Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κέρδος είναι να μιλάμε...

Φαίνεται λοιπον ότι τα πράγματα κάπως ηρέμησαν μετά την αποκάλυψη του διαχειριστή μαϊμού βιβλιοθηκάριου που αντί για βιβλία βάζει ταπετσαρίες με βιβλία. Αρα λοιπον μπορούμε να δοκιμάσουμε να ασχοληθούμε και με κάτι σοβαρότερο. Τα προβλήματα που απασχολούν την Αίγινα είναι πολλά. Σκέφτηκα λοιπον απο που να αρχίσω και ποιό είναι το σπουδαιότερο Τυχαία το μάτι μου πήρε ένα άρθρο της realnews της 9-1-2011 για το νερό και είπα να αρχίσω απο εκεί αν και υπάρχουν και άλλα εξίσου σοβαρά.
Ετσι λοιπον έχουμε και λέμε. Είναι άραγε ο αγωγός η λύση για το πρόβλημα της ύδρευσης; Τι άλλο θα μπορούσε να υπάρξει εναλλακτικά; Ο αγωγός είναι ένα έργο που έχει αμφίβολη χρηματοδότηση πρώτον. Ομως ακόμα και εάν βρεθεί η χρηματοδότηση δεν υπάρχει πλέον η παλιά καλή ΕΥΔΑΠ αλλά η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. η οποία ακόμα και αν βάλει τα 14 εκατομμύρια θα τα ζητήσει πίσω. Και βεβαίως ο προσφορότερος τρόπος είναι η τιμή του νερού. Πόσο θα αυξηθεί; Που θα πάει; Σε τι βάθος χρόνου; Τα χερσαία που απαιτούνται απο θα πληρωθούν; Προφανώς πάλι απο την τιμή του κυβικού.
Οι δημοτικές αρχές έπρεπε να εδώ και χρόνια να έχουν αντιμετωπίσει το θέμα συναινετικά και στοχευμένα. Δεν το έκαναν και όλοι ψαρεύουν στα θολά νερά. Ποιός μπορεί να μου πεί εμένα ότι εάν αγοράσουμε δύο υδροφόρες ως δήμος και τις βάλουμε να μεταφέρουν νερό απο την Περάνη μέχρι το Λεόντι - 4 μίλια όλα κι όλα - το νερό δεν θα είναι φθηνότερο; Εχουμε κάποια μελέτη γι αυτό; Ασε που κάποιοι γνωρίζουν ότι στο παρελθόν προτάθηκαν υδροφόρες για χάρισμα και κάποιοι δεν τις δέχθηκαν.
Γιατί δεν μπορούμε να αποκτήσουμε μικρές μονάδες αφαλάτωσης που προφανώς δεν μπορεί να είναι αποκλειστική λύση αλλά να λειτουργούν συμπληρωματικά στο ισοζύγιο του νερού; Γιατί δεν μπορούμε να δρομολογήσουμε μικρούς βιολογικούς που θα επεξεργάζονται λύματα και θα αποδίδουν ταυτόχρονα νερό για πότισμα; Γιατί δεν προχωράμε σε μικρά φράγματα, σε λιμνοδεξαμενές και κυρίως γιατί δεν διαχειριζόμαστε σωστά το λίγο νερό που έχουμε; Γιατί δεν επιβάλλεται η κατασκευή στέρνας για την συγκέντρωση ομβρίων στις νέες οικοδομές;
Το θέμα του νερού κρύβει μεγάλα συμφέροντα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ίδιος άνθρωπος με διάφορες εταιρείες τροφοδοτεί με νερό όλα τα νησιά του Αιγαίου. Ομως όποιος θέλει να κάνει ομελέτα πρέπει να σπάσει αυγά. Θέλω να πιστεύω ότι θα συμβάλετε και εσείς να δούμε αν μπορεί να υπάρξει μια λύση. Πολλοί θα πούν και λοιπον; Τι θα γίνει; Θα σας απαντήσω ότι όποιος θέλει να ακούσει ακούει. Οποιος δεν θέλει δεν θα το δεί

24 σχόλια:

Ioulianos είπε...

ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΑΚΟΠΕ. ΑΦΟΥ ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ ΑΣ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΡΜΩΜΕΝΗ Η REAL NEWS ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΡΟΥΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να ενημερώσω και να πω ότι η σύμβαση νερού δεν έχει ψηφιστεί ακόμη και ότι τα χερσαία έργα ύδρευσης έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και σύντομα θα ξεκινήσουν. Το νερό πρέπει να το συνεχίσουμε απο κει που το αφησαν οι προηγούμενοι αν θέλουμε κάποτε να τελειώσει.

Ανώνυμος είπε...

gia ton aiako
ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΥΚΟΥΛΗ;
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Ανώνυμος είπε...

I afalatosi einai mia kali lysi alla einai dystyxos poly energovora kai ara asymfori. To kerdos apo tin mi agora toy nerou tha kalyptetai apo to kostos tis DEI. Genika san nisi eimaste se omiria. Apo ti mia i Eydap kai apo tin alli i Dei....

Ανώνυμος είπε...

Αφού φτάσατε στον πάτο, αφού ξεκατινιαστήκατε, αφού σκυλέψατε νεκρούς και ζωντανούς, τώρα καταλάβατε ότι σας γύρισαν την πλάτη και θέλετε να παίξετε το σοβαρό blog, που ασχολείται με τα προβλήματα.
Επιλέξατε ένα φλέγον πρόβλημα και ΕΠΙΤΗΔΕΣ προτείνετε όλες τις λάθος και ανέφικτες επιλογές, μήπως και παρακινήσετε σε διάλογο, που τον χάσατε με την τυφλωμένη εμπάθειά σας.
Μάλλον είναι αργά, η χαμένη αξιοπιστία (ποτέ εξ άλλου δεν την είχατε) δεν ξανακερδίζεται έτσι εύκολα. Παίξατε το ρόλο σας ως προεκλογικός μοχλός συκοφάντησης, τώρα ο νέος ρόλος δεν σας πάει, σας φαντάζει ψεύτικος, γιατί έρχεται σε αντίθεση με τα όσα λέγατε και προτρέπατε με τις αναρτήσεις σας να λένε.
Τι να πούνε οι θυροφίλαθλοι που είναι το κοινό σας ωρέ ΑΓΝΩΣΤΕ Άκοπε, για τη λύση της ύδρευσης; Αυτοί μόνο να βρίζουνε ξέρουν. Οι νοήμονες -και να μπουν στο blog σας- μπαίνουν μόνο από περιέργεια και όχι για να γράψουν. Το μόνο που σας έχει μείνει -και το κάνετε- είναι να παριστάνετε μόνοι σας τους σχολιαστές.
Ο εκλογικός στόχος πέτυχε, τώρα δεν μπορείτε -και να θέλετε- να πείσετε ότι ο στόχος σας είναι άλλος. Ήδη αισθάνεσθε τη μοναξιά...

Ανώνυμος είπε...

11,38 ερημε μου...τι μονος που εισαι

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εγώ έτυχε και είμαι από την Σαλαμίνα ,το νερό στο περανη πως θα πάει; γιατί ο δήμος Σαλαμίνας εκτός του ότι δεν έχει υποδομές δεν έχει και μαντήλι να κλάψει οικονομικά [ και αν περιμένετε από υπερνομαρχεια αυτοί είναι χειρότεροι ] για να παει το νερό στο περανη θα κάνει 10 χρόνια γιατί 20 έκανε η αποχέτευση που την είχαμε στα πόδια μας και ακόμη δεν έχουμε τελειώσει
καλυφτη έχεις στο σπίτι γιατί αν περιμένεις από μας θα διψάσεις

Ανώνυμος είπε...

Στις 19 εχει το πρωτο ΔΣ .Θα συμμετέχει ο Παντελάρος η θα συζητάνε το ιδιο θέμα πάλι;
Να ξεκαθαρισει το πρωτο προβλημα του Σακη και βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάκης και η ομάδα του κινούνται ώριμα και συνετά. εσύ ρε κασέλα δε μας πείθεις ...

Ανώνυμος είπε...

11:38 εχεις δικιο, η ηττα ήταν βαριά και δεν την έχεις χωνέψει ακόμα. Ψάχνεις για φταίκτες και νομίζεις ότι τα μπλοκ διαμόρφωσαν τα χαρακτηριστικά της ήττας. Φωνάζεις να τα σαμποτάρουν εδώ και καιρό αλλά εσύ πρώτος τα παρακολουθείς ανελλιπώς γιατί είσαι εξαρτημένος από αυτά. Με το χρόνο θα σου περάσει, θα συνηθίσεις την ήττα και θα συνέλθεις.
Ερρίκος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Ερρίκο , πραγματικά αν και περνάει καιρός δεν μπορούν να δεχτούν τη δίκαιη ήττα. Είναι απαίσιοι όλοι αυτοί

Ανώνυμος είπε...

Ερρίκος ο 8ος δεν ήταν ο τρελός βασιλιάς;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτοί εδώ δεν έχουν τον θεό τους. Βγήκε ο διαχειριστής και πρότεινε κάποια πράγματα καλά η κακά αυτό είναι θέμα προς συζήτηση. Και βγήκε ο πορωμένος να πεί ότι πρότεινε επίτηδες όλες τις ανέφικτες λύσεις επειδή δεν συμφωνούν με τις δικές τους προτάσεις. Αυτό είναι. Οποιος δεν συμφωνεί μαζί μας στην πυρά. Τελικά είναι τρόπος ζωής αυτό. Ούτε να μιλανε δεν δικαιούνται οι άλλοι. Μήπως να αναπνέουν η πρέπει πρώτα να ρωτήσουν αν συμφωνείτε;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που λένε για εναλλακτικές λύσεις ζουν στην Αίγινα και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μελέτες έχουν ήδη εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις (εκτός αν μας πείσουν ότι είναι άσχετοι).
Απλά θέλουν να ανοίξουν πάλι μια αδιέξοδη και ανώφελη συζήτηση, για να περνάει η ώρα. Και βέβαια, όποιος τα επισημαίνει είναι εμπαθής. Πάρτε το χαμπάρι, πήρατε επάξια από τον Αιακό τον τίτλο. Κανείς δεν σας παίρνει στα σοβαρά.

ntinos είπε...

Να σας δώσω και μια ειδησάρα επωνυμη σε όσους μπορούν να παρακολουθουν το μπλοκ. Το θέμα της ύδρευσης και της τοποθέτησης του αγωγού θα αναλάβει η ΕΥΔΑΠ. Εφόσον γίνειαυτό θα σταματήσει το θέμα τρου νερού να κυριαρφχεί κάθε προεκλογική περίοδο και να βασανίζει δημάρχους και υδρολήπτες ολοχρονής.

Ανώνυμος είπε...

ναι 10,15 με τους σωληνες που μας μοστραριζε προεκλογικα ο κουκουλης. απο τον αινθουσιασμο σας κανετε τα ιδια ακριβως λαθη ΝΕΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ και να θυμαστε οτι εχουμε εκλογες σε τριαμιση χρονια

Ανώνυμος είπε...

δεν βλεπω κανενα σχεδον σχολιασμο για τα νεα καταστηματα που κατασκευαστηκαν στην παραλια της
αιγινας ,και ποσο νομιμα ειναι.περιεργος

Ioulianos είπε...

ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, οι Κουκουλικοί "την έκαναν" γιατί δεν τους παίρνει άλλο. Είναι ανάγκη τώρα να διαφωνούμε και μεταξύ μας; Είμαστε υπέρ οποιασδήποτε λύσης, πλην αυτής που πρότειναν και προχώρησαν. Αλλιώς θα τους δικαιώσουμε!
Θα τσακωθούμε τώρα αν η καλύτερη είναι η αφαλάτωση ή οι στέρνες σε κάθε σπίτι ή οι δημοτικές υδροφόρες; Όλα καλά είναι!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάκης είχε πει προεκλογικά οτι θα ρίξει την τιμή του νερού...άντε να δούμε.

Ioulianos είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ. ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

Kaisaras είπε...

Να αφήσει η ΔΕΗ τα σάπια επικοινωνιακά κόλπα και να ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ να αποκατασταθούν οι υποθαλάσσιες βλάβες γιατί εάν έχουμε τα περσινά θα τινάξουν την οικονομία της Αίγινας στον αέρα. Αφού υπεστήκαμε ανυπολόγιστες ζημιές τώρα μας χρυσώνουν το χάπι. Δεν ακούγετε τίποτα για την έξτρα (SPARE) υποθαλάσσια γραμμή που θα έλυνε το πρόβλημα του αργοσαρωνικού και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

O N3 ψάχνει για χρηματοδότη και την έπεσε στον Γιατρό. Τι θέλατε να την πέσει στον άφραγκο τον Σάκη.
Βλέπετε η γνωστή ομαδούλα της Κίνησης Ευθύνης ψάχνει για αρχηγό και μέχρι τότε σταμάτησαν οι επιχορηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε μήπως την πέσει και σε σένα