Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δικαιώματα και υποχρεώσεις…

Πολύς ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την μελέτη του αγωγού ύδρευσης. Και όταν λέμε μελέτη εννοούμε μια σειρά μελετών που χρειάστηκε μια πενταετία για να ολοκληρωθούν. Ηδη η μελέτη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και σύντομα θα ακολουθήσει τον δρόμο της δημοπράτησης.

Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι η πρόταση της ΕΥΔΑΠ για να πάρει το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Αίγινας. Στην προγραμματική σύμβαση εφαρμογής μεταξύ Δήμου και ΕΥΔΑΠ στο κεφάλαιο Δικαιώματα και υποχρεώσεις των μερών, γράφει:

3.1. Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την χρηματοδότηση για την εγκατάσταση, διαχείριση και λειτουργία των συστημάτων, και ειδικά την χρηματοδότηση έργων υποδομών του συστήματος ύδρευσης-αποχέτευσης από τους πόρους και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαχειρίζεται καθώς και τον έλεγχο της υλοποίησης και την εποπτεία της συνάφειας των προτάσεων του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Αίγινας και της Εθνικής Στρατηγικής χρηματοδοτήσεων.

3.2. Η ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την μελέτη υλοποίησης καθώς και την λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση του συστήματος ύδρευσης – αποχέτευσης του Δήμου Αίγινας. Επίσης θα έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη συντονισμού των αναβαθμίσεων του. Η ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. θα ασκεί τα καθήκοντα Προϊσταμένης Αρχής, Διευθύνουσας, και Επιβλέπουσας Υπηρεσίας για την κατασκευή κάθε έργου υποδομής.

3.3. Ο Δήμος Αίγινας αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραχωρεί στην ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. καθ’ όλην την διάρκεια της σύμβασης την χρήση οικοπέδων κατάλληλων κατά θέση και έκταση για την τοποθέτηση των πάσης φύσεως αναγκαίων εγκαταστάσεων για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσης (ενδεικτικά μονάδες αφαλάτωσης, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κλπ).

3.4. Ο Δήμος Αίγινας παραχωρεί με την υπογραφή της παρούσας στην ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. την χρήση υφισταμένων και νέων υποδομών και δικτύων των ως άνω συστημάτων, λοιπών υποδομών, μηχανημάτων και κάθε κινητού και ακίνητου μέσου για την εκτέλεση της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης Εφαρμογής.

3.5. Ο Δήμος Αίγινας παραμένει κύριος του συνόλου των παγίων εγκαταστάσεων πλην των εργοστασίων αφαλάτωσης (στο βαθμό που απαιτηθούν), τα οποία θα περιέλθουν σε αυτόν μετά την λήξη της παρούσας.

3.6. Ο Δήμος Αίγινας εκχωρεί πλήρως την άσκηση των αρμοδιοτήτων λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης του συστήματος ύδρευσης-αποχέτευσης στην εταιρεία Ε.ΥΔ.ΑΠ. ΝΗΣΩΝ Α.Ε. για όλη την διάρκεια της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης Εφαρμογής.

Ενδεικτικά από τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι η ΕΥΔΑΠ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει κανένα έργο ύδρευσης ή αποχέτευσης αλλά θα περιμένει και αυτή τον κρατικό κορβανά που ως γνωστόν είναι άδειος. Καλό ακούγεται ότι θα πάρει την διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης αλλά χωρίς να αναλαμβάνει την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, αγωγός μεταφοράς νερού, εργοστάσιο βιολογικού είναι δώρο άδωρο. Επίσης αναφέρει και για αφαλατώσεις που αν γίνουν, πρέπει να γίνουν από τον Δήμο.

Υπάρχει όμως και μια άλλη ενδιαφέρουσα πλευρά. Η ΕΥΔΑΠ είναι από τις εταιρείες που πρόκειται σύντομα να ιδιωτικοποιηθούν. Αυτήν την περίοδο, η χρηματιστηριακή αξία της ΕΥΔΑΠ έχει κατρακυλήσει. λόγω της κρίσης. Για να μπορέσει λοιπόν η κυβέρνηση να ανεβάσει την τιμή της μετοχής της και να την πουλήσει ακριβότερα, προχωρά, με διαδικασίες εξπρές, στη σύναψη προγραμματικών συμφωνιών με δήμους, ώστε να δείξει μεγαλύτερο αντικείμενο δραστηριοτήτων.

Τελειώνω πληροφορώντας ότι πολλά έχουν γραφτεί για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Μπάρδη και τις κινήσεις του με την εταιρεία Veolia που ενδιαφέρεται να πάρει την ΕΥΔΑΠ και της οποίας ήταν διευθυντής ανάπτυξης ο κ. Μπάρδης. Τα σχόλια δικά σας…

73 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑ, ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΩΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να ερευνηθει αν εκτος απο τις πολιτικες ευθηνες υπαρχουν και πονικες για την σκοπιμη καθυστερηση δημοπρατησης της μελετης και κατα συνεπεια κατασκευης του υποθαλασσιου αγωγου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά έκανε ο Άκοπος και άκουσε την πρόταση που του έγινε να βγάλει το σχέδιο της πρότασης για διάλογο. Αυτό το είχε κάνει όμως ο Αιακός από την Πέμπτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ!!!

Στο 3.1 τα δύο κείμενα δεν συμφωνούν!!! Του Αιακού (που το έχει σκαναρισμένο από κάποιο αρχικό κείμενο) λέει "και ειδικά τη χρηματοδότηση της παραγωγής πόσιμου νερού από συστήματα αφαλατώσεων".

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ!!! Αν δεν ξεκαθαριστεί το θέμα, τι διάλογο να κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Ta δύο παπαγαλάκια όμως δεν θέλουν διάλογο. Το ότι ο αγωγός ξεπουλιέται με την πρόταση Σακκιώτη δεν τους ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...

8a grafw opote 8elw egw re oti 8elw gia opoion 8elw. Ante re papares

Ανώνυμος είπε...

Απορία ψάλτου ...greeklish!

Ανώνυμος είπε...

Το κειμενο του Αιακου ειναι αυτο που γραφει η προγραμματικη συμβασει που εχει σταλει στον δημο για διαβουλευση.

Ανώνυμος είπε...

Και το κείμενο που παραθέτει ο Άκοπος τι είναι;

Ανώνυμος είπε...

; ακοπο ;

Ανώνυμος είπε...

12:46, μορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Ποινικές ευθύνες για τη βλακεία δεν υπάρχουν. Για την εμπάθεια, μόνο όταν γίνει και άλλο αδίκημα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, μετά και την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, έγινε γνωστό ότι η Αντιπεριφέρεια αναλαμβάνει να προχωρήσει όλες τις διαδικασίες –από τη μελέτη μέχρι την κατασκευή– του μεγάλου έργου του βιολογικού καθαρισμού, που έχει βαλτώσει επί δεκαετίες. Στα άμεσα βήματα, επίσης, είναι η επίλυση του ζητήματος της επάρκειας νερού με σύγχρονη αφαλάτωση, όπως και η διαχείριση των απορριμμάτων επιτόπου, με ανακύκλωση, κομποστοποίηση και ΧΥΤΥ
Το ανωτέρω κείμενο έγραψε το saronic για τον Δήμο Υδρας

Ανώνυμος είπε...

καλομελετα κι ερχεται

Ανώνυμος είπε...

τζιτζης Δημαρχος Αιγινας και Αγκιστριου

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάκης έβγαλε δελτίο τύπου και αναγνωρίζει ότι μελέτη για τον αγωγό υπάρχει! Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, που χρειάστηκε να περάσει πάνω από μια βδομάδα για να αντιδράσει... Τι σκεφτόταν, αν σκεφτόταν! Γιατί δεν αποκηρύσσει ευθέως όλη αυτή την παραφιλολογία περί αφαλάτωσης;

Ανώνυμος είπε...

