Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Γκαρσονιέρες στην παραλία...

 Τι γκαρσονιέρες δηλαδή που τριάρια και τεσσάρια έχουν γίνει τα θερμοκήπια στην παραλία. Οπως σας λέγαμε το παιχνίδι ανοίγει και το πρόβλημα αρχίζει να εμφανίζεται οξύ και περίπλοκο. Ο δήμος ρωτάει λες και δεν ξέρει τα τετραγωνικά καθενός αλλά ουσιαστικά εκείνο που κάνει είναι να προσπαθεί να καλυφθεί μην τυχόν και βρεθεί κανένας περίεργος που κάνοντας μια απλή αίτηση στον δήμο ζητήσει την γνώμη του αν  ότι συμβαίνει στην παραλία είναι νόμιμο και κυρίως αν είναι δίκαιο προς τους υπόλοιπους πολίτες του νησιού που βλέπουν κάποιους να βγάζουν λεφτά άκοπα και ανέξοδα με την δημοτική υποστήριξη. Να δούμε πως θα ξεμπλέξουν κάποιοι απο αυτήν την ιστορία αφού θυμίσουμε ότι η δημαρχιακή που είχε θέμα την ανάκληση αδειών την 28η Δεκεμβρίου 2010   και τεχνηέντως αναβλήθηκε είχε να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό απο τον Σεπτέμβριο του 2010 αλλά λόγω προεκλογικής περιόδου και ψηφοθηρίας προτίμησε να το στείλει στο πυρ το εξώτερο.
   Υπάρχουν όμως και κάποιες φήμες που μιλάνε για μια άλη μηχανή που έχει στηθεί απο ορισμένους για την αποφυγή της πληρωμής των δημοτικών τελών. Λένε οι φήμες ότι κάποιοι στην θέση των τετραγωνικών τους στο ΤΑΠ  στον λογαριασμό της ΔΕΗ έχουν ένα στρογγυλό μηδενικό με αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός να γίνεται και αυτός κουλουράκι στρογγυλό. Δεν ξέρουμε κατά πόσον αληθεύει κάτι τέτοιο όμως αν βγεί και αυτό κάποιοι δεν θα έχουν μέρος να κρυφτούν. Και μιλάμε και για ιδιώτες και για επαγγελματίες αλλά και καποιους που παίρνουν ρεύμα απο δημοτικά ρολόγια και δημοτικό φωτισμό.  

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι αργα για δακρυα στελλα...που εισαστε που κατοικουσατε οταν εγινε η συναξη των επαγγελματιων της παραλιας οι της δημαρχιας που βρισκοταν εκει τι ειπαν οι δημοτικοι συμβουλοι τι ειπαν ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ τιποτε αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η ΑΙΓΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΛΟΥΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Την σύναξη των 15 νομιμοποιησαν με την παρουσία τους:
1 Δημαρχος
2 Αντιδήμαρχοι
1 Δημ.Συμβουλος
και εξετασαν λεει 17 σημαντικα θεματα μεταξυ των οποίων π.χ. τι ύψος θα πρέπει να εχουν τα φυτά που θα μπουν στην διαχωριστική νησιδα του λιμανιού!
Εμ, βεβαια τωρα που λυσαμε το προβλημα μας, ας ασχοληθούμε δηθεν και με άλλα πραγματα για το γενικο καλο.
Ρε στυλιάρι που θελουν ολοι..

Κατα τα άλλα, η αναρτηση αυτή κινείται σε σωστή κατεύθυνση (θυμιζει το παλιο καλο ανεξαρτητο στυλ) και δινει και είδηση.
Ερωτηση: αυτο που λετε για καποιους που παίρνουν ρεύμα, συνδέεται με το παλιο-καλο θεμα όπου καποιοι ειχαν αναπτυξει ..ιδιαίτερες σχεσεις με τους μετρητές της ΔΕΗ;

Ανώνυμος είπε...

Εστω ότι κάποιο "στραβόξυλο" Αίγινίτης θεωρήσει οτι έχει ΕΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, άπό τα πεπραγμένα στο Δήμο ΑΙΓΙΝΑΣ.Υπόθεση κάνουμε.Πόσοι θα χάσουν τον ύπνο τους;Να δω πόσοι θα ψάχνουν στο μέλλον κοινωνική προβολή και καταξίωση μέσα από τα Δημοτικά.΄Γιατί η ίστορία αυτό εχει δείξη.Ο κάθε τυχαίος,το κάθε "ανθρωπάκι" εκμεταλευόμενος σόγια και γνωριμίες ψάχνει την κοινωνική προβολή και οχι μόνο... μέσα απο τα Δημοτικά δρώμενα.Ε!ΑΜΑΝ! ποιά,Ελεος.

