Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η κατάσταση βελτιώνεται....

  Ο τίτλος βεβαίως δεν αφορά τίποτα άλλο παρά την κατάσταση  που επικρατεί στον σχολιασμό. Επιτέλους έχουμε σχόλια που δεν βρίζουν, κάνουν και λίγο πλάκα - μας χρειάζεται πολύ πιστέψτε με - και γενικά υπάρχει  καλό κλίμα. Και αυτό όπως και να το κάνουμε είναι δικό σας επίτευγμα. Πρέπει να συνειδοτοποιήσουμε όλοι ότι όταν κάποιος έχει αντίθετη άποψη απο εμάς δεν είναι εχθρός μας.Οι αντίθετες απόψεις είναι το καύσιμο για νέα προώθηση. Σε κάποια σχόλια μπήκε ένα ζήτημα που έχει σχέση με τα έργα της προηγούμενης αρχής και το τι κάνει σε σχέση με αυτά η νυν. Τα προβλήματα του νησιού είναι και πολλά και γνωστά. Ολες οι δημοτικές αρχές προσπάθησαν να τα λύσουν με όποιον τρόπο θεωρούσαν προσφορότερο. Τα θέματα αυτά δεν έχουν χιλιάδες λύσεις. Εκ των πραγμάτων οποιαδήποτε δημοτική αρχή έχει να επιλέξει μεταξύ περιορισμένων λύσεων. Ετσι για το νερό π.χ. η θα γίνει αγωγός ως κεντρική λύση άντε και να εξετάσεις αν υπάρχει δυνατότητα να φέρεις νερό με ίδια μέσα η αφαλάτωση.  Τι άλλο να κάνεις; Ετσι λοιπόν η όποια δημοτική αρχή κινείται πάνω κάτω στην ίδια κατεύθυνση. Γεγονός είναι πως όταν μια δημοτική αρχή χάνει τις εκλογές εγώ τουλάχιστον το αποδίδω σε κακή πολιτική και όχι σε προσωπικά αίτια. Αρα η νέα δημοτικά αρχή οφείλει να λάβει υπόψη της αυτή την παράμετρο και εάν έχει άλλες προτάσεις  να τις καταθέσει και να προσπαθήσει να τις υλοποιήσει. Κατά τα άλλα το ίδιο πρόβλημα έχετε και εσείς και εμείς όταν δεν έχει καράβι η όταν πέφτει το ρεύμα.
  Επί της επικαιρότητας τώρα διατηρώ πολές αμφιβολίες αν τελικά το θέμα του κυματοθραύστη εξεταστεί στοι ΚΑΣ της Τρίτης δεδομένου ότι  ο χρόνος είναι μικρός για να προλάβουν να ενημερωθούν όλοι οι συναρμόδιοι. Επίσης απο κάποιες ερωτήσεις προς κάποιο φίλο που ασχολείται με τέτοια θέματα μάθαμε ότ ι ακόμα και εάν εγκριθεί τελικά το Υπουργείο Πολιτισμού θα απαιτήσει κάποιο ποσό που καταβάλλεται απο τον ανάδοχο ως αρχαιολογικό κόστος προκειμένου να σαρωθεί προσεκτικά ο χώρος εναπόθεσης των βράχων με ηχοβολισμό , να οριοθετηθεί αναλόγως με τα ευρήματα κλπ. Υπάρχουν αυτά τα χρήματα που είναι περίπου 10% επί του προϋπολογισμού του έργου;   Αν πάλι αποφασίσουμε για το Λεόντι που φαίνεται σαν πιο σωστή λύση πότε θα γίνει αυτό; Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.
 

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δώσω μια απάντηση που μπορεί να φανεί κάπως εύκολη στα λόγια αλλά δύσκολη στην πράξη; Αφαλάτωση και λιμάνι στο Λεόντι.Γιατί τις έχουμε αποκλείσει αυτές τις λύσεις δηλαδή;Μήπως η βελτίωση του λιμανιού στην πόλη της Αίγινας και ο υποθαλάσσιος είναι ανέφικτες λύσεις και σπαταλάμε χρόνια τώρα σάλιο και μελάνι χωρίς τελικά να έρθει ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα;Μήπως περιμένουμε άδικα γιατί μας αρέσουν και εμάς τα μεγάλα λόγια(-έργα μόνο στις μακέτες) και αφήνουμε την φαντασία μας να οργιάζει;Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξουμε κάτι πιο ουσιαστικό και όχι κάτι που ακούγεται ωραίο στα αυτιά μας;;;

Ανώνυμος είπε...

