Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Επί του πιεστηρίου

Εγινε πριν λίγες ώρες η συνέντευξη τύπου του Σ. Σακκιώτη. Παραβρέθηκαν απο ότι μάθαμε όλες οι τοπικές εφημερίδες και ΜΜΕ καθώς και κάποιες απο τον Πειραιά. Ο Σακης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. Κρατάμε κάποια βασικά όπως ότι θα καταργηθεί το μέτρο των υποχρεωτικών 8 κυβικών στο νερό, θα οργανωθεί καλύτερα ο δήμος και ότι ο συνδυασμός δεν έπαιξε κάτω απο το τραπέζι και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα. Δεν έγινε και δεν θα μπορούσε να γίνει διεξοδική συζήτηση επί του προγράμματος αλλά θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις. Είδομεν λοιπόν...
Η προχθεσινή συνάντηση του Μουρτζη δεν έγινε λόγω μη προσέλευσης.Είναι φανερό πια ότι υπάρχει πρόβλημα.Αλλωστε κινήσεις στελεχών όπως του τοπάρχη του Βαθέος που μιλάει με τον αντιδήμαρχο επί των υδάτων αναμένοντας οδηγίες απο τον πρεσβύτερο για να καθορίσει την τελική στάση είναι χαρακτηριστικές. Αλλο μεγαλοστέλεχος συνηθισμένο στις κολοτούμπες την κάνει προς Κουκούλη μεριά. Λέτε μετά τις εκλογές να έχουμε κι άλλες συμφωνίες κυρίων; Εκείνοι οι προοδευτικοί του Κουκούλη πόσα πικρά ποτήρια θα πιούνε ακόμα; Αρχισα να τους λυπάμαι...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι είδομεν. Το είδομεν είναι αόριστος.
Οψόμεθα.

Ένας φίλος.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο προηγούμενο σχόλιο που αφορά στην επιλογή του συγκεκριμένου γλωσσικού λήμματος.
Η συγκεκριμένη λέξη σαφώς και αναφέρεται στον μέλλοντα, ωστόσο, η ορθογραφία της έχει ως: "Ίδωμεν".

Ένας άγνωστος.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι το οψόμεθα είναι πιο σωστό απο το ιδωμεν που απαντάται με ι στις άλλες εγκλίσεις του αορίστου πλην της οριστικής. Παντως σας διαβεβαιώ πως οι παρατηρήσεις σας επί του γλωσσικού με κάνουν ευτυχή και με ξεκουράζουν απο την κατήφεια και την μιζέρια της πολιτικής. Μακάρι να είχαμε δυνατότητα για περισσότερες τέτοιες συζητήσεις.

Σας ευχαριστώ , ο συντάκτης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ!

Μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκε πάλι ένα blog με σωστό λόγο και με σεβασμό προς αυτούς που σχολιάζει.
Μία χάρη μόνο: προσπαθείστε να είστε λίγο πιο αντικειμενικός χωρίς να χρησιμοποιείτε αξιωματικές κρίσεις και αφορισμούς. Ειλικρινά καταλαβαίνω πως το blog σας εξυπηρετεί κάποιον σκοπό αλλά φρονώ πως είναι νωρίς ακόμα για πολιτικές κοκορομαχίες, ειδικότερα εάν λάβει κανείς υπόψη του κάποια σκουπίδια, από άποψης έκφρασης και ανηθικότητας, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με το νησί μας.Κρατήστε το επίπεδο ψηλά και αφήστε τους άλλους να σας φτάσουν!

Ένας φίλος

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά ένα παράδειγμα για αξιωματικές κρίσεις και αφορισμούς θα βοηθούσε πολύ τα πράγματα. Πάντως η ισορροπία και ο σεβασμός σε σχέση με την ενημέρωση είναι μια καθημερινή και πολύ δύσκολη υπόθεση. Πιστέψε με κοπιάζω να κρατήσω σε ένα επίπεδο όλα αυτά που ακούω και μαθαίνω. Μπορεί να υπάρξουν και ατυχίες όμως όλα σε κάποιο πλαίσιο.