Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τολμήστε γιατί χανόμαστε...

 Τελικά τα σύννεφα αρχίζουν και μαζεύονται και είναι και πολλά. Δεν έχει να κάνει με κακοδιαχείριση η οτιδήποτε άλλο όμως νομίζω ότι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση εκείνο που χρειάζεται οποιαδήποτε δημοτική αρχή  είναι η τόλμη. Δυστυχώς η έλλειψη χρημάτων είναι σοβαρό εμπόδιο όμως ήταν αναμενόμενη κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να την επικαλείται. Οσο είναι νωρίς πρέπει όλοι να καταλάβουν   ότι για να προχωρήσεις μέσα σε αυτές τις συνθήκες βασική προϋπόθεση είναι να έχεις διάθεση για ανατροπές. Οι συγκρούσεις με μικρά και μεγάλα συμφέροντα είναι αυτές που θα δώσουν στον ταλαιπωρημένο πολίτη την αίσθηση ότι η δημοτική αρχή τον προστατεύει και τον στηρίζει.
  Η Αίγινα έχει πολλά τέτοια μέτωπα. Το νερό, η ακτοπλοϊα, τα σκουπίδια, η παραλία και μύρια όσα μας ταλαιπωρούν, και αν εμείς αποφασίζουμε αντί να τα αλλάξουμε να τα διαχειριστούμε, την κάτσαμε την βάρκα. Ο σχολιασμός κάποιου φίλου για τα χερσαία μαρτυράει την νοοτροπία. Μου καταλόγισε ότι δεν ήξερα  ότι η μελέτη για τα χερσαία δεν περιλαμβάνει το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης και μου πρότεινε μάλιστα ειρωνικά να κατέβω  για δήμαρχος γιατί αν ίσχυε αυτό θα γινόταν ανασκαφή της πόλης για 2-3 χρόνια. Ας κάτσουμε λοιπον αδελφέ να πληρώνουμε το νερό στην διπλή τιμή μιας και χάνουμε το μισό στον δρόμο για να μην σκάβουμε. Μην βρούμε και τίποτα  bypass και διάφορα άλλα.Θα σου προσθέσω δε και μια μικρή λεπτομέρεια με μεγάλη νομίζω σημασία. Οταν το 1996 έκανε μήνυση ο Χάνος στον Ηλιακίδη η απώλεια ήταν στο 47%. Για μερικούς μήνες μετά την μήνυση η απώλεια έφτασε το 17%.
  Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι που βλέπουν ότι με την διαχείριση δεν οδηγούμαστε πουθενά. Ας το συζητήσουν λοιπον και επισήμως στα όργανα γιατί με αυτόν τον ρυθμό οδηγούμεθα μαθηματικώς στην προηγούμενη κατάσταση. Και δεν θα σώσει την υπόθεση ότι εδώ δεν υπάρχουν φαινόμενα αλαζονίας. Ο κόσμος θέλει ρίσκο και τόλμη. Και όσο πιό γρήγορα γίνει αντιληπτό τόσο το καλύτερο.

81 σχόλια:

aiakosrex είπε...

Ακοπε ξεχνα τα χερσαια εργα. Μας κατασχεσανε χθες το οικοπεδο των 8.500 τμ στην Κυψελη που θα γινοταν η κεντρικη δεξαμενη.

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχουν φαινομενα αλαζονιας??χα χααααα χα.το αλλο με τον τοτο το ξερετε?

Ανώνυμος είπε...

ο κόσμος κ.Διαχειριστά θέλει ρίσκο και τόλμη όταν είναι να θιγούν τα συμφέροντα κάποιου άλλου! Όταν είναι να πάρει και τον ίδιο η μπάλα αρχίζουν οι δεύτερες σκέψεις και οι εκπτώσεις στα πιστεύω του! Γι'αυτό δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά σαν τόπος, πόσο μάλλον σαν χώρα...

