Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Κριτική απο τα μέσα...

   Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου κ. Μπέση στην συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας και νομίζουμε ότι αξίζει σχολιασμός  στα λεγόμενα του. Πρώτον να πούμε ότι ο κ.Μπέσης ασκεί κριτική χωρίς να διστάζει να θέσει προβλήματα που για την υπόλοιπη διοίκηση μοιάζουν ταμπού. Το θέμα της δημοτικής ατυνομίας  όσο και αν κάποιοι θίχτηκαν συζητιέται ευρέως σε όλο το νησί και προκαλεί πολύ κόσμο, που γνωρίζει ότι με λίγη προσπάθεια, θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα  στην εικόνα της πόλης αν  αυτή δούλευε σωστά. Θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μια εγενής  αδυναμία, στο θέμα των ελεγκτικών μηχανισμών και της πρόσληψης του προσωπικού που τους απαρτίζει, δεδομένου ότι πριμοδοτείται η εντοπιότητα και λόγω αυτού ακόμα και οι πλέον άτεγκτες συνειδήσεις μπορούν να χαλαρώνουν μπροστά σε συγγενείς, φίλους κλπ. Θα έπρεπε μάλλον σε αυτούς τους τομείς να προτιμούνται υπάλληλοι που δεν έχουν σχέση με τον τόπο.  Ομως πρέπει να πούμε ότι υπάρχει και υπαλληλικός κώ8ικας και κυρίως πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για το  έργο της. Να δώσει κατευθύνσεις και οδηγίες και μετά να ζητήσει εξηγήσεις. Αν συμβαίνει αυτό και δεν υπάρχουν αποτελέσματα τότε μπορεί να τους ελέγξει πειθαρχικά.    Ο κ. Μπέσης επίσης πριν απο λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι η πύλη του Βαρώτσου παραμένει στην θέση της, λόγω συμφωνίας του κ. Βάρτζελη με τον πρώην δήμαρχο. Δεν είδαμε καμία διάψευση απο πουθενά κατά συνέπεια το παίρνουμε ως δεδομένο.   
    Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικός μπορεί να γίνει ο αντιδήμαρχος  λόγω των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα του. Καλό θα είναι να προσπαθήσει όσο μπορεί. Πάντως εμάς μας αρέσει που λέει την γνώμη του ανοικτά και καθαρά χωρίς να κρύβει τα προβλήματα κάτω απο το χαλάκι. Η δουλειά της διοίκησης δεν είναι βέβαια να καταγγέλει τα προβλήματα αλλά να τα  λύνει όμως να το διαπιστώνεις δημόσια είναι και αυτό ένα βήμα. Μικρό αλλά βήμα... 

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔhΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟ

Ανώνυμος είπε...

den paei na mazecei kanena skoypidi o liakos anti na sxoliazei armodiotites allvn antidhmarxvn.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΡΟΥΛΗ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΠΟ, ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΡΕ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η δημοτική αστυνομία θα κυκλοφορεί το βράδυ για να πιάσει τους κλέφτες; Αυτά τα όμορφα κοριτσάκια ποιός θα τα βουτήξει;
Εγώ προτείνω να τις βάλει στον Δήμο στα γραφεία να ομορφύνει το μεγαρο

Ανώνυμος είπε...

Το επομενο βημα του Μπεση ειναι να ξαναπαρει το αγωγιμομετρο και να καταγγελει τον εαυτο του.Ρε μας δουλευουνε χοντρα σου λεω.

Ανώνυμος είπε...

10 TEBELIDES plironoume to katalabenete kathode olh mera sixaritiria sto Besh makari na ginoun agwges an boroun kai apoliseis oust apo edw mas katastrepsare eseis kai h kolonootropias sas kai den exoume na fame kai emeis sklavoi sth douleia gia 400 eyro opoios tous yperaspistoi exei na faei gioxarisma apo olo to nisi

to thima

Ανώνυμος είπε...

1:27 π.μ Να ήταν μόνον αυτοί οι τεμπέληδες θα ήταν πολύ-πολύ καλά αλλά δυστυχώς την Δημαρχεία ο Σακκιώτης την κατάντησε άντρο αργόμισθων τεμπέλδων. Θα έλθει όμως η ημέρα που θα τρέχει και δεν θα φθάνει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ανώνυμος είπε...

koykoylakia xasate. gia na min xexniomaste

Ανώνυμος είπε...

AXRISTOI.......................TEMPELIDES....................SAKIS.........................OLOIMAZITES...................ERTETE H ORA SAS............

Ανώνυμος είπε...

Ξαναμίλησε ο χασουρομπεμπές ο 4:55; Μεγάλωσε, μαθαίνει και greeklish!

Ανώνυμος είπε...

Ασωματιώτες και οι λοιποί δεν σας άρεσε ο Κουκούλης Π, μείνετε τώρα Ιανουάριο μήνα χωρίς νερό και τα σκουπίδια βουνό στην πόρτα σας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, έχουμε εμείς στην πόλη νερό; κατέβα Σα΄κη μου στην παραλία να κεράσεις καφέ τους μ... να σε ξαναψηφίσουνε

Ανώνυμος είπε...

χασαμε χασαμε!ευτυχως που κερδισατε εσεις και φαινεται η διαφορα κλασης!ουτε επιτηδες να το κανατε δε θα φαινοταν τοσο ανωτερος ο Κουκουλης!πιστευα οτι ειχαν πολλες αδυναμιες και τωρα βλεπω τι αξια ειχαν πραγματικα!οχι μονο θα ειναι περιπατος για τον επομενο οι εκλογες αλλα θα πριμοδοτηθει με τετραετιες για να αναστειλωσει τα συντριμια!

Ανώνυμος είπε...

ο κ.Αντιδημαρχος ετσι απλα αναφερεται για τα προβληματα με νερο και σκουπιδια , δεν μας εκανε σοφοτερους ? και βεβαια παντα υπαρχει καποιος λογος . Συγνωμη αλλα τετοια διαχειρηση χωρις σχεδιο χωρις αμεση παρεμβαση και τα προβληματα να παραμενουν η να επαναλαμβανονται με χειροτερα αποτελεσματα νομιζω οτι πρωτη φορα τα βλεπουν ακομα και οι καλοπιστοι ψηφοφοροι του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Κυριοι δεν γνωριζατε δεν ακουτε δεν εισαστε τελικα καταλληλοι κατι πρεπει να κανετε παρτε τις αποφασεις σας Βουλιαζουμε η Αιγινα δεν σας φταιει.

Ανώνυμος είπε...

Την μόνη λύση που βλέπω εδώ που φτάσαμε είναι να τοποθετήσει τον Ν Τζίτζη στην ποιότητα ζωής μέχρι να τα μαζέψουν και να φύγουν

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ζητάει την κατανόηση μας ο δήμαρχος.Πάρε πέντε και λίγα σου είναι.Αχρηστοι μου θέλατε και δήμο.Κάθε τρείς και λίγο έλλειψη νερού και σκουπίδια βουνά!απο που θα φύγετε?ακούγεται λέει θα παραιτηθεί..στα τσακίδια αλλά δεν το βλέπω..

Ανώνυμος είπε...

Oli i omada krousis Saki plirwnei tin apoliti volepsia tou Vartz ... pou protimise to apanemo limani twn 2 misthwn para na vali plates stin poiotita zwis ki o Sakkis opws panta klasikos x...stis masise ...
O EPAIWN

Ανώνυμος είπε...

xasate kai to potami den gyrizei piso

Ανώνυμος είπε...

koukoulakia xasate vreee

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι εμείς χάσαμε φίλε 9:04 μ.μ και εσύ φαίνεται ότι κέρδισες τις απ' ευθείας αναθέσεις. Η Αίγινα μπορείς να μου πείς τι κέρδισε ρε λαμόγιο?
Ένα κουκουλάκι!

Ανώνυμος είπε...

Πιστοι στην πρασινη γραμμη οι τοπικοι του Βαθεος.Καιπαλι πασοκατζης ο προεδρος.Για να δουμε ποσο θα αντεξει.

Ανώνυμος είπε...

ο νέος πρόεδρος θα λύσει και το θέμα της μεταφοράς των κατοίκων γιατί έχει άδειες ταξί.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που τα λέμε και σαν λαός έχουμε μια πολύ άσχημη νοοτροπία συμπεριφοράς. Και εξηγούμαι όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην έχει χρήματα για την αγορά καυσίμων και έτσι να μην κινούνται τα απορριμματοφόρα (βέβαια οι αργόσχολοι αιρετοί και μη του Δήμου πληρώθηκαν), θα μπορούσαμε και εμείς λοιπόν να μην βγάζουμε τα σκουπίδια στους δρόμους (στεναχωρούμε και τον ευαίσθητο Ν Κουκούλη)να τα κρατάμε στα σπίτια μας και στο τέλος-τέλος ας αγοράσουμε και ένα μηχάνημα κομποστοποίησης, μην τα περιμένουμε όλα από τον Δήμαρχο. Έλεος πιά με αυτή το επίπεδό μας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να πλενόμαστε κάθε Σάββατο(σε συνέχεια του προηγούμενου σχολείου)να έχουμε ο καθένας το πιάτο του και το ποτήρι του και να κάνουμε λάντζα μια το μήνα,τέλος τα λουλουδάκια κλπ πολυτέλειες.Τι συνείδηση μου λες ρε φίλε που κρατάω τα σκουπίδια μου εβδομάδες όταν έχει να περάσει απορριματοφόρο δύο μήνες?που κατήργησαν οι άχρηστοι την ανακύκλωση που είναι ανταποδοτική?που έβγαλαν off το μηχάνημα που τεμαχίζει τα κλαδιά?αν δεν λειτουργεί η κεντρική διαχείρηση για πια ατομική μιλάς?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου 11:15 π.μ humour (αγγλιστί) έκανα με τα χάλια του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων που τον περιβάλλουν, ( ο 9:12 π.μ)

