Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ώρα της μάχης...

 Την Παρασκευή λοιπον έχουμε την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2012 και ήδη το στενό επιτελείο του δημάρχου έχει βγεί στην γύρα προσπαθώντας να συμμαζεψει τους άτακτους (η άραγε ατάκτους) δημοτικούς συμβούλους του τάζοντας και παρακαλώνατς προφανώς γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση που καταψηφιστεί θα έχει πολλά πολλά προβλήματα. Κεντρικό θέμα και πάλι η σύναψη νέου δανείου.
  Ας το δούμε λίγο απο την αρχή. Οι διαδικασίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού καθορίζονται απο σχετική εγκύκλιο κατ΄εφαρμογή του ν. 4038/2012. Στην εγκύκλιο ορίζεται σαφώς ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος. Τα ποσά πρέπει να είναι ειλικρινή και ακόμα για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα  για τον ισοσκελισμό να συναφθεί δάνειο που θα ληφθεί απο πιστωτικό ίδρυμα,  δίνοντας την δυνατότητα για πρώτη φορά το δάνειο αυτό να καλύψει πέραν των επενδυτικών αναγκών και χρέη απο λειτουργικές δαπάνες οι οποίες όμως έχουν δημιουργηθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011.  Για να συμβούν όλα τα παραπάνω είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα σχέδιο οικονομικής υποστήριξης που αναφέρεται στην εγκύκλιο και μια σειρά απο πίνακες που δείχνουν την οικονομική κατάσταση του δήμου. Αυτό είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό συνοδευτικό του προϋπολογισμού. Η επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή 23/3 και αυτό το σχέδιο δεν υπήρξε. Εμφανίστηκε ως εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής με ημερομηνία πρωτοκόλλου εισόδου στο γραφείο ΔΣ 28/3/2012. Παρεμπιπτόντως ο Τρύφων Γκότσης δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση γιατι κλήθηκε μία μέρα πριν και χωρίς καθόλου έγγραφα. Τώρα γιατί οι σύμβουλοι που το ψήφισαν δεν ζήτησαν να υπάρχει το σχέδιο πραγματικά δεν ξέρουμε να σας το πούμε. Απο τότε προστιθεται όλο και κάποιο χαρτί ελπίζοντας ότι την ημέρα του ΔΣ θα έχει συμπληρωθεί ο φάκελλος. 
  Η κεντρική ιδέα είναι να φουσκώσουμε τα έσοδα με πλασματικά ποσά  ώστε να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε με το δάνειο. Υπάρχουν εκαντοντάδες κωδικοί και μερικοί έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οπως αυτός της μισθοδοσίας του προσωπικού που απολογιστικα για το 2011 βρίσκεται στα 3.470.379,21. Για το 2012 εν μέσω σφαγής των αμοιβών αυτός ανεβαίνει στα 4.280.000,00 και στην τριετία μέχρι το 2015 βαίνει μειούμενος  σταθερά για να καταλήξει στα 2.628.455,00. Δηλαδή τι ακριβώς θα συμβεί; Μέχρι το 2015 οι μισθοί του προσωπικού θα φθάσουν το μισό; Μπας και βιαζομαστε να γίνουμε Βουλγαρία; Τα ίδια με το νερό που ενώ φέτος εισπράξαμε δύο εκατομμύρια του χρόνου ονειρευόμαστε ότι θα πάρουμε τέσσερα και πάει λέγοντας.  Επίσης η ύπαρξη πληθώρας κωδικών που γεμίζονται για να γεμίζονται μάλλον υπάρχουνγια να κάνουν τον αναγνώστη του να βαρεθεί και να μην το ψάχνει πολύ. Αλλιώς δεν εξηγείται η ύπαρξη κωδικού " κατασκευή δεξαμενής στους Τζίκηδες" με προβλεπόμενο ποσό 50,00. Ούτε ενυδρείο για χρυσόψαρο δεν παίρνεις όχι να φτιάξεις δεξαμενή.
    Το θέμα εξ όσων φαίνεται είναι να ο προϋπολογισμός και μέσω αυτού το δάνειο.Σε αυτήν λοιπον την κατάσταση καλο θα ήταν το δάνειο με την προϋπόθεση ότι θα εξυπηρετήσει κατ΄απόλυτη προτεραιότητα την τοπική αγορα και δεν θα διοχετευθεί αλλού. Θα ήταν μια καλή λύση και αν οι δημοτικοί σύμβουλοι πιέσουν ισως βγάλουν κάτι. Θεωρούμε επίσης χρήσιμο να προσθέσουμε έστω και εκ των υστέρων ότι σε σε περίπτωση υπερψήφισης του προϋπολογισμού που προβλέπει το δάνειο, θεωρείται ως δεδομένη και η έγκριση για την λήψη του δανείου και δεν χρειάζεται νέα συνεδρίαση για το θέμα. Ευκαιρία λοιπον για τον δήμαρχο να πάρει ψήφο για την έγκριση του που αλλιώς δεν θα την αποσπούσε και κυρίως να το διαχειριστεί ως λευκή επιταγή όπως εκείνος αγαπάει.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή θα γελάσουμε πολύ, μα πάρα πολύ...και επειδή το "κατά μάνα, κατά κύρη"κατά ΠΑΣΟΚ κατά Σάκη ίδιες αλχημείες και ψεύτικα λόγια. Κουκουλάκια χάσατε και ια σας ησιωπή είναι χρυσός, κυκλοφορούν και εισαγγελείς Γρηγορόπουλε ο δήμος δεν κερδίζεται με την τακτική του "ώριμου φρούτου", ούτε με παλιά υλικά.