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε τα blog και τις σαχλαμαρες. ακοπε σε εχει παρασυρει και σενα ο αιακος . Δες την θετικη πλευρα του θεματος. Σημερα το αιακειο σερβιρει φαγητο με λευκα τραπεζομανδυλα και ζωντανη μουσικη. Παρε την γυναικα σου και πηγαινε να διασκεδασεις. Ασε τα μιζερα με την κλοπη ρευματος. Το θεμα το εξαντλησε προ ετων η Νεα Εποχη. Στερεψες ακοπε, αντιγραφεις τους αλλους. Γυρνα στο φυστικι φεστ για να χορτασεις σχολια. τα αλλα θεματα δεν τραβανε. ασε που πατανε και καλους και καποιοι ηδη αρχισαν τις απειλες στον αιακο. και μια που μιλαμε για το φιστικι φεστ, απαντηση για τα βασικα ερωτηματα πηρες η ολα ηταν μονο γιατι εχασε ο Ν#.

Ανώνυμος είπε...

Οσο γράφει η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για το Φ.Φ. τόσο συνηδειτοποιώ οτι το μόνο που ενδοιαφέρει αυτή τη συμμορία ειναι η κονόμα.Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η γκεμπελίστικη μέθοδος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.Παρουσιάζουν το άσπρο,μαύρο πλάθουν σενάρια,για το πως δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα,πιανού κατέβηκε η ίδέα,μόνο αυτή(η συμμορία) ειναι ικανή να φέρη εις πέρας το Φ.Φ.Και ολλα αυτά για να τα τεκμηριώσουν ,ανακατεύουν τους πάντες,θετικά ή άρνητικά,ανάλογα πως τους βολεύει.Δημιουργούν άντιθέσεις μεταξύ των Αιγινιτών,σπιλώνουν συνειδήσης,αδιακρίτως.Εχουν αρχίσει πιά και γίνονται κουραστικοί,αν οχι επικίνδυνοι.Γίνονται κριτές των πάντων,αμφισβητώντας ικανότητες,θεωρώντας τους εαυτούς τους αναντικατάστατες ιδιοφύϊες ποιοί;Ο Κώστας,η Λένα,η Μαριλένα και ολος ο συφερτός που τους ακολουθεί,ετσι για χαβαλέ,γιατί δεν μπορούν να κάνουν πίσω.Μα η Αιγινα ειναι μικρός τόπος,γνωριζόμαστε καλά.Μήπως "απλώνεται" το χέρι σας πέρα απο εκεί που φτάνεται;Λέω μήπως εξαντλείται την ύπομονή μας;Και ήρθε ο καιρός,η στγμή να μαζευτείται; Δείγμα γραφής το τελευταίο φύλλο της Ν.Ε.Μια εφημερίδα για το Φ.Φ.Στο τέλος θα ακούμε για Φ.Φ.και θα αηδιάζουμε.Κόφτε το δεν εχει νόημα.Το καταλάβαμε,το εμπεδώσαμε,το χωνέψαμε

Avatar είπε...

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ -- Avatar….--. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΣ ΠΟΠΗΣ. ΗΡΕΜΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΕΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πάω στοίχημα ότι για τα μηδενικά τετραγωνικά της ΔΕΗ κάτι μαγειρεύει ο δάσκαλος ... χεχε Πάντως έχει σίγουρα στα χέρια του κάποιο πολύτιμο cdrom ...

Ανώνυμος είπε...

ασε το ξερουμε το σεναριο. θα βγει στο αιγινα πορταλ, θα πει τις σοφιες του για να προβαλει τον εαυτο του και μετα μουγκα. σας μαθαμε σακιωτακια. φρου φρου και αιγινα πορταλ εισαστε. δεν σας παιρνει και για τιποτα αλλο βεβαια

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΛΕΩ ΟΚΕΥ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΔΗΜΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ. ΞΥΠΝΑ ΣΑΚΚΙΩΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

koukoulakia mou!!!!!!!! phgainete sto aiakeio pou exei adeia gia ola auta pou kanei, kai se ligo tha valei mpouzoukia gia sas kai astakomakaronada!!!!!!!!
kopanoi!!!

