Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Προτάσεις....

  Ελπίζοντας ότι αυτός που υπογράφει ως ΑΓΗΣ να είναι κιόλας ο Αγής και μας ζητάει προτάσεις να του υπενθυμίσουμε παλαιότερη ανάρτηση μας
   Χαίρομαι που ένας φίλος με προκαλεί να απαντήσω στα ερωτήματα που θέτει. Ενας  διάλογος πάντα βοηθάει. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Η  όποια λύση της ύδρευσης έχει πολλές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μια απο τις σημαντικές παραμέτρους που τώρα αγνούμε είναι αυτή της τιμής του νερού. Αν πρόκειται να φτιάξουμε αγωγό και η τιμή του νερού πάει στα 5 η 6 ευρώ είναι καλή η λύση; Ακουσα συμπολίτες να λένε ότι εάν αγγίξουμε τέτοιες τιμές  δεν θέλουν αγωγό. Τι απαντάμε σε αυτό; Για να αποφύγουμε τέτοια εξέλιξη πρέπει ο αγωγός να φτιαχτεί με κρατικά λεφτά. Ο δήμος δεν έχει, το κράτος δεν έχει, η ΕΥΔΑΠ σε οποιαδήποτε εκδοχή της θα γίνει ιδιωτική οπότε θα απαιτήσει το κάτι της  άρα  ο μόνος φορέας που μπορεί να βάλει λεφτά είναι είναι η περιφέρεια αν ισχύουν όσα λέει ο κ. Σπυρίδων. Γιατί δεν το έχει κάνει τόσο καιρό; Ερώτημα μεγάλο.
  Η δική μας άποψη για το νερό δεν είναι μόνο υδροφόρες. Μην ξεχνάτε ότι ο αγωγός μελετάται εδώ και 25 χρόνια. Αν είχαμε πριν 20 χρόνια τις υδροφόρες για σκεφτείτε το κέρδος μας. Θα θέλαμε λοιπόν, να μην έχουμε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι. Ετσι θα προτιμούσαμε να υπάρχει μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος του νερού που να περιλαμβάνει :
  1. Την διαχείριση του υπάρχοντος νερού
  2. Την υποχρεωτική κατασκευή στερνών τουλάχιστον στις νέες οικοδομές.
  3. Την κατασκευή λιμνοδεξαμενών και μικρών φραγμάτων για τα όμβρια
  4. Την κατασκευή μικρών βιολογικών που θα μπορούσαν να αποδώσουν νερό έστω για καλλιέργειες
  5. Την κατασκευή μικρής μονάδας αφαλάτωσης που θα λειτουργεί συμπληρωματικά. Μην βιαστείτε να πείτε για το ρεύμα γιατί υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι χωρίς τέτοια προβλήματα. 
  6. Την ύπαρξη υδροφόρων
  7. Τον αγωγό βεβαίως.
   Αγαπητέ  αντιδήμαρχε πόσα χρήματα χρειάζεστε για να παρέμβετε στην πολεοδομία για τις στέρνες;  Βγάλατε κάποια ανακοίνωση με οδηγίες για την καλή χρήση του υπάρχοντος λιγοστού και πανάκριβου νερού; Κόψατε το νερό σε αυτούς που χρωστάνε και προκλητικά σκορπάνε το νερό και δεν είναι αποδεδειγμένα φτωχοί και ανήμποροι; Προτάσεις όπως βλέπετε υπάρχουν. Πολιτική βούληση όμως;

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι ο Αγής μελετάει τις προτάσεις του ΄Ακοπου γιαυτό και δεν πήγε σήμερα στο Δήμο που τον περίμεναν κάποιοι να τον συναντήσουν.

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω να μην αντιγραφετε τον ΑΙΑΚΟ.στην εφημεριδα ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ υπαρχουν αρκετα αρθρα και επισηs στο πολυ εγκυρο αιακοσρεχ το οποιο ειναι νο 1 σε εποσκεψιμοτητα

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία περίπου 30 χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες τουριστικές ζώνες στον κόσμο, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται βαθμιαία τα συμπτώματα της κρίσης σπανιότητας του νερού. Μέσα σ’ αυτό το ιστορικό πλαίσιο και στο νησί μας. Στην Αίγινα

