Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Καλή χρονιά....

 Λίγη αποστασιοπόίηση με μια μικρή απουσία απο την Αίγινα σε κάνουν να νοιώθεις καλύτερα, όμως όταν προσγειώνεσαι στο νησί είναι δυστυχώς διάχυτη μια εικόνα μιζέριας και εγκατάλειψης.  Η εικόνα που εκμπέμπεται είναι δυστυχώς άσχημη. Ακόμα και τις μέρες των εορτών η κίνηση ήταν πεσμένη , λίγος κόσμος  κυκλοφορούσε  και γενικώς μια ατμόσφαιρα βαριά. Η δημοτική αρχή πνιγμένη απο το βάρος των οικονομικών προβλημάτων που οφείλονατι και στην κρίση αλλά και στις δικές της λανθασμένες επιλογές όπως το τιμολόγιο του νερού , αρχίζει να πνίγεται και ήδη οι πληρωμές των υπαλλήλων του δήμου έγιναν με πολύ δυσκολία , οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απλήρωτοι και γενικώς η επόμενη μέρα μοιάζει πολύ δύσκολη.
  Ετοιμάζονται μια σειρά  απο διορθωτικές κινήσεις, όπως στο τιμολόγιο του νερού και διάφορα άλλα όμως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι η είσπραξη των εσόδων του δήμου σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση είναι ένα σύνθετο εγχείρημα που απαιτεί επιμονή, υπομονή και κυρίως προγραμματισμό. Γιατί π.χ. όταν δεν εισπράττεις νοίκια απο τα ψαράδικα για ένα χρόνο είναι πολύ φυσιολογικό όταν αυτά μαζευτούν να μην μπορούν να πληρώσουν οι ενοικιαστές. Το ίδιο και με το νερό αλλά και με τις άλλες πηγές εσόδων. Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και αντί να βλέπουμε κοκορομαχίες και ανούσιες αντιπαραθέσεις για την πατρότητα έργων που καθυστερούν επι δεκαετίες  να μπούμε σε ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του τόπου.    

57 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άκοπε, διαβουλεύτηκες με τον Ν3 και βγάζετε κοινή γραμμή;

Ανώνυμος είπε...

ρε άκοπε μήπως σκοπέυεις να βγάλεις free press για να φας την διαφήμηση του Ν3;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δικαιώνετε τον Ν3; Προσπαθώ να καταλάβω που το πάτε

Ανώνυμος είπε...

ΤΙς ΠΗΓΕς ΧΡΗΜΑΤΟΔΗΤΗΣΗς ΨΑΧΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Re gia kamarwste kati dhmosiografous pou exei to nhsi N3,Kotsidias, Akopos, Aleksiou ena arx..di o Apostolidhs sw8hkame. Re de pana kopsete patses karagkiozhdeeeeeeees

Ανώνυμος είπε...

entaxy nektaroylh 8,02

Ανώνυμος είπε...

8.02 kofto blaka .se phrane eidhsh.xegtila kofto.

Ανώνυμος είπε...

AKOPE KLISTO TO RIMADI TO BLOGK.DEN PAEI ALLO. TELOS EPOXHS GIA SENA.EKTOS AN ALLAZHS SIGA-SIGA FILOYS KAI FYLO.

Ανώνυμος είπε...

Re seis ta ma8ate ta nea ta 3A kleinoun Akopos,Aleksiou-Apostolidhs. Bebaia megalh apwleia 8a baloume plerezes xaxaxaxa ante re na 3ebrwmizoume siga siga, prosexws kai o N3 kai o Aiakos. Mono mia efhmerida a3izei na uparxei,h MAXH ths AIGINAS. Egkurh kai egkrith.

Ανώνυμος είπε...

tetoia xara den tha thn deis 5.43

Ανώνυμος είπε...

