Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ...

1. Οταν ξυπνάς ένα πρωϊ και εκεί που κοιμόσουν ήσυχα βλέπεις να γίνονται ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και διάφορα άλλα έργα τότε είναι σίγουρος δείκτης. θυμηθείτε επί Μούρτζη τέτοια εποχή τι κοσμογονία τσιμέντου γινόταν.
2. Οταν διαγράφεις συμβούλους τώρα που τελειώνει η τετραετία και δεν τους έχεις και τόσο ανάγκη ενώ τόσο καιρό έκανες την πάπια και ανεχόσουν όλα τους τα τερτίπια. Ετσι αποκτάς πυγμή και αυτοπεποίθηση.
3. Οταν οι φιλικές σου εφημερίδες ανακαλύπτουν ότι όλοι τις πολεμάνε αλλά αυτές έχουν ήσυχη την συνείδηση τους και κοιμούνται ξένοιαστες. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει και το γράφουν για να ηρεμήσουν κυρίως οι ίδιοι.
4. Οταν κάποιοι αναρωτιούνται ποιός θά είναι ο επόμενος δήμαρχος που θα κληθεί να εφαρμόσει τον Καλλικράτη. Μα υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος άλλος άραγε; Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Ελεος δηλαδή...
5. Οταν αρχίζεις να κάνεις λογαριασμούς για το τι χρέη άφησαν οι προηγούμενοι και εσύ δεν έχεις καταφέρει να καταθέσεις έναν πλήρη και αναλυτικό οικονομικό ισολογισμό της δικής σου θητείας.

Αυτοί είναι μερικοί απο τους λόγους. Τώρα εάν κάποιος ξέρει και κανένα ακόμα εδώ είμαστε για να επανέλθουμε.

Α! ...Θυμήθηκα έναν ακόμα. Οταν οι συντάκτες φιλικής σου εφημερίδας αρχίζουν να σε μαλώνουν για την λειτουργία του δημοτικού σου συμβουλίου μοιάζοντας με τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: