Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αρχισαν τα όργανα...

Τελικά φαίνεται ότι έφτασε η ώρα. Τα μεγάλα μαχαίρια βγαίνουν και αποδεικνύεται ότι την εκλογική διαδικασία θα την καθορίσουν τα ΜΜΕ. Εχει πολύ μεγάλη πλάκα να διαβάζεις εκτιμήσεις αυτή την εποχή απο τις στρατευμένες εφημερίδες. Η μία του Γρηγορόπουλου και η άλλη του δημάρχου που έχουν ήδη κλείσει την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά η καθεμιά για τον δικό της εκλεκτό και απλώς παρακολουθούν τους άλλους να μάχονται για την δεύτερη. Το αστείο είναι ότι όλοι μαζί βάλλουν κατα του Σ. Σακκιώτη και αυτό προφανώς έχει μια λογική εξήηγηση. Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου μετά την αποψίλωση του απο τα όποια προοδευτικά στοιχεία που τον στελέχωναν παραμένει με 1-2 αριστερούς μαϊντανούς και πιθανώς κάποιων μεταγραφών γνωστών μαυρόγατων και πλέον το ψηφοδέλτιο κινείται σε τουλάχιστον κεντροδεξιά κατεύθυνση για να μην πούμε σε σκληρή δεξιά. Αυτό τον τοποθετεί απέναντι στο ψηφοδέλτιο Γρηγορόπουλου το οποίο έχει μεν κάποια στελέχη απο το ΠΑΣΟΚ που όμως ουσιαστικά δουλεύουν με δεξιές λογικές όπως επίσης και οι τελευταίες προσχωρήσεις. Αν προσθέσουμε και την πιθανότητα καθόδου του Δ. Μούρτζη όλοι αυτοί απεύθυνονται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Απο την άλλη οι μεταξύ τους σχέσεις είναι τέτοιες που όποιος απο αυτούς πάει στον δεύτερο γύρο με τον Σ. Σακκιώτη θα χάσει γιατί απλά οι άλλοι δεν θα τον στηρίξουν. Αυτό το καταλαβαίνουν και γι αυτό η προσπάθεια να εμφανιστεί τριχοτομημένο το ΠΑΣΟΚ , σε πανικό ο Σάκης και διάφορα άλλα δυστυχώς πολύ ευδιάκριτα έχουν λογική.Στην πραγματικότητα ο στόχος είναι να βγεί απο την μέση για να λεηλατηθούν οι ψήφοι του στον δεύτερο γύρο. Εκείνο που απομένει είναι να δούμε εάν όλη αυτή την ιστορία μπορεί να την διαχειριστεί ο συνδυασμός του Σ. Σακκιώτη και να την μεταστρέψει σε δικό του όφελος. Τώρα εάν σε αυτό βοηθάει η αλληλογραφία με νεόκοπους επίδοξους εκδότες-σωτήρες που μας προέκυψαν μετά τους ήδη κατοχυρωμένους δεν ξέρω. Πάντως πολλά θα κριθούν σε αυτό το επίπεδο να είστε σίγουροι.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΚΟΠΟΣ VS ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΥ.
ΕΠΑΘΛΟ: ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΦΤΥΑΡΙ

Ανώνυμος είπε...