ποιος εισαι εσυ που θα εγκαλεσεις το Δημαρχο Αιγινας να απαντησει στα παπαγαλακια σου οποτε στη βαρεσει εσενα? μπορει καποιοι να θελουν να δημιουργησουν κλιμα γιατι εχουν καποια σκοπιμοτητα. ηρεμηστε νεοεποχιτες δεν ειναι τα πραγματα οπως παλια που ειχατε σημαινουσα θεση στα παρακεντρα εξουσιας!

Ανώνυμος είπε...

10:10 ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΤΟ ΤΖΙΤΖΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΙ ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τι απώλεια ψυχραιμίας είναι αυτή καλέ μου 10:46! Δηλαδή ο δήμαρχος κακώς έβγαλε δελτίο Τύπου, το έκανε για να απαντήσει σε παπαγαλάκια;
Το κλίμα το δημιούργησαν παπαγαλάκια βεβαίως αλλά τα παπαγαλάκια που πήραν το σύνθημα από τον Αυνανιάδη που πήρε σύνθημα από την Κατσικάρης -Μπάρδης ΕΠΕ. Oι "φωνές" που έλεγε ο δήμαρχος ήταν βεβαίως οι φωνές που έβαλαν κατά του αγωγού. Δεν το πήρες χαμπάρι;

Ανώνυμος είπε...

οι 'φωνες' ειναι του διαπλεκομενου Ν3 και του Κουκουλη που ασχολειται με ενα δημοσιογραφακο (Ανανιαδη)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μας έπεισες 11:40!
1) Ξαναδιάβασε την ανακοίνωση (όχι τη σημερινή) του δήμαρχου. Μήπως και καταλάβεις ότι λέει το αντίθετο απ' αυτό που λες εσύ. Ο δήμαρχος μίλησε γι "φωνές" κατά του παναιγινήτικου αιτήματος του υποθαλάσσιου και τέτοιες φωνές ήταν του "δημοσιογραφάκου".
2) Ο Κουκούλης είχε ατομική υποχρέωση να "ασχοληθεί" με αυτόν που τον έβγαζε περίπου απατεώνα ή -τουλάχιστον- ύποπτο ή -στην καλύτερη περίπτωση- άνθρωπο που έβαλε σε έξοδα και περιπέτειες στο Δήμο. Τα ντόπια παπαγαλάκια γιατί το έκαναν βούκινο το θέμα; Γιατί δεν έφτυσαν το "δημοσιογραφάκο" αλλά ενέδοσαν ή -μετά χαράς- έδοσαν χώρο για να δημοσιευτούν τα απίστευτα του Αυνανιάδη; Αυτοί που αντέδρασαν φταίνε;

Ανώνυμος είπε...

Άκοπε, κάποιος (12:47 μ.μ. της 11/10) έγραψε ότι εσύ και ο Αιακός δεν δόσατε ακριβώς το ίδιο κείμενο της προτεινόμενης σύμβασης με την ΕΥΠΑΠ Νήσων. ο Αιακός άλλαξε ανάρτηση, πιθανώς για να αποφύγει να απαντήσει. Εσύ τι λόγο έχεις να αποφεύγεις να απαντήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Δελτιο τυπου ΣΑΚ ειναι σαν κατι απο το μαντειο ,οποιος δεν παρακολουθει τα γεγονοτα διαβαζει για τυχαιους,τερτιπια,περιεργους κλπ' χωρις να ονομαζονται, ετσι απλα τα χρεωνεις οπως σε βολευει . κ.Δημαρχε πεστε τα με το ονομα τους τι φοβαστε ?να καταλαβουμε και εμεις οι απλοι Αιγινιτες τους 'φιλους' μας.