Θα ήταν παράλογο να μην συνέβαινε. Παραθαλάσσιες και νησιώτικες, πρώην αγρο-κτηνοτροφικές περιοχές, με την αλιευτική δραστηριότητα μαζί ως βασικούς οικονομικο-κοινωνικούς προσανατολισμούς, έγιναν πεδίο ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας. Ο λιγοστός πληθυσμός ραγδαία από τη δεκαετία του ’90 και μετά, πολλαπλασιάζεται από έναν πληθυσμό απαιτητικό και σπάταλο στο νερό και με «νέες» υδροβόρες αστικές συνήθειες περί «καθαριότητας» και «υγιεινής». Από έναν αστικό πληθυσμό αδιάφορο για την πραγματική τοπική ζωή. Αδιάφορο για την ένδεια του Αιγινήτη που μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε δυνατότητα άνετης επιβίωσης έως και οικονομικής μεγέθυνσης με την παροχή υπηρεσιών στην τουριστική βιομηχανία. Άλλαξαν, λοιπόν, οι προσανατολισμοί της οικονομίας στο νησί μας με βάση τη γενική κυρίαρχη πολιτική βούληση προς μια ανεξάντλητη και «αειφόρο» στροφή προς τις τουριστικές υπηρεσίες.

Έτσι παραγκωνίστηκε έως καταστράφηκε κάθε δυνατότητα συγκράτησης των όμβριων υδάτων. Το δίκτυο ύδρευσης και η επέκτασή του με διαρκείς προσθήκες παρέμεινε ίδιο. Πολλά πηγάδια μετατράπηκαν σε βόθρους ενώ για τις νέες ανάγκες του τουρισμού αλλά και λόγω των θαυμαστών ιστορικών, γεωγραφικών, αισθητικών, κλιματικών και άλλων ιδιαιτεροτήτων του νησιού να προσελκύει μετοίκους, ανοίχτηκαν πλήθος γεωτρήσεων που από ένα σημείο και μετά τραβούσαν, απλά, νερό από τη θάλασσα. Η έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές να ενισχυθούν οι υποτυπώδεις υποδομές με υδροφόρα πλοία προκειμένου να ελαχιστοποιείται το κόστος, η έλλειψη βούλησης για την αναπλήρωση νερού από κοινοτικά ελεγχόμενες γεωτρήσεις, η έλλειψη κοινωνικού έλεγχου για την ποσότητα εισαγωγής νερού, η έλλειψη μέριμνας σχετικά με το δίκτυο και τις τεράστιες απώλειες, η έλλειψη διάθεσης μιας νέας προσπάθειας συγκράτησης του επιφανειακού νερού με σύγχρονους τρόπους (π.χ. φράγματα τύπου Απεράθου Νάξου, δενδροφυτεύσεις, σπορά φυτών), υπερμεγέθυναν το ζήτημα. Έτσι μετατράπηκε η Αίγινα σε ένα αστικό τοπίο από άποψη καθημερινών συνηθειών, οικονομίας και κοινωνίας. Έτσι γεννήθηκε η προβληματοποίηση του νερού.

Από την άλλη οι τοπικές αρχές χρεώνονταν –διαρκώς- προκειμένου λειτουργικά να διατηρούν ένα σχετικά ανεκτό πεδίο παροχής υπηρεσιών κυρίως στα τουριστικά στίφη, ενώ αδιαφορούσαν, στη βάση ενός πρόσκαιρου πολιτικού ή άλλου οφέλους, για τη δημιουργία και στήριξη υποδομών στην παροχή νερού. Έτσι, μέσες-άκρες, σε όλη την παράκτια Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα, η υπόθεση πόσιμο νερό, απέκτησε κάτι παραπάνω από τη σημασία που είχε το πετρέλαιο τον προηγούμενο αιώνα. Πάνω σ΄ αυτή την ανάγκη πάτησαν και οι βιομηχανίες εμφιάλωσης που είτε μέσω της διαφήμισης είτε μέσω της πραγματικής έλλειψης σε πόσιμο νερό, γιγαντώθηκαν, πουλώντας νερό από πηγές που νοικιάζουν ή ανήκουν στην επικράτεια Οργανισμών Τοπικής ‘’Αυτοδιοίκησης’’, δίνοντας ψίχουλα ως ανταποδοτικά οφέλη.

Ανώνυμος είπε...