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι πεις κύριε Αδάμ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κε Αδάμ δεν κατάλαβα γιατί αλλάξαμε Δημοτική Αρχή.
Αν μη τι άλλο, ως διαχεριστές ήταν σίγουρα καλύτεροι.
Επίσης έκαναν και 2-3 μελέτες. Τούτοι εδώ ούτε ένα ευρώ για μελέτες δεν έβαλαν στον προϋπολογισμό τους.

Ανώνυμος είπε...

Αφού τις μελέτες τις έκαναν όπως λες οι πρηγούμενοι. Θα ξαναπληρώσουνε μελέτες οι τωρινοί? Άρα ορθά έπραξαν και δεν έβαλαν μελέτες στον προυπολογισμό

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα γίνει δηλαδή μελέτη για την ανακατασκευή του εσωτερικού δικτύου της πόλης; Ούτε για τίποτε απ' όσα αναφέρει το πρόγραμμα του συνδυασμού;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που τολμούν κ ρισκάρουν δεν είναι σίγουρα αυτοί που δυστηχώς επιλέχθηκαν να διοικήσουν το δήμο. Άνθρωποι χωρίς καμιά προσωπική ή επγγελματική καταξίωση.

Ανώνυμος είπε...

τελικα σημερα στον Δημο ποιος κανει κουμάντο; Ο Σάκης, ο Νεκτάριος ή ο Πετράκης;

Ανώνυμος είπε...

Ο τεως Λυκειαρχης κ. Κώστας Παπαγεωργιου είναι στο γκρουπ των συμβουλων του Δημάρχου. Λέτε να αλλάξει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που επελέχθησαν να διοικούν το Δήμο, είναι αυτοί που ψηφίστηκαν από το κόσμο για να διοικούν, όπως γίνεται άλλωστε σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα.
Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν έχουν προσωπικη και επαγγελματική καταξίωση άπαντες και το γνωρίζουμε όλοι, γι΄αυτά που λες δικαιολογείσαι μόνο αν ζεις σε άλλο μέρος.

Ανώνυμος είπε...

NAI, KYRIE DHMHTRH KAPPO H POLYURONA EINAI EJAISIA

Ανώνυμος είπε...

αχ είναι εδώ το καπίνι; Ουάου τι γκόμενος;

Ανώνυμος είπε...

11.08 Στο τέλος θα κριθούν κ αυτοί που πιστεύεις κ'σύ. Πολύ φοβάμαι πως θα απογοητευτής, εκτώς κ αν είσαι εσύ σε άλλο πλανήτη.

Ανώνυμος είπε...

Ο τέως Λυκειάρχης απολαμβάνει τα προνόμια της σύνταξης και μονο, χωρίς να ανηκει σε κανενα γκρουπ ποσο μαλιστα του Δημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

νομίζεις! για ρώτα τον αν έχει πάρει ακόμα σύνταξη;

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοείται τον αποσπασμένο υπάλληλο Κώστα Παπαγεωργίου, είναι απλή συνωνυμία με τον τέως Λυκειάρχη.

Ανώνυμος είπε...

είναι σίγουρος ο aiakosrex ότι έχει κατασχεθεί το οικόπεδο της Κυψέλης γιατί είναι κληροδότημα.

Ανώνυμος είπε...

όχι δεν τον μπερδεύουμε γιατί ο υπάλληλος είναι της ομάδας Μιχαλολιάκου

aiakosrex είπε...

12.32 ειναι κληροδοτημα αλλα εχθες ηταν πρωταπριλια.

Apiliotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ο τεωσ λυκιαρχης καλοβλεπει μια καρεκλα του δημαρχιου

Ανώνυμος είπε...

Βασανιστικό ερώτημα της Εμβόλιμης: Να μείνω ή να φύγω;

na ki an minis na ki an den minis.ΦΕΥΓΑΤΗ ΕΙΣΑΙ ΛΙΝΑ ΜΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι η Λίνα η ΜΑΡΙΛΕΝΑ είναι αλλά κρύβεται γιατί θα την κράξει ο Ν3

Ανώνυμος είπε...