η κατασταση σαφως και βελτιωθηκε απο την στιγμη που στο blog των κουκουλικων γινεται της Ποπης. τελικα υπαρχει δικαιοσυνη και στην μπλογκοσφαιρα. Η Αγια Ειρηνη ( μεγαλη η χαρη της ) εκανε το θαυμα της.

Ανώνυμος είπε...

της κοντήε ψωλής της φταίνε οι τρίχες

Ανώνυμος είπε...

Η "κατάσταση βελτιώθηκε" με Ταλιμπάν σαν τον 1:07; Ας γελάσω! Απλώς κάποιοι κατάλαβαν ότι το έξαλλο κλίμα που συντήρησαν, μπορεί τώρα να στραφεί εναντίον τους και τους έπεσε (η διάθεση).
Όσον αφορά το λιμάνι, οι Σακκιώτης -Βάρτζελης έκαναν επιλογή. Μπορούσαν να μη την έχουν κάνει. Τα παράπονά σας στο δήμαρχο!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αποστολάκο(πο)ς δεν έχει μάθει τίποτε από την Αίγινα; Όλες οι δημοτικές αρχές προσπάθησαν να λύσουν τα προβλήματα του τόπου; Αλλά έκαναν "κακή πολιτική" δηλαδή δεν προσπάθησαν; Εμφανής η προσπάθεια να μπούνε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Την προσπάθεια "την παίζει" και ο δήμαρχος και ο Φίλιππας. Χρειάζεται όμως βοήθεια και από τον Α(γ)κόπ(ο).

Ανώνυμος είπε...

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η κατάσταση ρε παιδιά, μην έχετε και πολλές απαιτήσεις. Κοντεύουμε να βάλουμε τα κλάματα ωρέ Άκοπε.

Ανώνυμος είπε...

O 11:08 μιλάει για τις εφικτές λύσεις με το μικρότερο κόστος: Λιμάνι στο Λεόντι και αφαλάτωση! Είμαι βέβαιος ότι ξέρει και τον προϋπολογισμό τους.

Ανώνυμος είπε...

1:04 Είδαμε και τις άλλες λύσεις που, κατα εσένα, είναι και πιο οικονομικές... Μπορείς να μας τις δείξεις; Γιατί εγώ από μικρός τις ακούω μεν, αλλά δεν τις βλέπω δε.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν παράλογο εάν κάποιος πίστεψε ότι από τον 1ο μήνα διοίκησης Σακκιώτη (ή μάλλον Βάρτζελη για να είμαστε και ορθολογιστές), θα άλλαζαν άρδην τα πράγματα στην Αίγινα και θα λύνονταν προβλήματα που πάρα πολλοί από την εκάστοτε θέση προσπάθησαν να λύσουν.
Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να υπάρχει όρεξη και όραμα.
Αυτό δεν πρέπει να το κατακρίνουμε αν αγαπάμε το νησί ακόμα κι αν κάποιοι από εμάς δεν ψήφισαν τον Σακκιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο θέμα το θέμα Βάρτζελη....
Όλα έχουν το τίμημα τους και ο Σακκιώτης, το πληρώνει!Ακόμα κι αν ακόμα δεν το έχει καταλάβει, σε πολύ άμεσο χρονικό διάστημα θα το καταλάβει, μακάρι να μην είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσείς στη κοσμάρα σας. Εδώ μας κράζει το ΒΗΜΑ σε δύο σελίδες και το ΑΙΓΙΝΑΠΟΡΤΑΛ κάνει το διαιτητή μεταξύ ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗ και ΠΑΠΑ και σεις αυνανίζεστε με πέτρες και μπλόκια

Ανώνυμος είπε...

