Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η νέα αριθμητική...

  Επαληθεύθηκαν τελικά και οι δικές μας προβλέψεις ότι ο προϋπολογισμός δεν θα περάσει. Το εντυπωσιακό δεν είναι αυτό, μιας και για  όσους στοιχειωδώς κυκλοφορούν ήταν κάτι αναμενόμενο, όμως απο ότι φαίνεται ο δήμαρχος και οι συν αυτώ δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι ακριβώς συμβαίνει. Ετσι παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η παράταξη του δεν είναι και ότι πιο συμπαγές ιδεολογικά και πολιτικά, προτιμά να ακολουθεί μια τακτική, σύμφωνα με την οποία  δίνει συνεχώς γροθιές στο μαχαίρι. Αντι να συνδιαλλαγεί και με τους δικούς του συμβούλους αλλά και με την αντιπολίτευση προτιμάει να πορεύεται μόνος και ηττώμενος συνεχώς. Αν το "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" φανταστείτε το τρις και το τετράκις.
  Ετσι λοιπόν αρνήθηκε απο ότι φάνηκε και στην συζήτηση στους δικούς του συμβούλους ( Σακκιώτη, Οικονόμου, Κανελλά)  να διευκρινίσει τι θα κάνει με το δάνειο ουσιαστικά αποδεχόμενος με την τακτική του αυτή ότι ζητά λευκή επιταγή στην διαχείριση του.  Ο νόμος προβλέπει ότι ο ισοσκελισμός μέσω του δανείου μπορεί να συμβεί με ρητή την προϋπόθεση ότι το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι την 31/12/2011. Τυπικά μέχρι και παράνομο μπορεί να χαρακτηριστεί αν πάει για οφειλές του τρέχοντος έτους. Αρνούμενος λοιπον να προδιορίσει τις πληρωμές απο το δάνειο εξώθησε τους συμβούλους να πουν όχι. Πέρα απο τα ευτράπελα του είδους ότι για το νερό π.χ. θα εισπράξουμε φέτος 4 εκατομμύρια ενώ για το 2011 εισπράξαμε 2 εκ.  Και αυτό είναι αύξηση 10% κατά τον προϋπολογισμό. Νέα αριθμητική θα εφεύρουμε. 
   Ο δήμαρχος και το στενό του επιτελείο δυστυχώς δουλεύουν με την πασόκικη λογική περασμένων δεκαετιών. Η τάση του να εξωθούμε όλα στα όρια ώστε με φόβο και εκβιασμό να παίρνουμε το ζητούμενο κάποτε πέρναγε. Τώρα μόνο γέλια προκαλεί και τίποτα άλλο....

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό.
Οι εκφραστές του ,στη Διοίκηση Σακιώτη-οι οποίοι αποτελούν και τα βαρίδια- έχουν μείνει στη δεκαετία του ’80.Νομίζουν ότι όλοι γευματίζουν κουτόχορτο ,πρωί μεσημέρι και βράδι,κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων.
Το ότι δεν ψηφίστηκε αυτό το μπακαλοδεύτερο που παρουσίασαν με αρκετό στόμφο και καμάρι σαν προϋπολογισμό του Δήμου χωρίς να ντρέπονται, γιατί προφανώς η βλακεία περισσεύει από ότι φαίνεται στη νομενκλατούρα της Διοίκησης.Βρήκαν αμέσως τον ενοχο.Ποιός άλλος από την δεξιά του κακού τους ονείρου.Ο εφιάλτης όλων των πρασινοφρουρών.Η επάρατη δεξιά.
Θα περιμέναμε ,με τα χρόνια το σύμπλεγμα ,που κατατρέχει τον κάθε γνήσιο πρασινοφρουρό ότι θα είχε καταλαγιάση.Τα γεγονότα και η κατάρρευση μέχρι γελοιοποίηση του σοσιαλιστικού ιδεώδους, που ευαγγελίζονταν οι επιτήδειοι
για να κρατάνε τους οπαδούς τους σε αποχαύνωση, ξεπεράστηκε από τα ίδια τα γεγονότα..
Παρόλα αυτά όμως εδώ οι «δικοί μας» εινα αμετανόητοι .λόγω συμφέροντος η λόγω ανοησίας ποιος να ξέρει;Πάντως λόγω ιδέας αδύνατον γιατί ο τρόπος συμπεριφοράς απέχει πολύ από το μανιφέστο της 3ης Σεπτεμβρίου όπως το διακήρυττε ο «Πάνσοφος»
Αυτά …..

