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ, που έχω απολυθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια, τι θέλετε να κάνω; Η ανεργία ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ μέσα σε δύο μόνο χρόνια! Από 452.000 έφτασε στις 907.000. Θα ήθελα να δω 455.000 ανακοινώσεις. Αντί γι' αυτό, βλέπω αυτή την ανακοίνωση να παίζεται ξανά και ξανά, γιατί τις κάνει το ΚουΚουΕ. Δεν μπορώ να λυπηθώ περισσότερο από ότι λυπάμαι για τους υπόλοιπους 906.999 απολυμένους και ανέργους...

Ανώνυμος είπε...

οπα. ξυπνησαν τα κκεδακια.τι λετε ρε.μολις απολυθηκε ενας δικος σας ξυπνησατε; δεν σας αρεσει ε; οταν με τις απεργιες σας συμβαλλατε στην αυξηση των απολυσεων ηταν καλα; αλλα τοτε δεν ποναγατε εσεις, ποναγαν οι αλλοι του ιδιωτικου τομεα που δεν ηταν κκε

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε 7:32! Σε πρόλαβε ο 5:11, που τα είπε σωστά και χωρίς να βγάζει προκατάληψη. Στη σημερινή συγκυρία, όποιος βρίσκει ευκαιρία να βγάζει αντιθέσεις, μάλλον δεν εξυπηρετεί τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι ο "μεσιέ Ακοπός" δεν ξέρει τι να γράψει. Η παρέα του δεν έχει αποφασίσει τι στάση θα τηρήσει με τη νέα κυβέρνηση αλλά ούτε και με τη (σωστότατη) κριτική που υπέστη για τα αλλοπρόσαλλα που έγραψε σχετικά με το ότι η παράδοση μελέτης, έτοιμης για χρηματοδότηση, για τον υποθαλάσσιο αγωγό, ήταν "κοντόφθαλμη πολιτική", ειδικά μετά τη δήλωση Κατσικάρη ότι θα προωθηθεί η χρηματοδότησή του.
Αν σας έχει μείνει ίχνος σοβαρότητας πρέπει να τοποθετηθείτε. Συνήθως -τον τελευταίο καιρό- τοποθετείστε μόνο όταν σας βγάζουν στη σέντρα, λέγοντας μάλιστα ότι "χαίρεστε". Τη βλέπουμε τη "χαρά" σας...

Ανώνυμος είπε...

αντι να αναμασουμε τα ιδια και τα ιδια τι εκανε ο πετρακης τι ο φιλιππακης τι ο σακης ,δεν αναλαμβανει ενας να δουμε τι μπορουμε να κανουμε το 2012 για την αναπτυξη 1,2,3,4 μεχρονοδιαγραματα μπας και παρουμε λιγο πανω μας η Αθηνα και ο Πειραιας ειναι διπλα μας 33% συν οι αφιξεις των κρουαζεροπλοιων στον πειραια και εμεις ξυνομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά 11:04! Με μια διαφορά: Αυτά τα έχει αναλάβει ο Δήμος, με το επαρκέστατο πρόγραμμά του και την Τουριστική του Επιτροπή. Τι θα κάνουμε εμείς; Θα του ζητήσουμε να μας δώσει τις αρμοδιότητες;

Ανώνυμος είπε...

Mά είναι η νέα αρχή του Δήμου ότι πρόβλημα υπάρχει ή ότι πρόβλημα μάς δημιουργεί ο Δήμος να το λύνουμε μόνη μας. Αυτή ανέλαβαν την Δημαρχεία μόνο για να λαμβάνουν τον μισθό τους και τίποτα άλλο - ξέρουν ότι δεν έχουν μούτρα γιά να ξαναβγούν και είναι στην φάση ότι φάμε, ότι πιούμε κ.λ.π -

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Άκη 12:07 μ.μ σε ξέρουμε πολύ καλά παρά την ανορθογραφία. Κουκουλάκη έ Κουκουλάκη. Αυτά αλλού.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ;
ΔΕΙΤΕ το aaegina.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ......ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...ΤΟΝ ΕΦΤΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ.....ΡΕ ΠΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΣΠΙΤΙ.....

Ανώνυμος είπε...

εσενα ποιος σε ...έφτιξε;

Ανώνυμος είπε...

Αγνοείται από την περασμένη Δευτέρα άτομο μέσης ηλικίας και -κατά πληροφορίες- μεγάλου βάρους. Παρά το προσωνύμιό του, φέρεται ως λόγος της εξαφάνισής του το ότι ΚΟΠΗΚΕ. Παρακαλούμε ο έχων σχετικές πληροφορίες να τις προσκομίσει για να ξεκινήσουν οι σχετικές έρευνες. Ο χειμώνας δεν βγαίνει χωρίς πηγές γέλιου.