Το ΒΗΜΑ κάνει τη δουλειά του, εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Ένας ιερέας πήρε την πρωτοβουλία να βάψει μια εκκλησία κόκκινη, με την λογική ότι συμβολίζει τα Πάθη και το Αίμα του Χριστού.
Δεν είναι κανένας αρμόδιος από εμάς να το κρίνουμε από την στιγμή που υπάρχει Μητροπολίτης.
Εάν είναι λάθος είμαι σίγουρος ότι η θέση θα πρέπει να παρθεί από την εκκλησία.
Μην κρίνουμε επειδή κάποιος δημοσιογράφος μέσα σε τόσα δημοσιεύματα έγραψε κι άλλο ένα

Ανώνυμος είπε...

Για σένα φίλε, δεν μετράει ούτε η ιστορία ούτε η παράδοση; Το θέμα μας είναι πότε θα αποφασίσει ο Μητροπολίτης να μας αλλάξει τα φώτα για να έρθει μετά ο δημοσιογράφος να μας κάνει βούκινο; Και μεις; Τί κάνουμε εμείς; Σφάξε με, αγά μου ν'αγιάσω;

Ανώνυμος είπε...

το άρθρο το διάβασες; αυτά που λέει την πύλη του Βαρώτσου; αυτά που λέει για το λιμάν; αυτά που λέει για τις σκοπιμότητες; το άλλο άρθρο της Θερμού στην ίδια εφημερίδα για την πύλη; αν τα διάβασες όλα αυτά και λες απλά πως μόνο ο δεσπότης μπορεί να κρίνει........αν αυτό μόνο κατάλαβες κάπου χάνεις.....

Ανώνυμος είπε...

για το θέμα του ΚΑΣ να σας πω εγώ τι γίνεται πάνε να το περάσουνε νύχτα.......αλλά όλο και κάποιος θα τους πάρει είδηση........

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον σχολιαστή για το αν με ενδιαφέρει η παράδοση, πίστεψε με με ενδιαφέρει ίσως περισσότερο από εσένα.. Αλλά επίσης θα πρέπει να σημειώσεις ότι υπεύθυνη είναι η εκκλησία, κι η εκκλησία έχει Μητροπολίτη που μπορεί να κρίνει αν πρέπει η όχι.
Όσο για τον σχολιαστή 10.03 σχετικά με το θέμα του ΚΑΣ θεωρώ ότι είσαι τουλάχιστον καχύποπτος για να πιστεύεις ότι πάει το θέμα να περάσει νύχτα. Ο νόμος Καλλικράτης δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τέτοιες ιστορίες.
Η διοίκηση Σακκιώτη μέχρις στιγμή δεν έχει δώσει το παραμικτό δικαίωμα, όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι

Ανώνυμος είπε...

χμμμμμ...........

Ανώνυμος είπε...

ωραία τοποθέτηση.... κάτι άλλο?
και μια συμβουλή μπορεί να είσαι μικρότερος μου , μπορεί να είσαι και μεγαλύτερος, σε όλες τις περιπτώσεις λοιπόν όταν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις, καλύτερα να μην λες τίποτα, πολύ περισσότερο μην περνάς στον χλευασμό

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/α 1:28 προτείνατε κάτι. Σας ρώτησα αν ξέρετε τον προϋπολογισμό αυτών που προτείνετε και μου απαντάτε: εσείς τον ξέρετε; Διάλογοι καφενείου... Ο σωστός είναι ο αμέσως προηγούμενος 11:02!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 5:02
Ποιός είπε ότι πρέπει να λυθούν τα προβλήματα σε δύο μήνες και ποιός κατακρίνει τι και ποιόν;
Αρχίσανε από τώρα τα αμυντικά σύνδρομα; Σε 1-2 χρόνια τι θα κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε 6:49 μην πάρει θέση ο Εφραίμ για το χρώμα της Αγ. Ειρήνης. Κορόϊδο είναι; Σιγά μην υποχωρήσει ο παπάς και ξαναβάψει το εκκλησάκι άσπρο. Να φανεί ότι η εκκλησία κάνει λάθη;
Δεν έχετε καταλάβει τίποτε για το τι σημαίνει Χριστιανική Εκκλησία!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους έχουμε σχόλια που δεν βρίζουν, μας λέει ο (κατ)Άκοπος και έτσι "η κατάσταση βελτιώνεται". Στην πραγματικότητα τι έχουμε; Έχουμε πολλούς να αποχωρούν αηδιασμένοι από την ποιότητα του blog (θυμηθείτε τη διπλή εκστρατεία κανιβαλισμού στις γιορτές, για την οποία ο Άκοπος δικαιολογήθηκε ότι "έλειπε", μα υπάρχει διαχειριστής που λείπει χωρίς laptop;) και τους θυροφίλαθλους (κατά 90% Σακκιωτικούς) που πήγαν στα σπίτια τους, αφού νίκησε η ομάδα. Έτσι, η κατάσταση στο σχολιασμό "βελτιώνεται"... Μπορεί έτσι ο Άκοπος, με λιγότερους χλευασμούς, να κάνει αναρτήσεις για γέλια...