Τι ψέματα είναι αυτά που λέει ο Άκοπος! Όλα ωραία και παραμυθένια είναι. Ο κόσμος παραληρεί εκ της χαράς, σκύψτε, μην πάθουμε καμιάς συμφοράς (γιαούρτι εννοεί). Οι υπάλληλοι του Δήμου παίρνουν extra bonus, το νερό θα φτηνήνει και τους νερουλάδες τους κυνηγάμε να τους δώσουμε παραπάνω λεφτά.
Όλα αυτά θα τα δείτε στο τελευταίο φύλλο της (έγκυρης και έγκριτης, για όσους δεν ξέρουν greeklish) ΜΑΧΗΣ. Διότι, στο προηγούμενο φύλλο έγραψε ότι η Αίγινα έμεινε από νερό και της έγινε αυστηρότατη κριτική. Το ατόπημα χρεώθηκε φυσικά στον κύριο αρθρογράφο της κ. Βάρτζελη, ως προσπάθεια υπονόμευσης του έργου του δημάρχου μας.
Βεβαίως -κατά τον κ. Άκοπο- όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι ευθύνονται εξ ίσου για την καθυστέρηση των έργων! Ο δε μόνος που τα ετοίμασε, ευθύνεται -εκτός από αυτό- και για ανούσιες κοκορομαχίες, αφού δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ο δήμαρχός μας εντάσσει τα έργα και αυτός το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν κάτι ψωρομελετούλες.
Τι σημαίνει "ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του τόπου"; Να προωθείς ουσιαστικά όλα τα έργα που χρόνιζαν (τελευταία εντάχθηκε και η αποχέτευση) και να σου λένε "δεν έκανες τίποτε"; Να κάνεις προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος και να σου απαντούν "μη μιλάς γιατί άφησες χρέος"; Και αυτά αλλά κυρίως όσα λέει ο Άκοπος και η παρέα του.
Τι κρίμα! Ο Κουκούλης δεν τους άκουγε (ο άχρηστος) και να τι έπαθε. Άρχισαν να γλύφουν το Σακκιώτη, δεν τους άκουσε και να δεις τι θα πάθει κι' αυτός. Άκοπε ήρθε η ώρα σας. Μια ζωή στα παρασκήνια θα είσαστε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε κρεμανταλά Μπέση πάλι χωρίς νερό ο Αγ Ασώματος, τώρα τι δικαιολογία θα μας πείς.

Ανώνυμος είπε...

koykoylakia xasate

Ανώνυμος είπε...

Έλεγα κι' εγώ: Καιρό έχει να φανεί ο χασουρομπεμπές, να πει τη μόνη φράση που ξέρει!

Ανώνυμος είπε...

Τον Δήμαρχο τον είδατε στα Θεοφάνεια με γυαλιστερό κινέζικο κοστούμι και παπαγαλί (το χρώμα) μπουφάν, μάλλον κι αυτό κινέζικο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΣΩΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

2:39 μ.μ λύσαξες για την έλλειψη νερού και τώρα είσαι ευχαριστημένος που σου στείλανε θάλασσα. Αλλά καλά να πάθετε με τον Δήμαρχο που διαλέξατε

Ανώνυμος είπε...

η αιγινα βρωμαει απο ακρη σε ακρη στην μικρη πλατεια του λιμανιου καποιοι η καποιες πρεπει να κανουν χαρακιρι για τις υποσχεσεις που εδωσαν οτι -ολοι μαζι-θα ειναι καλυτεροι απο τους προηγουμενους,ρε καμμια παραιτηση επιτελους δεν θα υπαρξει?κινουμεθα στην σφαιρα των ανικανων.κχ

Ανώνυμος είπε...

Η Παράταξη - Αυλή του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Σακκιώτη θα μείνει στην Ιστορία ως το χειρότερο συνονθύλευμα σε ιδέες και πράξεις που πέρασε από την Δημαρχεία της Αίγινας. Κρίμα γιατί υπάρχουν και άτομα που μπορούσαν κάτι να προσφέρουν, αλλά κοντά στα ξερά (που είναι πράγματι πολλά) καίγονται και τα χλωρά.