Από την έναρξη της χιλιετίας, μάλιστα, εποχή στην οποία θεσμοποιήθηκε η δυνατότητα του κράτους να ελέγχει όλα τα νερά της ελληνικής γης, ξεκίνησε και όλη η παραφιλολογία για το νερό=εμπόρευμα καθώς και το ιδεολόγημα: «μόνο όταν το πληρώνεις το εκτιμάς». Ο νόμος «Καλλικράτης», σύγχρονος πολιτικός ιμάντας μεταφοράς χρήματος προς τους ιδιώτες και τους εργολάβους, απογείωσε τη δυνατότητα των διεθνών ολιγοπωλίων του νερού, δηλαδή τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, να στήσουν ένα πανηγύρι χρήματος γύρω από τη διαχείριση του αστικού δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης των πόλεων αλλά και όλων των τοπικών δικτύων μέσω της ίδρυσης θυγατρικής, τοπικής ΕΥΔΑΠ. Παράδειγμα αποτελεί η «δική μας» θυγατρική ΕΥΔΑΠ Νήσων σε μια περίοδο που οι όροι των Μνημονίων περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση των «μητρικών» ΕΥΔΑΠ (Αθήνα-Πειραιά) και ΟΥΘ (Θεσσαλονίκη). Η επιλογή του προσώπου, τέλος, ως διευθύνοντος συμβούλου, ενός προσώπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε πολυεθνική που ενεπλάκη με ιδιωτικοποιήσεις νερού διεθνώς (VEOLIA πρώην VIVENTI WATER) δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά επισφραγίζει μια βασική επιλογή. Τη απόλυτη μετατροπή ενός απόλυτου αγαθού σε απόλυτο εμπόρευμα (υπάρχουν περιοχές στον κόσμο που απαγορεύεται και η συλλογή νερού της βροχής). Αυτή περίπου είναι η πραγματικότητα στο νησί και με κάποιες αποκλίσεις –κυρίως έντασης- στο ευρύτερο οικουμενικό πλαίσιο.

Συμπερασματικά και ειδικά για το νησί μας και μπροστά στις ολοφάνερες προσπάθειες για διαρκή ανατιμολόγηση (=επέκταση της εμπορευματοποίησης) του νερού βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι:

Από τη μια έχουμε τη συνέχιση ενός αδιέξοδου τρόπου πολιτικής, οικονομίας και κοινωνικής συγκρότησης που διαρκώς καταστρέφει τις δυνατότητες επιβίωσης, αυτοδυναμίας και αξιοπρέπειας.

Από την άλλη οφείλουμε να ξαναδίνουμε νόημα στις απονεκρωμένες έννοιες «δημοκρατία», «οικονομία» και «κοινωνία», να ανασταίνουμε τη χαμένη γνώση των παλιών που μας στήριξε ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς, να αναζητούμε την ισορροπία κοινωνίας και ατόμου, κοινωνίας και φύσης, οικονομίας και κοινωνίας, ηθικής και πραγματικότητας.

Από σήμερα κι όχι σε ένα «απώτερο» μέλλον, μπορούμε να συζητάμε για:

την προσπάθεια για την τοπική διευθέτηση ζητημάτων από τοπικές συνελεύσεις και τα δίκτυά τους σ’ όλο το νησί,

την εφαρμογή προγράμματος κατασκευής φραγμάτων, σουβάλων κι άλλων μορφών ταμιευτήρων νερού,

τη φύτευση δένδρων και άλλων φυτών προκειμένου το ρίζωμά τους να συγκρατεί το βρόχινο νερό,

την εξασφάλιση χαμηλής ροής στο δίκτυο ύδρευσης και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες,

την αγορά πλωτής υδροφόρας,

την απαγόρευσης λειτουργίας και εγκατάστασης κάθε υδροβόρας ιδιωτικής ή μέχρι τώρα δημοτικής επιχειρηματικής πρακτικής,

την εγκατάσταση και ελεγχόμενων κοινοτικά, γεωτρήσεων,

την απαίτηση οικονομικής χρηματοδότησης για την κατασκευή στερνών, σε κατοικίες και άλλα κτίρια,

τη δημιουργία Ινστιτούτου Ανάλυσης Νερού και Γεωλογικών Μελετών, Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας όπως και Εργαστηρίων Φυτοπαθολογίας- Κτηνιατρικής,

τη στήριξη εγκαταστάσεων, μεταποίησης, διάθεσης και διανομής για τα αγαθά της γεωργικής-κτηνοτροφικής παραγωγής-αλιείας καθώς και του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών όλων των μεγάλων χρεοφειλετών

την σταδιακή ανανέωση του δικτύου ύδρευσης και των εγκαταστάσεών του όπου χρειάζεται, όπως και τον έλεγχο της εισαγωγής του από επιτροπές πολιτών (απώλειες 45%),

την αποκέντρωση αλλά και ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών.