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ 12.20 ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΤΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!!!
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα έχουν όλοι αυτοί οι
"αδέσμευτοι" δημοσιογράφοι και δημοσιογραφούντες που προσπαθούν να μας πείσουν τι άσχετοι είναι οι αρχαιολόγοι και ποσο "φθονούντες" οι Αιγινήτες για την πύλη του Βαρώτσου.Βέβαια που απόκτησαν την ειδικότητα και πόσο σχετικοί είναι με το αντικείμενο και πόσο τα σχόλια τους είναι πραγματικά και όχι φίλια και κατευθυνόμενα ούτε λόγος να γίνεται. Αφήστε δε που το σπουδαιότερο επιχείρημα είναι ότι αφού όλα είναι καρακιτσαριό η πύλη σας έφταιξε; Μήπως θα έπρεπε να τους βάλουμε να μας κάνουν μαθήματα αισθητικής κάθε Σάββατοκύριακο που έρχονται στο διάλειμμα απο τα τσίπουρα τους; Δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα τα εγχώρια, έχουμε και τους περαστικούς να μας κάνουν μαθήματα. Θα πάρετε προσκλήσεις για το επόμενο κοσμικό event ρε παιδιά. Μην κάνετε έτσι.Ελεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Σε περιμένουν εκπλήξεις για την Πύλη...
Πάντως δεν είδα κανένα ειδικό αρχαιολόγο να απαντά στα σχετικά άρθρα...πώς να γίνει αυτό άλλωστε, αφού οι περισσότεροι συμφωνούν.
Βέβαια οι γηγενείς εδώ έχουμε γεννηθεί ξέροντάς τα όλα και δεν θέλουμε μαθήματα από κανέναν, οπότε και αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις...
Τώρα κάτι Μπακουνάκηδες που να ξέρουν για αυτά τα θέματα...απλοί αρχισυντάκτες του Βήματος και καθηγητές πανεπιστημίου... Πιάνουν χαρτωσιά μπροστά σε ένα Βάρτζελη (μεγάλο Αιγινήτη) και ένα Τζίτζη;
Τη Παντελίδου που τη μπλέξατε ψάξτε να τη βρείτε...
Μήπως έχεις εσύ πολλή πλάκα τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τελικά,ο πίνακας άνακοινώσεων, συγνώμη ή πόρτα ήθελα να πώ,αδικήτε άπο την θέσι που εχει τοποθετηθή,χάνει την είκαστική της άξία δηλαδή.Προτείνω να τοποθετηθή στο φανάρι του Μπούζα.Εκεί θα είναι όρατή άπό όλλους όσους επισκέπτωνται την Αίγινα με το πλοίο της γραμμής.Και έπίσης θα είναι κοντά στούς εμπνευστές της τοποθέτησης -πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου-ο οποίος ειρήστω εν παρόδο- είναι γνωστός λάτρης της ύψηλής διανόησης και κουλτούρας.Οπως επίσης και στην υπόλοιπη υψηλή διανόηση της Αίγινας, που εχουν έπιλέξη τα δυτικά προάστεια του νησιού μας,σαν τόπο κατοικίας και προβληματισμού -σκεπτικισμού,για την εικαστική κατάντια αυτού του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