Ανώνυμος είπε...

Να ζητήσουν οι σύμβουλοι την αποδέσμευση του δανείου από τον προυπολογισμό. Το δάνειο να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση. Ετσι όπως είναι τώρα ο Σάκης πάει γυρεύοντας να φάει τα μούτρα του. Γιατί ο προυπολογισμός δεν θα ψηφιστεί. Ο Σάκης θέλει να τους πιάσςει στον ύπνο να πάρει το δάνει να πληρώνει τους νερουλάδες. Οχι κυριες Σάκη, το δάνειο ξεχωριστό θέμα και με ακριβή νούμερα που θα πάει.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερον θα εχει η σταση της κ.Κανελλα με τις γνωστες Αντι δανειακες αποψεις απο την Δοικηση Κουκουλη οπου μετα απο ενα μακρη λογο καταψηφησε το Δανειο . Λεγεται οτι της εταξαν εξερετικη προεδρια για θετικη παρουσια στο Δανειο

Ανώνυμος είπε...

Στην τελευταία παράγραφο ο Άκοπος γράφει: "Το θέμα εξ όσων φαίνεται είναι να ο προϋπολογισμός" (πιθανότατα του συνέβη αποκοπή). Πιθανώς να βγαίνει νόημα αν το να! το συνοδεύσετε με τη χαρακτηριστική κίνηση του χεριού.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι η διαπίστωση της ανάγκης ληψης δανείου.είναι μάλλον η έλλειψη εμπιστοσύνης ως προς τη διαχείρηση αυτών των χρημάτων.πιστεύει κανείς οτι αυτή η διοίκηση θα διαχειριστεί κατάλληλα αυτά τα χρήματα και οτι δε θα μας φορτώσουν χρέη για άσκοπη άστοχη και σπάταλη διανομή τους?και τι ακριβώς θα ισχυριστούν σε σχέση με τη δική τους άρνηση, λυσσασμένη κιόλας, στη λήψη δανείου πριν τρια χρόνια περίπου?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον 4.26 Το δάνειο μπορεί να το χρησιμοποιήσει γιατους νερουλάδες και να φεσώσει τον Δήμο χωρις να ρωτήσει κανέναν. Να δούμε η Τιτίνα που το ειχε καταψηφίσει στον Κουκούλη τι θα κάνει τώρα; Μήπως τις έχουν τάξει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ειναι γεγονός.Η Τιτίνα εάν δεν πάρει ,δεν ψηφίζει τίποτα.Τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτό κάνει.Για να ψηφησει πρέπει να της δώσουνε.Τους προϊγούμενους τους ειχε τρελλάνει.Εκείνο τον κακόμοιρο τον Κουκούλη τι μαρτύρια του εκανε.Και τι δεν του ζήταγε.Τι λεφτά ,τι αξιώματα,τι φορέματα.Μέχρι αυτοκίνητο του ζήταγε για εκείνο το ριμάδι το δάνειο.Στο χρώμα τα χαλάσανε γιαυτό δεν το ψήφησε.
Τώρα του Σάκη,απο οτι λέγεται διαμέρισμα στο Μανχάταν του εχει ζητήσει.Να δούμε εάν ειναι οροφοδιαμέρισμα με θέα.Αυτά....

