Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τάχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα...

   Με γειά μας το νέο μνημόνιο και όποιος σωθεί...σώθηκε. Εκείνον όμως που βλέπω να μην σώζεται με τίποτα είναι ο δήμος. Οι διατάξεις που αφορούν τους δήμους είναι πολλές και θα φέρουν τους δημάρχους σε πολύ δύσκολη θέση. Οι διατάξεις για την διαθεσιμότητα αφορούν κυρίως ΟΤΑ και πανεπιστήμια. Ο καινούργιος θεσμός του παρατηρητηρίου ο οποίος θα ελέγχει μέχρι τελικής πτώσεως όλη την πορεία του δήμου απο την οικονομική του διαχείριση ανα μήνα μέχρι τις προσλήψεις, την πορεία εσόδων-εξόδων, την αποτελεσματικότητα των εισπράξεων, την επιβολή νέων μέτρων όταν δεν καλύπτονται οι στόχοι, τον περιορισμό των συμβούλων κι πολλά άλλα ακομα που θα δούμε στην συνέχεια είναι μια ακόμη εφεύρεση για την είσπραξη φόρων και κατά συνέπεια για την αφαίμαξη των νοικοκυριών. Οι δήμοι είναι σαφές ότι αποτελούν τον επόμενο στόχο της τρόϊκας όπου νομίζουν ότι γίνεται πάρτυ κακοδιαχείρισης και σπατάλης.   Κατά συνέπεια ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός της διαφάνειας και της συνετής διαχείρισης. Το ακούσαμε όλοι;
  Και κάτι ακομα. Οσοι δήμοι έχουν δανειοδοτοτηθεί απο το Ταμείο Πρακαταθηκων και Δανείων παίρνουν μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής απο 8-10 χρόνια κατά περίπτωση και επίσης τους δίνεται και μια περίοδο χάριτος μέχρι τρία χρόνια. Εμάς όμως δεν μας αφορά, γιατί οι προηγούμενοι με τις σπουδαίες επιλογές, το δάνειο το πήραν απο την Marfin και έτσι τα σκάμε κανονικά και με τον νόμο...   

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι: Το δάνειο από την MARFIN το έλαβε ο Δήμος επί θητείας Π. Κουκούλη με τη ψήφο του δημοτικού συμβούλου Δ. Σκ. που τότε ανήκε στη παράταξη του Σάκη και έτσι μας έχωσαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο τρυπάκι. Τώρα ο ένας ξεφωνίζει και θάβει τον άλλον και όλοι έχουν βλέψεις για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Αδίκως σκάτε.Τον πρώτο λόγο τον έχουν τα ΕΡΠΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 8:47 μ.μ. Ας δημιουργηθεί λοιπόν και μια ομάδα χωρίς τα ερπετά και μετά ας αποφασίσει ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά σήμερα στο καφενείο έμαθα ότι ο πίου [Σάκης] με το θείο βρέφος [Πετράκης] θα λείψουν από την Τετάρτη και για λίγες ημέρες , παίρνοντας μαζί και κάτι μαϊντανούς [ως άλλοθι] και θα πάνε στη Κρήτη για να τους δείξουν και εκεί τι εστί χρηστή, έντιμη και προοδευτική διοίκηση. Αυτό το δυσαναπλήρωτο κενό θα καταφέρουν άραγε ο παπαγής με Νεκτάριο να το καλύψουν? Ξέχασα θα μείνει πίσω και η Σελίνα και έτσι ησύχασα. ΄Ετσι για να δείτε -βρε αχάριστοι- ότι αυτοί οι χαρισματικοί αυτοδιοικητικοί άνδρες δεν θυσιάζονται μόνο για εμάς αλλά και για τους υποανάπτυκτους και απολίτιστους Κρητικούς και για όποιους τους χρειαστούν. ΄Ετσι κι αλλοιώς λεφτά υπάρχουν έτσι Πετράκη?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τη MARFIN θα είναι προεκλογικό συνθημα κατά των κουκουλικών. Να δουμε πως θα το αντιμετωπισουν.
Οσο για το Νεκτάριο τώρα που θα ολείπουν και οι άλλοι θα ασχολείται με τα τραγούδια ο μπέμπης όλη μέρα.
Μαρια

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, για να καταλάβετε πόση βλακεία κουβαλάτε.
Το δάνειο της Marfin είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και πολύ μικρότερο επιτόκιο από το Παρακαταθηκών και Δανείων.
Έτσι λοιπόν, τώρα που το Παρακαταθηκών δίνει παράταση και μειώνει το επιτόκιο, περίπου φτάνει στο μια η άλλη με τη Marfin.
Αποτέλεσμα: Με το δάνειο της Marfin κερδίσαμε τους τόκους μιας τριετίας και μπορούμε να κάνουμε και παζάρια όταν θα υποχρεώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες να κάνουν και αυτές διακανονισμούς με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αλλά εσύ άκοπε, πήρες προμήθειες από τον Νεκταρούλη και αποφάσισες σιγά - σιγά να γυρίσεις στο μαντρί.
Γι' αυτό γράφεις μακακίες

Ανώνυμος είπε...

2.49 Δώσε και τα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία της προσφοράς που έδωσαν για του δάνειο η Marfin και το Ταμείο Παρακαταθηκών για να πεισθούν οι αναγνώστες για τα γραφόμενα σου. Και μη ξεχνάμε ότι όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης.

Ανώνυμος είπε...

Για τα 20.000 κυβικα νερου που χαριστικαν στον Παντελαρο εχεις να μας πεις κατι Ακοπε ? καποτε μας ελεγες για προεκλογικες συμφωνιες του Π. Κουκουλη ,αυτο με τον παντελαρο τι ειναι δηλαδης ?

Ανώνυμος είπε...

Τα οκονομικά στοιχεία που ζητάει ο δήθεν άπιστος, τα είπαν δεκάδες φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν τα άκουσε ποτέ του; Τότε που ψάχναμε να βρουν ένα (1) λόγο για να μην πάρουν το δάνειο. Τότε που έκαναν προσφυγή και όταν ξαναήρθε το δάνειο στο δ.σ., το επιτόκιο είχε ανέβει. Τότε ο Σάκης και ο Τρύφωνας ζημίωσαν το Δήμο πολλές χιλιάδες ευρώ. Ποιοί τολμάνε τώρα να μιλάνε...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 7:18 εσύ νομίζεις ότι αυτά δεν τα ξέρει ο Άκοπος; Τα ξέρει και τα παραξέρει, αλλά ψαρεύει στα θολά νερά, όπως πάντα. Σου λέει, κάποιος άσχετος θα βρεθεί να τα χάψει. μετά ρίχνει ο ίδιος και ένα σχόλιο, να φανεί ότι δεν τον έχουν φτύσει οι πάντες. Και μετά διαμαρτύρεται ο καημένος, πως ότι και να γράψει "του την πέφτουν τα Κουκουλάκια".