Ανώνυμος είπε...

"Ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά", λέγανε πριν 100 χρόνια. Σκουπίδια βουνό, νερό δηλητήριο (αν υπάρχει) και "κουκουλάκια χάσατε" λένε σήμερα. Η πρόοδος είναι εμφανής...

Ανώνυμος είπε...

Αύριο Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ στο Δημοτικό θέατρο Αίγινας ΣΙΜΕΡΔΑΝΗΣ εναντίον γεραλής. Θα το δούμε και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκουμπίσου Σάκη και πάρε μαζί σου την ορντινάντσα σου τον Πακιστανό.

Ανώνυμος είπε...

AYΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ελα Σταύρο παράτα τα. Μη γλείφεις άλλο τh Γεραλή.

Ανώνυμος είπε...

ε αντε τε μου και στο διαολο,εχασα και τους τροπους και τη νοοτροπια μου,αλητες.χωρις νερο τοσες μερες μεσα στο καταχειμωνο.αχρηστοι μου θελετε και δημο.ζωα.

Ανώνυμος είπε...

Κατι διαβασα στον κοτσιδα για παρετηση διαμαρτυριας Νεκτάριου. Αληθεβει; Παντοσ σημερα καπιοι καμαρονανε στις πίτες κι αυτός έπινε καφέ. Η μονη δημόσια εμφάνιση του όλο το σ.κ ηταν στην πυρκαγια. Μπαφιασε ο άνθροπος...

Ανώνυμος είπε...

Τι μαγειρεύει ο Σακης με το νερό ;;

Ανώνυμος είπε...

Άντε Αιγινήτες πάλι καθάρισε ο Κατσικάρης. Από αύριο θα έχετε νερό.

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος χάνεται και ο Άκοπος χτενίζεται. Χωρίς νερό, με σκουπίδια βουνό, ο Άκοπος δεν ξέρει τίποτε. Αν ήμουν Σάκης, θα του χρωστούσα ευγνωμοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Κατσικάρης έβγαλε μερικά βόδια από την καλύβα και μπορούμε πάλι να ανασαίνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Mυρίζει ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ, ΠΑΣΟΚ, Ιπποκράτους, Νερουλάδες, Αβαβά, Κουκούλης Τάκης, και λοιπές δυνάμεις. ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΑ οι Αιγινήτες.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε 10:32 το έπιασες το θέμα!!! Μόνο που σου ξέφυγαν κάποιοι αθώοι. Σ' αυτούς που έπεσες μέσα είναι ο Κουκούλης Τάκης με τους Αβαβά. Αυτοί τα έκαναν όλα!!! Το ξέρεις κι' εσύ αλλά τους υπόλοιπους τους έβαλες για να δείξεις ότι είσαι αντικειμενικός!!! Πώς σε κατάλαβα ατιμούλη!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο,τι και να λετε απο το ο6ως το 10 ειχαμε καλο και πολυ νερακι κι ας μη του δινανε καθε τρεις και λιγο εκτακτες.εσεις τωρα λυσσατε γιατι φαινεται η ανεπαρκεια του νυν και η ανυπαρξια του επιδοξου σ'ολο τους το μεγαλειο.που να χτυπιεστε ΟΛΟΙ καταλαβαινουν την αληθεια..για τα σκουπιδια δε χρειαζεται να πουμε τιποτα .η Αιγινα για τις Αποκριες ειναι ετοιμη.ντυθηκε χωματερη με φωτακια .να σας χαιρομαστε καμαρια μου

Ανώνυμος είπε...

Me poio stlexos tou EKPAZ kavgadise simera o Nektarios kai oi fwnes tou akougontan ws eksw? kAI GIATI?