11:13(Στις 06/02)Δεν ντρέπομαι να πω ότι δεν ξέρω το ύψος του προϋπολογισμού.Ξέρω όμως ότι ο τελευταίος που έκανε μια απόπειρα να κάνει κάτι για το νερό ήταν πολλά χρόνια πίσω (στα βράχια της Πέρδικας) και είχαμε ολοκληρωτικό καθεστός (μακριά από εμάς αυτά!) και όχι δημοκρατία όπως τώρα...Όλες οι εναλλακτικές είναι ανέφικτες λόγο κόστους,σωστά; Υπάρχει μόνο μια λύση δηλαδή,κατά εσένα,για το λιμάνι και μόνο μία για το νερό αλλά στα χαρτιά.Στην πράξη θα τις δούμε ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

OLOI STO DS EISASTE?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ REX
καλό παιδί βρε αδερφέ ο AIAKOSREX, αλλά οι προσεγγίσεις του είναι λίγο …Βασιλοχουντικές. Καμία σχέση δηλαδή με τον Αιακό, αλλά πολύ κοντά με το REX, Λουδοβίκου και βάλε. Τώρα εκτός από τα υβριστικά σχόλια, που μπορούμε να πούμε ότι δικαιολογημένα τα έκοβε, επειδή έβριζαν το έτερόν του ήμισυ, άρχισε να κόβει και τους…αντιφρονούντες. Αμ δεν είναι έτσι τα BLOGS ρε φίλε. Αυτού του είδους την πολυφωνία τη βρίσκουμε και στα ΜΜΕ του…Γιωργάκη του ξαδέρφου του Μουμπάρακ. Μήπως υπάρχει και καμία συγγένεια; Γιατί λίγο μελαμψός είναι, δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

γιατί ασχολείστε μαζί του? Αυτός πλέον δεν ενοχλεί κανέναν!!!!

Ανώνυμος είπε...

[Το σχόλιο αφαιρέθηκε διότι ήταν εκτός θέματος] ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG ΣΑΣ 8.11. " οι αντιφρονουντες " ασκουν λογοκρισια και εκτος απο υβριστικα σχολια αφαιρουν και αυτα που " κρινουν οτι ειναι εκτος θεματος με συνοπτικες διαδικασιες. Αν αυτη ειναι η ιδεα σας για το πως λειτουργουν τα blogs, τι να πω. Αν ομως αυτο ειναι μια δικαιολογια για να εξαπολησετε ξανα επιθεση κατα του Αιακου, τοτε το πραγμα αλλαζει. ποιος ο λογος και ποιο το δικο σας οφελος.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που νταραβεριζόσαστε με τους...Βσιλόφρονες και το ψάχνετε όπως λέτε, μπορείτε να μου απαντήσετε, αυτός που επιρεάζεται από τη βλακεία της γυναίκας του είναι βλάκας εξ αίματος ή εξ αγχιστίας ;

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα σάπια αλλά σε μας δεν περνάνε. Ρε συ αιακέ έχεις κάνει ένα μπλογκ που πότε τα ανοίγει και πότε τα κλείνει, σαν τα πόδια της Εμμανουέλας. Και σου μιλάω για τη δημοσίευση που έκανες για την πίτα της Νέας Δημοκρατίας. Σου στείλαμε δέκα μηνύματα που δε βρίζαμε ούτε εσένα ούτε τη γυναίκα σου και δεν άφησες κανένα να μπει.
ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Έργα; Με τι λεφτά ρε παιδιά; με αυτά που άφησε ο Κουκούλης ; Χρέη 12 εκατομμύρια τα επίσημα και άλλα 1,83 τα ανεπίσημα; Το θέμα είναι άλλο. Ωραία, ο Σακκιώτης τα βρήκε τα χρέη. Με τα λαμόγια, τους κλέφτες που τα φάγανε τι θα κάνει; Θα ακολουθήσει το παράδειγμα του ... κοινοβουλίου ;

Ανώνυμος είπε...

