Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Η επαγγελματική και η σημασία της

Προφανώς αναφερόμαστε στις εκλογές που έγιναν για την επαγγελματική και το πόσο αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να δώσουν ασφαλή συμπεράσματα η τουλάχιστον τάσεις στην κοινωνία. Ετσι λοιπόν μπορούμε να πούμε κατά αρχήν ότι ένα δείγμα 460 ανθρώπων σε σύνολο περίπου 10000 ψηφοφόρων είναι ένα στατιστικό δείγμα μάλλον μικρό αλλά και στα όρια του αποδεκτού. Η σημασία του είναι ότι είναι με κάλπη. Ομως δεν λαμβάνει υπόψη του διάφορα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να μπουν στην ζυγαριά. Οπως π.χ. το ότι να χαρίζουμε εύκολα τη καρδία σοβαρούς κατά τεκμήριο ανθρώπους όπως τον Κώστα τον Γκρινέζο και τον Γιώργο τον Γουδή σε οποιονδήποτε και να λέμε είναι με εκείνον η τον άλλον είναι μάλλον λάθος. Είναι επαγγελματίες ενδιαφέρονται για τα κοινά του κλάδου τους και εκεί πίστεψαν ότιμπορούν να τα εκφράσουν καλύτερα. Αυτό είναι όλο.Αυτό θα φανεί βέβαια στην πορεία αλλά δεν νομίζω ότι κάνω λάθος. Ενα δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο μεγάλος αριθμός ψήφων αφείλεται και στην μεγάλη κινητοποίηση της πλευράς κουκούλη υπο την γνωστή πλέον ηγεσία η οποία όμως για να δούμε πως εκφράστηκε πρέπει να δούμε και τον τρόπο της ψηφοφορίας. Δηλαδή πως εκφράστηκε η γραμμή μέσω της σταυροδοσίας και γιατί πιό αυθεντικοί εκφραστές της κουκουλοφροσύνης έμειναν πίσω.
Ολα αυτά θα φανούν σύντομα.Η κοινωνική αυτή ομάδα έχει τις δυνατότητες να κάνει πολλά πράγματα και αυτή η συμμετοχή υποχρεώνει τους πάντες να κινηθούν πιο συναινετικά. Και μην ξεχνάμε κιόλας ότι τα συμφέροντα των επαγγελματιών δεν ταιριάζουν πολλές φορές με τα συμφέροντα των δημοτών ( βλέπε παραλία) και έτσι να έχουμε και εξηγήσεις για πολλά πράγματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα που τελειωσαν οι εκλογες,ο γουδης και ο γκρινεζος,αλλα και ο μεθενιτης,ανακαλυψατε οτι δεν ειναι κουκουλικοι....η αλλαγη στη δραση της επαγγελματικης θα φανει συντομα...δεν υπαρχει τιποτα πιο υγιες απο το να υπαρχει πολυφωνια,και το προεδρειο να νιωθει την ανασα των τεσσαρων,και να μην χαλαρωνει....

akopos είπε...

Καμία αντίρρηση και εγω μαζι σου αλλά αν τους δούμε υποψήφιους στον κουκούλη στις εκλογές τότε τι θα μου λές; Αλλωστε υποθέτω ότι ξέρεις πως οργανώθηκε όλη η κίνηση και ποιοί την συντόνισαν χρησιμοποιώντας ουσιαστικά κάποιους ανθρώπους για την δημιουργία εντυπώσεων.