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Εν τάξει Τιτίνα (ή μόνιμε διαχειριστή της), μας έπεισες. Παρασκευή, κοντή γιορτή...
Πάντως μη πονοκεφαλιάζεται για το τι μπορεί να πει, αν το ψηφίσει. Ο Άκοπος φρόντισε να της βρει άλλοθι (διαβάστε την ανάρτησή του).

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδί μου ,το κακό παράγεινε.Ολοι συνωμοτούν εναντίων των πεφωτισμένων.
Το πράγμα είναι ολοφάνερο. Όλα γίνονται για να υποτιμηθεί το έργο των αδέκαστων.
Παντού εφιάλτες η οι Ερινύες;
Τέτοιο έργο και να μην έχει την ανάλογη αναγνώριση;Ελεος!!!!

Ανώνυμος είπε...

H Τιτίνα φαίνεται ότι ξαφνικά ανακάλυψε τη χάρη του δανεισμού!!!! Αυτή η αδέκαστη θα δώσει λευκή επιταγή στο Σακκιώτη; Τι άλλο θα ζήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν πέρασε ο προϋπολογισμός. Τέσσερα όχι (Μαράκης, Τζίτζης, Κανελλά, Γ. Σακκιώτης) και ένα παρόν (Ν. Οικονόμου) στέλνουν τον Σάκη στο καναβάτσο. Τι θα κάνει τώρα; Θα πάρει καμιά έκτακτη επιχορήγηση απο τους πασοκοφίλους του; Θα το ξαναφέρει; ΘΑ πάει σπίτι του; Οποιος το βρεί κερδίζει ταξιδι στο αδελφό Λισούι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν έκπληξη η μη ψήφιση του προϋπολογισμού, το αποτέλεσμα ήταν γνωστό προ πολλών ημερών, για δε τον Δήμαρχο δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ ή έχει άγνοια κινδύνου ή κάτι μεθοδεύει δηλαδή (όπως τα έκανε) την ηρωική του έξοδο.

Ανώνυμος είπε...

Έπαιξε κι έχασε... εδώ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σάκη,
διώξε τον Πετρίτη
βαλε στο παιχνιδι τους ξεχασμενους συμβουλους σου
ζητα συγγνωμη σε οσους πικρανες με την συμπεριφορα σου

ισως τοτε να σταθεις λιγο στα ποδια σου
αλλιως παρατα τα.

Ανώνυμος είπε...

Fitzi, toulaxiston twra eisai tzampa maggas. DE sou vgike vlepeis na eisai emmisthos magas...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ??

Ανώνυμος είπε...

De3iobrwmiarhdes, lemedes, fasistes kai xrhmatodouloi,an nomizete oti o SAKHS 8a ginei tou xeriou sas epeidh etuxe na xa8ei apla mia pfhfoforia eiste polu gelasmenoi.Oi kwlotoumpes, oi moulwxtoi oi partakhdes kai tuxarpastoi apokalu8thkan kai 8a timrh8oun apo to lao ths Aiginas. O SAKHS einai o DHMARXOS tou 57% alla kai OLWN TWN AIGINHTWN.
SAKHS NIKH DHMARXOS 3ANA
Oi mwloxtoi kai uphretes twn sumferontwn pou 3eroume oloi, NA PARADWSWN TIS EDRES TOUS. Bghkane me th shmaia tou Skh, oi edres mas anhkoun, anhkoun sto lao pou mas edwse th megalh nikh. SAKHS DHMARXOS 3ANA

Ανώνυμος είπε...