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λετε Τιτίνα και Κώστα αλλά με αυτά δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τις ανακολυθίες σας. ο Νεκτάριος στο Συμβούλιο απάντησε για όλα αυτά. Αν όμως καποιοι έχουν κάλο αντιδραστικότητας, δε φεύγει εύκολα ... ή μάλλον δε φεύγει καθόλου ... Ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδί μου ,αυτή η Τιτίνα εφιάλτης έχει γίνει όλων των πεφωτισμένων εθνοσωτήρων.Το αστείο είναι ότι ανάθεμα και αν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα Blog.
Μπράβο σουξέ η τύπισα.Για τον Κώστα δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
Το θέμα όμως είναι άλλο.Τον κάλο ποιος το έχει τελικά;Οι χαζοχαρούμενοι που πέφτουν από την μια λούμπα στην άλλη; ή εμείς που σχολιάζουμε τα κατορθώματα τα τους; Μα πάτε γυρεύοντας παντογνώστες μου. Και μυαλό δεν βάζετε.
Και δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι όταν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου είναι ιδίωμα των απροσάρμοστων.Αντε και καλά ξεμπερδέματα.
ΕΕΙ

PSAROGATOS είπε...

ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Sas bare8hka re de3iolamogia, pap..ria ths ND paromoia arx..akia sa ton allo to blaka. O proulogismos "den perase" kai loipon.. Siga ta pasxalina wa. SAKHS den PLHTTETAI 8a bre8ei allh formoula kai 8a perasei. Se opoion den arese paradidei thn edra tou kai spiti tou. O SAKHS einai o DHMARXOS tou 57% kai OLWN TWN EDRWN. Ante geia reeeeeeee

Ανώνυμος είπε...

Aa kai kati akoma.. psarogatee..GABGAB..

Ανώνυμος είπε...

πως διανοείσαι και διαφημίζεις την επιτυχία σου στον Πόρο,όταν το νησί που θέλεις να προβάλεις και να του "θεμελιώσεις"(τρομάρα σου)την τουριστική του ταυτότητα,το αφήνεις να βρωμάει απο άκρη σ'ακρη,με οικτρής ποιότητας νερό και την απειλή να μην έχει και καθόλου τις μέρες των γιορτών?δεν έχει φτάσει στ'αυτιά σου οτι η καλύτερη προώθηση γίνεται απο τον ευχαριστημένο πελάτη,στην προκειμένη περίπτωση,επισκέπτη?τι θα τους δείξουμε μωρέ?τα...πριονίδια σ'ολους τους δρόμους?

Ανώνυμος είπε...

greeklish malaka mazi sou spame plaka going through

Ανώνυμος είπε...

...Αν το "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" φανταστείτε το τρις και το τετράκις...

(και το ..πετράκις, και το ..πετράκις)

Ανώνυμος είπε...

11:11 μ.μ θα σε κάνει ντά η μανδάμ Φ. γιατί έχει πάρει υπό την προστασία της τον μικρό.

Ανώνυμος είπε...

Goodbye my love.

Ανώνυμος είπε...

Πετρο πες αλευρι
Ο Διωτης σε γυρευει

Ανώνυμος είπε...

Re 10:24 eisai megalos mpaglamas..panane auta pou grafw eee

Ανώνυμος είπε...

Mpaaa den eisai mono mpaglamas eisai kai lemes kai ena paliode3ioarx..di sa to filaraki sou ton Apostolidh

Ανώνυμος είπε...

Ποιός Διώτης? μήπως είναι αυτός που είχε υιό αεροπόρο.

PSAROGATOS είπε...

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Η πασοκική δημοκρατία στο μεγαλείο της. Πάτησεεδώ

Ανώνυμος είπε...

Σωστά και κολλά έκανε η επόπτης Ηγίας έλεγχο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το κάπνισμα (τσιγάρο) ,αλά στο μαγαζί τη στιγμή που έκανε τον έλεγχο ( καφετέρια) στα τραπέζια παιδιά του σχολείο τους σέρβιραν γύρο και σουβλάκια , αυτά δεν τα βλέπει ,δεν ξερή ότι αυτή είναι η υπεύθυνη στο νησί ,γιατί τους καλύπτει μαζί με τη δημοτική αστυνομία ,θέλει να Πάι κατηγορούμενη μαζί με τον δήμαρχο . για το κάπνισμα (τσιγάρο)

PSAROGATOS είπε...

O NEOΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Ναυάγιο στη συνάντηση Σακκιώτη - Κουκούλη. Ο τέως ζητάει συγκυβέρνηση. Μαντέψτε ποιος ΔΕΝ απάντησε στις επιστολές Σάκη ...

Ανώνυμος είπε...

**Η ΑΜΑΖΟΝΑ ΤΟΥ Δ. Ν. Τ. !!!**

Ανώνυμος είπε...

Pakistani: Plaudite,amici,comedia finita est.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγής διορίστηκε αντιδήμαρχος ύδρευσης. Περιμένουμε να ανακοινώσει που θα χαρίσει τον μισθό του. Ο Νίκος Τζίτζης έμεινε παστελάρχης!

Ανώνυμος είπε...