ας βγαλει τα χρεη στην φορα και τοτε ας αφησει τους πολιτες να αποφασισουν......τι θα κανουν με τα λαμογια. θα βρεθει η ακρη αρκει να βγουν ολα στη επιφανεια.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ότι κι αν είναι, αυτοί δε σε πετάνε με τις κλωτσιές ούτε σου κλείνουνε την πόρτα κατάμουτρα. Σου λένε μια καλημέρα ρε αδερφέ. Κάτι είναι κι αυτό. Υπάρχει τουλάχιστον μία αξιοπρέπεια. Όσο για το Βάρτζελη, θα ήθελα ειλικρινά να ξέρω τι έχει κάνει. Τη γυναίκα του δεν την διόρισε πάντως. Κι αν έκανε και κάποια φροντιστήρια, δεν έκλεβε, δούλευε για να βγάλει το ψωμί του. Μονόμισθος είναι και δεν είναι ο μόνος. Τον θυμάμαι που είχε ξεκινήσει από εισπράκτορας στο ΚΤΕΛ. Γιατί τόση κακία; Το μόνο σοβαρό "λάθος" του είναι που είναι ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΣ. Άσε που μπορεί και να ήταν.

Ανώνυμος είπε...

10.23 kala ta les prospathi na profilaksi aytin tin kontopi8ari STAMNA tin AYTOKRATIRA Tis Ν.Δ. opos afti to pezi, ala telika tin exoyn gia klotses opos kai oloi aftoi poy tin eixan sta grafia toys. afti kseri poli kala gia to anikse-klise..... tin porta..... as poyme, gia na min poyme tipota allo, opoy kai na pige me klotses efige h SALPO-TAPA. Giafto den pire Ypsos, olo sta gonata htane,..@-->
metanies enoo oti ekane min to pernete strava.

M. Z. είπε...

Κάποιοι στην Αίγινα κρατάμε την ανάσα μας και περιμένουμε να δούμε αν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας μας θα εγκρίνει την κατασκευή ενός τοίχους ύψους 1.5 μέτρου μέσα στην θάλασσα, που θα εφάπτεται σχεδόν με τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και θα αλλάξει για πάντα το μοναδικό τοπίο της πόλης της Αίγινας. Αν το ΚΑΣ προχωρήσει στην έγκρισή του, αναρωτιέται κανείς πιο θα είναι το επόμενο στάδιο; Ανεμογεννήτριες στην Αφαία; Το εξαιρετικό άρθρο του Μιχάλη Μουτσάτσου στο aeginafirst καταγράφει ένα θλιβερό χρονικό της ολιγωρίας, του λαϊκισμού και των λανθασμένων επιλογών μιας σειράς δημοτικών διοικήσεων του νησιού μας. Δυστυχώς φαίνεται ότι η νοοτροπία των εργολάβων των δεκαετιών 1950-70, που κατέστρεψε την Ελλάδα, παραμένει κυρίαρχη ακόμη και στους δημοτικούς άρχοντες εκείνους που θέτουν την ιστορική και πολιτισμική φυσιογνωμία της Αίγινας ως πρώτη προτεραιότητα.

Ανώνυμος είπε...

κρατηστε καλα την ανασασας γιατι θα σας χρειαστη για να πατε στο καραβι την μερα που θα θελετε να πατε στον πειραια και θα φυσαει πουνεντης.στο ναυπλιο τον κυματοθραυστη τον εχετε δει¨

akopos είπε...

Προσυπογράφω τις παρατηρήσεις του Μ.Ζ. Και για το θέμα και για το άρθρο του Μ.Μουτσάτσου που μας δείχνει πως η κρατική αδιαφορία χρόνων και χρόνων έχει φτάσει να διχάσει τους Αιγινήτες ανάμεσα σε έναν κακώς εννοούμενο ρεαλισμό( κυματοθραύστης) στην λογική του εφικτού και σε ένα κακώς επίσης εννοούμενο μαξιμαλισμό που πρέπει να θεωρείται η πλέον σωστή λύση ( Λεόντι ). Γιατί ούτε ρεαλισμός είναι να αποδεχόμεθα την αισθητική υποβάθμιση μας λόγω έλλειψης χρημάτων ούτε μαξιμαλισμός είναι να μειώνουμε τις απαιτήσεις ασφάλειας και ανάπτυξης του νησιού για τον ίδιο λόγο. Ομως όπου φτωχός και παρατημένος - θα πρόσθετα εγώ - και η μοίρα του.

Avatar είπε...

