Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοιος καημός πια...

   Ενα πράγμα που ποτέ δεν έχω καταλάβει είναι ο χρόνος διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και η  χρονική διαφορά που προκύπτει μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχόντων. Αυτό το χρονικό χάσμα πάντα έμοιαζε με κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπου οι προηγούμενοι είχαν όλη την χρονική άνεση να καλύψουν ότι στραβό κι αν είχαν κάνει σε ολόκληρη την τετραετία που πέρασε. Γιατί δεν αναλαμβάνουν αμέσως όπως στις εθνικές εκλογές ποτέ δεν το κατάλαβα.
   Πέρα απο τις όποιες πονηρές σκέψεις υπάρχει και το ψυχολογικό θέμα όταν κάποιοι απογοητευμένοι απο το αποτέλεσμα δεν έχουν την ψυχική διάθεση να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι έχουμε στον δήμο και αυτή την στιγμή. Οι αιρετοί εμφανώς απογοητευμένοι απο το αποτέλεσμα δεν πατάνε κυριολεκτικά στον δήμο. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά απο ανθρώπους που αλλιώς  προσδιόριζαν τον εαυτό τους. Ο δήμαρχος εμφανίζεται ελάχιστες ώρες,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει αφήσει τα πάντα στην τύχη τους και ενώ υπάρχουν σημαντικά θέματα δεν γίνονται συμβούλια και γενικά είναι διάχυτη η αντίληψη του να τελειώνουμε να φύγουμε. Ομως οι αιρετοί πρέπει να έχουν την δύναμη να αντιλαμβάνονται ότι εκλέχτηκαν για να υπηρετούν τους πολίτες και άσχετα εάν αυτοί τους καταψήφισαν οφείλουν να το κάνουν μέχρι τέλους. Αυτό λέει η λογική και αυτό πρέπει να γίνει.
    Στην άλλη πλευρά τώρα των νικητών όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνονται την δυσκολία της αποστολής που αναλαμβάνουν. Τον ενθουσιασμό διαδέχεται ο σκεπτικισμός  και αναμφίβολα όλοι καταλαβαίνουν ότι απαιτείται πολύ σκληρή δουλειά για να ορθοποδήσει ο δήμος απο την δύσκολη θέση που βρίσκεται. Ομως και εδώ ισχύει ότι και προηγουμένως. Εκλέχτηκαν και οφείλουν να βρούν τρόπους και λύσεις να πάνε τον τόπο μπροστά. Τα δύσκολα τα ήξεραν άρα ο μόνος τρόπος που μένει είναι δουλειά και πάλι δουλειά.
  Σε σχέση με το τελευταίο σχόλιο. Η Γωγώ υπήρξε ένας απο τους σπουδαιότερους ανθρώπους του νησιού. Ανοιξε τα μάτια σε πολλούς απο εμάς και μας δίδαξε ιστορία και ήθος. Το φιλολογικό μνημόσυνο  της είναι μια ευκαιρία να αποτίσουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο άνθρωπο.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά με συγκινεί η ανταπόκρισή σου στο σχόλιο για το φιλολογικό μνημόσυνο της Γωγώς Κουλικούρδη και το δημοσίευμα του aeginafirst. Πάντοτε υπάρχουν αξίες που μας ενώνουν, και αυτό είναι μεγάλη παρηγοριά στα δύσκολα χρόνια που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ας θεωρήσουμε αληθινές τις πληροφορίες ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν δουλεύει πιά, κάτι που δείχνει τις στενότατες σχέσεις των διαχειριστών με τη νέα δημοτική αρχή. Λογικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τίποτε στραβό να καλύψουν, όπως λένε στην ανάρτηση;
Όσον αφορά το "να τελειώνουμε να φύγουμε" μόνο ως δείγμα χυδαιότητας μπορεί να εκληφθεί. Είναι αυτό που σας έχουν πολλάκις καταλογίσει, ότι έχετε μια εμπάθεια που δύσκολα κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Ανώνυμος είπε...