1:43 μ.μ το ερώτημα είναι, άν αυτοί βγήκαν λόγω Σάκη ή αν ο Σάκης βγήκε λόγω αυτών? Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και επειδή το ερώτημα είναι ρητορικό, ασφαλώς ισχύει το δεύτερο. Σε συμβουλεύω και πάλι να αλλάξεις χάπια.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Re de3iopap..ra re paioarx..di Apostolidh oti kai na gapseis apo auta pou sou lene apo to gamno to komma sou oti kai na kaneis esu kai h a8lia omadoula tou Grhgoropoulou, tou allou kwlotoumpa tou filou sou tou Aleksiou kai twn allvn lamogiwn emeis kanoume koumanto.aiauto pou nomizetai oti kataferate me ton proupologismo einai mia trixa apo t' arx..dia mas. Ante geia reeeeee

Ανώνυμος είπε...

απλά κάποιοι επιλέχθηκαν να διοικήσουν και αυτοί κατάλαβαν ότι είναι ανίκανοι και είπαν να αδειάσουν την παράταξη που τους έβγαλε για να καλύψουν την ανικανότητα τους να διοικήσουν!
είναι πρώτοι στα καφενεία στις μεγάλες κουβέντες αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν το παραμικρό!
απλά ανίκανοι!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?Η ΜΗΠΩΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

ερε τι εχει να γινει...επειδη πλησιαζει Πασχα και δε θα τους κραζουνε δημοσια με το φοβο αποθαρρυνσης των επισκεπτων,αυτοι θα μας πηξουνε στη θαλασσα και το σκουπιδι και μετα θα φταινε οι διαμαρτυριες ...

Ανώνυμος είπε...

** ΚΟΦΤΕ ΤΙΣ.. ΜΑ Κ ΑΚΙΕΣ...**

Ανώνυμος είπε...

ρεεεεεεεεεεε το νερο ειναι αθλιο ρεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει πλέον φιλότιμο στο συνονθύλευμα Σακκιώτη. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μισθός και τίποτα άλλο. Δυστυχώς γι'αυτούς θα μείνουν στην Ιστορία ως η χειρότερη Διοίκηση που πέρασε ποτέ από την Αίγινα.

Ανώνυμος είπε...

Tι στάση πληρωμών κάνει ο Δήμος, λόγω της καταψήφισης του προϋπολογισμού. Εντάξει Νεκτάριε πάντα πρωτοπόρος, το μόνο που δεν μας λές είναι πότε με το καλό υπολογίζεις να τον ξανασυντάξεις, σου φτάνουν κανά δυό χρόνια. Εντάξει Νεκτάριε μην πιέζεσαι υπάρχει και η άλλη λύση, να τον φτιάξουν οι επόμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νεκτάριος μπορεί να μην είναι οικονομολόγος αλλά είναι πονηρός. Είπε λοιπόν ότι με την καταψήφιση του προυπολογισμού δεν θα πληρωθούν οι προμηθευτές του δήμου. Δηλαδή Νεκτάριε αν ψηφιζόταν θα πληρωνόντουσαν; Μας κοροιδεύεις, από το 2005 είναι απλήρωτοι οι άνθρωποι. Δεν πας στο σχολείο σου όσο είναι νωρίς μη βρεθείς στον πάτο που οδηγείται ο Σάκης;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΓΡΑΠΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΜΑ, ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΣΑΚΗΣ; ΔΕΝ ΤΟΥς ΑΚΟΥΣΕ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ. ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. αΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΓΙΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!! Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση στον Πόρο για τη διημερίδα τουριστικής προβολής του Σαρωνικού συνοδευόμενος απο :
τον προσωπικό του φωτογράφο
τον προσωπικό του image maker - στυλιστα (ανθρώπων και ιστοσελίδων)
την προσωπική του γυμνάστρια !!!!
τον προσωπικο του επικοινωνιολογο, άρτι αφιχθέντα από τα νησιά ....Τάγκα
ένα Παστελάρχη
και βέβαια τον προσωπικό του μέντορα, και ακόμα Δήμαρχο!!!!!!!!!!!
Πού θα φτάσει το παλικάρι;

Ανώνυμος είπε...

εσυ με το νερο σκασε γιατι απο την αλλη εβδομαδα δε θα εχεις καθολου!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λές 3:04 μ.μ έτσι την λένε τώρα την θάλασσα νερό?