Έχει πλάκα να διαβάζει κανείς και εσένα. Δεν διαφέρεις καθόλου. Ο καθένας τις εκτιμήσεις του κάνει. Έχεις την εντύπωση ότι εσύ είσαι αντικειμενικός;
Πάντως είσαι και εσύ μανιακός με τη Νέα εποχή. Όλους σας πειράζει η Νέα Εποχή. ίσως επειδή είναι η μόνη που κάνει δουλειά. Σας έχει αλλάξει τα φώτα ...ομαδικώς.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αιγινα νιού, σε τι διαφωνείς δεν καταλαβαίνω. Δεν έχει τριχοτομηθείι το ΠΑΣΟΚ; Αυτό είναι σίγουρο. Δεν είναι "λίγος" ο Σακκιώτης; Αυτό είναι εντελώς σίγουρο. Δεν είναι αναξιπρεπής η ομάδα Γρηγρορόπουλού; Αυτό αποφάσισέ το μόνος σου.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι όποιος γράφει έχει την προσωπική του άποψη. Αρα δεν είναι αντικειμενικός. Εκείνο που έχει σημασία είναι να λέμε ότι ξέρουμε, να μην κρύβουμε με σκοπό κάποιο όφελος και να σας προειδοποιούμε για τους υπόγειους πόλεμους. Υπάρχει ένα θέμα όχι με την Νέα Επόχή αλλά γενικώς με τις εφημερίδες που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Ας δηλώσει ότι είναι μισθοφόρος και σε διαβεβαιώ δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς μαζί της. Οχι όμως να το παίζει και αντικειμενική. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και τις υπόλοιπες που κάνουν την ίδια δουλειά. Δεν υπάρχει διαφορά.Και δυστυχώς αυτό είναι "κατάκτηση" της τελευταίας τετραετίας και απο ότι φαίνεται θα μας συνοδεύει για πάντα πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι μισθοφόροι. Το αντίθετο μάλιστα. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε (ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε) ότι ορισμένοι άνθρωποι λειτουργούν με άλλα κίνητρα. όχι ότι δεν υπάρχουν μισθοφόροι στον Τύπο. Αυτό είναι βέβαιο. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι.
Τώρα, τα περί αντικειμενικότητας, σου το είπα και πριν. Ούτε εσύ είσαι αντικειμενικός. Να σε ρωτήσω κάτι. Τα Αιγινήτικα Νέα, είναι μισθοφόροι; Βάλουν κατά του Δημάρχου, από τότε που ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης τους δεν πήρε μια προμήθεια από τον Δήμο (κάτι κομπιούτερς). Επειδή τώρα είναι με τον Σάκη, σημαίνει ότι τον χρηματοδοτούνε; Και μη μου πεις ότι κάνει αντικειμενική δημοσιογραφία;
Ας πούμε εσύ. Στα περισσότερα άρθρα σου, πέφτεις στη λούμπα να σχολιάζεις κείμενα της Νέας Εποχής. Ότι κάνει και η Άλλη Όψη δηλαδή αλλά χωρίς να βρίζεις. Τώρα με συγχωρείς που θα στο πω αλλά αύτό δείχνει ότι δεν έχεις να ασχοληθείς με κάτι πιο σοβαρό και ασχολείσαι με τους άλλους. Άσε που παρόλο που ασχολείσαι όλη την ώρα μαζί τους, στα προτεινόμενα site (χρήσιμες διευθύνσεις) δεν έχεις τη Νέα Εποχή μέσα...