Το "τέτοιος καημός πια" δεν προκύπτει από κανένα σημείο του κειμένου. Κάτι θα είχε στο νου του ο Άκοπος αλλά δεν θα του "βγήκε" στη συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Στον 7:49. Δεν χρειάζεται να έχεις σχέσεις με τη νέα δημοτική αρχή για να καταλάβεις ότι ο δήμος είναι ακέφαλος. Μια τυπική επίσκεψη στον δήμο θα πείσει και εσένα. Και οι υπάλληλποι του δήμου δεν έχουν δυσκολία να σου πουν το αυτονόητο. Οτι ο δήμος δεδν διοικείται αυτό τον καιρό.
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Η τυπική επίσκεψη που έκανα προ ημερών στο Δήμο δείχνουν το αντίθετο. Το ότι οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν πριν και μετά τις εκλογές είναι τυπικό δείγμα Πασοκικής κσι Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, το οποίο μεταφέρετε και στην Αίγινα, πιστεύοντας ότι και εδώ ισχύουν τα ίδια.
Αν οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν υποστεί σοκ, αντιλαμβανόμενοι ότι θα ξαναπέσουν σε καταστάσεις που πίστευαν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, τους δικαιολογώ. Πρέπει όμως να μη το δείχνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Λάκις μπορείς να μας εξηγήσεις τι σημαίνει "δεν διοικείται" ο Δήμος; Συγκεκριμένα πράγματα, δηλ. 1ο, 2ο, 3ο κτλπ. Γιατί το να λες δεν διοικείται είναι μια παπαριά κατανοητή. Εκφράζει την επιθυμία σου να μη ξαναδείς τον εφιάλτη του Κουκούλη και των δικών του. Σε κατανοώ αλλά κάν' το μας λιανά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είσαστε τόσο προβλέψιμοι; Τουλάχιστον ο Αιακός είναι και δημοσιογραφικός και απρόβλεπτος. Εσείς, λες και παίρνετε εντολή τι θα γράψετε. Πριν, ότι μας παραδίνουν χρεοκοπημένο Δήμο, τώρα ότι εγκατέλειψαν το Δήμο και σεις δήθεν πάσχετε που μείναν οι δουλειές του πίσω. Δεν καταλαβαίνετε ότι μετά από ένα μήνα, έτσι όπως το καταντήσατε, θα σας πάρουν στο κυνήγι, ό,τι και να γράφετε; Ότι έχετε πει τόσα πολλά, που θα αντιγράφουν τα λόγια σας και θα σας λένε "απολογηθείτε"; Αν βέβαια υπάρχετε! Στημένη θα σας την έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Έχει χαθεί οριστικά το τραίνο για τα καποδιστριακά κτήρια της Αίγινας; Απαισιόδοξος ο Μιχάλης Μουτσάτσος σε άρθρο του στο aeginafirst.

http://aeginafirst.wordpress.com/2010/12/05/kapodistriaka-ktiria/

Ανώνυμος είπε...

Kai poios einai o Moutsatsos pou 8a apogoiteutei kiolas?

Ανώνυμος είπε...

Ένας που γράφει με το όνομά του...

Ανώνυμος είπε...

και που κλωτσαει αυτοκινητα καισυνταξιουχους

Ανώνυμος είπε...

Α !!!! Αυτός ο κολλημένος τύπος που γράφει με το όνομα του. Δεν το κατάλαβα. Ευτυχώς κι έχουμε εσένα εξυπνάκια 12.00 και μας ανοίγεις τα μάτια.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι αυτός που έχει πάρει σβάρνα τις εφημερίδες και παριστάνει τον "έμπειρο" αρθρογράφο;

Ανώνυμος είπε...