Ανώνυμος είπε...

kai gia na mhn ksexasthte, fevgwntas kleiste kai thn porta ths paragas!!!!!! mhn krywsei kai kanenas!!!!!!xaxaxaxaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Και ο Σακκιώτης σας τι κάνει για όλα αυτά? Κλείνει τα καφενεία της Δημαρχίας? Το μόνο κομμάτι της παραλίας που θυμίζει ακόμα λίγο Αίγινα... Για να κάνει και 'κει καφετέρια με παράγκα? Όσο ήταν αντιπολίτευση ήξερε να λέει πολλά!!! Τώρα το μόνο που κάνει είναι να τρέχει καταϊδρωμένος πίσω από όσα είχε δρομολογήσει ο Κουκούλης!!!

Ανώνυμος είπε...

1:08 γυρισες ωρε παλιοπαιδο!!!!!!! ακομα κατω ησουν???? ασε τα τρια καφενεια και κοιτα μη κρυωσεις απο τα εργα του παπαδοπουλου!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

6.41 πολυ σωστα το εθεσες το θεμα ,πιο μεγαλη ευθυνη για το θεμα των στεγαστρων φερει η νυν παρα η πρωην,διοτι αφενος η μελετη δεν λεει αυτα και αφετερου η εκτελεση των κατασκευων εγινε μεατα; την εκλογη της καινουργιας διοικησης γιαυτο η συναξη των επαγγελματιων μου με τη συμετοχη ολων αυτων που ανεφερθησαν μου προκαλει λυπη.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που καποιοι προεβλεψαν στο παρελθον και ειτε με πινακες ζωγραφικης ,ειτε με φωτογραφιες αποθανατισαν την ομορφη παραλια του νησιου μας.θα μπορουμε τουλαχιστον να τα δειχνουμε στα παιδια μας,κι ισως εκεινα στο μελλον κανουν αυτο που δεν εχουμε το θαρρος να κανουμε εμεις:να τα γκρεμισουν ολα.Δεν θυμιζει λιγο αυτη η κατασταση παλαια κτιρια,μνημεια πετρινα που καποιοι,ανεγκεφαλους τους αποκαλουμε,τα ασβεστωναν για να τα "καλωπισουν";

Ανώνυμος είπε...

10:47 epeidh exeis asthenh mnhmh tha sou thimisw oti to remvh kai to heaven ekanan tis pargoles amesws meta ta nea pezodromia epi dhmarxias koukoulh!!! o arxitektwn iwannhs papadopoulos den evgale axna!!! giati arage???

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο αλλα εμενα που απλα μου αρεσει να περπαταω στο λιμανι βλεπω οτι μετα απο καθε καινουρια δημοτικη αρχη μου μειωνουν και το χωρο μου.Αλλα φυσικα ποιος ειμαι εγω,δεν ξερω τι μου γινεται,δεν ανηκω στην ελιτ της παραλιας.

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα "στέγαστρα" μαζί με τον τερατώδη κυματοθραύστη θα ολοκληρώσουν την απόλυτη αλλοίωση του μοναδικού τοπίου της Αίγινας. Και να πει κανείς ότι δεν υπήρχαν άλλες λύσεις.... Δείτε τι λέει ο Τζάνος Σημαντώνης σε άλλο μπλογκ....

Ανώνυμος είπε...

Τώρα λοιπόν μας έπιασε η κάψα για την παραλία... Όποιος τολμούσε να πει ότι είχε έστω και μία ένσταση-διαφωνία-διαφορετική γνώμη για την παραλία, βαφτιζόταν οπισθοδρομικός,τρελός και χίλια δυο άλλα και ότι δεν ήθελε να πάει ο τόπος μπροστά.Ορίστε λοιπόν που έγινε το έργο ως ήθελε ο αρχιτέκτων της παραλίας και τώρα με λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν είναι αυτό που όλοι περιμέναμε και ότι το νησί μας αντί για Γαλλική Ριβιέρα που περίμεναν μερικοί μάλλον πάει να μοιάσει στην μαγευτική Σαλαμίνα. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο όμως, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.Ανάμεσα στην αποδοτικότητα και την καλαισθησία διαλέξαμε το πρώτο...

Ανώνυμος είπε...

10:09 swstos!!!!! ta eipes ola!!!!!!!!!! o arxitektwn diavazei arage? akouei? vlepei? ta xalia tou ta mavra.....

Ανώνυμος είπε...