6.45, συνάδελφός του θεολόγος διαπρέπει στα βρομερά σχολια... δεν είναι χοιρότερος????

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν έκλεισε το αιγινα φεστ το ποιοτικό; Κρίμα τόσο δηλητήριο που χύθηκε! Αυτοί φίλε μου είναι πεισματάρηδες δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι έχασαν και νομίζουν ότι θα αναστήσουν τον Κουκούλη. Μπράβο επιμονή

Ανώνυμος είπε...

Προς 11.01

Η παράταξη Κουκούλη συνεδρίασε προ καιρού και αφού έλαβε την διαββεβαίωση απο τον μεγάλο μάγιστρο ότι θα ηγηθεί και της νέας προσπάθειας συνεχίζει ακάθεκτη. Γρήγορα θα δείτε διάφορους Λαγούς που χάθηκαν μετά τις εκλογές, κάτι ανεξάρτητους αριστερούς, κάτι ενταγμένους "αριστερούς" να αναλαμβάνουν και πάλι δράση για το καλό μας με μόνο στόχο την επαναφορά Κουκούλη και την δική τους "τακτοποίηση".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 3.30 το Πάσχα ευνοεί τα λαγουδάκια που προσφέρονται σοκολατένια αλλά από μέσα είναι κούφια

Ανώνυμος είπε...

η σοκολατα ειναι απο τον βιολογικο?

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ BLOG ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΥΒΡΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι διαχειριστές και οι συντακτικές ομάδες αρκετών μπλογκς, ενεργώντας ως άλλοι Μακιαβέλλι –αρκετοί απ’ αυτούς– και χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του τύπου «ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει ό,τι θέλει», τρίβουν τα χέρια τους με τα ξεκατινιάσματα των ανωνύμων σχολιαστών τους, λες και είναι ιδιοκτήτες πολυεθνικών που ανεβαίνουν οι μετοχές τους στο χρηματιστήριο…

Ανώνυμος είπε...

Οι "εμάς" που αναφέρεσαι είσαι ο ένας και μοναδικός ιδιόρρυθμος τύπος(για να μη χρησιμοποιήσω τον γνωστό ιατρικό όρο)που περιδιαβαίνεις σε όλα τα μπλογκς και βγάζεις από χολή μέχρι δηλητήριο για όλους και για όλα. Φουκαρά και ανόητε "πολυπράγμων", τί νομίζεις ότι κάνεις; Απλά μεγαλώνεις τον κλοιό εκείνων τριγύρω σου, που σε λίγο θα γίνει ο βραχνάς που θα σε πνίξει.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο χώσιμο η ΝΕ για τον βιολογικό. Τα μηχανήματα για να λειτουργούν χρειάζονται και συντήρηση

Ανώνυμος είπε...

8.16 η εισαι πολυ μαλακας η κανεις τον μαλακα

Apiliotis είπε...

*.*.*ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ*.*.* Κ Α Τ Α Λ Ο Ι Π Α, Α Π Ο Β Λ Η Τ Α ΚΑΙ Ρ Ε Τ Α Λ Ι Α !!!!

Ανώνυμος είπε...

Τάκη Βάρτζελη, πότε θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι διοίκηση; Όταν θα τελειώσει η θητεία σου;
Τα σκατά θα πέφτουν στη θάλασσα χωρίς επεξεργασία; Θα πας φυλακή

Ανώνυμος είπε...

