Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εχουμε και την πλάκα μας...

    Παρακολουθώ τα δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας σχετικά με το νερό και τις διαφορές των κυβικών που παρατηρούνται ενθεν και εκείθεν και δεν μπορεί παρά να μου προκαλέσει θυμηδία το γεγονός ότι η ανάρτηση για το θέμα είναι καρφωμένη εδώ και μια εβδομάδα αλλά το να αναφέρουμε την πηγή είναι μάλλον κακό. Εμείς όμως ως ανώτεροι άνθρωποι δεν πτοούμεθα απο τέτοια και μακάρι να βγεί κάποια άκρη για το θέμα, να ενημερωθούν οι πολίτες και τα υπόλοιπα νερό και αλάτι που λένε. Πάντως για να προσθέσουμε και κάτι πικάντικο, τον κωδικό της ΕΥΔΑΠ που σας λέγαμε τον είχε χορηγήσει η εταιρεία στον δήμο επί της προηγούμενης διοίκησης. Οταν ανέλαβε η νέα διοίκηση και πληροφορήθηκε την ύπαρξη του, ζήτησε ενημέρωση και η εκπληκτική απάντηση που πήρε ήταν ότι τον είχε μια υπάλληλος που πήρε μετάθεση και έτσι δεν τον ήξερε κανείς. Και προφανώς εκεί έμεινε και το θέμα.
    Το θέμα με τα αθεώρητα εισητήρια που έφερε ο Ν. Οικονόμου είχε μια απρόσμενη παράπλευρη απώλεια. Επειδή η ΚΕΔΑ είχε αριθμημένα εισητήρια για κάθε παράσταση τώρα φαίνεται να έχει τον ανάλογο αριθμό εσόδων επί 10 που κόστιζε κάθε εισητήριο. Ομως επειδή δεν έχει παραστατικά για την πληρωμή των θιάσων δεν μπορεί να δικαιολογήσει έξοδα. Τα έχουν βέβαια με τον Οικονόμου όμως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Καλά ξεμπερδέματα...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κάτι τρέχει, κάτι τρέχει...

 Τις τελευταίες ημέρες η αντιπεριφέρεια και προσωπικά θα λέγαμε ο ίδιος ο κ. Κατσικάρης έχουν ξεκινήσει μια προσσπάθεια για να διευκρινίσουν τι συμβαίνει ακριβώς με την τιμολόγηση του νερού στην Αίγινα. Ετσι μετά τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα, όπου δεν σταμάτησε να καρφώνει την δημοτική αρχή , ότι αδράνησε στο θεμα των υδροφόρων της ΕΥΔΑΠ που όπως ο ίδιος ισχυρίζεται της πρότεινε απο πέρυσι το καλοκαίρι , ότι στον βωμό τουτ αγωγού έχουν θυσιάσει όλοι οι τελευταίοι δήμαρχοι κάθε άλλη λύση κλπ., κλπ. τώρα σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποστείλει στον δήμο αίτημα με το οποίο ζητά να πληροφορηθεί εάν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ρολογιών του Ασπροπύργου και των ρολογιών υποδοχής εδώ στο νησί. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν να υπάρχουν διαφορές και μάλιστα σημαντικές.
   Εκείνο που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ένας κωδικός που χορηγείται απο την ΕΥΔΑΠ μέσω του οποίου μπορείς να βλέπεις ανα πάσα στιγμή την ένδειξη των ρολογιών του Ασπροπύργου ηλεκτρονικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν γνωρίζεις πότε απόπλευσε μια υδροφόρα γνωρίζεις απο την προηγούμενη μέτρηση πόσο φόρτωσε και μπορείς να ελέγξεις και εδώ εάν έφθασε η χρεωθείσα ποσότητα. Δεν ξέρουμε εάν οι υπεύθυνοι χρησιμοποιούν το σύστημα και έτσι περιμένουμε και εμείς να δούμε.
  Πάντως φαίνεται ότι η περιφέρεια θεωρεί μεγάλο το ποσό που καταβάλλει ως επιχορήγηση για το νερό και προφανώς ψάχνεται. Να δούμε ένα θα βρεί κάτι και κυρίως να δούμε εάν θα το μάθουμε εμείς...

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ολα καλά και όλα ωραία...