αυτον τον Απιστευτο Παστελο….. ποιος θα τον μαζεψει ? εφτασε να κανει θεμα στο ΔΣ και να απειλει για καποιο σημα που δηθεν του πειρανε απο το μαγαζάκι του (ΚΕΔΑ)και δεν μας λεει τι κοινωνικο εργο εχει κανει αυτη η ΚΕΔΑ τωρα εναμιση χρονο λες και το πρόβλημα για να προσφέρει κάποιος εθελοντικα στους πάσχοντες οικονομικά είναι θεμα σήματος και όχι πραγματικου έργου και διαθεσης για κοινωνικη προσφορα.
Ενώ Ο Δήμαρχος εχει πει πολλάκις ότι ο Δημος πρέπει να είναι δίπλα σε όποιον εθελοντισμό και ιδικά σημερα σε ότι αφορα βοήθεια στα άπορα νοικοκυριά της Αιγινας και να καλει και αλλους συμπολίτες να μιμηθούν και να βοηθήσουν σ’αυτην την δυσκολη εποχη , Ο κυριος αυτος δημιουργεί εχθρότητες και αντιπαλότητες σαν κάτι παιδάκια πους τους επήρανε το παιχνιδάκι τους. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Παραιτείται ο Ηλίας και τη θέση του παίρνει ο Καλαφάτης. Αντιδήμαρχος καθαριότητας. Η καλύτερη δημαρχία που έχει περάσει ποτέ!!! Ο παστελάρχης παραμένει στη ΚΕΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερο πανεπιστήμιο θα αναγγείλει αύριο ο Αρβανιτόπουλος. Προσοχή γιατί το έχουν ξαναυποσχεθεί στο παρελθόν σε προεκλογική περίοδο

Ανώνυμος είπε...

Pakistani: Ποτέ μην ξεχνάς το '' ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ '' και το λέω τώρα, γιατί σου δίνεται η δυνατότητα, αν όχι κόψεις το τσιγάρο (λόγω της οικονομικής σου πλέον στενότητας), τουλάχιστον να το μετριάσεις.

Ανώνυμος είπε...

http://hillgrp.com/about_us/leadership.html
Jim Kamilis
Vice President-Engineering Services
http://hillgrp.com/images/leadership/j_kamilis.jpg

PSAROGATOS είπε...

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΤΙΝΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΜΠΛΕ

Ανώνυμος είπε...

Vestri matris rectum iri !!!!

Ανώνυμος είπε...

Multum.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε κοτσίδα για εξήγησε μας τι συνέβη με εσένα και τον Οικονόμου. Δεν σε ψήφισε ο φίλος σου για την επιτροπή τουρισμού; Αμα έχεις τέτοιους φίλους τι να κάνεις τους εχθρούς. Η μήπως αληθεύει το σενάριο ότι μας άφησε χωρίς νερό , χωρίς συγκέντρωση σκουπίδιών, χωρίς προϋπολογισμό βάσει σχεδίου ώστε να ζητηθεί η συνδρομή Κουκούλη στην στήριξη του προϋπολογισμού με κάποιους όρους βέβαια όπως αυτός της απομάκρυνσης του Πακιστανού και η ανάληψη του Φιστικιού απο τον Ντρή; Και ο νικολάκης τι ρόλο έπαιξε σε αυτό; Δέχτηκε με τον Φιλιππάκπ εντολές Πτερούδη; Τελικά ο μόνος φίλος σου είναι ο σκύλος σου. Τίποτα άλλο.

8 Απριλίου 2012 5:01 μ.μ.

KAI O OIKONOMOY- Ανώνυμος APANTISE...

πετρακη ας μην έφερνες εκβιαστικά τελευταία στιγμή εσύ και ο μέγας οικονομολόγος νεκτάριος τον προυπολογισμό να ψηφιζότανε , από την άλλη το φιστικι φεστ το διαπραγματευτηκατε μονοι σας ο δημαρχος , ο καρλης , και εσυ είσαι συμμετοχος με την υπουλη εισηγηση στο δημοτικο συμβουλιο να συζητηθει γενικά και αοριστα περι φιστικι φεστ, η πληρης εκχωρηση του φιστικι φεστ ειχε γινει καιρο τώρα, σε αυτο έπαιξε ρόλο η ανικανότητα του καρλή και η δικη σου ανεπαρκεια. Δεν καταψηφίστηκε ο Θεοδωράκης αλλά η αυταρχικότητα η δική σου. Πετράκη σε ποιανού την θέση μπαίνει ο Θεοδωράκης μήπως του Ερικ του δικού σου ανθρώπου και γιατί δεν το έβαλες πριν ένα χρόνο που πάλι είχε προταθεί και τον πρότεινες τώρα μήπως για να εχεις μεντιακή κάλυψη στην αδιαφάνεια των χειρiσμών σου; έπεται συνέχεια.....

8 Απριλίου 2012 7:33 μ.μ.