Να κανω και εγω μια απλη ερωτηση .
Το ΔΣ του ΔΑΟΑ ειναι εννιαμελες η δεκαμελες ?
Γιατι μονιμα συμμετεχει σε αυτο χωρις κανενας να ξερει γιατι και ο αδερφος του Προεδρου .
Και συμμετεχει οπως ακουσα ενεργα οταν ειναι να συζητηθει κατι για τα οικονομικα .
Ειδικα τωρα που θα γινει το ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY ο Δημαρχος ας του αναθεσει κατι για να εχει την ευθυνη .
ΠΡΟΣΟΧΗ μην καταντησουμε ΚΟΥΚΟΥΛΙΚΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ
STO AEGINANEW
27 Μαρτίου 2011 11:05 π.μ.

Ανώνυμος είπε...
έννοια σας και θα μας χέσει όλους ο χεζούβιος όπου νάναι....και γιαυτό έχει φροντίσει ο κουκούλης....

Ανώνυμος είπε...

Οι εξελίξεις και η απραγία-αφασία στην οποία έχουν περιέλθει οι "Όλοι Μαζί", καταδεικνύουν την αδυναμία ουσιαστικής και αποτελεσματικής διοίκησης. Κατά τα άλλα , προεκλογικά μιλούσαν για ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ικανά στελέχη. Περαστικά !!!

Ανώνυμος είπε...

1:39 μ.μ. PREPI NA EXIS PERASI TYFO MIKROS H EISAI POLY MALAKAS. EKLOGES TELOS AKOMA EKEI EISAI, ANTE KAMIA VOLTA DIARKIAS KAI TA KSANALEME STIS ALES EKLOGES. PALI TAPA THA FAS ENGRAMATO NOYMERO. xaxaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΕΝΕ....... kfr says:
4 Απριλίου 2011 στις 1:47 πμ

Εξαιρετικό το άρθρο του Νίκου Μαρίνου. Περιγράφει με σαφή και άμεσο τρόπο μια θλιβερή πραγματικότητα. Έχω όμως μία ένσταση. Η ανωνυμία διαχειριστών, αρθρογράφων και σχολιαστών των μπλογκς, είναι πια ένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά τους και μάλιστα νομικά και δεοντολογικά κατωχυρωμένο. Υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό πίσω από αυτό που δεν είναι της στιγμής να το αναλύσουμε. Δεν θα έλεγα λοιπόν πως πρέπει να λέμε απαραιτήτως κάτι με το όνομα μας, αλλά πως πρέπει να το λέμε σαν να το λέγαμε με το όνομά μας. Δηλαδή να μην γράφουμε στα μπλογκς πράγματα που θα ντρεπόμασταν να τα πούμε επώνυμα. Και αν δεν έχουμε την στοιχειώδη ικανότητα να αυτοπειθαρχήσουμε, η ευθύνη ανήκει στους διαχειριστές να διαγράφουν τα προσβλητικά σχόλια. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η ίδια η ανωνυμία, αλλά –όπως σωστά επισημαίνει ο Νίκος Μαρίνος– το γεγονός ότι πολλοί χρησιμοποιούν την ανωνυμία ως προκάλυμμα της χυδαιότητάς τους. Αυτό όμως είναι και αντιδεοντολογικό και παράνομο…
ΚΑΙ ΛΕΝΕ ...ΛΕΝΕ...ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κάφρε 5:10. Πρασινοβδέλυγμα, η μόρφωση είναι πλεονέκτημα. Εσύ μωρέ, ιταμέ, τραγοσκελή και φθειροπώγωνε, υπερπληθής βλακείας, ας περιφέρεις το θλιβερό σου σαρκίο στα κράσπεδα της παραλίας. Σκυλοπρόσωπε υπάνθρωποι σαν και εσένα και το αρχίδιο ( μικρού μεγέθους ηγέτης ) τον αρχηγό σου τον ΓΑΠ, με τις πολιτικές τους επιλογές οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και συντόμως και αντιστοίχως οι ανάλογοι την Αίγινα. Φεύ.
( Χρειάζεσαι επειγόντως μαθήματα Ελληνικής γλώσσας, αλλά ξέχασα και ο αρχηγός σου αμερικάνός είναι και έτσι γράφει κι εσύ ως χαμερπής ακολουθείς. Οικτίρω )

Ανώνυμος είπε...