Ανώνυμος είπε...

koykoylakia xasate

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΑΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

έχει μείνει απέξω γι'αυτό. Δεν τον κάλεσαν και κάθεται και κλαίει σαν τη μικρή Ελένη που δεν την παίζουν οι φιλενάδες της.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα το ιδρυμα φιλε μου. Μου θυμιζει τα ιδρυματα καραμανλη, παπαντρεου κλπ που τα πληρωνει το κρατος

Ανώνυμος είπε...

Κοφτε το νερό στον Ασώματο γρήγορα

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΡΥΜΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ,ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΙΔΡΥΜΑ..

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακή σε κόσμο και σε ουσία η ημερίδα για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Καψάλης ρε παιδιά. Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση ήταν στο Δανάη. να ασχολούμαστε και λίγο με τα σημαντικά. Όχι μόνο με τις φαμφάρες

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΜΦΑΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗ Η ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΤΡΗ ΣΤΟ ΔΑΝΑΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΚΔΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ. ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ. ΙΔΙΑ ΦΑΜΦΑΡΑ, ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ, ΙΔΙΑ ΦΟΥΜΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

To sumferon tou nhsiou protasei alla, alla eseis de3iostournoi to idio bioli kai antipoliteush aneu ousias. Kati h shmerinh ekdhlwsh kati oi pap..ries pou egrapse to gnwsto arx..di o Apostolidhs sth kwlofullada tou deixnei to poso kretinoi asxetoi eisaste. Sunexiste na lete kai na grafete mal..kies oi Aiginhtes gelane me sas kai sto elos 8a pesi kai .. gero 3urisma .. 8a gelasoume

Ανώνυμος είπε...

9.46ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΣΚΑΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Re arx..di Apostolidh pali arxises de bare8hkes oti kai na kaneis mal..ks kai ena xameno kormi 8a meineis. Mia apoluh apotuxia me mpoliko de3iotipota 8a meineis.

Ανώνυμος είπε...

A kai kati akoma ta ar8ra sou skeftesai polu otan ta grafeis ? Ekeinh thn wra sigoura 8a' xeis kopsimo sigoura

Ανώνυμος είπε...

re nentarie otan trabas fotografies klaneis giati bgainoyn koynimenes

Ανώνυμος είπε...

Re 11:07 kalos mal..kas eisai ante geia re

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πει κάποιος τι μέρος του λόγου είναι αυτός από την Ύδρα γιατί εγώ έχω ακούσει ότι τον πετάξανε στη θάλασσα οι Υδραίοι. Για ψάξτε το.

Ανώνυμος είπε...

ante geia kai se sena re malaka nektarie

Ανώνυμος είπε...

Re mal..ka 11:35 sou gam..te h m..a palioarx..di

Ανώνυμος είπε...

piperi sti glossa Nektarie

Ανώνυμος είπε...

Πικάντικο αγόρι ο Ρούλης

Ανώνυμος είπε...

είναι γλύκας όταν θυμώνει

Ανώνυμος είπε...

.....ΣΣΣΣΣΜΜΟΥΟΥΟΥΤΣΣΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Ανώνυμος είπε...

καλή μας χρονιά λοιπόν...
χωρίς νερό αλλά με μπόλικα σκουπίδια!

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθεις μεγάλε αφου πήγες και ψήφισες Σάκη και δεν είναι και ο Ρουβάς

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύει πια κανείς ότι το blog αυτό δεν πρέπει να κλείσει;

Ανώνυμος είπε...

Re afou sas to exw 3anapei oti kapoia blogs kai kwlofullades 8a kleisoune. Ante na 3ebrwmizoume reeee

Ανώνυμος είπε...

Οι κολοφυλάδες κλείσανε, μόνο η ΜΑΧΗ έμεινε γιατί τη χρειάζεται ο Βάρτζελης

Ανώνυμος είπε...