Μπα, μπα, τι βλέπω; Άρχισε το κυνήγι μαγισσών, προτού καλά καλά ανέβουμε στο Δήμο; Γιατί τόσο άγχος βρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑι βέβαια δεν διοικείται ο Δημος έπρεπε να είχαν αναλάβει οι νέοι τέλος Νοέμβρη (γι αυτό ο νέος νόμος έτσιλέει) ... Ο Δήμαρχος έχασε 500.000 ευρώ δικάμου και δικά σας, ο Πτερούδης, ο Τσατήρης και ο Παπαδόπουλος δεν πατάνε στα γραφεία τους ενώ σπάνια πάει και ο Πούντος ... ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ? Αλλά φταίει ο Σάκης που δεν τους φέρνει μπροστά στις ευθύνες τους να τους κάνει μια δημόσια καταγγελία να φύγει με τη μελανιά ο "Δήμαροχς που έγραψε ιστορία" όπως λένε οι προρωμένοι του ...

Ανώνυμος είπε...

πες μας κάτι για τα 500 χιλιάρικα! τους τα κλεψανε; τα παίξανε στο λόττο; ΄πες μας κάτι!
αντιδήμαρχοι του δημοτικού ρεεεε! όπως με το μούρτζηηηηηηηηη!

Ανώνυμος είπε...

είστε αστείοι ρε μάγκες. Αλλά αυτό που σας αξίζει έχετε. Το άλλο ήταν διάλειμμα. Άντε γεια...
το Αιγινάκι λυπάμαι.
αλλά αυτή η παραλία τέτοια ψάρια βγάζει. Τι να κάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Μη βιάζεσαι, η μελανιά δεν έφυγε, θάρθει. Και θάναι δυνατή. Θα κρυφτούνε όλοι αυτοί οι κρυφοτραμπούκοι που το παίζουν "μορφωμένοι" και κτυπούν αθώους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

και τους χτυπούν αλύπητα, έτσι δεν είναι; το φτωχό λαό!

Ανώνυμος είπε...

Ξαναρχόμαστε στα ίσα μας! Τέλος το σκοτεινό διάλειμα! Θάχουμε ένανάνθρωπο να λέμε καλημέρα το πρωί!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω την ανάρτηση και βλέπω στο τέλος της ότι ο διαχειριστής αναφέρεται στη Γωγώ Κουλικούρδη (αφού το έθιξε ο σχολιαστής, αλλιώς...). Θα θίξει άραγε σε νεώτερη ανάρτησή του το ότι δεν παραβρέθηκε κανείς από την εκλεγμένη πρόσφατα πλειοψηφία και νέα δημοτική αρχή; Φοβόντουσαν μήπως τους κακοχαρακτηρίσουν;

Ανώνυμος είπε...

Άκοπε σε παρεξήγησα πριν από 1-2 μήνες! Νόμιζα ότι ασχολείσαι με το blog σου 1-2 φορές τη βδομάδα. Μάλλον τότε το έκανες επίτηδες ή τώρα ασχολείσαι 1-2 φορές την ημέρα.
Το πρωί διαβάζω ένα σχόλιο και μετά από μία ώρα το σχόλιο δεν υπάρχει! Δεν γράφεις τo κλασικό "το σχόλιο αφαιρέθηκε γιατί ...", απλά το εξαφανίζεις!
Το σχόλιο δεν σου έκανε επίθεση, δεν ήταν υβριστικό (το διάβασα, σου λέω!), απλά δε σύμφερε την παράταξή σου!!!
Δεν λέω τη λέξη που μου έρχεται στο στόμα, γιατί θα πεις ότι το αφαίρεσες γιατί βρίζει. Σε αφήνω είτε να το αρνηθείς, είτε να το αφαιρέσεις. Αν το αφήσεις, θα δείχνει την αλήθεια που λέω.

Ανώνυμος είπε...

12:00 άκου:
Διαβάσαμε το σχόλιό σου, αν βρούμε και φίλους που θα έχουν διαβάσει το σχόλιο που αφαιρέθηκε, θα καταλάβουμε σε τι τόπο μπλογκάρουμε και θα υπάρξει το ανάλογο κράξιμο!

Ανώνυμος είπε...

Το ΦΕΚ τι λέει για την σημερινή διοίκηση του Δήμου. Μάλλον το προσπερνάει σιωπώντας.

akopos είπε...