9:12 μ.μ. PAPARI TIS ELLINOMATHIAS EISAI KAI MALAKOMPOYKONAS OPOS LEME. EAN DEN SE FTANOYN AFTA NA SOY RIKSO ALI MIA MPOYGADA GIATI EISAI PISOGLENTIS TIS ORTHOFRAFIAS KAI GONATOPETIS IDONOVLEPSIAS, ORTHOMPOYKONOS ROYFOPOYLOS ROYFOKA VLETA MASKOFORA. OSO GIA TO ARXIDIO POY LES, MPOYKOSETO ROYFATO KAI MIN TO KATAPIS GIATI THA TO KSANAXRIASTIS. AFTA GIA TORA KATAPIETA KAI MIN TA FTISIS GIATI ISOYN KAKO PAIDI KAI DEN EXEI ALLA.

A.K.

Ανώνυμος είπε...

9:12 μ.μ. Ωχ…. Από την πολύ καθαρεύουσα, Σε χύσανε στην ΜΑΠΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

RE O PINOKIO POY EINAI???????????

Ανώνυμος είπε...

To A.k bgainei apo to malAkas

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά έμαθα ότι ο Κ..φ...της διαβάζει το κεφάλαιο του Μαρξ για να κάνει εισήγηση για τον προϋπολογισμό. Είναι αλήθεια?

Ανώνυμος είπε...

Περιμένετε λίγο, αύριο συζητιέται ο προϋπολογισμός του Δήμου. Όλα όσα κατηγορούσε ο Σακκιώτης τέσσερα χρόνια, θα πρέπει τώρα να τα βγάλει σωστά και να τα υπερασπιστεί, αφού τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. θα πέσει πολύ γέλιο!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ευτελίζεσαι τόσο Άκοπε. Η έγκριση των χερσαίων έργων σε ξύνισε πολύ, γιατί ήταν έργο 100% ετοιμασμένο από τους μισητούς εχθρούς. Έσπευσες λοιπόν να το υποβαθμίσεις και να πεις ότι θα έπρεπε να περιλαμβάνει και την ανακατασκευή του εσωτερικού δικτύου για να τύχει της υψηλής σου έγκρισης, αλλιώς μια τρύπα στο νερό κάνουμε και απλοί διαχειριστές είμαστε.
Αν δεν κατεβαίνεις λοιπόν για δήμαρχος, τότε προετοιμάζεις τον επόμενο δήμαρχο, που θα είναι και ο μεγάλος επαναστάστης, αφού δεν θα αρκείται στη διαχείριση. Άντε, ξεδιπλώστε τις βασικές σας αρχές, ώστε μέχρι τέλους της τετραετίας να έχετε μετατρέψει τις κατίνες του blog σε αφοσιωμένους επαναστάτες!

Ανώνυμος είπε...

12:19π.μ. ALOGO KLANI ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ KAI SE EXEI KLASMENO KAI XESMENO SOYPER MORFOMENE MALAKA.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι αυτός ο ηλίθιος που βρίζει και χαλάει το blog ; Άκοπε λάβε τα μέτρα σου. Μολύνει

Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βασίλη δεν έχεις καταλάβει οτι αυτός που γράφει greeklish είναι ο Οικονόμου σε συνεργασια με το Φιλιππάκο που βρίζουνε τον Αποστολίδη;;




Θοδωρής

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρα ο πρώτος μάλλον όχι Αλλά ο δεύτερος στα σίγουρα είναι. Δεν πειράζει το blog θέλει και λίγο σασπένς. Στο Κάτω κάτω καλά του κάνη, του χρειάζεται.

Avatar είπε...

Λες να του την έχουν στημένη για τα σχόλια που είχε κάνη σε εφημερίδα την περίοδο των Εκλογών ????