Με τις πτυχές αυτής της κατεύθυνσης ενδεχομένως προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα, εμπλουτισμένες κι από περισσότερες κοινωνικές ή τοπικές συνιστώσες, μπορούμε να προχωράμε, ανακτώντας την επιβίωση και την αξιοπρέπεια.

καλοκαίρι 2012

Ανώνυμος είπε...

Κ. Ακοπε - Ο Ευυπόληπτος (κατά νεα εποχη) κος αντιδήμαρχος η παπαγης (κατά αιακο) ας μάθει πρώτα να συμπεριφέρεται πολιτισμένα ως αρμόζει σε αιρετό και ν’αφισει τις παλικαριές (σήμερα τον Υπάλληλο καθαριότητας – εχθες στο ΚΑΠΙΝΙ –και πολλακις στο δημοτικο συμβουλιο π.χ περίπτωση ΓΚΡΙΝΕΖΟΥ )ι μετά να ζητεί συναινέσεις - προτάσεις και τοιαύτα φούμαρα ένα θα του θυμίσουμε , όπως κατήγγειλε ο πρωην Δήμαρχος ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ στο περασμενο Δημοτικο Συμβουλιο ολες οι προσφυγες κατά της προηγούμενηs Διοικησηs για ψύλλου πήδημα (σικ) στέλνονταν από το ΦΑΧ του κ.Μαρμαρινου. αυτά για την ιστορία να μην ξεχνιόμαστε ( ο Λύκος γίνεται πρόβατο ??? )

PSAROGATOS είπε...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ

Ανώνυμος είπε...

QUIZ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΩ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ;

AΓΗΣ είπε...

Πολιτικη βουληση εκ μερους μου υπαρχει, χρονος δεν υπαρχει γι αυτο ζηταω βοηθεια και συνεργασιες.Για ολα τα ανωτερω συμφωνω αν και υπηρχε και τροπος,οχι υδροφορες, το νερο να μας κοστιζει 1 ευρω. Ο βασικος μας στοχος ειναι ο αγωγος και υπαρχουν καλα νεα.
Ομως εδω στην ΑΙΓΙΝΑ συμβαινουν παλαβα πραγματα.1)Φτιαχνω σε συνεργασια με την Σοφια Πρωτονοταριου
τις πλατειες και τα λουτρα της ΑΙΓΙΝΑΣ (κοπος και χρημα)και μου λενε(ΚΑΠΠΟΣ Δ) οτι η δημ. κοινοτητα εχει κατεβασει ρολα και οτι φταιει η κακη διοικηση του Δημου και οτι δεν εχουμε γραφεια(λες και για να βοηθησει καποιος χρειαζονται ωποσδηποτε αυτα)και μαλιστα οτι τον προπυλακισα.Το φυγε απο εδω παλιοπαιδο και αντι να ασκεις κριτικη πιασε κανενα πινελο να βαψεις κανενα καγκελο οπως κανει η Σοφια ειναι προπυλακισμος για καποιους?Δυστυχως για αυτους στην παρεα υπηρχε και τριτο στελεχος της παραταξης Αιγινα κινηση ευθυνης
(μιχ. παπαδοπουλος)που μπορει να επιβεβαιωσει τα γραφομενα μου.
2)Τα συμβαντα σχετικα με την υδροδοτηση του Βαθεος ειναι γνωστα (αφαιρεση καλωδιων ,ασυντηρητα αντλιοστασια, λαθη του υπαλληλου του υδρομετεφορεα κλπ)
3)Για καποιους χαστουκισα εργατη καθαριοτητας.Αν ειναι δυνατον!Δυστυχως για αυτους εχω 3 μαρτυρες οτι δεν το επραξα αυτο και εξαλου αυτος ο εργατης εχει παρελθον και ειναι γνωστος απο συναλαγη. Ειχε κανει οταν ηταν διμηνο εισαγγελικη παραγγελια σε προηγουμενο Αντιδημαρχο.ΣΗΜ: Η
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΝ ΑΓΓΙΩΝ(ΝΥΧΤΩΣΕ)ΚΡΑΤΗΣΕ 14 ΩΡΕΣ.ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΨΕΛΗ.
(ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΑΓΡΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΜΕΣΑΓΡΟΥ)
4)Περιπτωση Γκρινεζου:Στο Δ.Σ.ειπε τα ιδια πραγματα που ειπε και στο Δ.Σ της Επαγγελματικης.Ισως κακως αλλα δεν επιτρεπω σε κανενα να προσβαλλει το ανδρισμο μου εστω και τον πολιτικο.
5)Η Σουβαλα εχει καθημερινα εργατη και σκουπιζεται απο λουτρα μεχρι το λιμανι.Η Τοπικη Κοινοτητα Περδικας εχειεργατη και σκουπιζεται μερα παρα μερα και τις υπολοιπες μερες καθαριζει περιμετρικα τα νεκροταφεια και τις
πλατειες της ΑΙΓΙΝΑΣ.θυμησου θα κατηγορηθω και για αυτο.
Δυστυχως καποιοι δεν εχουν καταλαβει σε τι κατασταση βρισκομαστε αλλα τους πληροφορω οτι μονο Δημαρχος μπορει να με παραιτησει.