Ανώνυμος είπε...

Όσα όμως δεν μπορείς να καταλάβεις 10:48, στα εξηγούν οι σχολιαστές. Διαλέγεις αυτά που στέκουν λογικά και όχι τα ταρατατζούμ, όπως π.χ. το δεύτερο σχόλιο (από την αρχή).

Ανώνυμος είπε...

Και έτσι ξεφούσκωσε άλλη μια εκστρατεία λάσπης, ψεμάτων και συκοφαντίας. Τόσο έντονης, που ανάγκασε το συνδυασμό του Κουκούλη να ανακοινώσει ομιλία την Κυριακή 11:30 στο Δανάη. Εκεί φαίνετι ότι θα λυθούν και κάποιες απορίες που υπάρχουν ακόμα, όπως το τι υπολείπεται για να κατατεθεί η μελέτη και το ποιές υποχρεώσεις έχει τόσο ο μελετητής όσο και η Περιφέρεια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΖΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ; ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟΜΙΑ...ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΟΛΑΒΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΤΣΗ.ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ... ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν την γλυτώνουν με τίποτα. Αυτά που θα πάθουν δεν θα τα έχει πάθει κανένας και ποτέ. Οι άνθρωποι δεν έχουν μυαλό με τί να συζητήσουμε? Επειδή αισθάνονται εξυπνάκηδες κι ότι κοροιδεύουν τον κόσμο ? Αφήστε τους η τιμωρία έχει την ώρτα τους και μόλις τους γίνει θα καταλάβουν (αν καταλάβουν) πόσο λίγοι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σακης και οι ολοιμαζιτες ειναι για κλάματα και γιά ταξιδάκια.Οταν καταλάβουν τι βλακείες κάνουν θα είναι αργά. Ο Κουκούλης νομιζει οτι είναι ακόμη δήμαρχος και κάνει ομιλίες και συγκεντρώσεις.Ο γιατρος αφαντος,τι περιμένει; η εξυπνος είναι η αδιάφορος... θα δείξει...η αιγινα ομως υποφερει και πληρώνει τις βλακείες των νυν και των πρωην,και φταίνε ολοι μεχρι 20 χρονια πριν...καποιος πρέπει να πληρωσει ομως.

Ανώνυμος είπε...

Κολικό κτύπησε τον δήμαρχο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Πληροφορούμαι ότι είναι καλά και θα πάει στη Κίνα.

Ανώνυμος είπε...

Ο αγανακτισμένος κόσμος στρέφεται εναντίον των πάντων! Αυτή είναι και η τελευταία ελπίδα όσων φταίνε. Να εξισωθούν με αυτούς που πράγματι δούλεψαν.
Για να τα κάνουμε λιανά: Το ότι ο Γκότσης, που επί 12 χρόνια σαμποτάρησε κάθε τρόπο επίλυσης του προβλήματος "νερό" και ο Κουκούλης, που το έφερε "στο παρά πέντε", εξισώνονται (και ο δεύτερος τιμωρείται, ενώ ο πρώτος εκλέγεται τρεις φορές), πώς μπορεί να ερμηνευτεί;
Αν κάποιος ξέρει δημόσιο έργο τέτοιας κλίμακας (όπως αυτά που μελέτησε και ζήτησε χρηματοδότηση η προηγούμενη δημοτική αρχή) να τελείωσε σε λιγότερο χρόνο, ας το καταθέσει για να το συγκρίνουμε με όσα της καταλογίζουν. Αλλιώς, οι κάθε είδους σχολιαστές, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και να ποντάρουν στην άγνοια του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 9:49, μόνο ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να κάνει ομιλία; Όταν κάποιος δήμαρχος κάνει -για πρώτη φορά- σχεδιασμό οριστικής λύσης του προβλήματος "ύδρευση" και βλέπει ότι ο σχεδιασμός αυτός απειλείται, δεν δικαιούται να τον υπερασπιστεί, αφού μάλιστα τον υπερασπίζεται και ο νυν δημαρχος;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΠΕ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ (ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Η ΤΕΛΙΚΉ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΑΙΑΚΟΣ!

ΔΗΛΑΔΗ, Η ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ ΆΛΛΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΄ΆΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ "ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑ Ο ΑΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑ Ο ΑΙΑΚΟΣ.
ΕΤΣΙ Ο ΣΑΚΚΙΏΤΗΣ ΠΟΥ "ΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ, ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ "ΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ" ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αν είναι αλήθεια αυτό που γράφει ο προηγούμενος (πώς του ήρθε μέσα στη μαύρη νύχτα), τότε πρόκειται για σατανικό σχέδιο! Είναι δυνατόν να μη το έχει δει ο Σακκιώτης και οι λοιποί; Πήγα και βρήκα την ανάρτηση του Αιακού την προηγούμενη Πέμπτη. Πράγματι, στο 3.1 γράφει "...εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων και ειδικά τη χρηματοδότηση της παραγωγής πόσιμου νερού από συστήματα αφαλατώσεων..."
Αν είναι αλήθεια ότι πάνε Σακκιώτης -Κατσικάρης να το περάσουν έτσι, τότε...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έπεσε τόση σιγή και παγωμάρα; Πιάσανε κανένα στα πράσα; Πού πήγανε όλοι αυτοί που φώναζαν και χτυπιόντουσαν; Υπάρχει κάποια εξήγηση;

Ανώνυμος είπε...

Την τετάρτη έχει συμβούλιο. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Κάντε υπομονή 6 ημέρες. Πάντως αποκλείω την περίπτωση να μιλάει κάποιο σχέδιο για αφαλάτωση και να το δεχτεί ο Σάκης

Ανώνυμος είπε...

Το αποκλείεις -δεν το αποκλείεις, η σύμβαση (δες την στον Αιακό της προηγούμενης Πέμπτης) το λέει καθαρά. Ο Σάκης όχι μόνο το δέχθηκε αλλά ζήτησε και να ψηφιστεί ομόφωνα (αυτό που έχει αναρτήσει Ο Άκοπος). Αφού ψηφιστεί αυτό, θα τους φέρει μετά την τελική σύμβαση, που είχε αναρτήσει ο Αιακός.

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω απεργιών κλπ θα γίνει τελικά την άλλη Παρασκευή. Νά είμαστε όλοι εκεί να θαυμάσουμε την ηγεσία μας.

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη ή Παρασκευή; Μ' αυτή την αγωνία θα πεθάνω! Ποιός είναι ο καλύτερος insider;

Ανώνυμος είπε...

Να πεθάνεις 9:50, να πεθάνεις! Δεν βλέπεις εδώ ότι μόλις ακούστηκε πως ο Κουκούλης θα μιλήσει (στο ΔΑΝΑΗ) έχουν πεθάνει όλα τα παπαγαλάκια, που επί δύο βδομάδες αναμασούσαν συνέχεια ό,τι εμετό παρήγαγε ο Αυνανιάδης; Δεν βλέπεις ότι "έπεσε βαριά σιωπή"; Εσύ μόνο τον εαυτό σου σκέπτεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά παρά τις παραταξιακές του παρωπίδες, ο Ντρης τα έγραψε πολύ σωστά για την ΕΥΔΑΠ Νήσων ... Ο Σάκης πώς έχει κολλήσει δεν καταλαβαίνω ...
Ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα το καταλάβεις όταν αποκαλυφθεί ότι ο "Σάκης" δεν έχει απλώς κολλήσει αλλά φέρνει το θέμα λάου -λάου για να καταλήξει στην αφαλάτωση, όπως προστάζουν τα κυβερνητικά συμφέροντα (δηλαδή των εταιρειών που οσμίζονται να πουλήσουν).
Και κάτι άλλο: Οι "παραταξιακές παρωπίδες" κάνουν όσους έχουν μάτια, αυτιά και απλή λογική να βλέπουν τη φάκα της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ Νήσων; Δηλαδή τη νέα εταιρεία, που εκμεταλλεύεται το όνομα της ΕΥΔΑΠ, για να κλείσει συμβόλαια και μετά να πουληθεί στο χρηματιστήριο σε καλή τιμή;