Ανώνυμος είπε...

RE O PINOKIO POY EINAI??????

Ανώνυμος είπε...

Ανεύθυνοι είμαστε ως Άκοποι, σε κατίνες απευθυνόμαστε, ό,τι θέλουμε λέμε. Από τη μια ότι δεν θέλουμε να σκάψουμε την Αίγινα (χωρίς μελέτη, χωρίς ούτε κάν αίσθηση του κόστους), γιατί θα βρεθούν οι κλέφτες νερού και από την άλλη αφήνουμε να εννοηθεί ότι το νερό το κλέβει ο Ηλιακίδης, με την ανοχή -φυσικά- της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Και μετά απορούν κάποιοι, γιατί το blog είναι γεμάτο κατίνες και ξεκατινιάσματα...

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήρια μου Φιλιππονικολάκηδες,σας τσάντισε ο Αποστολίδης και γράφετε μαλακίες και ξεβρακώνεστε.

Ανώνυμος είπε...

6:55 βέβαια του την έχουνε στημένη, αυτός είναι πιστός και μαχητικός νεοδημοκράτης και σαμαρικός,έχεις δει στο φεισμπουκ τι ανεβάζει συνέχεια, κανονικό γραφείο τύπου, ενώ οι άλλοι δυο ντορακοπασοκάκια.

Ανώνυμος είπε...

10:16 STO FACEBOOK DEN EXO DEI ALLA STON Podika VLEPO PARA POLA XOSIMATA,NA PIS GEIA KAI XARA STON VAGO......

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το μπλογκ σίγουρα ανήκει σε κάποιον αγοραφοβικό...

Ανώνυμος είπε...

H NEA ΕΠΟΧΗ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ 2008
Φρένο στο έλλειμμα !
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2008
Στις 14/1 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: τον προϋπολογισμό του 2008. Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θεωρείται η κορυφαία θεσμική στιγμή για ένα Δήμο (και όχι μόνο) και προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον, αφού (θεωρητικά τουλάχιστον) όχι μόνο αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση, αλλά - κυρίως- εμφανίζεται η θέληση της Διοίκησης για την επόμενη χρονιά. Το βασικότερο "εργαλείο διοίκησης" του Δήμου μας, που συζητείται και ψηφίζεται στην "κορυφαία θεσμική στιγμή", κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα δεχθεί αρκετές αναμορφώσεις, καθώς ο επιβαλλόμενος από την κεντρική διοίκηση τρόπος κατάρτισής του δεν αφήνει πολλά περιθώρια
ρεαλιστικής αποτύπωσης και πρόβλεψης. Προβλεπόμενα υπέρογκα έσοδα από εκποίηση Δημοτικής περιουσίας ή από εισφορές από τα νεκροταφεία κρίνονται έως και "αναγκαία" για να ισοσκελιστεί το έλλειμμα που έχει συσσωρευθεί από τα προηγούμενα έτη. Παρ' όλ' αυτά, η στιγμή παραμένει "κορυφαία" (παρά το ότι η κύρια χρησιμότητά του αναφέρεται κυρίως στην "καθημερινότητα" του Δήμου, από προμήθεια αναλώσιμων μέχρι πληρωμή υπαλλήλων) και όλοι σχεδόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν κάτι να πουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
Ένα χρήσιμο απόσπασμα για την Ανωνυμία από τον Κώδικα Δεοντολογίας Ιστολογίων που δημοσιεύει το blog e-lawyer. Ολόκληρος ο κώδικας εδώ:
http://elawyer.blogspot.com/2007/03/blog-post_6732.html

Άρθρο 6
Ανωνυμία

1. Η ανωνυμία είναι δικαίωμα των χρηστών του διαδικτύου το οποίο διασφαλίζει περιβάλλον προωθημένης ελευθερίας έκφρασης, αλλά, σε κάθε περίπτωση, η χρήση της για την αποποίηση ευθύνης για παράνομες πράξεις είναι καταχρηστική. Η άρση της ανωνυμίας, ωστόσο, επιτρέπεται μόνο ύστερα από επέμβαση αρμόδιων κρατικών αρχών.