AΓΗΣ είπε...

Συμφωνω με τις δηλωσεις του κ Κοττακη οτι η πολιτεια πρεπει να αναλαβει τις ευθυνες της,αλλα μεχρι να γινει αυτο, στο Δ.Σ.που θα γινει(συμφωνω) θα πρεπει να διαχειριστουμε την υπαρχουσα κατασταση και κει να ειπωθουν ολα σχετικα μετα απορριματτα και την υπηρεσια καθαριοτητας και τι πρεπει να γινει βραχυπροθεσμα αλλα και μακροπροθεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Μια Διοίκηση αγαπητέ Αγή είναι επιτυχημένη όταν ο επικεφαλής (Σάκης) κάνει σωστή κατανομή των αντικειμένων εργασίας του Δήμου. Όταν όμως κάποιος (εδώ εσύ με τα σκουπίδια) μπαίνει(ς) στο αντικείμενο εργασίας του άλλου έστω και καλοπροαίρετα (όπως πιστεύω εσύ), τότε το αποτέλεσμα της ενέργειας (σου) είναι αντίθετο σίγουρα από αυτό που προσδοκάτε (άς). Παραδειγματίσου λοιπόν από τον εαυτό σου και πές μου πως θα σου φαινόταν εσένα αν κάποιος ασχολείτο με το αντικείμενό σου παίρνοντας πρωτοβουλίες χωρίς να έχει την έγκρισή σου. Τελειώνοντας οφείλω να ομολογήσω ότι εσύ πράγματι έχεις φιλότιμο και εκτός του αντικειμένου σου για να βγάλεις ασπροπρόσωπο τον Δήμαρχο ασχολείσαι και με άλλα αντικείμενα που δεν πρέπει.

AΓΗΣ είπε...

Το αποτελεσμα της χθεσινης επιχειρησης ηταν να μαζευτουν 160 κυβικα αδρανη μεσα σε 14 ωρες και να πανε στην σκοτεινη οπου με μια απλη ματια, γιατι πηγα εκει το πρωι, χωρεσαν ολα με εναν καλο προγραμματισμο.Εγω δεν ειπα στις δηλωσεις μου ποτε οτι θα τα παω στο μεσαγρο και επικαλουμε την μαρτυρια του Δημαρχου που του ειπα ο ιδιωτης θα αδειαζει μονο στην σκοτεινη.Επικαλουμε την μαρτυρια του Ηλια Μπεσση οτι ενω υπηρχε εγγραφο για το αντιθετο εγω δεν το απεδεχθειν.Εχω εγγραφο στα χερια μου που λεει οτι εκφραζουμε τις ευχαριστιες μας στους ιδιωτες για την δωρεαν παροχη υπηρεσιων στον τομεα καθαριοτητας και οι λογοι ειναι ευνοητοι που το ζητησα αυτο.
ΕΧΩ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ γιατι για το συνεργειο ιδιωτων που οργανωσα ηταν ενημεροι και ο Δημαρχος και αρμοδιος Αντιδημαρχος καθαριοτητας.Δεν ειναι κακο που καποιοι με αγαπουν και μεσω εμενα την ΑΙΓΙΝΑ.Αντιθετα πιστευω οτι ολοι εχουν τους ανθρωπους τους που τους αγαπουν αλλα την συκγεκριμενη στιγμη χρειαζομαστε φορτηγο και φορτωτη που λογω του επαγγελματος μου ηταν πιο ευκολο να τους βρω. εγω.ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟΝ.