Προς τον 12.00
Ειλικρινά δεν βρίσκω πουθενά, ούτε στον αναλυτικό πίνακα άλλο σχόλιο πέραν των 24 που υπάρχουν. Ποτέ δεν θα άλλαζα ούτε ένα και στον σχολιασμό σας πολύ περισσότερο να αφαιρέσω με τέτοιο τρόπο ένα ολόκληρο. Δοκιμάστε να το ξαναστείλετε. Οταν σας παρακαλώ να είστε κόσμιοι δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνω με τέτοιο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

μη μας διαψεύδετε κ. Akopos, τα ματάκια μας δεν κάνουν πουλάκια. Μήπως θα έπρεπε να επέμβαιτε όμως, όταν διασύρεται και υβρίζεται ένας τρίτος και μάλιστα ψευδέστατα; η πραγματική κοσμιότητα εκεί είναι: Πού να τι βρείτε όμως εσείς και να τη μεταδόσετε και σε άλλους;

Ανώνυμος είπε...

Από το μεσημέρι, άκρα του τάφου σιωπή; Σας πιάσανε στα πράσα και παριστάνετε τους ανήξερους; Τη στιγμή που αφαιρείτε χειρουργικά σχόλιο που δε σας αρέσει, αφήνετε δημοσιευμένα υβριστικά και προσβλητικά σχόλια; Σας πληρώνουν ή το κάνετε από διαστροφή;

Ανώνυμος είπε...

'Οταν ο δήμαρχος δούλευε μέχρι τις 4 το απόγευμα (τον είχα δει, γιατί τότε εφευγε και πήγαινε να φάει), του λέγατε ότι παίζει πασιέντζα στο computer. Τώρα, ότι δουλεύει λιγότερο από ότι πρέπει. Θα το κάνετε και για τον επόμενο δήμαρχο ή τελείωσε ο ρόλος σας;
Απαντάω στην ανάρτηση και όχι στους θυροφίλαθλους σχολιαστές.
Θέλουμε ένα δήμαρχο να παίρνει -επιτέλους- το μισθό του, γιατί αν αυτό που έγινε γενικευτεί, θα πρέπει να πάμε στα σπίτια μας; Θέλουμε δήμαρχους με σαφή κομματική προέλευση, γιατί αν γενικευτεί αυτό που έγινε στην Αίγινα, τα κόμματα (δηλαδή εμείς), πάνε περίπατο;
Πιστεύει κανείς ότι η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ότι θέλουμε καλά αμειβόμενους managers, γιατί δεν υπάρχουν τοπικοί εργάτες;

Ανώνυμος είπε...

12,40 τωρα που εχασε παιζει πασιεντζα σπιτι του για να μην του ερθει αποτομα η αλλαγη

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ κ. ΑΚΟΠΟ
Όταν μπαίνει κάποιος στο blog σας και γράφει ότι ο τάδε (με ονοματεπώνυμο) έκανε μια πράξη όχι μόνο κατακριτέα αλλά και αξιόποινη και σεις αφήνετε το σχόλιο, είσαστε εξ ίσου υπεύθυνοι για τη συκοφαντική δυσφήμηση με τον ανώνυμο που το έγραψε. Είναι το ίδιο με το να δημοσιευτεί σε εφημερίδα μια τέτοια επιστολή.
Είχατε καθήκον όχι μόνο να το αφαιρέσετε μόλις το είδατε αλλά και να γράψετε κάτι για το όν που το έστειλε και να ζητήσετε συγγνώμη από αυτόν που εκθέσατε. Εσείς κάνατε το αντίθετο! Αφαιρέσατε σχόλιο που όλοι καταλάβαμε ότι ήταν σχετικό με την απρέπειά σας. Και ισχυρίζεστε κιόλας ότι δεν έχετε ιδέα, ενώ σας γράφουν ότι το διάβασαν!
Να σας δώσω και ένα ελαφρυντικό: Είσαστε περισσότεροι από έναν και ο ένας δεν ξέρει τι κάνει ο άλλος. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν ζητήσετε συγγνώμη, είσαστε ήδη χαρακτηρισμένοι ως ομάδα ή άτομο ταπεινών και αισχρών συκοφαντών.