2. Η ανωνυμία πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή ως επιλογή ενός γράφοντος και δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο αρνητικής κριτικής από τους επωνύμως συμμετέχοντες, σε καμία περίπτωση.

3. H αποκάλυψη πληροφοριών από τις οποίες μπορεί να προσδιοριστεί η ταυτότητα ενός προσώπου (π.χ. επάγγελμα, διεύθυνση, χαρακτηριστικά, οικογενειακή κατάσταση, παλαιότερο ή παράλληλο ψευδώνυμο, θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, σεξουαλικός προσανατολισμός, καταγωγή κλπ) αποτελεί παραβίαση της επιλογής του για ανωνυμία και είναι εξίσου κατακριτέα με την αποκάλυψη του ονόματός του

Ανώνυμος είπε...

ποιοί φοβούνται την ανωνυμία των μπλογκ; ποιούς δεν συμφέρει να βγαίνουν όλα στην φορά; ποιοί θίγοναται; ποιοί κάνουν αγώνα κατά της ανωνυμίας των μπλόγκ;
όλα αυτά και πολλά άλλα προσεχώς

Ανώνυμος είπε...

Ρε άκοπε τι θα γίνει δεν έχει καμία καινούργια ανάρτηση; Τεμπέλιασες; Οι ποιοτικοί απέναντι τα έβαλαν τώρα και με το Αίγινα πόρταλ. Μόνο αυτοί πρέπει να υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε αυτοί έχουν της Αλέξας το χαβά

Ανώνυμος είπε...

είσαι μπιτ για μπιτ ρωσόφυλος εσυ???? για να μην πω τιποτ άλλο.....κάτσ εδω να δεις αν θα μπορέσεις να τους διαλύσεις αυτούνους

Ανώνυμος είπε...

ELA NA ARXISOYME TA BINELIKIA, POIOS PRO8YMOS 8A EKTE8EI GIA NA TOY TA XWSOYME ????

Ανώνυμος είπε...

RE AKOPE O PINOKIO POY EINAI??????

Avatar είπε...

ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ….._-_-_-_-_

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ???
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 5ημερη ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μην κατηγορείτε τον Άκοπο ότι τεμπελιάζει και δεν βάζει καινούργια ανάρτηση, ο άνθρωπος έχει σχέδιο! Περιμένει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για να έχει ένα καλό θέμα -υπόδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει το άσπρο μαύρο!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και τα όσα έχουν βγεί στον Τύπο,και ο Δήμος Αίγινας πάει για χρεοκοπία. Ποιόν προϋπολογισμό λέμε, της πτώχευσης ;; Στάση πληρωμών, κατασχέσεις, μη χορήγηση δανείων απο Τράπεζες, παύση έργων κλπ. Καλά κρασά !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος θα χρεοκοπήσει πριν ή μετά το Κράτος; Πάντως εγώ έχω ήδη φτιάξει ατομικό καταφύγιο, έχω πάρει και το κομπόδεμά μου από την Τράπεζα (μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις ευρώ, όταν τις καταθέσεις σου θα στις αλλάζουν με δραχμές!)
Υ.Γ.: Στο καταφύγιο δεν έχω κάβα κρασιών. Μόνο το (νεο)ελληνικό ποτό!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Άκοπε γράφεις στον τίτλο "τολμήστε γιατί χανόμαστε" για να τολμάς πρέπει να΄χεις αρχίδια, με δανεικά δε γίνεται δουλειά. Τι ψάχνουμε λοιπόν. Απο αρχίδια διοίκούντες όμως πάμε καλά.

Ανώνυμος είπε...