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να πάει ο Σάκης και η παρεούλα του στην Κίνα να ηρεμήσει λίγο η Αίγινα από την τόση βλακεία ??? Πληροφορίες λένε ότι στο Δ.Σ. όποτε τελικά γίνει θα πέσουνε κορμιά. Δύσκολη νύχτα προβλέπεται για κάποιους

Ανώνυμος είπε...

Θέτω το ρητορικό ερώτημα: Υπάρχει Δήμαρχος και διοίκηση στο Δήμο μας? Αυτοί απλά και μόνο λειτουργού με τη λογική "ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο ....μας". Ας πάνε λοιπόν οι άχρηστοι μέχρι τη Κίνα [είναι και αυτό το ταξιδάκι στο πακέττο "ότι φάμε, ότι πιούμε κ.λ.π" και ας μας αφήσουν ήσυχους. Τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, αφενός αυτοί θα έχουν το άλλοθι της απουσίας όσον αφορά στην απραξία τους και αφετέρου η Αίγινα δεν θα κινδυνεύει από τις ύποπτες ενέργειές τους .
Κουϊζ: Αυτό το ταξίδι τελικά ποιος το πληρώνει?
Πιθανές απαντήσεις: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Δήμος, Ινστιτούτο Ανάπτυξης, Υπουργείο Πολιτισμού, ιδιώτες, άλλοι [το σίγουρο πάντως όχι οι ίδιοι]

Ανώνυμος είπε...

Είπαν ότι το πληρώνουν οι ίδιοι. Πάντως, επειδή τόσο και τόσα ακούστηκαν, λέω να πάω μια βόλτ μέχρι το ΔΑΝΑΗ στις 11:30. Άκουσα ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος από τους μελετητές. Να δούμε πια και αυτή την "αόρατη" μέλέτη!

Ανώνυμος είπε...

Και αφου η αορατη μελετη εγινε ορατη(την ειδα με τα ματακια μου καλε!)και τα φαντασματα μελετητες εκαναν την εμφανιση τους πανηγυρικα,εγω πια σιγουρευτηκα για το προφανες.Αυτη τη στιγμη η οριστικη λυση του θεματος "νερο"ειναι πιο εφικτη παρα ποτε..αλλα η περιφερεια κινειται υποπτα.Ετσι, καλουμαστε σε επαγρυπνηση και σε μαζικη πιεση στο δημ.συμβουλιο της Παρασκευης.Συγχαρητηρια για τη συγκροτημενη ,αρτια και πληρη εικονα.Γυρω μου πολλοι ηταν εκπληκτοι,τωρα το μηνυμα κυκλοφορει ευρυτερα του διαδυκτιου.Καλη συνεχεια,σας παρακολουθουμε και θα στηριξουμε καθε προσπαθεια που εξυπηρετει το κοινο συμφερον.(κε Πτερουδη,ψυχραιμια σας χρειαζομαστε)

Ανώνυμος είπε...

χαρτια υπαρχουν. Αγωγος δεν υπαρχει.

