Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τα προβλήματα είναι πολλά...

   Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει με τα σκουπίδια και την αποκομιδή τους. Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι όντως σημαντικό και δυστυχώς δυσεπίλυτο. Πέραν των όσων κατά καιρούς λέγονται νομίζω όμως  ότι  ένα κομμάτι της λύσης αφορά και τους ίδιους τους πολίτες. Οχι γιατί δεν πρεπει μόνο να βγάζουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε αλλά κυρίως γιατί δεν δείχνουμε διάθεση ως κοινωνία εννοώ να αντιληφθούμε ότι το θέμα της ανακύκλωσης  δεν είναι απλώς μια γραφικότητα αλλά μια αναγκαιότητα που γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική. Πρέπει και ο δήμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο αλλά κυρίως οι πολίτες πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον μεγάλο μέρος των απορριμμάτων μας είναι ανακυκλώσιμο και μπορεί να αποβεί και κερδοφόρο πολλες φορές . Για τον δήμο αυτό θα ήταν μεγάλη ανακούφιση μιας και λεφτά για την μεταφορά  θα γλύτωνε αλλά και με τις κατάλληλες κινήσεις θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να βγάλει και κάποια χρήματα. Ας γίνουν λοιπον κινήσεις και προς τα εκεί και κυρίως ενημερώση των πολιτών.
   Δεύτερο αλλά όχι και μικρότερης σημασίας είναι η μανία που έχει καταλάβει κάποιους δικηγόρους του νησιού να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των πελατών τους  έναντι των υποχρεώσεων του δήμου απέναντι τους. Φυσικά και οι δικηγόροι οφείλουν να προστατεύουν τους πελάτες τους  απο τους οποίους πληρώνονται όμως μια νέα δημοτική αρχή μόλις τριών μηνών έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει επιείκεια. Και κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι μπλοκάροντας την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου του στερείς και την τελευταία πιθανότητα να αναπνεύσει. Σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακοπε οταν θελεις να πεις κατι να το λες χωρις υπαινιγμους.Ενας δικηγορος εχει αναλαβει εργολαβικα τους επαγγελματιες στις κατασχεσεις κατα του δημου. Ηταν δημοτικος συμβουλος και υποψηφιος δημαρχος. Προφανως εκδικειται την Αιγινα που δεν τον ψηφισε δημαρχο. Με την μανια καταδιωξης που εχει κατα του δημου η Αιγινα δικαιωθηκε για την καταψηφιση του.

Ανώνυμος είπε...

'Οχι κύριε διαχειριστά του μπλογκ, είναι μεγαλύτερης σημασίας, ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιείκια χρονική για ένα πολύ απλό λόγο. Ο Αιγινίτικος λαός κατεψήφισε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή γιατί υστερούσε στα μικρά, απλά, καθημερινά, που διευκολύνουν την ζωή του πολίτη (βλέπε αποκομιδή σκουπιδιών).
Και ψήφισε την παρούσα Δημοτική Αρχή για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Αν ξέραμε ότι θα επιδεινωθούν τα πράγματα θα μέναμε εκεί που ήμασταν, που το ξέραμε κιόλας ή θα πηγαίναμε αλλού.
Κοψοχέρης

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι οτι παντα θελουμε κατι περισοτερο. Διαφωνοντας με τον προηγουμενο και αυτη την δημοτικη αρχη εαν φανει μακροπροθεσμα κατωτερη των περιστασεων θα την στειλουμε σπιτι της.ΑΛΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΑΛΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω ο Γκότσης;

Ανώνυμος είπε...

Στον 11¨46 Εχω μια απορία. Γιατί δεν το γράφεις στο δικό σου μπλοκ Γιωργάκη;

Ανώνυμος είπε...

7.04 στο δικο μου το γραφω κωστακη

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ κε διαχειριστά,
έχετε απόλυτο δίκιο για το κομμάτι που αναφέρεστε στους πολίτες και στην πολύ κακή τους συνήθεια να βγάζουν κάθε λογής σκουπίδι δίπλα στους κάδους. όμως είναι απαρέδεκτο να μην σχολιάζετε το γεγονός ότι ανακύκλωση πια δεν γίνεται στο δήμο μας. κι αυτό για να σας βοηθήσω το λένε οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας που μαζέυουν οργανικά και ανακυκλώσιμα στο ίδιο φορτηγό και όταν τους ρωτά κανείς απαντούν ότι έχουν χαλάσει τα οχήματα της ανακύκλωσης και τα μαζεύουν όλα για την χωματερή.
εγώ λοιπόν γιατί να συνεχίσω να διαχωρίζω τα απορρίματά μου στο σπίτι;
γιατί να συνεχίσω να πλένω τις κονσέρβες αφού όλα καταλήγουν στον χυτα.
κλείνοντας να αναφέρω επίσης ότι στο δελτίο τύπου - ανακοίνωση - παράκληση προς τους πολίτες δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην ανακύκλωση. αν συνεχιζόταν δεν θα γινόταν κάποια ιδιαίτερη μνεία για αυτήν; δεν θα έλεγαν : μην βγάζετε τα "οργανικά" διότι έχουμε πρόβλημα με τον χυτα και διαχωρήστε τα σκουπίδια σας διότι η ανακύκλωση είναι η μόνη λύση;

Ανώνυμος είπε...