3:54 & 4:35 VO'I'THIA TOYS KAI NA PANE STO NAYPLIO NA DOYN TI PEZI KAI META NA VALOYN KAI TIN EKSESIA PILI EPANO STO KIMATOTHRFSTI GIA NA SPASI LIGO TIN MONOTONIA. ETSI KI'ALIOS EKEI POY EINAI TORA H PILI EINAI SKETI A-PILI GIA TO PERIVALON, KAI THA FENETE KALITERA KAI THA PROSFERI KAI KATI STIN AIGINA. AYTA KAI KALI TIXI AIGINA, DIMARXE, PROEDRE LIM.TAMIOY STO KAS.

Ανώνυμος είπε...

Re kapoios na balei freno sta stomata kapoiwn symboylwn toy Sakh poy milane diarkws sa na klanoyn kai lene malakies. Orse dioikhsh

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 6:36
Μέχρι να γίνη ο κυματουθραύστης, για να τοποθετήσουμε αυτό το άριστούργημα την πόρτα, θα περάση καιρός,ασε που μπορεί να μην γίνη.Η σωστή τοποθεσία που θα άναδείξη την άξία του έργου ειναι το φανάρι του Μπούζα.Εκεί θα είναι δίπλα στη υψηλή διανόηση της Αίγινας.Θα την καμαρώνουν και θα την φυλάνε άπο τις κακές έπιβουλές.Κρίμα είναι αυτή που εμπνεύστηκαν την τοποθέτηση αυτής της άνοησίας, να μην την καμαρώνουν και να μην ύποβάλουν τα σέβη τους καθημερινά.Εκεί που ειναι τώρα σήντομα θα δούμε διαφημιστικά και ανακοινώσεις.Γιατί για πίνακα ανακοινώσεων φέρνη περισσότερο και αύτό πρός το ύπερβολικό και κιτς.Το ωραίο ειναι που έβαλαν και την ταμπέλα του δημιουργού, μην τυχόν και δεν μάθουμε τον κατασκευαστή της άνοησίας.

Avatar είπε...

11:21 Καλά τα λες, δεν τον λυπάσαι λίγο κάλος άνθρωπος είναι, εκεί που λες στο φανάρι, έχει πολλούς γλάρους φίλε μου θα την τρελάνουν στο κουτσούλιμα { για να μην πω τίποτα άλλο }.

Ανώνυμος είπε...

re vlamena opoios den mporei na grapsei ellhnika as grafei toulaxiston se greeklish!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκανε λεει ενημερωση για την ημερα του ασφαλους ιντερνετ στο λυκειο και ο γνωστος μαιμουδιαρης που καποτε ανοιγε την τσαντα και μοιραζε πειρατικά CD αβερτα στους μαθητες, ενω κατα καιρους με διαφορα ψευδωνυμα στα μπλογκς και εφημεριδες έχει γραψει κειμενα υψηλης αισθητικης.
Βαλαμε τον λυκο να φυλαει τα προβατα..

Ioulianos είπε...

ioulianosaiginitis.blogspot.com ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Avatar είπε...

KALA LEEI O 2:29, GRAFTE GIA NA MIN SAS GRAFOYNE.

Iouliane ean se episkeftoyme tha mas afinis na sxoliazoyme????? giati sto Aiakos opou toys simferi mas afinoy na sxoliasoume.....

Ανώνυμος είπε...

Προθέρμανση μηχανών ο ΣΑΚΗΣ, άξιες οι επιλογές σου στο Δημ. Λιμ. Ταμείο. Το βελάκι πήγε ακριβός στο κέντρο του στόχου. Καλή αρχή για ένα καλύτερο αύριο!!

Έτσι έγραψε κάποιος / α στο aiakosrex

Τυχαίο ????? δεν νομίζω ....

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ...
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ

Ανώνυμος είπε...

NOHTO KSE NOHTO... DEN BLEPO TIPOTA KAKO. TORA EAN EXEIS KAPIES EMPATHIES ESY KANE TO DIKO SOY SXOLIO, KALO H KAKO. ETSI EKRINE ETSI EGRAPSE SE XALASE SE KATI ESENA H SE YPOVATHMISE..... MIN GINESE KAKOS.

Ioulianos είπε...

μπορειτε να σχολιαζετε 5,02