Μυστήρια η πορεία του νέου Δήμαρχου: Τον ενοχλεί η πεζοδρόμηση στη Σπύρου Ρόδη και δεν περιμένει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου. Απλά την καταργεί. Δεν τον πειράζει που στις φυλακές το πάρκινγκ είναι δημοτικό και έχει οριστεί να πληρώνουμε το αστρονομικό ποσόν του 0,5€ την ημέρα! Με μια πλαστική σακούλα κάνει τη δουλειά του. Εξαφανίζει το σήμα!!! Όμως ο "νομότυπος" Δήμαρχος δεν τολμάει να τα βάλει με το αίσχος των θερμοκηπίων της παραλίας! Φταίει ο Παπαδόπουλος; Ναι. Φταίει η ΕΠΑΕ, που έχει εγκρίνει τα σχέδια για τις πέργκολες; Φυσικά. Φταίει ο Κουκούλης; Ποιος θα πει το αντίθετο. Όμως, ο νέος μας Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τίποτα; Μήπως ήρθε η ώρα να καταλάβει ότι η περίοδος χάρητος κάποια στιγμή τελειώνει; Μπροστά σε αυτό το χάλι ο Σάκης δεν πρέπει να αντιδράσει; Οι πέργκολες (εκτός από τις 2 πρώτες) φτιάχτηκαν επί της θητείας του. Αντί να περιορίζεται στο να είναι μέρος των μασκαράδων, στα καρναβάλια της Αίγινας και να κόβει κορδέλες σε ξένη φίρμα σούπερ μάρκετ, μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί με το ζήτημα;

Ανώνυμος είπε...

1:35 mhpws mporeis na mas peis mia kai ta ksereis OLA!!! giati o Koulikourdhs efyge nwris? mhpws gia na mh vlepei karnavalous san kai esena?

Ioulianos είπε...

1.35 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΕΠΑΕ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑΥΛΟΝ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ? ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΣΑΚΚΙΩΤΗ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ. ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ενω αν είχε μείνει ο Κουλικούρδης 2.20 θα είχε κάνει την Αίγινα μια κούκλα.....σαν.......τις οικοδομές του....... Σα δεν ντρεπόμαστε λίγο......που κάνουμε δημοτικούς σύμβουλους όλουςω τους μηχανικούς και τους εργολάβους.......που καταστρέψανε το νησί.....

Ανώνυμος είπε...

λυπαμαι που το λεω αλλα σε αυτο που λεει ο ιουλιανος εχει δικιο : ολοι εχουνε ευθυνη !! την ιδια ευθυνη εχουνε και για τον κυματοθραυστη. για διαβαστε τι λεει ο χατζηπερης στο aeginanews και τωρα ο σημαντωνης στο aeginafirst. μας εχουνε φλομωσει στο ψεμα οι μεγαλοι μας πολιτικοι για τον κυματοθραυστη και αμα τον φτιαξουνε θα τσακωνονται οι οπαδοι τους για το ποιος εφταιγε περισσοτερο !!!

Ανώνυμος είπε...

βαριεμαιναδιαβασωκαιτασχολιασας μονοτοπρωτοειδα!τραβατεγαμιθεται κομπλεξικοιολοικουτοπονιροιεδω μουμαζεφτικατε! ( sakis takis filipaki(s) petraki(s) klp klp an kataferate kai to diavasete na peite ston eauto sas sigxaritiria!)



anorthografos

Ανώνυμος είπε...

anorthografe poso malakas eisai?

Ανώνυμος είπε...

dhladi mas les pos ektos apo ta xalia ton thermokhpion poy ekanan stin paralia kleboun kiolas?gia na doyme!!!tha tous kinigisoun ki aytous opos kanoun me ta fthna mikromagaza?ta opoia apo oti eida exoun vgalei tis karekles tous apo ekso!ap ta megala KANENAS.TI ADIKO.

Ανώνυμος είπε...

rota thn mana sou 1:50!!!



anorthografos

Ανώνυμος είπε...

6:33 EXIS APOLITO DIKIO TO PRAGMA MOYSKEPSE KAI OPOS LE'I' KAI MIA EFTRAPELI ANAFORA..... STIN PARALIA KAPIOI EXOYN MPERDEPSI THN Λ.OYTSA ME THN VOYRTSA.

Ανώνυμος είπε...

6:21 egw exw parei apo ton patera mou kai exw iq 160!!! twra an esu eisai nothos aderfos mou me iq xrusopsarou...tote ti na kanoume distuxws o mpampas sou einai to idio malakas san kai sena!!!