του λεει ο αρχηγος "Ποσα θελεισ γι αυτη τη δουλεια;" Απαντα ο άλλος "Θέλω 4.000" Συνεχιζει ο αρχηγος "Καλα βάλε κι ενα χιλιάρικο ακόμα γιατι θέλω να πληρωσω κάτι..." Κελαηδάει ο άνθρωπος... και μπορει να φτάσει και στο αυτι του εισαγγελέα!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΠΕ ΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

10:01, τι είναι αυτά που λές; Δεν είδες ότι από 26/12 πήγαμε στις 5/1; "Μικρή απουσία" το χαρακτήρισε ο μεσιέ Άκοπος. Ο σωστός είναι ο 9:56! Τι το θέλεις;

Ανώνυμος είπε...

Καλά σου λένε ρε Άκοπε! Τι το θέλεις το blog; Θα μου πεις: Κοπανέλια να πλέκω; Ε, προκειμένω να λες συνεχώς μαλακίες, καλύτερα να το κλείσεις το ρημάδι! Μην κλείσεις όμως και το αδερφάκι σου!

Ανώνυμος είπε...

ρε ακοπε τωρα που κοπηκε η χρηματοδοτηση απο τον δημο και εχασες και τις πολιτιστικες εκδηλωσεις πως τα βγαζεις περα. χωρις πιττα να μοιρασεις γιατι δεν κλεινεις?

Ανώνυμος είπε...

Για κάν'το μας κέρματα 11:16. Κάτι ξέρεις;

Aristophanes of Aegina είπε...

Διαβάστε πρώτα -αν δεν το έχετε ήδη κάνει - τι περιλαμβάνει χοντρικά η δανειακή σύμβαση (Ν.1) και τι θα σημάνει αυτό για όλους μας. Θα παγώσει το αίμα σας!!!
Μετά ,αν συμφωνείτε φυσικά,στείλτε την "Ανοικτή επιστολή προς Έλληνες βουλευτές (Ν.2).
Κατόπιν,αν συμφωνείτε, υπογράψτε (στο Ν.3) και διαδώστε όπου και όπως μπορείτε αυτό το μήνυμα.Πρόκειται για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας!

1.Σχέδιο νόμου (Δανειακή Σύμβαση)
http://www.patriotiki-kinisi.com/index.php/sxedio-nomou
2.Ανοικτή επιστολή προς ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2677619

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ...ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ
Τα στοιχεία τους θα τα βρείτε εδώ:
http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/

3.Συλλογή υπογραφών ενάντια στη Δανειακή Σύμβαση
http://www.patriotiki-kinisi.com/index.php/2011-12-29-21-43-05
ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΜΟΝΟΝ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ . Δεν είναι σχήμα λόγου. ΠΟΛΕΜΑΜΕ πλέον να σώσουμε τα ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. (κι όχι μόνο την Δημόσια περιουσία )

Ανώνυμος είπε...

τι να διαβασουμε και τι πολεμο εχουμε κ. Μαλτεζο γρηγορη εσυ δεν φροντισες να ερθουν στον Δημο οι πασοκοδημοσιυπαλληλοδασκαλοι για να κανταντησουν τον Δημο οπως κανταντησαν την χωρα οι βουλευταδες τους ε τωρα καμαρωσε τα χαλια μας και επεται η συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

διωξαμε τους επικινδυνους και βγαλαμε τους αδιαφορους

Ανώνυμος είπε...

αδιαφοροι λοιπον αυτοι που επανεφεραν το αθλιο νερο ,τους λοφους σκουπιδιων μεσα στο καταχειμωνο,με αδιαφανεια στις διαδικασιες και προσληψεις αργοσχολων συμβουλων και επικινδυνοι αυτοι που σ'ολα τα προηγουμενα ειχαν τις υψηλοτερες επιδοσεις απ'ολους τους δημαρχους της τελευταιας εικοσαετιας.λεμε και καμια .......να περνα η ωρα!