εκτός από τα σκουπίδια των κάδων υπάρχουν και τα σκουπίδια των μπλογκ. Είναι τα απίθανα άρθρα αγράμματων στην κυριολεξία κυρίων και κυριών που έχουν βαλθεί να αναμορφώσουν το σύμπαν με πολύ παλαιά υλικά, όπως το κουτσομπολιό, οι προσωπικές επιθέσεις, οι ύβρεις, το ξεκατίνιασμα, οι συκοφαντίες, οι εμμονές, οι γκρίνιες, η χυδαιολογία, η λασπολογία, η προστυχιά. Εδώ τι περισυλλογή σκουπιδιών να κάνεις, και τι ανακύκλωση. Μήπως θα πρέπει να τα καίμε (τα σκουπίδια) όπως παλιά;

Ανώνυμος είπε...

"ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ
ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...", ΟΠΩΣ ΠΑΙΖΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
(ΤΑ ΜΕΝΤΑ- ΜΕΝΤΑ, ΤΑ ΜΕΛΙΓΚΙΤΙΚΑ...)

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, όπως λέμε" φτου στα μούτρα σας";

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσείς παίζετε ακόμα παιδικά παιχνίδια; Σας προτείνω επίσης τις πιτσικουτλιές και τα μπαρμπάτσουλα

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απολύτως με τον 10.30

Aristophanes of Aegina είπε...

Μειώστε τα απορρίμματα — Ξαναχρησιμοποιήστε
— Ανακυκλώστε.
http://eco-aegina.blogspot.com/2011/02/blog-post_03.html

Aristophanes of Aegina είπε...

... μπορεί να υπάρχει μετατροπή του προβλήματος που έχει προκύψει σε ευκαιρία, η οποία θα βασίζεται στην αλλαγή της φιλοσοφίας, της νοοτροπίας και της πρακτικής όλων μας σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμάτων. !!!

Μια εναλλακτική πρόταση για το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων στην Αίγινα.
www.aeginaportal.gr
http://www.aeginaportal.gr/eidiseis/epikera/5455-2011-03-24-15-51-51.html

Ανώνυμος είπε...

Bre Grηγόρη η ανακύκλωση στην Αίγινα δεν δουλεύει. Γιατί να κάθομαι να ξεχωρίζω τις εφημερίδες αφού το σκουπιδιάρικο τα παίρνει όλα μαζί για τον ΧΥΤΑ;. Απάντησε μου καθαρά και άσε τα πήγαινε στην τάδε διεύθυνση και άλλα τινά. Απάντα σε αυτό που σε ρωτάμε. Αξίζει τον κόπο να διαλέχνουμε τα σκουπίδια αφού δεν λειτουργεί η ανακύκλωση;
νετ

Ανώνυμος είπε...

Ανακλυκλωση δεν υπάρχει φίλοι μου εδώ και πολύ καιρό, οι ανακυκλούμενες συσκευασίες καταλήγουν και αυτές στον ΧΥΤΑ εδώ και πολύ καιρό.
9.49 σταμάτα να πλένεις τις κονσέρβες, γιατί και η ανακύκλωση σταμάτησε, αλλά και με την τιμή του νερού εκεί που πήγε, σε λίγο εμείς δεν θα πλενόμαστε.
Κοψοχέρης

PONTIX είπε...

Τι ανακύκλωση του Δήμου, αποκομιδή απορριμμάτων και πράσινα άλογα; Το πρόβλημά μας είναι η τέλεια απουσία οικολογικής συνείδησης. Την ανακύκλωση έπρεπε να την κάνουμε μόνοι μας.Επιτρέπεται να ζούμε σε μία ημιαστική – γεωργική περιοχή και να περιμένουμε από το Δήμο να μας μαζέψει τα κλαδιά και τα άλλα πολύτιμα οργανικά (απορρίμματα); Απλά έχουμε μάθει να μη δουλεύουμε και να ρίχνουμε όλα τα φταιξίματα τα δικά μας, σε κάποιους άλλους. Είχανε οι παππούδες μας κανένα Δήμο να τους παίρνει τα σκουπίδια; Τα σκουπίδια οι Ευρωπαίοι, ακόμα και τα απόβλητά τους, έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό να τα εκμεταλλεύονται για οικολογική λίπανση και ενέργεια, ακόμα και σε οικιακό επίπεδο. Κάνουν δηλαδή αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας όπου δεν άφηναν τίποτα να πάει χαμένο. Εμείς πληρώνουμε για να τα στέλνουμε στον Πειραιά και μας στοιχίζουν το μισό προϋπολογισμό του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λες κ. ΠΟΝΤΙΞ εχω μαζεψει μερικες εφημεριδες, τζακι δεν εχω, αυλη δεν εχω. Τι να τις κανω τις εφημεριδες; Εκτός απο την χρήση που εκαναν οι προγονοι μας γιατί ειμαι αλεργικός.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πόντιξ πολύ καλά τα λες και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά (πάντα υπάρχει ένα άτιμο αλλά), για να αναπτύξεις οικολογική συνείδηση, πρέπει να εκπαιδευτείς οικολογικά.
Πρέπει κάποιος να σου εξηγήσει κάποια πράγματα και διαδικασίες ώστε να ξέρεις τι και πως να το κάνεις.
Αυτός λοιπόν που θα σε μάθει όλα αυτά πολύ απλά δεν υπάρχει.
Και πως να υπάρχει όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συμβατικά απορρίματα.
Άρα καταλήγουμε στο ότι η οικολογική συμπεριφορά είναι πολυτέλεια αυτή τη στιγμή, αναγκαίο μεν πολυτέλεια δε.
Κοψοχέρης

