Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οταν κάθε πικραμένος γίνεται πρωθυπουργός...

  Το σχόλιο  του τίτλου για να το ξεκαθαρίσουμε απο την αρχή έχει να κάνει μόνο με την ανικανότητα συννενόησης των πολιτικών κομμάτων να βρούν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και σε καμμία περίπτωση με τις ικανότητες ενός άξιου και πεπειραμένου δικαστικού. Παρακολουθήσαμε και εμείς ολόκληρη εβδομάδα την διαδικασία των διερευνητικών εντολών και πως αυτή διεξήχθη. Μεταξύ μας μου θύμισε λίγο την ολυμπιακή φλόγα που την ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα πριν την στείλουμε στο Λονδίνο. Και ποιός δεν την είδε...
  Χωρίς πλάκα τώρα εκείνο που έλειψε ήταν η σωστή ερμηνεία των εκλογών. Τα αποτελέσματα ήταν με τέτοιο τρόπο δομημένα που κάθε ένας μπορούσε να παίρνει το μήνυμα που αυτός ήθελε. Ετσι όλοι οχυρώθηκαν πίσω απο την δική τους ερμηνεία για το μηνυμα με τον ΣΥΡΙΖΑ προεξάρχοντα και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Δεν έχει καμμία σημασία να επαναλάβουμε όσα ακούτε τόσες ημέρες. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις δικές μας. Πρώτα απ' όλα ότι οι μετεκλογικές συγκλίσεις καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό απο τις προεκλογικές εξαγγελίες. Οταν δεσμεύεσαι σε πράγματα προεκλογικά είναι πολύ δύσκολο να αθετήσεις τόσο γρήγορα τα λόγια σου και να έρθεις σε μετακλογικές συμφωνίες. Αρα οι προθέσεις για μετεκλογική συνεργασίες κρίνονται εν πολλοίς απο τις προεκλογικές διακηρύξεις. Ισως αυτός να ήταν και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να κάνει πουθενά πίσω  και ήταν υποχρεωμένος στην φυγή προς τα εμπρός. Οπου υπάρχει η πιθανότητα να πάς καλύτερα αλλά και η πιθανότητα να πας χειρότερα και να λυθεί το πρόβλημα της κυβερνητικής ευθύνης που για οποιονδήποτε και εάν εκλεγεί θα είναι ένας γολγοθάς.  
  Δεύτερο θέμα η σχιζοφρένεια των δημοσκοπήσεων όπου 75% θέλουν το ευρώ αλλά  ένα ίδιο ποσοστό δεν θέλουν το μνημόνιο. Το 80% θέλει την Ευρώπη  αλλά δεν θέλει την επιβολή όρων. Είναι τραγικό για τα κόμματα να προσπαθούν να διαχειριστούν τόσο ιδιόμορφες καταστάσεις με όρους παλαιοκαμματικούς. Ο μόνος τρόπος είναι να πείς την αλήθεια και να καταθέσεις συγκεκριμένες και καθαρές προτάσεις. Υπό αυτή την έννοια έχει δίκιο ο Αλέκος Αλαβάνος λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με το γεγονός ότι αυτή δεν γίνεται γνωστή επαρκώς ως προς τα αποτελέσματα που παράγει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα - και αυτό το έλεγε ο Μάρξ -  και όποιος ονειρεύεται επαναλήψεις του 1981 είναι μακριά νυχτωμένος. Αλλωστε το γεγονός ότι κάποιοι επιθυμούν να λάβουν θέση σε μια "άλλη"  Ευρώπη όπου αφεντικά θα είναι οι γνωστοί κολοτούμπες Σοσιαλδημοκράτες  πόρω απέχουν απο την αριστερά,  εκτός και αν πιστέψουμε το BBC  και τα αγγλικά ταμπλόιντ που κατατάσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην άκρα αριστερά. 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poia komatoskyla gyrizoyn sto nhsi ekbiazontas magazatores gia na 'diorthosoyn" thn psifo tous?

Ανώνυμος είπε...

απο τη μια γινονται ελεγχοι στο νερο απο την αλλη συζητιεται η αλλαγη στο τιμολογιο,τσααακ,βελτιωση στο επι δυο μηνες ελεεινο νερο που μας παρεχετε.και μας περνατε για τοσο βοδια που θα μας κολησετε μεθαυριο στη μουρη τα αποτελεσματα ως ασφαλη για καταναλωση!φτου σας που εχετε και υφος σπουδαιων !τοσο αχρηστη διοικηση δεν εχει ξαναδει το νησι.και τωρα που τελος τα δικα μας παιδια στην περιφερεια...ποιος ξερει τι εχουμε να δουμε..

Ανώνυμος είπε...

Κοροϊδία οι μετρήσεις της καταλληλότητας του νερού από το κλιμάκιο της Δ/νσης Υγείας. Κουράστηκαν οι άνθρωποι να πηγαίνουν σε διάφορα σημεία και να παίρνουνε δείγματα νερού. Έπρεπε να πάνε συνοδεία της επόπτριας υγείας του Δήμου κατ' ευθεία στην υδροφόρα. Σαν δεν ντρέπεστε να πιστεύετε ότι μας κοροϊδεύετε.

Ανώνυμος είπε...

Οι κουκουλικοί ζητάνε τα λεφτά τους. Ξεχάσανε τα περί δωρεάν στον δήμο. Ακόμα και ο Παπαδόπουλος τα ζητάει...