Ανώνυμος είπε...

o Nektarios jexase (;) na pei sto aegina-..... oti o Hlias einai politikos proistamenos ths dhmotikhs astynomias

Ανώνυμος είπε...

giati stin Poiotita Zwis den kseris re asxete poios einai proistamenos?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΙΓΙΝΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΙΓΙΝΗΣ)

Αγαπητοι μου συμπατριωτες θα μοιραστω μαζι σας λιγες σκεψεις μου.
Ικανος ονομαζεται εκεινος ο οποιος κατω απο οιανδηποτε συνθηκες εφευρισκη και προτεινει λυσεις σε απλα αλλα και δυσκολα η' πολλες φορες και σε ανυπερβλητα προβληματα οταν αυτα υπαρχουν η' οποτε προκυψουν.
Ανικανος καλειται επισης εκεινος ο οποιος δεν μπορη να δωση λυσεις ουτε σε μεγαλα αλλα ουτε και σε απλα μικρα καθημερινα προβληματα.
Ανικανος επισης ειναι και ο μικροψυχος.
Εμεις εδω στην Αιγινα βιωνουμε ετη τωρα ενα ατελειωτο γολγοθα μονιμων μεγαλων προβληματων αλλα και περιστασιακων προβληματων.
Δυστυχως μονο λιγοι η' για να ειμαι ακριβης μονο ελαχιστοι καταφεραν να λυσουν μεγαλα προβληματα και να δρομολογησουν σοβαρες και υπευθυνες λυσεις για αλλα.
Οι λοιποι απλως υπηρχαν!!!!
Παρατηρωντας λοιπον γυρω μου συναντω...σχεδον σε ολο το νησι τα ακολουθα,
1) Ατελειωτα σκουπιδια
2) Ανηποφορη δυσοσμια
3) Αποδιαμορφωση της αισθητικης εικονας το νησιου
4) Ελειψη νερου αρκετα συχνα για χειμωνα.
5) Παραλυση εμποριου
και δεκαδες αλλα προβληματα γνωστα και κοινα σε ολους μας.
Δυστυχως κανενα απο τα ανωτερω αναφερομενα προβληματα δεν ετυχαν των καταλληλων χειρισμων απο την παρουσα Δημοτικη Αρχη ετσι ωστε να δοθουν καποιες λυσεις.
Οποιος λοιπον δεν εφευρισκη - δεν προτεινει και δεν υλοποιη πολυ αμεσα λυσεις ονομαζεται κυριε δημαρχε ολικα ανικανος η' ολικα αναπηρος για εργασια αφου δεν εκτελει απολυτως τιποτα για ολα αυτα τα οποια εκλεχθηκε για αυτα τα οποια υποσχεθηκε για ολα αυτα τα οποια κατηγορουσε την προηγουμενη δημοτικη αρχη οτιδεν εκανε και οτι θα τα εκανες εσυ και φυσικα δεν ειδαμε απολυτως τιποτα.
Αρα κυριοι της δημαρχειας στο σχεδον συνολο σας μιλαω για τους εκλεγμενους αφου δεν μπορεται να διαχειριστητε κανενα προβλημα του νησιου απο τα πολυ μικρα μεχρι και τα μεγαλα δεν εφευρισκεται λυσεις και δεν υλοποιηται τιποτε ονομαζεσται ολικα ανικανοι με 67% ιατρικη αναπηρια για να διοικηται ενα τοσο σοβαρο θεσμο οσο ειναι Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΗΣ μονο που εσεις ως απολυτα κομματοσκυλα του καταραμενου κομματος που ονομαζεται ΠΑΣΟΚ κανενας απο εσας δεν υπηρξε ποτε του επιχειρηματιας ετσι ωστε να εχει παιδευθη στο στιβο της επιχειρηματικοτητας αλλα ολοι σας εισασταν δημοσιο υπαληλοι
εγκαθετοι του καταραμενου κομματος και νομιζατε οτι θα πηγενατε να διοικησεται την νησο Μετοπι η' τις βραχονησιδες του Αργοσαρωνικου.

Λοιπον επειδη ο Αιγινητικος λαος εχει χαση πλεον την υπομονη μου με την απυθμενη ανευθυνοτητα σας με την προχειροτητα σας με την 67% αναπηρια που εχεται ολοι σας κληρονομιση απο τον δημοσιουπαληλικο βιο σας πλεον δεν ανεχεται και δεν υπομενη καμμια προχειρη δικαιολογια σας.
Λαβεται σοβαρα υποψη οτι πολλοι ενθερμοι Αιγινητες ετοιμαζονται για ακραιες καταστασεις εναντιον σας.
Λοιπον συνελθετε γιατι η ταμπελα ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΙΓΙΝΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ) εχει ηδη παραγγελθη για αναρτηση πανω στα κεφαλια σας.
συντομα θα τα ξαναπουμε.

Συλογος σκεπτομενων πολιτων.