RE AKOPE EGO THA FTEO TORA ME TON MALAKA 1:24 μ.μ. kai tis malakies poy grafi kai prokali. 1:24 ARXIDI EISAI KAI MARAZOMENO GIATI ETSI SE KANAME META TIS EKLOGES KAI OXI MONO. TON ROYFIKSES KAI TON EFTASES MEXRI TON PATO SOY GI'AYTO PONAS TOSO POLI.
KOINOS ARXI-DO-ROYFO-KAVLETA PALIO NOYMERO KAI TOLMIRE TIS DEKARAS.

AKOPE SIGNOMI ALA AYTO TO KOMPLEKSIKO NOYMERO PROKALI GIA TA PARALIPOMENA, TO Blog DEN FTEEI SE TIPOTA.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ο 7:31είναι παλαίμαχος αυριανιστής,γνωστό πρασινόσκυλο, μαχητικός και παθιασμένος αυνανιστής, κρυφοgay, γνήσιος εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης. Τα άτομα του "Όλοι Μαζί" σε δράση. Καμαρώστε τους.

Ανώνυμος είπε...

wraia glwsa!!!!!!!!! bravo sas!!!!!! akope egw eimai out apo shmera dioti kapoia sxolia den tha eprepe na peranai!!!!!!!! kai kati akoma re sus den drepeste katholou?????

Ανώνυμος είπε...

9:50 EIDES EIMASTE PALIOPAIDA ALLA DE FTEO EGO aftos o malakas pou me prokali, AMA TO PETUXO TON GAMISA TO POUSTI

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε καλά που φωνάζετε τον "Άκοπο" να τους κόψει; Αυτός τρίβει τα χέρια του σε κάθε σχόλιο που την πέφτει ο ένας στον άλλον, γιατί κοντεύει να γίνει το τελευταίο blog του νησιού σε επισκέψεις. Δεν καταλαβαίνει ότι έπεσε έτσι, επειδή αφήνει τον κάθε κομπλεξικό να βγάλει τα απωθημένα του. Μπορεί τελικά και να του αρέσει! Άκοπη η ψυχή του αβύσσου...

Ανώνυμος είπε...

πριν από λίγη ώρα έγραψα επώνυμα στο ποιοτικό μπλογκ - τρομάρα του -αλλά δυστυχώς οι κανόνες της δεοντολογίας που επικρατούν εκεί δεν επέτρεψαν τη δημοσιοποίηση των σχολίων μου. Κρίμα αυτοί οι διαχειριστές του μπλογκ κρίνουν πως πρέπει μόνο να λιβανίζουμε τον Κουκούλη και την παρέα του, και να βρίζουμε το Σακκιώτη και τη νέα δημοτική αρχή να αγωνιζόμαστε για την ΠΥΛΗ ΒΑΡΩΤΣΟΥ και τους Παρασκευάδες.

Ανώνυμος είπε...

το ποιοτικο μπλόγκ αναδημοσιεύει σχόλια από εδώ και τα παρουσιάζει για εκφοβισμό και συνάμα απειλή...το προειδοποιούμε ότι δεν μας φοβίζει και δεν μας καιγεται καρφί,απλά αποδεικνύεται το ποιόν του ,ο προσανατολισμός και οι σκοποί που εξυπηρετεί

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως! Οι Κατίνες με τις κατίνες!

Ανώνυμος είπε...

Το ποιοτικο και υπεύθυνο μπλόγκ της Αίγινας εφαρμόζει τακτική μπλογκαρίσματος στα σχόλια που δεν του αρέσουν,γιατί θίγονται τα πρόσωπα που το συντηρούν,ο βυζαντινολόγος,η λαογράφος,η δημοσιογράφος κόρη πρωην δημάρχου,ο πρωην κοινοτάρχης ,ο καθηγητής.Και όλοι αυτή κορδόνονται οτι είναι οι υπεύθυνοι...ουστουστσουστουστοστ!!!!!!!!!!