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκα άκουγε τουλάχιστον τι λένε στο δημ. συμβ. και μετά γράφε. Μάθε μαλάκα για το πού και πώς τα έδωσαν αυτά που πήραν, έχει δημοσιευτεί. Αν δεν τα πάρουν ΜΑΛΑΚΑ, πώς θα τα δώσουν π.χ. στους εργολάβους που έκαναν δουλειές για το Δήμο (θεομηνία κλπ) και δεν πληρώθηκαν ΜΑΛΑΚΑ; Θα ήθελες να τα κάνουν δώρο στο Σακκιώτη, για να τα χρησιμοποιήσει αυτός όπως θέλει; Ή μήπως θα ήθελες ΜΑΛΑΚΑ να στραφούν οι εργολάβοι δικαστικά εναντίον του Δήμου;

Ανώνυμος είπε...

11:35 μ.μ συμφωνώ απόλυτα σε γενικές γραμμές με αυτά που γράφεις δεν συμφωνώ όμως στο όπως αποκαλείς τον συμπολίτη μας. Η Ελληνική γλώσσα έχει πολλές λέξεις για τον αποκαλέσεις όπως, ανεγκέφαλε, χαζοχαρούμενε, ηλίθιε κλπ, θα μου πεις ότι όμως ότι αυτές οι λέξεις γι αυτόν είναι χάδι,δεν πειράζει πατριώτη στο παιχνίδι είναι να υπάρχουν και αυτοί οι ξεφτίλες,πως θα γινόταν η διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

O PAPADOPOYLOS EKFRAZETE ETSI....
OLO M@L@K@ KAI MAKAKA EINAI :))))

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΝΑΝΒ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

KALA TA LEEI O 10:08 OSO GIA TON PAPADOPOULO...OTI KAI NA POYME RE PAIDIA EINAI LIGO.
O ANTHRWPOS EINAI EPIKINDYNOS....
TON APOKEFALISE O KOYKOYLIS APO TO LIMENIKO TAMEIO GIATI EKANE TIS MALAKIES TOY AIWNA. META WS ADIDIMARXOS ITAN YPEYTHYNOS GIA TO XEZOYBIO KAI TA SKATA POY PLYMIRISAN TIN PARALIA.
EPISIS GIA NA THYMOYNTAI OI PALIOI KAI NA GNWRIZOYN OI NEWTEROI EINAI MEK=LOS TOY PASOK, TIS ND, MALLON KAI TOY SYRIZA ENW ESXATWS EINAI KAI PROEDROS TIS DIMAR.
ASTO GIANNAKH SE PIRAME XABARI AGORI MOY.
ESY KAI O FILOS SOY O N3S EISASTE GIA POLY...FASINA.
KI AN DEN XEREIS TI SIMAINEI FASINA RWTA STIN AGORA NA SOY POYN.
MIN SIKWNEIS TIN KAREKLA...SE FOBITHIKAME.OYST LAMOGIOOOOO

Ανώνυμος είπε...

Re Maga stis 5.15 Ola tou Papadopoulou itane strava ??? eno I dikes sas antidimarhares O NAUARHOS apo ta pola llogia sta kafenia oti THa THA otan pige epano takane skata ke se 6 mines pige peripato ke egine genikos voithos stis epithimies tou sklirou pirina . O polis MPESIS me to agogimometro epnikse tin Aigina sto skoupidi ke atarahos pezi to KINO tou. Ilthe o epikinoniakos (proti fora katevike se kafenio) AGIS mas Gamise stin geotrisi agogimotita 3600 ke vale tora zitai ke auksisi timologiou . Ase tin Dimarhara ton megalon ergon afou prospathise pantiotropos na kapileuti tin doulia tou Koukouli tora miazi san paron apon den katalavenete oti iste pio apotihimeni ke apo ton kardaro, ehete moutra ke milate ante koroida.

Ανώνυμος είπε...

Κουκούλης - Βάρτζαλης - πτερούδης. η νεα τριπλέτα των επόμενων εκλογών. Με την υπόσχεση ότι ο Βαρτζαλης θα μεινει αιωνόβιος πρόεδρος του λιμενικου ταμείου. Το αφήνει κανένας αυτό το μέλι!

Ανώνυμος είπε...

κανείς ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ δεν είπε πότέ ότι "θα αφήσω τα λεφτά στο Δήμο", να τα κάνει ό,τι θέλει ο Σακκιώτης. Είπαν ότι τα λεφτά θα τα δόσουμε για να γίνει κάτι στο Δήμο, π.χ. ό,τι έγινε στο Λύκειο και καταργήθηκε η διπλοβάρδια.
τώρα αν είναι οι τωρινοί καλύτεροι, σου απάντησαν ήδη.
όσο για τους εργολάβους, να πας να τα πεις σ' αυτούς που ήταν αποκλεισμένα τα σπίτια τους από τη θεομηνία και περίμεναν τη μπουλντόζα. Αν δεν είχαν "πρόσωπο" ο Παπαδόπουλος και ο Μπαρμπέρης, θα περίμεναν να εγκρίνει η Νομαρχία το έξοδο και να γίνει διαγωνισμός μαλάκα μου, έτσι δεν είναι; είδες πόσο εύκολο είναι να είσαι μαλάκας;

Ανώνυμος είπε...

giannaki min xaneis tin psyxraimia soy agori moy kai soy anebainei to sakxaro.....
MIN Trelainesai eisai PROEDROS TIS TO DIMAR TWRA PIA...... XAXAXAXAXAXAXXA
KAI FYSIKA MAKAKAS ME PERIKEFALAIA..
XRONIA TWRA XAXAXAXAXAXAXAXAAX