  Εγινε και το δημοτικό συμβούλιο και ακούσαμε και είδαμε πάλι διάφορα παράδοξα. Η καταγγελία του Ν. Οικονόμου νομίζω ότι αξίζει μεγαλύτερης προσοχής. Ο δήμαρχος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει πράγματα δεν αντελήφθη τι ακριβώς έκανε. Και εξηγούμεθα. Η παράσταση π.χ. της Αννας Βαγενά  "Αγγέλα Παπάζογλου" μάζεψε 350 άτομα. Λογικά λοιπον πρέπει να είχε εισπράξεις 3.500 ευρώ. Από αυτά σύμφωνα με την μοιρασιά πήρε 80% η ίδια  και 20% η ΚΕΔΑ. Ητοι η κ. Βαγενά 2.800 ευρώ και η ΚΕΔΑ 700. Περιμένουμε τον απολογισμό της ΚΕΔΑ και θεωρούμε εξ ορισμού τους ανθρώπους του δημοτικού θεάτρου τιμίους. Οι άλλοι όμως; Που δηλώθηκαν τα 2.800 για μια βραδυά; Δικαιούται η δημοτική αρχή προκειμένου να στηρίξει το προφίλ της να ωθεί σε φοροδιαφυγή; Και αν δεν θεωρούμε τα εισητήρια του θεάτρου γιατί να κάνουμε επίσημα και τις εισπράξεις απο τα βοθρολύμματα  και δεν ξέρω τι αλλο; Απο την άλλη πλευρά η κ. Βαγενά έγινε η βουλευτής με την πιο σύντομη θητεία στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί όπως θα θυμάστε ορκίστηκε το απόγευμα και το βράδυ διαγράφτηκε γιατί καταψήφισε το μνημόμιο και όλοι το εκτίμησαν αυτό. . Αλλά οι αρπαχτές αρπαχτές και αδήλωτες; Σκέφτηκε λοιπον κ δήμαρχος που όλα τα δικαιολογεί χωρίς περίσκεψη τι θα συμβεί του χρόνου αν κάποιος καρφώσει στο ΣΔΟΕ μια παράσταση και τους πάνε όλους δεμένους;  Τι ζημιά θα είναι για το νησί μια τέτοια εξέλιξη; Αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ανάλογη προσοχή και καλό θα είναι να βουτάμε την γλώσσα μας στο μυαλό πριν δώσουμε απαντήσεις και μάλιστα στο ανώτατο επίσημο επίπεδο.
   Αλλο σημαντικό κομμάτι ήταν η παρέμβαση του Ηλία Μπέση ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αφού κάρφωσε την σημερινή διοίκηση του λιμενικού ταμείου ότι υστερεί σημαντικά στην είσπραξη εσόδων πήγε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι και η παράταξη Κουκούλη τον τελευταίο καιρό δείχνει μια περίεργη ανοχή στο θέμα. Ο τρόπος που υποτίθεται ότι μετριούνται οι επιβάτες είναι έτσι και αλλιώς απαράδεκτος και γι αυτό χάνονται πολλά έσοδα. Ας βρεθεί άλλος λοιπον και κυρίως αποδείξτε ότι είστε πρόθυμοι να το κάνετε. Αν έχετε την βούληση θα τα καταφέρετε. Δεν ξέρουμε βέβαια αν αυτή όλη η ιστορία έχει σχέση και με τις εσωτερικές ανακατάξεις που ετοιμάζονται στην πλειοψηφια με τις πιθανές μετακινήσεις αντιδημάρχων , την κατάργηση μιας θέσης έμμισθου αντιδημάρχου κλπ. Πάντως απο ότι φαίνεται αυτή  η ιστορία θα αποτελέσει την επόμενη δοκιμασία της πλειοψηφίας δεδομένου ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου σίγουρο ότι οι προθέσεις του δημάρχου θα γίνουν αποδεκτές απο το δημοτικό συμβούλιο. 

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ολο τα ίδια αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν...

   Αν για κάτι δεν έχουμε για να κατηγορήσουμε αυτή την δημοτική αρχή είναι ότι δεν μας ξαφνιάζει ποτέ. Κινείται μονότονα στα όρια της ανυπαρξίας να το πώ, της απάθειας να το πώ, της αφασίας να το πώ τέλος πάντων πέστε το εσείς όπως θέλετε. Εκείνο που θέλω να εγώ είναι ότι δεν παράγει ειδήσεις. Δεν γίνεται σχεδόν τίποτα αξιοσημείωτο. Δεν κάνουν τίποτα ώστε δεν μπορούμε κάν να τους βρίσουμε που λέει ο λόγος, βρέ αδερφέ. να εκτονωθούμε και εμείς. Ομως αυτοί εκεί πεισματικά. Δεν κάνουν τίποτα.
  Ξεκίνησαν με εκείνο τον κυματοθραύστη. Ξανακούσατε τίποτα για την τύχη του; Ούτε και εμείς. Αν τώρα εμείς υποθέσουμε ότι αντί για τα κύματα εθραύσθησαν οι μούρες τους  θα φταίμε εμείς; Ξόρκιζαν την πόρτα του Βαρώτσου, τρέχανε απο εδώ και απο κεί να την βγάλουνε παράνομη και τελικά κάθονται απο κάτω και λιάζονται.
  Λέγανε για χώρους επεξεργασίας απορριμμάτων ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τα φυλάμε εμείς στο σπίτι μέχρι να σκορπιστούν στους τέσσερις ανέμους. Λέγανε για υδροφόρες, τώρα τους καρφώνει ο Κατσικάρης ότι τους προτείνει υδροφόρες της ΕΥΔΑΠ και αυτοί δεν δέχονται. Μας ζάλισαν με το μεγάλο έργο των χερσαίων που όλο ξεκινάει αλλά και αυτό πάει πίσω λόγω ελλειπών μελετών των διαφόρων υπηρεσιών και των προηγούμενων φωστήρων. Χάνουν την χορηγία της ΔΕΗ γιατί αντί να εισπράξουν τα λεφτά όσο ήταν καιρός αυτοί παιδευόντουσαν να πάρουν απόφαση να στείλουν τις υπηρεσίες στο Βαθύ. 
  Και εμείς πως θα επιζήσουμε κ. Δήμαρχε; Δεν μας σκέφτεστε καθόλου; Αντί να έχουμε αποκλειστικές ειδήσεις ψάχνουμε ειδήσεις με το κανοκυάλι. Εχουμε και αναγνώστες. Αν δεν σκέφτεστε εμάς σκεφτείτε αυτούς. Πρέπει να βγάλουν κάπου το άχτι τους και αυτοί. Σκεφτείτε ότι έρχονται και εκλογές και μπορεί να το βγάλουν πάνω σας.  Κάντε κάτι επιτέλους, να έχουμε να συζητάμε και εμείς οι δόλιοι.