Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Οι νέοι αντιδήμαρχοι και το Προεδρείο

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τις 2 του Γενάρη όπου θα γίνουν οι εκλογές για το νέο προεδρείο του ΔΣ αλλά θα ανακοινωθούν και οι νέοι αντιδήμαρχοι. Σε αυτές τις εκλογές θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας ζωής όπου προεδρεύουν αντιδήμαρχοι που ορίζονται από τον Σάκη.

Όπως είδε το φως της δημοσιότητας οι αντιδήμαρχοι θα είναι ο δάσκαλος Νεκτάριος Κουκούλης που θα αναλάβει τα Οικονομικά και την Διοίκηση, ο τέως αξιωματικός του Ναυτικού Παναγιώτης Μουτσάτσος που θα αναλάβει την Ποιότητα ζωής και ο πρώην πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ, Φίλιππος Τζίτζης. Για τους αντιδημάρχους δεν μπορώ να πω τίποτα αν δεν τους δούμε στο έργο τους.

Μπορούμε όμως να πούμε πολλά για την θέση του Προέδρου του ΔΣ που προωθείται ο πρώην Γυμνασιάρχης Ηλίας Μπέσης και την θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου που θα αναλάβει ο Διευθυντής του ΙΕΚ Παναγιώτης Βάρτζελης. Δεν ξέρω αν είναι οι ενδεδειγμένοι γιαυτές τις νευραλγικές θέσεις που κρύβουν πολλά , δέχονται έντονη κριτική και μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν. Θα περίμενε κανείς, το πρωτοπαλλήκαρο του Σάκη ο Βάρτζελης να ήταν δίπλα του, πρωταγωνιστής στο δύσκολο ξεκίνημα της νέας Δημοτικής Αρχής. Φαίνεται ότι ο Βάρτζελης προτίμησε να μη χάσει την διπλομισθία και να μη φθαρεί δίπλα στον Σάκη που παραλαμβάνει έναν καταχρεωμένο Δήμο.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν ισχύουν τα παραπάνω σθμφωνώ με τον Κουκούλη για τα Οικονομικά. έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να διαχειριστεί τα οικονομικά του Δήμου. Ο δήμος έχει μια χαρά οικονομική υπηρεσία. Αυτό που θα χρειαστεί είναι η συγκράτηση και ο περιορισμός των δαπανών κάθε είδους και αυτό νομίζω ότι θα μπορεί να το κάνει και ο δάσκαλος. συμφωνώ επίσης και με τον Μουτσάτσο. Θυμίζει πολύ την περίπτωση Πτερούδη ( α)δεν έχει περαιτέρω φιλοδοξίες λόγω ηλικίας, β) έχει δουλέψει στη ζωή του αρκετά πριν γίνει αντιδήμαρχος και γ) δεν έχει οικονομικό πρόβλημα (όχι όσο ο Πτερούδης που έβαζε πολλά από την τσέπη του) ) και επειδή γνωρίζονται πιστεύω ότι θα συνεργαστούν μια χαρά και ότι ο Μουτσάτσος θα κρατήσει τα λουριά στην υπηρεσία καθαριότητος όπως τα κράταγε ο Πτερούδης. Για τον Φίλιππα δεν έχω κάτι να πω εκτός από το ότι είναι επικύνδυνος και ότι είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει σε ότι κάνει. Νόμοτελιακά αυτό θα συμβεί. Για τον Μπέση δεν μου αρέσει το πόστο που του δόθηκε. Δεν μιλάει σε άνθρωπο και θα είναι δύσκολο να συγκρατήσει τις καταστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο γίνεται πολλές φορές ρινγκ. Θα έπρεπε να αξιοποιηθεί Εκεί υστερεί νομίζω έτσι και αλλιώς η παράταξη Σακκιώτη. Όσο για τον Βάρτζελη νομίζω ότι επειδή έχει μια δόση τεχνοκρατισμού θα μπορεί να παραλάβει το Λιμενικό Ταμείο και να συνεχίσει τα πολλά έργα που έχουν γίνει.
Αυτά από μια πρώτη ανάγνωση του άρθρου του Άκοπου που όσο πάει γίνεται Κατάκοπος στη γραφή του!

Ανώνυμος είπε...

Επειδη έχω παιδί που παει στο Α Δημοτικό, χαίρομαι που ο Ν.Κουκούλης γίνεται αντιδήμαρχος και παρακαλώ να εξαντλήσει την θητεία του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάκης άγεται και φέρεται ήδη απο τυχαία γεγονότα και καραμπόλες. Τώρα θα πληρώσει την παντελή έλλειψη στρατηγικής στελέχωσης και αξιοκρατίας που επικράτησε στον συνδυασμό του.
Πρέπει να είναι τραγικό για έναν Δήμαρχο να μην θεωρεί αξιους για συνεργάτες ουτε τους μισούς απο τους 16, και να βραχυκυκλώνει ήδη απο την αρχή που υποτίθεται ότι όλα είναι πιο εύκολα.
Σε λίγο καιρό όταν θα αρχίσουν τα ζόρια και οι παραιτήσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη δηλαδή τι θα γίνει;
Αραγε αυτό είχε κατα νου ο Αιγινήτης του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" όταν ψήφιζε τον Σάκη; Τον Ηλία πρόεδρο;
Δέσαμε τώρα. Θα πρηστεί το χέρι του δακτυλογράφου: Μετά τα ατέλειωτα χειρόγραφα σεντόνια του Σάκη θα πρέπει τώρα να βγάζει άκρη και απο τα κείμενα του Ηλία που θαναι σε πακέτα τσιγάρων!