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την ύδρευση, άμα τούς δείτε να μου γράψετε.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα αρχίσει το γλέντι. Η "αόρατη" μελέτη έγινε "χαρτιά υπάρχουν". Δηλαδή αυτό που έλεγε ο Γρηγορόπουλος: "Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ εμφιαλωμένο πίνω".
Αφού ένας επιστήμονας έδωσε το σύνθημα του πιό βλακοηλίθιου επαρχιωτισμού και λαϊκισμού, τι να κάνουν οι οπαδοί σαν τον 4:56; Να ακούσουν ανθρώπους σαν τον Σπυρίδωνα ή τους μελετητές, που διαβεβαίωναν ότι εδώ που έχει φτάσει η υπόθεση, έχουν καλυφθεί τα 3/4 του έργου; Ας ρωτήσουν ένα μηχανικό που έχει -έστω για μια φορά στη ζωή του- ασχοληθεί με δημόσια έργα. Ας ακούσουν το video, to Αegina Portal σε λίγο θα το αναρτήσει. Αλήθεια ο "αόρατος" γιατρός που βρίσκεται τόσον καιρό; Τι παπαριά θα εξαπολύσει πάλι στο δημοτικό συμβούλιο; Θα εμφανιστεί πάλι με ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κ.7,30 πιστεύεις ότι αυτοί που τα λένε αυτά ήταν εκεί?Αφού τα σχόλια τους ποτέ δεν στηρίζονται σε στοιχεία ή λογικά επιχειρήματα.Οπως είπε σήμερα και ο τ.δήμαρχος οι κακόπιστοι έτσι κι αλλιώς θα εξακολουθήσουν να λένε αυτά που θα θέλανε να ισχύουν ότι αποδείξεις και ατράνταχτα επιχειρήματα παρατεθούν..

Ανώνυμος είπε...

Ο Αιακος ανεβασε το θεμα , το ιδιο και το πορταλ, η Νεα Εποχη γιατι κανει μουγκα;

Ανώνυμος είπε...

7,30 εσυ βαβαια πινεις νερο απο τον αγωγο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το θλιβερό επιχείρημα έμεινε στον 9:51. Δηλαδή στον υπερασπιστή του αόρατου γιατρού (ή -μήπως- του Κατσικάρη;). Γιατί, αν δεν βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι αυτόν που δεν έκανε τίποτε 12 χρόνια, με αυτόν που το έφτασε ώς την πόρτα της χρηματοδότησςης, τι θα πούμε; Ότι είμαστε άχρηστοι;

Ανώνυμος είπε...

Άλλος θλιβερός ο 9:49. Η Ν.Ε. που ανάδειξε το θέμα, δήθεν κάνει μούγκα! Τι άλλο θ' ακούσουμε; Εδώ ταιριάζει "το πολύ γαρ της θλίψεως..."

Ανώνυμος είπε...

Η μούγκα όλου του σκυλολογιού δεν σας απασχολεί; Όλο το σκυλολόι, που φρύαζε τόσες μέρες για "αόρατες" μελέτες και τώρα εξαφανίστηκε δεν σας απασχολεί;

Ανώνυμος είπε...

15 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο (δηλαδή αργία για πολλούς), υπάρχουν μόνο δύο σχόλια στο blog και αυτά αρνητικά για τους αμετανόητους Σακικούς (μήπως πρέπει να τους λέμε Αυνανιαδικούς;).
Για πληρέστερη απόδειξη της αμηχανίας τους παρακολουθήστε (στο Aeginaportal) το πώς μιλάει ο Π. Πετρίτης. Πόση αμηχανία έχει και πώς προσέχει τι να πει, αλλά ό,τι και να πει εκτίθεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πετρίτης είναι για κλάματα. Εχθες μίλησε εκ μέρους της διοίκησης και έλεγε μόνο ασυναρτησίες.
ο Πτερούδης τον κατάλαβε και του έκανε την πίτα του, αλλά δεν ξέρω αν το κατάλαβε

Ανώνυμος είπε...

mhpws den aresan auta pou elege o Petritis sto Pteroudi kai tou xalase to show. Giauto les na phgan na plakwthoyun epi skhnis o Pteroudis kai o Koukoulis.

Ανώνυμος είπε...

Min tsimpas! O Petritis den eipe tipota , aerofilosofies itan ola tou ta logia. O Pteroudis ton evale sti 8esi tou.

Ανώνυμος είπε...