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά χαίρομαι που απαντάς με επιχειρήματα. Για το θέμα των Αιγηνήτικων Νέων δεν μπορώ να σου και πολλά όμως δεν νομίζω ότι υποστηρίζουν τον Σάκη. Ομως το θέμα με την Νέα Εποχή είναι τελέιως διαφορετικό. Ουσιαστικά υποκαθιστά τον δήμο κάνοντας την "βρώμικη" δουλειά για λογαριασμό του. Πόσες φορές ο δήμος αποφεύγει να απαντήσει σε διάφορα πράγματα και το κάνει η Νέα Εποχή. Το χειρότερο εξ όλων είναι ότι με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει να δυσαρεστήσει πολύ κόσμο. Γιατί αν υποθέσουμε ότι έχω μια διαφορά με τον δήμο πιθανόν με μια συζήτηση να την λύσω. Ομως αν με κρεμάσουν στα μανταλάκια λόγω Νέας Εποχής να είσαι σίγουρος ότι δεν θα θέλω να τους ξαναδώ, Αυτό στοιχίζει συνολικά στην παράταξη του νυν δημάρχου ( δες περιπτώσεις Αποστολίδη, Κανελλά κλπ.) οι οποίοι πριν συζητήσουν τις αντιρρήσεις τους με την παράταξη βρέθηκαν στην πυρά και φυσικά αντέδρασαν. Ισως με περισσότερη προσοχή να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι η ενασχόληση με την Νέα Εποχή έχει να κάνει με το οτι ουσιαστικά αυτή παράγει την δημοτική πολιτική μιας και η απουσία του δήμου είναι πλήρης. Και αυτό είναι το πιο μεγάλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκο γραφεις για τη μία του Γρηγοροπουλου και την άλλη του Κουκούλη και ξεχνάς επιμελώς τις 3 πληρωμενες του Σακιώτη (Αιγινιτικα Νέα, Μάχη της Αίγινας και το περιοδικάκι της Σήλιας με τον έγκριτο Υποψ. Σύμβουλο - Δημοσιογράφο (;) Βάρτζελη...
Ο κόσμος ξέρει, μη τον περνάτε για κοπάδι.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως δεν είδα να κρεμιέται κανένας "στα μανταλάκια" της Νέας Εποχής για ζητήματα προσωπικά, οικογενειακά, λασπολογίες κλπ. Αυτή η εφημερίδα κάνει σχολιασμό των πολιτικών πρακτικών και στάσεων. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές είναι πολύ σκληρός ο σχολιασμός αυτός. Όμως είναι πολιτικός. Για θυμήσου από την άλλη σχόλια για προσωπική ζωή χωρίς καμία απόδειξη εντωμεταξύ. και η πλάκα είναι ότι κανείς δεν καταδίκασε αυτές τις αηδίες. Αντίθετα την Νέα Εποχή για τη σκληρή πολιτική κριτική την καταδικάζουν.
Ίσως τελικά, εκτός από τους πολλούς αντιπάλους (που δημιουργεί όπως λές), να έχει αποκτήσει και πάρα πολλούς φίλους και για αυτό να τη χτυπούν οι αντίπαλοι της με τόση ένταση.
Υ.Γ. Χαίρομαι που ξεκίνησε ένας διάλογος και κρατιέται σε ωραίο επίπεδο

Ανώνυμος είπε...

Ας το δούμε λίγο αυτό. Ας πούμε γνωρίζετε ότι ο εκδότης της παρευρίσκεται σε όλα τα προσυμβούλια της δημοτικής παράταξης και έχουν γίνει πολλές φορές καβγάδες με τον Μπόγρη, την Κανελλά κ.α. για την παρουσία του; Και στο τελος ο δήμαρχος θυσίασε τους συμβούλους του και την απώλεια της πλειοψηφίας αντί γι αυτόν; Δέστε πως φέρθηκε στον Αποστολίδη μετά την άρνηση για την ψήφιση του δανείου. Δέστε πόσο εκνευρίστηκε που δεν ήξερε το προσύμφωνο με τον Χατζηπέρη. Και το χειρότερο εξ όλων . Δέστε πως συμπεριφέρεται στην Κανελλά στα τεύχη 85 και 88 ως λαυράκι και πως προσπαθεί να την εξευτελίσει και να την μειώσει.Αυτά πρέπει να καταδικάζονται απο κάθε σοβαρό άνθρωπο.Υπάρχουν δεκάδες ακόμα παραδείγματα που επενέβη αυτοβούλως για υπόθεση μας. Και ένα τελευταίο. Την περασμένη εβδομάδα πήγε στον αντιδήμαρχο Πειραιά μια αντιπροσωπεία του δήμου για να τον πείσει να ανακαλέσει τις δηλώσεις για το νερό. Ξέρετε ποιος συντάκτης της Νέασς Εποχής ήταν πρώτο τραπέζι πιστα; Υπο ποίαν ιδιότητα ρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του ανωνύμου στις 1/8 ώρα 8.40

Ανώνυμος είπε...

"Feeeeta" i etoimigoria toy Aiginiti erxetai kai 8a gigoyn ta skoupidia apo tin koinoniki mas zoi !!!