Ανώνυμος είπε...

Gregory stis epomenes ekloges se vlepw me tn giatro h me kanena kainourio frouto!

Ανώνυμος είπε...

Γρηγορη εχω δυο χρονια μαζεψει ανακυκλωσιμα φυτα,τροφιμα,και οτι διαλυεται για να φτιαχτει χομους και τωρα απλα βρωμανε .
Δεν γινεται εδω .Σε αλλαες χωρες οι καιρικες συνηκες ευνουν τετοια .Στην Αιγινα οχι

Ανώνυμος είπε...

εχει καιρό να γρα΄ψει ο γρηγόρης!Τι εγινε βάζει φωτοβολταϊκά;

Ανώνυμος είπε...

παλι μαλιοτραβιούνται στο ποιοτικό μπλογκ οι Παρασκευάδες και οι Γενήτες. Μη το χάσετε

Ανώνυμος είπε...

de mas xezeis re kalofone

Ανώνυμος είπε...

έννοια σας και θα μας χέσει όλους ο χεζούβιος όπου νάναι....και γιαυτό έχει φροντίσει ο κουκούλης....

Ανώνυμος είπε...

Ποιός Κουκούλης ρε φίλε αυτός είναι εκδρομή στην Άπω Ανατολή

Ανώνυμος είπε...

kyrie kathigita kofto, se katalavame

Ανώνυμος είπε...

O grigoris vazei fotovoltaika?
Gia na ta valeis theleis egkrisi apo ti DEI etsi den einai?
O Grigoris einai ypallilos -kratikodiaitos- tis DEI, etsi den einai?
Gia na ti doume ligo tin istoria apo konta.......

Ανώνυμος είπε...

Το ανέκδοτο...ο χαζοφίλππας μλά γα πολιτισμό στη "Μάχη"...απο πού κι ωσπού. Αυτός το μόνο που ξέρει απο πολιτισμό είναι το κωλόχαρτο άντε και κανα μπουζουκτίδικο όταν πάει μέσα...ά ρε κατάντια... Έμ δε σας άρεσε ο Κουκούλης....

Ανώνυμος είπε...

11.10 ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΛΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΑΜ.....

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, αυτός ο δικηγόρος γιατί δεν πείθει τους πελάτες του να παραιτηθούν ή -τουλάχιστον- να δώσουν ένα χρόνο διορία στο Δήμο;

Aristophanes of Aegina είπε...

http://eco-lab.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΕΝΕ....... kfr says:
4 Απριλίου 2011 στις 1:47 πμ

Εξαιρετικό το άρθρο του Νίκου Μαρίνου. Περιγράφει με σαφή και άμεσο τρόπο μια θλιβερή πραγματικότητα. Έχω όμως μία ένσταση. Η ανωνυμία διαχειριστών, αρθρογράφων και σχολιαστών των μπλογκς, είναι πια ένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά τους και μάλιστα νομικά και δεοντολογικά κατωχυρωμένο. Υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό πίσω από αυτό που δεν είναι της στιγμής να το αναλύσουμε. Δεν θα έλεγα λοιπόν πως πρέπει να λέμε απαραιτήτως κάτι με το όνομα μας, αλλά πως πρέπει να το λέμε σαν να το λέγαμε με το όνομά μας. Δηλαδή να μην γράφουμε στα μπλογκς πράγματα που θα ντρεπόμασταν να τα πούμε επώνυμα. Και αν δεν έχουμε την στοιχειώδη ικανότητα να αυτοπειθαρχήσουμε, η ευθύνη ανήκει στους διαχειριστές να διαγράφουν τα προσβλητικά σχόλια. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η ίδια η ανωνυμία, αλλά –όπως σωστά επισημαίνει ο Νίκος Μαρίνος– το γεγονός ότι πολλοί χρησιμοποιούν την ανωνυμία ως προκάλυμμα της χυδαιότητάς τους. Αυτό όμως είναι και αντιδεοντολογικό και παράνομο…
ΚΑΙ ΛΕΝΕ ...ΛΕΝΕ...ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι πρέπει... φωτοβολταικα συστήματα παντού!!!;)