Neoepoxites den asxoleiste me to arthro gia xthes na kataleiksete kapou kai mhn mallonete metaksi sas gia to ti tha grapsete. Afise to Pteroudi. Den xreiazetai uperaspisi.

Ανώνυμος είπε...

Μπα, δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στη Νέα Εποχή. Όταν λείπει ο Ν3 πάντα καθυστερούν

Ανώνυμος είπε...

9.52 Gia na xalasei to show toy Pteroudi prepei na xalasei o kosmos kai opos eide den xalase. As prosexei to agoraki ligo tin simperifora tou ki as afisei aytous pou xeroun na kanoun politiki. Tha prepei an miti allo na xerei oti kapoioi anthropoi den prospathoun na ftasoun einai idi ftasmenoi, aytos akoma den einai oute stin arxi

Ανώνυμος είπε...

Όσες αμφιβολίες είχα διαλύθηκαν όταν είδα το βίντεo στο Αίγινα -Πόρταλ με τις δηλώσεις του μελετητή. Τους έβγαλε Σγουρό και Κατσικάρη ψεύτες. Κάτι δηλαδή που δεν μπορούσε να κάνει ο Κουκούλης, για ευνόητους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Βγήκε και η πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή. Λέει για προγραμματική συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ ή με την ΕΥΔΑΠ Νήσων! Δηλαδή εκείνη την ώρα θα αποφασίσουν με ποιά από τις δύο θα υπογράψουν ή θα δώσουν εν λευκώ εξουσιοδότηση στο Σακκιώτη να υπογράψει με όποια θέλει;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να υπογράψει ο Σάκης ότι γουστάρει να τελειώνουμε!!!Είναι ή δεν είναι Δήμαρχος?

Ανώνυμος είπε...

Την θέση του Σάκη την είπε ο Πετράκης στο ΔΑΝΑΗ. Θα το συζητήσουν το θέμα αλλά δεν θα πάρουν απόφαση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Σάκης δεν αποδέχεται την πρόταση της ΕΥΔΑΠ και θα κάνει νέα πρόταση.
Γαλάτης

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΕΥΔΑΠ ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΣΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Η Ο ΜΑΝΑΒΗΣ Ο ΜΠΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΞΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΚΟ Ή ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 1000 ΨΗΦΩΝ!!! ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΤΕΡΟΥΔΗΣ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΛΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ 1000 ΘΑ ΓΙΝΕΙ 1500. ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΑΛΛΑmiabi ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΚΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΙ- ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

NIAOY

Ανώνυμος είπε...

Emena me noiazei na e3afanistei apo proswpou ghs to kwlofasistario o mal..kas to arx..di ths de3ias o Apostolidis

Ανώνυμος είπε...

10:14 της 17/10 δεν ξέρεις ή λες σκοπίμως ψέματα; Η πρόσκληση για δημοτικό συμβούλιο το λέει καθαρά: "Εξέταση σύναψης προγραμματικής σύμβασης ..... και εξουσιοδότηση υπογραφής".

Ανώνυμος είπε...

8a sas to 3anapw de3iopanublakes oti kai THN EPOMENH TETRAETIA DHMARXOS 8a einai SAKKIWTHS. O Pteroudhs mporei na exei lefta alla einai ligos kai geros. H omada twn Koukoulikwn dialumenh kai opoios dhmarxos exase ekloges DEN 3anakerdizei o Giatros einai aupartos 3oflhmenos kai me partalia sto sunduasmo tou. Ante geia re kwlofasistakia

Ανώνυμος είπε...

Greeklish συνεχίζεις να γράφεις πειραχτικά αστεία (σχετικά με τον Σακκιώτη), χαίρομαι πάντως γιά το humour σου. Πάντως πλάκα-πλάκα άν ξαναβγεί ο Σακκιώτης τότε θα γραφεί σίγουρα στο βιβλίο Guinnes.