AΓΗΣ είπε...

Α ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩ.ΑΥΤΟ ΔΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΓΙΝΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παν Μαρμ στο ξαναλέω για τελευταία φορά. κατέχεις θεσμική θέση, μην υποκύπτεις στο δόλωμα που ρίχουν ανώνυμοι bloggers. Θα σου βγει μπούμεραγκ.
Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

k. στις 3,27 Όταν ανταλλάσσονται απόψεις και θέσεις έστω και με ανώνυμους Μπλοκερς δεν είναι ΚΑΚΟ ούτε για τον συμπαθή ΑΓΗ ούτε για την ΑΙΓΙΝΑ αρκεί να γίνονται μέσα στα καλώς νοούμενα πλαίσια χωρίς βρισιές και τοιαύτα( από την ανωνυμια) ετσι δίνονται κάποιες εξηγήσεις έστω μονόπλευρες . Πάντως ο κ. Δημαρχος και κατ’ επέκταση ο κ. ΜΠΕΣΗΣ έχουν εκτεθεί από τις ενέργειες καθαριότητας του ΑΓΗ Απ’ότι φαίνεται δεν είναι μόνο το οικονομικό που επικαλούνται ότι εφερε την καθαριότητα στο ΝΑΔΙΡ αλλά η πραγματική όρεξη και ικανότητα να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σοβαρά και υπεύθυνα. Μετά από από τα τελευταία γεγονότα η παραίτηση του κ .ΜΠΕΣΗ είναι μονόδρομος . Πάντως ΑΓΗ αν καταφέρεις να ελέγχεις τα νευράκια σου η πολιτική σου εικόνα θα είναι καλλίτερη. Καλή συνεχεία και ευχόμαστε να ακολουθούσουν κ’αλλοι του ‘ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’ με όρεξη, και ποιο ανοικτό μυαλό σε συναινέσεις αν δεν μπορούν κάποιες παραιτήσεις και αντικαταστάσεις ίσως αναδείξουν και αλλα στελέχη αξια σε καίριες θέσεις που σήμερα χωλαίνουν. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΑΓΗ , ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΝΕΡΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΑΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ (ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ) ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ.

Ο Κ ΜΠΕΣΗΣ ,ΕΘΕΣΕ ΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ – ΑΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ..ΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ

AΓΗΣ είπε...

ΠΟΙΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ;ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ;(ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΑΙΓΙΝΑ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΑ).Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ(ΕΥΤΥΧΩΣ Ο 4 ΑΓΩΓΟΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΑΡΚΕΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΥΔΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΕΡΝΩ ΕΓΩ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ Η ΑΙΓΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΑΙΤΙΑ Η ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ (ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ)

Ανώνυμος είπε...

Δημοτικοί άρχοντες...ΜΠΑΡΟΥφες μας λέτε. Παίζετε φτηνό και επικίνδυνο παιχνίδι με τα σκουπίδια και άμα φάμε πρόστιμο απο την Ευρωπαική Ένωση να΄δώ τι θα κάνετε τυχαίοι και άσχετοι.

Ανώνυμος είπε...

Μ εγαλόψυχος
Α ξεπέραστος
Ρ ωμαλέος
Μ εγαλειότατος
Α συναγώνιστος
Ρ οκ (βράχος)
Ι κανότατος
Ν άμπερ 1
Ο καλυτερότερος
Σ ημαντικότατος

neolaia agi aeginas

Ανώνυμος είπε...

Ο 4ος αγωγός ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Τάδε έφη Αγής ο Μέγας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ
ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ = ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

AΓΗ καταποντίζεσαι χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά να ξέρεις τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα (πιστεύω νάπιασες το νόημα).

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΩ ΣΑΜΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ;