Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τα μουσκέψαμε με το ....νερό;

 Τις τελευταίες  μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας τουλάχιστον περίεργης αλληλογραφίας  και δηλώσεων σχετικά με το νερό. Κατόπιν κάποιων αναφορών στο portnet.gr  και την απάντηση του τέως δημάρχου τα πράγματα γίνανε ακόμα πιό περίεργα. Ας τα πάρουμε με την σειρά  λοιπον. Δημοσίευσε το εν λόγω πόρταλ μια πληροφορία ότι ζητήθηκε η μελέτη για τον αγωγό και αυτή δεν μπόρεσε να φθάσει στην περιφέρεια. Παρενέβη ο αντιπεριφερειάρχης και δήλωσε ότι η μελέτη είναι αόρατη και πιθανόν να μην υπάρχει κιόλας. Ακολούθησε μακρόσυρτη επιστολή του τέως δημάρχου Π. Κουκούλη με την οποία αναφέρονται βήμα προς βήμα τα στάδια που ακολουθήθηκαν για την εκπόνηση της μελέτης. Ακολούθησε ανταπάντηση απο το πόρταλ που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί αναχρονιστική και δαπανηρή την λύση του αγωγού και καλεί  προς την λύση της δημιουργίας ομβροδεξαμενών και αφαλάτωσης.   
  Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την αλήθεια των αναφερομένων στην επιστολή Κουκούλη. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά πως διάφορα συμφέροντα παίζουν τα δικά τους παιγνίδια  σ΄ένα έργο μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής. Και επίσης πως διάφοροι  προβάλλουν αυτά τα συμφέροντα. Ομως όσα ακούγονται είναι τουλάχιστον περίεργα. Δεν πρέπει ο δήμος να βγεί με μια επίσημη ανακοίνωση και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους;  Για να ξέρουμε όλοι τι μας γίνεται...
   Το θέμα του δανείου φαίνεται πως έχει εμπλοκή και όχι μόνο με τους δημοτικούς συμβούλους που δεν το ψηφίζουν. Είχαμε γράψει και εδώ παλαιότερα για τα προβλήματα να εγκριθεί δάνειο την ώρα που η κεντρική ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών σχεδιάζει μνημόνια για τους ΟΤΑ. Ετσι κάτι μέσω Καλλικράτη και το ύψος των χρεών κάτι με την απουσία  πολιτικής βούλησης φαίνεται ότι απομακρύνεται η χορήγηση του. Να μην αναγκάζεται και ο δήμαρχος να κάνει τον Κουκούλη και ο Κουκούλης τον δήμαρχο  σε ριμέϊκ παλαιότερων συνεδριάσεων.

94 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω σημερα εκλεισα το μαγαζι μου απλα και μονο επειδη ηθελα να διαμαρτυρηθω αλλα και γιατι ντρεπομουν να κανω τον απεργοσπαστη στους συναδελφους μου.οι κυριοι της παραλιας που ανοιξαν για να οικονομησουν την στιγμη που οι αλλοι σημερα εχαναν το μεροκαματο τους δεν ντραπηκαν καθολου ?ακουσα πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εμεινε κλειστος και μετα της 10και μιση και ειλικρινα αναρωτιεμαι πως θα μας αντικριζουν.οσο για τον λογο που δεν κατεβηκα ηταν το γνωστο σκυλολοι που πισω απο ενα κομμα μας ρουφιανευει και σε αρκετες περιπτωσεις μας κλεβει τον ιδρωτα μας.οι κυριοι αυτοι ειχαν οικιοποιηθει την κινητοποιηση και μας καλουσαν χωρις να αναφερουν καν τις επαγγελματικες, και στο τελος τελος απο τι αυτοι θα απεργησουν?αφου δεν δουλευουν σχεδον ποτε και ολοι μερα γυριζουν γυρω γυρω μαζι με τους καινουριους καθοδηγουμενους τους ,και τελευταια οπως μαθαμε και εξω απ τα σχολεια.λυπουμε πολυ για οσους μας εκμεταλευτηκαν σημερα με τον ενα η τον αλλο τροπο.χαιρομαι ομως που πετυχε η απεργια μας εναντια στα σκληρα μετρα της κυβερνησης.

Ανώνυμος είπε...

Για να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος πάνω στο σοβαρότατο αυτό θέμα, πρέπει ο όποιος θέλει να συμμετάσχει να διαβάσει τα άρθρα και την απάντηση του Κουκούλη. Αλλιώς θα αρχίσει να λέει ό καθένας το μακρύ του και το κοντό του, με ύφος χιλίων καρδιναλίων.
Επειδή εμείς δεν είμαστε Πειραιώτες που μπορεί να εντυπωσιαστούν από τα άρθρα που μας καταλογίζουν τα όσα (πρέπει να) διαβάσετε αλλά ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι ψέματα, πρέπει να βρούμε το γιατί.
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη είναι από τον Αντιπεριφερειάρχη. Αόρατη μελέτη έργου που ψήφισε προ λίγων μηνών να χρηματοδοτήσει το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής; Ψέματα είπε και ο Σπυρίδων, που ήρθε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο;
Η Περιφέρεια προ τριών ετών έβαλε τα μισά λεφτά για τη μελέτη. Ενώ κόντευε να τελειώσει, πήγε ο Λιακόπουλος (πρώην γ.γ. της περιφέρειας) και "ενημέρωσε" επιτροπή της Βουλής ότι αυτό είναι "ξεπερασμένο" και η σύγχρονη λύση είναι η αφαλάτωση!
Τώρα επανέρχεται το θέμα της αφαλάτωσης και σιγοντάρει ο Κατσικάρης. Αφαλάτωση σημαίνει ΠΟΤΕ! Ποτέ δεν θα γίνει, η αφαλάτωση θέλει το μισό ρεύμα που καταναλώνει το νησί.
Λογικό συμπέρασμα 1): Αναζητήστε αυτόν που κερδίζει από το ΠΟΤΕ!
2) Αν ο Δήμος δεν επέμβει αμέσως και αποφασιστικά και κόψει το βήχα του κ. Κατσικάρη και των ύποπτων δημοσιευμάτων, κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι δυνατόν το έργο να το υπερασπίζεται ο πρώην δήμαρχος και ο Δήμος να σιωπά.

Ανώνυμος είπε...

Ας κλείσει ο σκυλοκαυγάς για την απεργία, που είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία από ποτέ στην Αίγινα. Γι' αυτό έχουν σκυλιάσει. ΤΕΛΟΣ, το θέμα είναι σοβαρό.

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο Ανανιαδης που γραφει τα αρθρα στο portnet ειναι ο ιδιος Ανανιαδης που γραφει και στο sakiotis magazine ουπς σορρυ στο saronic magazine

Ανώνυμος είπε...

Στα οφ δι ρεκορντ του ρεπορτάζ της Νέας Εποχής, ο Ανανιάδης παίζει με συγκεκριμένο εργολάβο φίλο.
Κατσικάρης το παίζει "αθώα περιστερά"

Ανώνυμος είπε...

7.22 mipos eisai apergospasths kai den soy aresei na to syzhtame?.einai poly sobaro to thema poy kappoioi ponhroi ebgalan lefta sthn plath ton syntopiton tous.ayrio poy tha peiname aytoi tha soy poylane sthn mayrh agora ena mpoykali ladi.fysika kai petyxe h apergia afoy oloi emeis pou exoyme filotimo thn sthriksame.alla to kako prepei na to vlepoume kai na to syzhtame. oso gia to nero lypamai alla h epistolh tou koukouli htan terastia kai den thn katalava.den eimai kai tou panepistimioy vlepeis.sorry

Ανώνυμος είπε...

εγω ξερω οτι και σ'αυτη την υποπτη και υπουλη κατασταση ο Κουκουλης συμπεριφερεται σαν εν ενεργεια δημαρχος.Το αλλο το νουμερο ετοιμαζει βαλιτσες?

Ανώνυμος είπε...

Ο διεθυνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ονίματι Μπάρδης πρίν έρθει στη Ελλάδα και αναλάβει την επιχειρηση ηταν Διευθύνων Σύμβουλος στην μεγαλήτερη εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων αφαλατώσεως στη Γαλλία .Κοιτάτε το βιογραφικό του .Τον έφερε εδω ο γιωργάκης . Γιαυτό ολοι επιμένουν αφαλάτωση στην Αίγινα .

Ανώνυμος είπε...

κυριοι των συλλογων ενωσεων κλπ οργανισμων.Αυτος ειναι λογος να ξεσηκωθει ολη η Αιγινα με προφανη και επειγοντα στοχο.Να κοψει τη φορα στους ασυνειδητους που πανε να ανακοψουν το μεγαλυτερο και σημαντικοτερο εργο που βρισκεται ενα βημα πριν τη δημοπρατηση για οποια συμφεροντα εξυπηρετουν.οι αλητες..δεν πρεπει ολο το νησι να στηριξει το μονο αξιοπιστο και γνωστη εκπροσωπο του?τον Κουκουλη εννοω ,γιατι ο Δημαρχος ουτε ενα δελτιο τυπου που γενικα τα εχει ευκολα ,δεν εχει ακομα αξιωθει να εκδωσει..

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα με προσοχή και υπομονή τα τρία άρθρα στο portnet.gr, την απάντηση του πρώην δημάρχου αλλά και το άρθρο του κ. Ντρή στο site της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και την απάντηση του κ. Κατσικάρη. Πιστεύω ότι διαμόρφωσα σφαιρική άποψη για το θέμα, γιατί πολλά είναι αυτά που μας διαφεύγουν στην πρώτη ματιά. Στοιχεία επίσης μου πρόσφερε το σχόλιο του 7:20.
Αυτό που μπορώ να συμπεράνω είναι το εξής: Επιχειρείται, μέσω του Τύπου αυτή τη φορά, η δημιουργία θέματος εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Υπήρχε, δηλαδή, το ειδυλιακό σενάριο: Σε λίγο καιρό συγκεντρώνονται όλα τα απαιτούμενα (μελέτες και άδειες) και βγαίνουν σε (διεθνή) διαγωνισμό, για μελέτη -κατασκευή, από το Δήμο και την Περιφέρεια.
Αυτό όμως θα άφηνε εκτός παιχνιδιού τη νέα εταιρεία ΕΥΔΑΠ Νήσων και -κυρίως- τον (τους) μεταφορέα νερού, με τζίρο μερικά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η ΕΥΔΑΠ νήσων κοιτάει σχεδόν μόνο την Αίγινα με τη μεγάλη κατανάλωση και ελπίζει έτσι να μπει στην αγορά, ιδιωτικοποιώντας τη διαχείριση νερού. Αύριο την ΕΥΔΑΠ μπορεί να την αγοράσει η ΟΥΛΕΝ (για όσους καταλαβαίνουν).
Η ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον (τους) μεταφορέα νερού, αυτό είναι αφελές να το πιστεύουμε, αν και το ισχυρίζεται. Η μεταφορά νερού μονοπωλείται στην Ελλάδα, άρα θα συνεχιστεί.
Η "εξέταση της καλύτερης λύσης" είναι πρόσχημα. Τα περί εναλλακτικών λύσεων θα συναντήσουν μεγάλες δυσκολίες να γίνουν πιστευτά στην τοπική κοινωνία. Οι δηλώσεις ότι θα εξεταστούν η αφαλάτωση και η ομβροδεξαμενή σημαίνουν -στην πράξη- ότι υπάρχει σαφής πρόθεση το θέμα να αναβληθεί.
Αν ο Δήμος δεν αντιδράσει αμέσως και αποφασιστικά, τότε ας ξεχάσουμε όχι μόνο τον υποθαλάσσιο αλλά -πιθανώς- και τα λεγόμενα χερσαία έργα, αν και τα τελεταία μπορεί να μας τα δώσουν για "αποζημίωση". Δυστυχώς ζούμε μέσα σε μια κοινωνία όπου θέριεψαν τα συμφέροντα.

Φίλος του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

To στοιχείο που έδωσε ο 9:18 είναι εντυπωσιακό! Δεν θέλω να τον προσβάλλω αλλά αν είναι αληθινό, λύνει όλες τις απορίες!

Ανώνυμος είπε...

Τι απολογισμο εκανες ρε Πετριτη στη Σουβαλα εσυ και η ομαδα σου; Απολογισμο του τιποτα; Ρε δεν ντραπηκατε που πατησατε το ποδι σας; Επρεπε ολοι να σας πεταξουν στη θαλασσα.Απο το μικρο προεδρο μεχρι το Μεγαλο.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς 9:38 η Αίγινα δεν θα ξεσηκωθεί, για δύο λόγους:
1) Γιατί δεν έχει μάθει να διεκδικεί. Τα παραδείγματα πάμπολλα. Έτοιμα έργα (αποχέτευση, τρία καποδιστριακά κτίρια, Λεόντι) ματαιώθηκαν γιατί δεν τα απαιτήσαμε, γιατί δεν ξεσηκωθήκαμε.
2) Γιατί δεν διαφαίνεται (μακάρι να διαψευστεί) άλλη δύναμη να ξεσηκώσει την Αίγινα παρά η δημοτική αρχή. Να τα βάλει δηλαδή ο δήμαρχος με τον "αγαπητέ Δημήτρη" (όπως προσφώνησε τον Κατσικάρη στο φεστιβάλ) και ό,τι υπάρχει πίσω του.
Δυστυχώς, έχουμε και μεις μερίδιο ευθύνης! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξαναγίνει το ίδιο και τώρα. Απαιτείστε, πιάστε το δήμαρχο, τους σύμβουλους. Η αλεπού ο Πτερούδης του το είχε πει του Σακκιώτη: Μην πάτε σε συνομιλίες με την Περιφέρεια και την ΕΥΔΑΠ, προτού να είμαστε απολύτως έτοιμοι. Ο Σακκιώτης δεν μπορούσε να αρνηθεί και τα αποτελέσματα έρχονται.
Θα αντιδράσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Mετα το τελος της καλοκαιρινης σαιζον κατα τη διαρκεια της οποιας τα μαγαζια της Σουβαλας τρομαξαν να επιβιωσουν φανερωθηκαν οι τοπικοι μας αρχοντες να πουν τις καθιερωμενες τους παπαριες για το τι θα κανουν για του χρονου.Δεν αναρωτηθηκαν βεβαια ποσα απο αυτα τα μαγαζια θα μπορεσουν να κρατηθουν.Η μηπως θα μας σωσουν οι Κινεζοι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν άλλοτε έχει μπει τόσο σοβαρό θέμα για συζήτηση στο blog ή να έχει αρχίσει τόσο καλά, χωρίς να το πνίξουν στη συνέχεια οι υστερικοί και οι έξαλλοι. Υπάρχουν -μέχρις στιγμής- πολύ αξιόλογες τοποθετήσεις και πρέπει να συνεχιστούν. Οπωσδήποτε έχει σημασία η Σουβάλα, αλλά ας γίνει το επόμενο θέμα συζήτησης, για να του δοθεί και η δέουσα σημασία και έκταση. Ας επικεντρωθεί η συζήτηση στο κρίσιμο θέμα που θίγει η ανάρτηση. Πού ξέρετε, οι ηγεσίες ενημερώνονται, μπορεί η πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε από τα blogs να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
Με μια απαραίτητη προϋπόθεση: Σε τέτοια θέματα, το τί έκανε ο Σακκιώτης και το τι έκανε ο Κουκούλης, μόνο διάλυση μπορεί να φέρει. Απαιτείται συναίνεση και κοινή δράση. Τουλάχιστον στη βάση. Αυτό θα δώσει το σύνθημα για κοινή δράση και στην κορυφή.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ασχολιομαστε με το ταξιδι στην Κινα.Ειναι ωρα για να συζητησουμε για αγωγους και μεγαλα εργα; Ενας απο τους υστερικους και εξαλλους.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός μεγάλε. Πήγαινε και συ μαζί στον άρτον και θεάματα και άσε εμάς τους φτωχούς να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

αντηγράφω από τη βαρειά σχεδία που κάτι εχει να πει διαφορετικο,εκτός από τις κινιτοπειήσεις
Οκτ 05
Για τον υποθαλάσσιο αγωγό (κι όχι μόνο)
Posted by: sxedia in "αυτοδιοίκηση", αναδημοσιεύσεις, νερό, οικολογία: κοινωνία και φύση, οικονομία και "οικονομία", παραλία, Πολιτική, πολιτισμός και "πολιτισμός", τοπικά θέματα No Comments »

Έχουμε γράψει και ξαναγράψει για το αδιέξοδο της εγκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού. Η άποψή μας είναι μειοψηφική μέχρι που ανακαλύπτουμε ότι διάφορα κοράκια στην προσπάθειά τους να προβούν σε ένα πόλεμο φθοράς (κατά μελετητικών εταιριών; κατά πολιτικών που στήριξαν την υπόθεση του αγωγού; υπέρ πολιτικών που διαφημίζουν «άλλες λύσεις» για το νερό; υπέρ εταιριών που έμμεσα διαφημίζουν; υπέρ άλλων μελετητικών γραφείων; υπέρ του υδρομεταφορέα;) υποστηρίζουν το ‘’αδιέξοδο’’ του υποθαλάσσιου αγωγού. Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τον ακριβή λόγο ανάρτησης τριών άρθρων στο portnet, που σε συμψηφισμό με άλλα προβλήματα στην Περιφέρεια Αττικής, αναφέρονται στην υπόθεση του υποθαλασσίου αγωγού, με προφανή ψέματα που βεβαίως θίγουν απ’ ευθείας τον πρώην δήμαρχο Π. Κουκούλη. Ουδείς όμως γνωρίζει το αν ο Κουκούλης είναι ο στόχος ή απλά βρέθηκε μπροστά στην προώθηση συμφερόντων πολιτικών και οικονομικών. Άλλωστε κι όσοι συμπαρίστανται στον πρώην δήμαρχο παραθέτουν μόνο τα στοιχεία κι άλλοι, όπως οι άνθρωποι της σημερινής τοπικής αρχής που υποτίθεται ότι ακολουθούν τα χνάρια της προηγούμενης, τον αφήνουν εκτεθειμένο.

Από την άλλη το υπαρκτό πρόβλημα του νερού –που δεν αφορά μόνο την Αίγινα- υπερβαίνει τις πολιτικές αποφάσεις και αγγίζει τον ίδιο μας τον αξιακό κόσμο που υπόκειται σ’ ένα απίστευτο καταναλωτικό μοντέλο και ειδικά σ’ ένα τουριστικό νησί όπως η Αίγινα, όπως επίσης και στον αδηφάγο ανταγωνισμό της Αγοράς, άθυρμα της οποίας είναι το νερό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 12 07 ο αρτος και τα θεαματα αφορουν τη δημοτικη μας αρχη και οχι εμενα .Φυσικα και με ενδιαφερουν τα προβληματα του τοπου μου και μαλιστα κατι τοσο σοβαρο. Το σχολιο μου ηταν ειρωνικο.Θυμαμαι ομως ποσο λυσσαλεα πολεμηθηκε ο Π. Κουκουλης προεκλογικα για το θεμα του υποθαλασσιου πως τον παρουσιασαν σαν τον χειροτερο δημαρχο ολων των εποχων και τωρα ξαφνικα βγαινουμε ολοι να μας εχει πιασει ο πονος για τον πρωην Δημαρχο και τις μελετες του.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ
Να γιατί θέλουν αφαλάτωση

Νικόλαος Μπάρδης
Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ
Γεννήθηκε το 1948 ςτην Αθήνα. Είναι απόφοιτοσ του τησ Σχολήσ Ναυτικών Δοκίμων, όπου αποφοίτηςε ωσ Αρχηγόσ και απόφοιτοσ του Old Dominion University, (BSc in Mechanical Engineering). Εχει διατελεσει Διευθυντής Προγράμματος και Διευθυνων Σφμβουλος σε Δημόσιες Επιχειρήςεις
Ηλεκτρισμου και Εταιρείες Ύδρευςης και Αποχζτευςης ςτο εξωτερικό (ALSTOM, ONYX, VEOLIA), με μεγάλη εμπειρία από το διεθνή χώρο σε θεματα διαχείρισης περιβαλλοντικών θεμάτων με άξονα το πόσιμο νερό και τα λυματα καθώς και τα ςτερεά και υγρά απόβλητα.
Κοιτάτε και το http://www.politis-gr.com/?p=1141.Αδελφικός φίλος του γνωστου περιφερειάρχη Λιακόπουλου .

Ανώνυμος είπε...

Οι "άπιστοι" ευχαριστούμε τον κ. 7:38. Να μη χανομαστε, όσοι γνωρίζουν είναι πολύτιμοι!

Ανώνυμος είπε...

κ. 7:22 και το δικό μου ύφος παρόμοιο ήταν. Συμπάσχουμε όπως φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Μα πώς είναι τόσο βέβαιος ο κ. Κατσικάρης ότι η ΕΥΔΑΠ οπωσδήποτε ΠΡΕΠΕΙ(!) να αναλάβει το δίκτυο. Αν μας έλεγε τουλάχιστον και ένα (1) επιχείρημα. Προς το παρόν αυτό που ξέρουμε είναι ότι Λιακόπουλος -Μπάρδης -Κατσικάρης -Ανανιάδης γνωρίζονται. Και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος να μας αναλάβουν και να μας αφαλατώσουν. Πετώντας σπόντες για αόρατες μελέτες και για ξεπερασμένες λύσεις.
Φταίμε εμείς κ. Κατσικάρη και κ. Σακκιώτη που μας βρωμάει η υπόθεση;

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΥΔΑΠ θα αποκρατικοποιηθεί και θα αλλάξει χέρια, και έτσι πρέπει να έχει και προίκα, και τι καλύτερη απο αυτήν της Αίγινας;
Σημασία πρέπει να δοθεί ότι η ΕΥΔΑΠ θέλει να αναλάβει ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και δεν εγγυάται την προμήθεια του νερού, η οποία προφανώς θα συνεχίσει να γίνεται με τα τωρινά δεδομένα.
Μόνο αν το αναλάβει ως ΠΑΚΕΤΟ ολο το ζητημα της υδρευσης δλδ προμήθεια+διαχείριση τοτε και μονο τοτε ας το πάρει αλλιώς η ΕΥΔΑΠ θάναι σαν να εισπράτει διόδια χωρίς όμως να φτιάξει δρόμο..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η λαλίστατη Δημοτική Αρχή και ο ακόμα πιο ομιλητικός Δήμαρχος δεν βγάζουν άχνα; Αφήνουν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα να σέρνεται, με τον "αγαπητό Δημήτρη" να δίνει ρεσιτάλ κωλοτούμπας! Και να μην ισχυριστεί κανείς τους ότι δεν το πήρα είδηση γιατί είναι "υπεράνω" των μπλογκς και των ανώνυμων σχολιαστών τους! Γιατί η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ το έχει κάνει βούκινο στο πρωτοσέλιδο του site... Κάτι τις για τον πολιτισμό, τον τουρισμό κλπ δεν θα μας πουν; Το νερό δεν συνδιάζεται με αυτούς τους "πυλώνες" της ανάπτυξής μας; Δεν υπάρχει κανείς που να αισθάνεται την ανάγκη να πει κάτι; Όλοι τους είναι απασχολημένοι με το φτιάχνουν βαλίτσες για το Λισούι;

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα την απαντηση του κ. Ανανιαδη(Πορταλνετ)στην επιστολη του πρωην Δημαρχου Κουκουλη ,επιεικώς θα ελεγα ότι είναι ,απαντηση από τον σωρό και στο κούμουλη το ωραίο είναι ότι στο τέλος διερωτάται ‘’’ Στη Μύκονο βρέχει περισσότερο και τα οικόπεδα κοστίζουν φθηνότερα;’’ Που επέλεξαν την λύση των αφαλατώσεων κλπ μα καλα είναι συγκρίσιμες οι αποστάσεις 1) σταθμος ΥΔΑΠ(περανι) -Αιγινα και 2) Σταθμος ΕΥΔΑΠ – Μυκονος ? δηλαδη ειχαν εναλακτικη λυση οι Μυκονιατες την συνδεση με την ΕΥΔΑΠ και την απεριψαν ?

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχην χαιρομαι που το πρωτο σχολιο μου ειχε τετοια ανταποκριση.Αν ο Δημαρχος που εχει και τη μεγαλυτερη δυναμη αντιδρασης ειχε μπει στον κοπο να τοποθετηθει, δε θα ελεγα να υποστηριξουμε τον Κουκουλη!(κι ας πιστευω οτι ετσι κι αλλιως ειναι μακραν ικανοτερος!)εδω στελνουμε δελτια τυπου για του ψυλλου το πηδημα,Ο ΨΥΛΛΟΣ ΠΗΔΗΞΕ ,ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΑΣ,και τωρα που εχει αρπαξει φωτια το σπιτι μας,τσιμουδια.κατα τα αλλα απευθύνομαι στην αντιπολιτευση.επειδη απο οτι φαινεται η δημ.αρχη ειναι στο κολπο ,κυριοι της αντιπολιτευσης ενημερωστε τον κοσμο,χρησιοποιηστε οτι μεσον διαθετετε,οργανωστε μας και θα ειμαστε εκει!εγω προσωπικα ενημερωνω οσους δεν μπαινουν στο ιντερνετ.πιστευω οτι μπορουμε να ακουστουμε κι εκτος blogs και μαλιστα ηχηρα!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν οργανωνετε (νεα εποχη,aeginaportal,συλλογοι αντιπολιτευση)μια ανοιχτη συζητηση για τα νεα δεδομενα στο θεμα,δεσμευομαι,ενω ποτε δεν εχω δημοσιως εκτεθει ,να συμμετεχω στην διαδοση του μηνυματος και τη συσπειρωση οσων μπορω.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο 6:10 και 6:33 που μιλάει σαν να τον ξέρουμε όλοι ποιός είναι; Η ιδέα του είναι καλή.

Ανώνυμος είπε...

entajei re N3 afouepimeneis tha ti kanoume th sunantisi.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια δεν εχει σημασια ποιος ειμαι ,αλλα να συνεργαστουμε αληθινα για την Αιγινα .Υπαρχουν πολλοι παρατηρητες που και αμεροληπτα κρινουν και αναγνωριζουν τις καλες προθεσεις.Τωρα οσο η κοινη λογικη δεν ειναι κοινη, δεν υπαρχει λογος να εμπλεκομαστε.Παντως ενω σας ξερω ολους, εγω μαλλον σας ειμαι αγνωστος .

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κάποιοι γράφουν και ο 9:03 λέει ότι τους ξέρει; Να μη ξεφύγουμε τελείως, το θέμα είναι σοβαρό και αν αρχίσουν τα "ξέρω ποιός είσαι" το τινάξαμε στον αέρα. Τελείως άστοχο!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΟ ΑΓΩΓΟ
http://helonageni.blogspot.com/2011/10/blog-post_9813.html

Ανώνυμος είπε...

προς 10,21.Το σας ξερω ολους απαντα σε ερωτηση του 7,42 και αναφερεται τους φορεις που καλεσα να οργανωσουν τη συζητηση και ειναι βεβαιως γνωστα δημοσια προσωπα σε αντιθεση με εμενα.Ας μην ειμαστε με το δαχτυλο στη σκανδαλη ομως..η διατυπωση ηταν σαφης.σαφως και δεν ξερω ουτε με ενδιαφερει ποιος γραφει καθε φορα τι..

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε τη φθίνουσα δυναμική του σχολιασμού του θέματος. Πράγματι, φαίνεται ότι -ίσως για πρώτη φορά- υπάρχει κάποια minimum συμφωνία για το τι συμβαίνει και το τι πρέπει να γίνει.

ΕΠΕΙΔΗ (το υπογραμμίζω) συμβαίνει αυτό, ανοίγει άρον -άρον παρόμοιο θέμα στο άλλο blog (Aιακός), όπου επιδιώκεται να αναποδογυριστεί η πραγματικότητα και να γίνει το άσπρο -μαύρο.

Βλέποντας ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εδώ "δεν τους παίρνει", οι ψεύτες και συκοφάντες μεταναστεύουν μαζικά (λες να είναι πολλοί;) στο άλλο ποιοτικό blog, μπας και βρούν αφελείς ή για να προλάβουν να τα πουν χωρίς να τους κράξουν. Μάταιος κόπος!

Ανώνυμος είπε...

Επαλήθευση 12:33!
Από τις δέκα και μισή το βράδυ ο συρφετός των μηδενιστών και ψευτών μετανάστευσε στον άλλο σύμμαχο, τον "Αιακό",που τους κάλεσε για να υπάρχει συνέχεια. Εκεί προσπαθούν να βγάλουν τα σκώτια τους, αφού τους άνοιξε κανάλι να πουν τον πόνο τους, αφού τη φάγανε πανηγυρικά εδώ. Απ' ότι όμως βλέπω, την τρώνε όπου κί' αν πάνε, το θέμα βγάζει μάτια.
Η τελική πράξη θα γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει να μπει θέμα. Και εκεί ξα γελάσουμε ή θα κλάψουμε...

Ανώνυμος είπε...

Όμως ο Αιακός τόκλεισε (λόγω επισκευών ίσως) και μείνανε μπουκάλα! Πάντως δεν είναι ακριβώς έτσι το πράγμα. Ο Αιακός ήθελε να πει ότι ξεχάστε τον αγωγό, τα συμφέροντα προωθούν ή αφαλάτωση (δηλαδή τίποτε) ή ΕΥΔΑΠ Νήσων, δηλαδή πάλι Ηλιακίδη.
Την αόριστη όμως ανάρτηση του Αιακού (κάνει τον ξύπνιο) την εκμεταλλεύτηκαν τα γνωστά παπαγαλάκια του Σακκιώτη για να ρίξουν την ευθύνη στον προηγούμενο δήμαρχο. Δηλαδή, εκεί που μας χρωστάγανε...
Αυτή είναι όλη η ιστορία. Η πλάκα είναι ότι τα "ξύπνια" παπαγαλάκια δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι (κυριολεκτικά) καρφώνονται ότι οι ίδιοι δεν θέλουν τον αγωγό, αφού έτσι το λέει το κόμμα, δηλαδή ο Κατσικάρης.

Ανώνυμος είπε...

ματαιος ο κοπος σας υποστηρικτες του Κουκουλη. Προσπαθειτε να ριξετε τις ευθυνες στον Σακη για να σκεπασετε την μεγαλη αληθεια. Θαψατε τον αγωγο με δηθεν μελετες που δεν υπαρχουν πουθενα, και πατε να βγητε κι απο πανω. Το εκει που μας χρωσταγανε μας πηραν και τα 611,000 ευρω για μια ανυπαρκτη μελετη που δεν υπαρχει πουθενα .

Ανώνυμος είπε...

Κάθησα και διάβασα την ανταπάντηση του Ανανιάδη στον Κουκούλη. Πραγματικά ο άνθρωπος απευθύνεται σε όσους δεν ξέρουν ή στους φανατικούς αντικουκουλικούς. Είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική όμως. Πρόκειται πια για συνειδητό σαμποτάζ της υπόθεσης του αγωγού και απροκάλυπτη διαφήμιση εργοστασίων αφαλάτωσης. Γλύφει το Σακκιώτη ότι πρέπει να το καταλάβει και να ενεργήσει έτσι, για το καλό μας!
Αξίζει να διαβάσετε με τι τρίπλες προσπαθεί ο Ανανιάδης να μην απαντήσει στο καταλυτικό ερώτημα "πού θα βρεθεί το ρεύμα για την αφαλάτωση". Ανακατεύει το 1,5 εκατ. της ΔΕΗ και στο τέλος λέει ότι η λύση είναι τα πολλά μικρά εργοστάσια! Προφανώς αυτά θα καίνε ξυλόπροκες...
Άλλο ωραίο σημείο της ανταπάντησης είναι αυτά που λέει ότι δήθεν ο Κουκούλης αγνόησε προηγούμενες μελέτες. Τι θέλει να πει; Ότι μελέτη υπήρχε και αυτός έκανε καινούργια μελέτη για να δώσει τα λεφτά σε δικούς του!!! Ναι ρε Ανανιάδη, αυτό θέλεις να πεις αλλά το λές απ' έξω απ' έξω!
Όλοι βέβαια ξέρουμε ότι η μελέτη έγινε ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ την προηγούμενη μελέτη, όχι βέβαια ως προς τα τεχνικά αλλά ως προς το κόστος. Αλλά αυτά δεν τα ξέρουν στον Πειραιά. Πάντως, άξιος ο μισθός του!

Ανώνυμος είπε...

9.05 Μα ο Σακης δεν ξερει τιποτα για το θεμα.Ακουσες εσυ καμια αντιδραση?Ο μονος που παλευει με τους καρχαριες και τους μισθοφορους "δημοσιογραφους"ειναι ο τεως δημαρχος, ενω θα μπορουσε να εξαφανιστει σαν αλλος Καραμανλης..η μονη εφικτη και πιθανα γρηγορη σχετικα λυση του θεματος'ΝΕΡΟ'ειναι ο αγωγος.Ο,τι κι αν λετε δε βλεπουμε καμια αντιδραση απο τον επισημο εκπροσωπο του νησιου.τον διεκδικει η οχι?

Ανώνυμος είπε...

δηλώνει η Ντόρα στο INFORMER μαυρογιαλούρος ο Σαμαράς κωλοτούμπας ο Καρατζαφέρης. Ντόρα έρχεσαι δεύτερη σε πρόλαβε ο Σταύρος με την δήλωση του περί μαυρογιαλούρων και κωλοτούμπας.
δηλαδή ο Σάκης και ο Τάκης είναι Σαμαράς και ο Φίλλιπας Καρατζαφέρης

Ανώνυμος είπε...

Τις κουράδες της Ντόρας ρε φίλε τις μισές τις αφήνεις εδώ και τις άλλες μισές στον Αιακό; Τι έξυπνο!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΛΙΠΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το δήμαρχο τον "ξελάσπωσε' η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Αν δεν τον έπαιρνε τηλέφωνο και δεν του ζητούσε να καθαρίσει τη θέση του, ακόμα θα αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με το δήμο. Αυτοί που βιάστηκαν να συνταχθούν με τα ύποπτα δημοσιεύματα του Ανανιάδη, έχουν κάτι να πουν τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το δήμαρχο τον "ξελάσπωσε' η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Αν δεν τον έπαιρνε τηλέφωνο και δεν του ζητούσε να καθαρίσει τη θέση του, ακόμα θα αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με το δήμο. Αυτοί που βιάστηκαν να συνταχθούν με τα ύποπτα δημοσιεύματα του Ανανιάδη, έχουν κάτι να πουν τώρα;

Ανώνυμος είπε...

κ. 9:32, πας να βάλεις μυαλό στον 9:05;
Δε φαίνεται από μακριά ότι ξέρει πως λέει ψέματα αλλά αυτό του έχουν πει να γράφει; Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αφελείς που τους πιστεύουν.
Τώρα στον 9:05 δεν μένει παρά να βγάλει και το Σακκιώτη ψεύτη!

ΕΚΗΒΟΛΟΣ είπε...

Αιγηνίτικα Νέα 2005
Μελέτη Υδροδότησης
Ο Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας στις 5 Αυγούστου προτείνει την εκπόνηση μελέτης για να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για την υδροδότηση του νησιού μέχρι την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού. Μάλιστα τη μελέτη αυτή χρηματοδοτεί με το ποσό των 150.000 ευρώ

Στο θέατρο του παραλόγου πολλά είναι τα σενάρια που ακουστήκανε για την έλλειψη νερού. Μερικά, "ο δήμαρχος ήθελε κανάλια", "έγινε για να ενδιαφερθεί η Πολιτεία για την χρηματοδότηση της σύνδεσης του αγωγού", "έγινε για να πάρει την επιχορήγηση των 500.00 ευρώ ο δήμος", "έγινε για να παρακαμφτούν τα εμπόδια του ΥΕΝ και του Λιμενάρχη και να λειτουργήσει η δεξαμενή", "έγινε για να αγανακτήσουν οι κάτοικοι και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της πολιτείας", "έγινε γιατί ο ένας μεταφορέας ήθελε να βγάλει από τη μέση τον άλλον". Εμείς δεν υιοθετούμε κανένα σενάριο, άλλωστε την άποψη μας θα τη βρείτε στην πρώτη σελίδα.


Το επεισοδιακό Συμβούλιο για το νερό
Η κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε για την καταγγελία της σύμβασης του νερού με τον προμηθευτή κ. Ηλιακίδη λόγω μη τήρησης των υποχρεώσεων της ήταν επεισοδιακή με ύβρεις, αντεγκλήσεις, φιλοφρονήσεις και κατηγορίες. Τα λόγια του προέδρου "είτε θέλετε να μας αθωώσετε είτε θέλετε να μας καταδικάσετε πρέπει να μας ακούσετε πρώτα" δείχνουν το κλίμα που επικρατούσε. Εκτός από τα συνθήματα, ο κάθε πολίτης έλεγε την δική του πρόταση με βασική ερώτηση "νερό θα έχουμε;".

Ο κ. δήμαρχος αφού ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν μιλώντας πάλι για συμφέροντα που δεν θέλουν να έχει νερό η Αίγινα.

Ο κ. Πρόεδρος μίλησε για συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που δεν θέλουν νάρθει το νερό στην Αίγινα και παρομοίασε την Αίγινα σαν την χήνα με τα χρυσά αυγά.

Ο κ. Χαρτοφύλακας ζήτησε την απόσυρση του θέματος για να μη μείνει η Αίγινα χωρίς νερό. Πως φέρατε θέμα να διακόψουμε την σύμβαση την στιγμή που 4 πλοία της ίδιας εταιρείας μας λέτε ότι μας κατακλύζουν με νερό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρτοφύλακας.

Ο κ. Καλαμάκης επιτέθηκε στον κ. δήμαρχο λέγοντας ότι παραπλάνησε τους συμπατριώτες μας όταν έλεγε προεκλογικά ψεύδη ότι σε 6 μήνες θα φέρει το νερό από την ΕΥΔΑΠ. Και συνέχισε ο κ Καλαμάκης "νεκρώσατε την επιτροπή, πήρατε όλο το παιχνίδι
πάνω σας και δεν θέλετε την βοήθεια μας. Να ενεργοποιηθεί η επιτροπή από σήμερα".

Ο κ. Σκίτσας απέδωσε το θέμα στους κακούς χειρισμούς της Διοίκησης που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον προμηθευτή νερού και κατηγόρησε τον δήμαρχο που δεν έφερε τους όρους της σύμβασης για έγκριση στο δημ. συμβούλιο. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκίτσας " παλιά λέγαμε τι νερό, αλάτι. Σήμερα λέμε φέρτε νερό κι ότι νάναι. Ετσι μας συνηθίσανε οι κακές διοικήσεις ".

Ο κ. Πρόεδρος είπε ότι όταν παραλάβαμε το δήμο χρώσταγε 679.000 ευρώ και δεν τόκοβε και προβαίνει τώρα στην απροειδοποίητη διακοπή για 211.000. Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι;

Ο κ. Γαλάρης είπε ότι αυτό το οικοδόμημα θα κατέρρεε. Ο κ. Μούρτζης το ανέχτηκε και το ανέπτυξε και πρότεινε την δημιουργία δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης.

Ο κ. Λαμπαδάριος αναφέρθηκε στο έργο της θητείας του στην ύδρευση και είπε ότι "η Αίγινα δεν είχε, δεν έχει και δεν έχει αποκτήσει ακόμα την κατάλληλη υποδομή".

Ο κ. Μιχαλόπουλος χαρακτήρισε λάθος την πολιτική του δημάρχου και τον κατέστησε υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση. Όταν είπαμε ότι πρέπει ν΄ αυξηθεί η τιμή του νερού ο κ. δήμαρχος απήντησε ότι δεν κάνει φορομπηχτική πολιτική και μοιραίως ο δήμος έμεινε χωρίς λεφτά.

Ο νομικός σύμβουλος κ. Εμμανουήλ εισηγήθηκε την αναβολή της απόφασης, πρόταση που έκανε αποδεκτή το δημ. συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος κατάλαβε γιατί κάθησε ο 10:26 και αντέγραψε όλο αυτό το σεντόνι, ας μας το εξηγήσει κι' εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Χθεσινε 9:05, ψεύτη, σου μάκρυνε η μύτη από τα ψέματα και δεν βλέπεις πια να γράψεις! Τα ψέματα καταρρέουν, ή θα βγάλετε ψεύτη και το Σάκη ή θα το βουλώσετε για πάντα. Ώστε δεν υπάρχει μελέτη βερωμερέ ψεύτη, έτσι ε;
Η έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο της μελέτης περιβαλλοντικών επιτώσεων έγινε χωρίς να υπάρχουν όλες οι προηγούμενες μελέτες και άδειες;
Η οριστική μελέτη είναι έτοιμη και το ξέρει ο "αόρατος" Κατσικάρης. Τη μελέτη την έχει χρηματοδοτήσει κατά το μισό η Περιφέρεια και αυτό το ξέρει ο "ανύπαρκτος" Κατσικάρης. Γιατί λένε ότι τη ζήτησαν από το δήμαρχο και δεν την είχε; Θα την πληρώσουν για να τους παραδωθεί;
Γιατί αν δεν την πληρώνουν και μετά λένε ότι μελέτη δεν υπάρχει, τότε ας προσέξουν, γιατί αυτό θα διαδωθεί στην Αίγινα και τότε αλοίμονό τους!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11:18 π.μ Ο αόρατος και ανύπαρκτος Κατσικάρης πληροφορήθηκε τα λεγόμενα σε βάρος του (όλα τα σχετικά με το νερό) και σε πληροφορώ ότι στις 17 του Οκτώβρη και ώρα 17.00 θά είναι παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο καί μαζί του παίρνει καί τον Μπαρδη δεν ξέρω άν τον έχεις ακουστά(άλλον ανύπαρκτο καί αόρατο κατ' εσένα). Τώρα δεν ξέρω άν εσύ Ο υπαρκτός, Ο ορατός και Ο φιλοκατήγορος θα είσαι την Δευτέρα και θεατός.

Ανώνυμος είπε...

Ναι 12:03, το περιμένω με ανυπομονησία. Ιδίως τον Μπάρδη, τον αντιπρόσωπο εταιρειών αφαλάτωσης, που θέλει να πουλήσουμε την υποθεση του αγωγού. Πολύ θέλω να ακούσω το Κατσικάρη να κατηγορεί αυτούς που του λένε ότι ψευδώς χαρακτήρισε τη μελέτη "αόρατη". Ας την ξαναχαρακτηρίσει ή ας διαψεύσει τον Ανανιάδη. Για να γελάσουμε. Επιτέλους να τελειώσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες.
Είναι κουραστικό να έχουν γίνει τόσες διαψεύσεις και να βγαίνουν ακόμα να λένε "μελέτη δεν υπάρχει". Τόσο μυαλό έχουν αυτοί που το λένε, που τους ρεζιλεύουν με επιχειρήματα και στα δύο blogs και αυτοί το χαβά τους.
Εσύ 12:03 τώρα μπαίνεις στην κουβέντα; Τι έχεις να πεις για όλα όσα έχουν κονιορτοποιήσει κυριολεκτικά τις συκοφαντίες περί μελέτης -φάντασμα; Κανείς δεν επχειρεί να αντικρούσει αυτά τα επιχειρήματα, αλλά επαναλαμβάνει μονότονα: Μελέτη δεν υπάρχει. Καλά ας ρώτησε κάποιος: Τσάμπα το κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

Το site του Saronicmagazine, που διάκειται ευνοϊκά στο Σακκιώτη, αποδοκιμάζει τον τακτικό του συνεργάτη Ανανιάδη και τάσσεται υπέρ του αγωγού ως μόνη ρεαλιστική και κοντά στην πηγή λύση. Οι αμετανόητοι εδώ στηρίζονται ακόμα στα ψέματα του Ανανιάδη και στο τυφλό τους μίσος.

Ανώνυμος είπε...

1:21 μ.μ Δέν είσαι δίκαιος και κατ' επέκταση αντικειμενικός και αυτές σου οι απόψεις μού δημιουργούν ερωτηματικά και εξηγούμαι: Στό θέμα της υδροδότησης της Αίγινας δεν ξέρουμε βέβαια τις βαθύτερες προθέσεις του Δυευθύνοντος Συμβούλου κ. Μπάρδη άν θέλουμε να μιλάμε δίκαια. Τώρα δεν μπορεί όμως να κατηγορεί ΚΑΝΕΙΣ έναν επιστήμονα ο οποίος καθ' όλην την διάρκεια της θητείας στον ιδιωτικό τομέα έχει εργασθεί σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες και να ισχυρίζεται ότι ως Δυευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ προωθεί ίδια συμφέροντα μέσω της υδροδότησης της Αίγινας από την ΕΥΔΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Gnwmi mou ... pane na mas odigisoun me to zori stin afalatosi. Gia to daneio rwrisa ki ematha: O Sakis kai o Nektarios exoun eksasfalisei ta aparetita psifalakia (para tis malakies pou exei kani o pakistanos pou mpike pia se black list). To provlima einai oti allakse stasi to parakatathikwn logw troikas. Omws den exei liksei tipote akoma ... O XWRIATIS

Ανώνυμος είπε...

σωωωπα 2,22 βλεπεις εδω στο ελαντα δε συμβαινουν ποτε τετοια πραγματα!και αδικως υποπτευονται τον επιστημονα που εμπλεκεται αμεσα ενω τελειως τυχαια βρε παιδι μου η προτεινομενη λυση απτεται της προηγουμενης καριερας του.τς τς τς,τι κακοπροεραιτα μυαλα.αυτο το δημ.συμβουλιο θα εχει πολυυυ ενδιαφερον!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΥΔΑΠ έχει αποφασισθεί να πουληθεί σε εταιρεία Γαλλικών συμφερόντων .Εκεί πρίν ήταν διευθυνων σύμβουλος ο Μπάρδης .Σύντομα θα δούμε το υπόλοιπο έργο .Ευτυχώς που έφυγε ο Μουτσάτσος που τα είχε πάρει χαμπάρι αφού συνάντησε δύο φορές τον πρώην συναδελφό του Μπάρδη

Ανώνυμος είπε...

Και πώς μάθαμε ότι θα γίνει συμβούλιο μετά από 12 μέρες; Συνήθως το μαθαίνουμε 4-5 μέρες πρίν. Συνήθως ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν αν θα κάνουν μετά από 12 μέρες συμβούλιο. Τοσο πολύ μας έβαλαν στο λούκι Κατσικάρης και Μάρδης να υπογράψουμε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ Νήσων και Αφαλατώσεων;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ μπορω να καταλαβω ,βοηθηστε με παρακαλω,Πως γινεται να ζεις σ'αυτο το νησι,να βιωνεις την ελλειψη,την κακιστη ποιοτητα αντιστροφως αναλογη της τιμης του νερου,να υποψιαζεσαι οτι μπορει εσυ και τα παιδια σου να κινδυνευεις ενιοτε απο επικινδυνες ουσιες στο νερο και να υποστηριζεις την ματαιωση η την αναβολη της μονης βιωσιμης απαντησης που ποτε μεχρι τωρα δεν ειχε φτασει πιο κοντα μας!ΓΙΑΤΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ η ΕΥΔΑΠ Νησων δεν εξασφαλιζει ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ αλλα διαχείριση δικτυου και μονο.
Και εν οψει αποκρατικοποιησεων θα βρεθουμε να μας διαχειρίζεται ενας ιδιώτης.
Αλλο ΕΥΔΑΠ και άλλο ΕΥΔΑΠ Νήσων.
Εμεις θελουμε ΕΥΔΑΠ.
Διψάει η ΑΘήνα; Διψάμε και εμεις.
Δεν διψάει η Αθήνα; δεν διψάμε και εμεις.
Απλά πράγματα.
Α, και κατι άλλο: να αναλάβει και την αποχετευση.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ντε! Γιατί; Γιατί κάποιοι είναι τυφλωμένοι από το πάθος και το μίσος. Σου λέει ό,τι και να πει ο Σάκης, ο κόσμος ξέρει ότι τα έργα τα έτρεξε ο Κουκούλης. Άρα να μη γίνουν! Καλά τους το είπαν: Ότι μοιάζουνε με αυτούς που "τα κόψανε" για να εκδικηθούν τη γυναίκα τους.
Εκτός βέβαια και αν κάποιοι είναι ήδη δικτυωμένοι με αυτούς που βλέπουν έργα αφαλάτωσης στην Αίγινα.

Ανώνυμος είπε...

O XWRIATIS λεγεται Νεκταριος με; η χωρις;

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς "κομμένα";

Ανώνυμος είπε...

Δεν προξενεί σε κανέναν εντύπωση ότι ξεσπάει ένας θόρυβος (άρθρα Ανανιάδη, απάντηση Κουκούλη κλπ), το θέμα το παίρνουν τα blogs, η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αναγκάζει το δήμαρχο να κάνει δήλωση, ο θόρυβος συνεχίζεται, ο δήμαρχος Παρασκευή μεσημέρι βγαίνει στο AeginaPortal και κάνει εκτενείς δηλώσεις αλλά αυτοί που φωνάζουν για ανύπαρκτη μελέτη δεν ακούνε;
Τι να υποθέσει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Ο 8:03 μ.μ. της 8/10 μας πληροφορεί ότι ο Κατσικάρης έμαθε τι του λέμε εδώ οι ιθαγενείς και θα έρθει να μας κάνει ντα την επόμενη Δευτέρα. Μας λέει μάλιστα ότι δεν θα τολμήσουμε να έρθουμε στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή αυτός είναι ή δημοτικός σύμβουλος ή κάποιος από τους 5-6 μόνιμους θεατές. Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία, την αξιολογούμε αναλόγως. Παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις από το Aigina Portal με την άνεσή μας.
Μάλλον όμως είναι δημοτικός σύμβουλος, αφού ξέρει ότι η συνεδρίαση θα γίνει στις 5 το απόγευμα. Μέχρι τώρα γίνονταν στις 6:30. Άρα ο άνθρωπος έχει εσωτερική πληροφόρηση.
Αυτό σημαίνει ότι το δίδυμο Κατσικάρη -Μπάρδη έχει δημιουργήσει εσωτερικό μέτωπο στην Αίγινα. Άρα οι δηλώσεις του δήμαρχου μάλλον στο εσωτερικό της παράταξής του απευθύνονταν. Ας την συμμαζέψει!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις διάβασα ένα εξαιρετικό -κατά την ταπεινή μου άποψη- σχόλιο στο blog Aiakosrex για το πώς αντιμετωπίζουμε ως τοπική κοινωνία τα τέτοιου είδους θέματα, σαν κι' αυτό που συζητιέται. Αυτά θα έπρεπε να συζητάμε αλλά τόσο οι διαχειριστές όσο και οι σχολιαστές αλλού το τραβούν...
Πάντως, η τελευταία ανάρτηση του blog αυτού ήταν στο σωστό μήκος κύματος. Ας προβληματιστεί γιατί πολλοί δεν την ακολούθησαν. Μήπως γιατί αλλιώς τους συνήθισε;

Ανώνυμος είπε...

Πρός 9/10/11 1:08 π.μ Αγαπητέ συμπολίτη (είτε είσαι αυτόχθων ιθαγενής ή αλλογενής) σε προτρέπω αυτή τη φορά να αφήσεις την άνεση του καναπέ-ος σου και να έλθεις την Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο (17.10.11 και ώρα 17.00), όπου εκεί θα μπορείς να απευθύνεις τα ερωτήματά σου γιά να πάρεις καί εσύ όπως καί όλοι μας τις ανάλογες απαντήσεις - διευκρινήσεις, πού θα είναι χρήσιμες στο να διαμορφώσουμε σφαιρική άποψη επί του θέματος και ο καθένας (Γκότσης, Κουκούλης, Γρηγορόπουλος, Σακκιώτης, Κατσικάρης,Μπάρδης κλπ) άς αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται 10:03. Αλοίμονο αν οι δημοτικοί σύμβουλοι περίμεναν από μένα να αφήσω τη δουλειά μου στην Αθήνα για να κάνω ερωτήματα που θα πρέπει να τα έχουν σκεφτεί πριν από μένα. Εξ άλλου δεν υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση, άρα η άνεση του καναπέ αφορά πράγματι ελεύθερο χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Tι ερώτημα έχει ξαναγίνει: Πώς κάποιοι ξέρουν 10 μέρες πριν ότι θα γίνει δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα όχι στις έξι και μισή όπως πριν αλλά στις πέντε;
Καλούν έτσι δημοτικοί σύμβουλοι τον κόσμο να πάει να βοηθήσει, γιατί τους έχει πατήσει στο λαιμό ο Κατσικάρης και δεν τολμούν να μιλήσουν;

Ανώνυμος είπε...

Ο Σακκιώτης βρίσκεται σε πλήρη σύγχιση και σε βαθύ ύπνο, οπότε να έχετε και τις ανάλογες απαιτήσεις. Τώρα για τη ταμπακιέρα που λέγεται - Μπάρδης. Ο Σάκης ανέθεσε στον Ηλία και στο Πέτρο να κάνουν τις επαφές και τις συνεννοήσεις και επειδή μεταξύ τους ούτε δίαυλος επικοινωνίας υπάρχει, ούτε καθορισμένη γραμμή την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν και ο καθένας λέει τα δικά του μη περιμένετε θετικό αποτέλεσμα. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το μόνο που θα συμβεί θα είναι ένα πίνκ-πόνκ επίρριψης ευθυνών μεταξύ Σακκιωτικών - Κουκουλικών - Κατσικάρη και Μπάρδη. Για μια ακόμη φορά μηδέν εις το πηλίκον. Βεβαίως μη ξεχνάμε και τα τεράστια συμφέροντα που υποκρίπτονται στη προμήθεια και στη μεταφορά του νερού... οπότε η λύση που τελικά θα υπάρξει θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ptraki arxises kai de ta les kala ... Kavalise to kalami o Sak ... min to kavaliseis kai si de sou paei kai eisai neos akoma ... kai FERELPIS ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέει ο 11:03 μάλλον για συντροφικά μαχαιρώματα μου μοιάζουν!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρετε ποιάήταν η παράγκα του δήμου που τώρα έχει γίνει κάστρο;

Ανώνυμος είπε...

"Το μόνο που ξέρουμε είναι η παράγκα που έχει μετακομίσει στον Αιακό, γιατί είναι -μακράν- ο καταλληλότερος για να περάσει το μήνυμα ότι ο αγωγός είναι μια αμαρτωλή ιστορία".
Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ήταν κομμάτι από σχόλιο που έκανα πριν μία ώρα και είδα ότι το "72 σχόλια", που υπήρχε κάτω από την ανάρτηση, έγινε "73 σχόλια", άρα το σχόλιό μου καταχωρήθηκε.
Επανήλθα, το ξαναδιάβασα και τώρα βλέπω το σχόλιό μου εξαφανισμένο. Ξέρω, θα σκίσεις τα ρούχα σου αλλά έχει ξαναγίνει (θυμήσου πόσο έσκουζες). Κρίμα, γιατί -για πρώτη φορά- πήρες σωστή θέση για κάποιο θέμα, και μάλιστα τόσο σοβαρό.

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:03 της 9/10 "συντροφικά" μαχαιρώνει τους γνωστούς "Ηλία και Πέτρο". Συμφωνούμε απολύτως! Τι δουλειά έχει ο Πέτρος με τέτοια θέματα; Αυτά τα θέματα είναι ύψιστης σπουδαιότητας και αλοίμονο αν ανατίθενται σε άλλους!
Άλλωστε, ο ίδιος ο δήμαρχος, με τις ενέργειες και τις δηλώσεις του, δείχνει ότι χειρίζεται προσωπικά το θέμα. Όποιος έχει άλλες πληροφορίες, ας τις καταθέσει. Όχι όμως με τέτοιο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς φίλε 1.27 που μας πληροφορείς ότι ο ίδιος ο δήμαρχος χειρίζεται προσωπικά το θέμα και ..
έτσι ησυχάσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Έλα ντε!
Είναι δυνατόν κάποιος απλός Αιγινήτης να ξέρει τέτοιο πράγμα; Αυτά τα ξέρουν 5-6 άτομα. Άρα πρόκειται για "συντροφικό" μαχαίρωμα. Και πολύ αριστοτεχνικό μάλιστα, αφού πιάνει και τους τρεις.

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα από δίπλα και το μεταφέρω:

Ρώτησε κάποιος ένα φίλο του μήπως ξέρει ποιός είναι πια αυτός ο Ανανιάδης. Και αυτός του απάντησε:
-Τι με νοιάζει εμένα ποιός είναι. Αρκεί που χτυπάει τον Κουκούλη. (!!!)

Ανώνυμος είπε...

Για πολλοστή φορά το λέμε.Ποιος ασχολείται με τον Κουκούλη και ειδικά με τους γύρω από τον Κουκούλη;Αυτή η κάστα έχει περάσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ,οριστικά και αμετάκλητα.Μάταιος ο κόπος λοιπόν να προσπαθούμε να τους κρατάμε στην επικαιρότητα.
ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

μηπως εισαι και συ ...δυσκλσιος?

Ανώνυμος είπε...

Είπα κι' εγώ πού να βρίσκεται ο ΝΜΣΣ! Μη μου τον πειράζετε! Είναι σπάνιο δείγμα μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚοδεινόσαυρου, είδος απειλούμενο και υπό προστασία. Ο ...Αυνανιάδης γιατί ασχολείται τόσο πολύ; Έχεις καμιά ιδέα; και να μη σε χάνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Άκοπος είναι σχεδόν πάντα καλά πληροφορημένος για τα εσωτερικά του Δήμου. Μαθεύτηκε ότι τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου θα γίνει δημοτικό συμβούλιο και θα έρθουν ο Αντιπεριφερειάρχης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Νήσων Μπάρδης, για να πείσουν το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει παραχώρηση της διαχείρισης της ύδρευσης.
Ας μας δόσει λοιπόν το προσχέδιο της συμφωνίας για να σχολιαστεί.

Ανώνυμος είπε...

ΤΏΡΑ ΈΓΙΝΕ ΤΡΊΤΗ 18.10.2011. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΝΟΥΜΕΡΑΚΙΑ ΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

9:29 πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που έχουν εσωτερική πληροφόρηση!

Ανώνυμος είπε...

Να πάρει θέση και να σχολιάσει ο πολύς και Α/Α του Δημάρχου-ΠΑΣΟΚ Greeklish. Έχει καιρό να ράψει και ανησυχώ.

Ανώνυμος είπε...

Sorry "Γράψει"

Ανώνυμος είπε...

Σωστός 11:19! Πώς τον ξεχάσαμε, πώς ζήσαμε τόσες μέρες χωρίς αυτόν!

Ανώνυμος είπε...

O Sakis tha skisei!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, δεν είμαι ο Greeklish, πλάκα κάνουμε, ώσπου ναμ βγει ο Βενιζέλος με τον Πρετεντέρη. ουπσ, μόλις άρχισε το show της πλάκας!

Ανώνυμος είπε...

...Ενδιαφερον παρουσιαζει η απαντηση του Ανανιαδη στον Κουκουλη σε οτι αφορα τον υποθαλασσιο αγωγο .

√Οφειλόμενες απαντήσεις και ερωτήματα προς τον κ. Κουκούλη

Του Νότη Ανανιάδη.....

Προς 7:02 της 10/10/11
Αγαπητέ Πραιτοριανέ της Κουκουλοπαρέας σου αφιερώνω την απάντηση του Ανανιάδη στο ίνδαλμα σου και λόγο ύπαρξης για εσένα ,κ.Κουκούλη.Τρέξε στο AIAKOSREX να το μελετήσεις με προσοχή .
Με εκτίμηση
ΝΜΣΣ

Υ.Γ.Σιγουρα δεν θα χαθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο καημένος ο ΝΜΣΣ αρχίζει και ρετάρει. Ή δεν διάβασε τα όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα ή τα ξέχασε. Γιατί όλα έχουν από μερες καταρριφθεί ως χοντρά ψέματα ή ανακρίβειες.
Την "ανταπάντηση" την έχουμε διαβάσει εδώ και καιρό. Δεν χρειαζόταν να την ξαναπαίξει ο Αιακός. Τα σχόλια τα διαβάΖεις;
Το ποιός είναι πραιτωριανός αποδεικνύεται από την εμπάθεια του καθενός.

Ανώνυμος είπε...

ΝΜΣΣ σε ευχαριστώ πολύ!
Πήγα στον AIAKOSREX να βρώ αυτό που λές. Προβληματίστηκα λίγο, κάποια σημεία βέβαια ήταν εξόφθαλμα λανθασμένα. Ένα σχόλιο τον ξεφτίλιζε ώς πράκτορα συμφερόντων. Με έστειλε άλλο σχόλιο στο site της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ. Έκεί τα κατάλαβα σχεδόν όλα όσα παίζονται. Εσύ με έστειλες, τι να σου κάνω...

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε οι κότες τι θα ψηφίσουν την Δευτέρα ? Γιατι απο ότι φαίνεται έχει πολλές .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 11:23
Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι το μόνο που καταλαβαίνεις είναι ότι γράφεται στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
Αλλοίμονο τζάμπα κατέχεις τον τίτλο του Πραιτοριανού της Κουκολοπαρέας.;
Πάντως μην απελπίζεσαι ,αυτές οι ασθένειες είναι παροδικές
ΝΜΣΣ.

Ανώνυμος είπε...

Νέε μ... ΣΣ αν μπορείς αναίρεσε κάτι από όσα γράφει. Μπορείς; Τα υπόλοιπα είναι κατάλοιπα της παιδικής σου ηλικίας, την οποία ακόμα διανύεις.