Ανώνυμος είπε...

Ηλια για προεδρο? Το παιδι του Σκλαβαινα. Τελικα το ειπε και το εκανε ο Σκλαβαινας. Θα βαλει και τους τρεις που επελεξε να στηριξει. Μπραβο Σακη! Τωρα για το Βαρτζελη τι να πω. Παρτακιας ηταν παντα, τη διπλομισθια σκεφτεται και παραταει μονο του το Δημο. Οφειλε να ειναι πανω να δει τα δυσκλολα!

Ανώνυμος είπε...

κ Ακοπε εάν λετε καταχρεωμενο το Δημο που παραλαμβανει ο Σακκιωτης , - Όπως φαινεται από τον ισολογισμο 2006 Ορκωτών, ο Κουκουλης παρελαβε από τον Μουρτζη Δημο στο Βαραθρο και όμως επέζησε . ο κ. Σακιωτης ειχε λύσεις όπως ελεγε
την "ενδογενή ανάπτυξη", το "βιώσιμο αναπτυξιακό πλάνο", τον "τοπικό αναπτυξιακό προγραμματισμό" , την "αύξηση της κινητικότητας με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας", έτσι ώστε "να οργανώσουμε την υποστήριξη των θεμάτων του Δήμου στο βαθμό που απαιτείται για να υπάρξουν και οι προϋποθέσεις ουσιαστικής διαχείρισης των εξελίξεων" και όλα αυτά πάντα "στην προοπτική της ανάπτυξης"; ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ξινό βλέπω τον άκοπο στον τρόπο που παρουσιάζει τους αντιδημάρχους. Τι συνέβη; Τόσο γρήγορα μας τέλειωσε ο έρωτας για τον Sakis;

Ανώνυμος είπε...

ελα μη κανεις ετσι βρε συ... εκτος απο ακοπος θα μεινεις και αφθαρτος... λιγο τοχεις

Ανώνυμος είπε...

τον κοτσίδα να κάνει υπέυθυνο στα οικονομικά. Ή καλύετρα στα οικοδομικά. τόση λάσπη που ρίχνει και τέτοιο τούβλο που είναι στα λογιστικά καλύετρα στα οικοδομικά.
Να βγάλει και την υποχρέωση ο Σακιώτης.

Ανώνυμος είπε...

επέιδή έχω στείλει το παιδί μου στο Β' Δημοτικό καλύτερα να κάνει Πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου τον Ζήση τον Χροναίο πιο πετυχημένος διευθυντής είναι από τον Νεκτάριο Κουκούλη που τα ξέρει όλα και τίποτα δεν ξέρει, ρε μήπως δουλευόμαστε και αυτοπροβαλόμαστε και δεν το έχουμε παρει χαμπάρι

Ανώνυμος είπε...

3.04 είσαι ο ίδιος που έχει παιδί στο πρώτο.Καλά παιδιά

Ανώνυμος είπε...

καλά έναν απο τους πιο αγενείς Αιγινήτες θα επιλέξουν για πρόεδρο Δ.Σ;
Και ο αντιδήμαρχος της ποιότητας ζωής σε λίγους μήνες θα παραιτηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω τα σχόλια για τον Μπέση. Τι πρέπει να είναι ο πρόεδρος δηλαδή, εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων; Όσο για το ότι το δημοτικό συμβούλιο γινότανε μερικές φορές ριγκ αυτό είναι σωστό αλλά οι συνθήκες που δημιούργησε η αντιπολίτευση δεν θα υπάρχουν πια, άρα αυτά δεν θα ξαναγίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βάρτζελης πήγε στο Λιμενικό Ταμείο για να ξηλώσει την πόρτα του Βαρώτσου, γιατί οι άλλοι φοβόντουσαν το κράξιμο που θα γίνει από τα ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11:11
Αυτά που αναφέρεις είναι από πρόγραμμα ή από ομιλία του Σακκιώτη;

Ανώνυμος είπε...

Ο Άκοπος είναι σε ομάδα που "ρίχτηκε" στη μοιρασιά;

Ανώνυμος είπε...

ε ρε γέλια που θα πέσουν . Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Ρε παιδιά αυτός ο άμοιρος ο Πέτρος τίποτα??

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο πατερας του παιδιού που παει στο Α Δημοτικό.
Αυτό που εννοούσα είναι οτι είναι καλυτερα που ο Κουκούλης θα γινει αντιδήμαρχος γιατι με την απουσια του απο το σχολείο θα καλυτερεύσουν τα πράγματα για τα παιδιά..
Ποσο πιο λιανα να το κάνω;

Ανώνυμος είπε...

Αχ Μαρία!

Ανώνυμος είπε...

Pros ton 7:41,
O Petros den pire tipota giati einai mikros kai faflatas. I glossa toy einai pio megali apo to mpoi toy. I sigoyria toy oti tha epairne thesi eythinis itan parimoiodis! As doulepsei liga zronia akoma ston Peiraia kai as einai enas dimotikos symvoulos pros to paron. As katalavei oti einai megali timi etsi kai allios i thesi poy katexei! Kai poy ksereis, ontas stin anamoni olo kai kapoio kserokommato (paraitisi) tha pesei kato kai tha to mazepsei.San ta korakia! Ayto isxyei vevaia kai gia ton Agi kai ton Kalafati!

Ανώνυμος είπε...

Ax Maria

Ανώνυμος είπε...

Παντα φέρνετε την κακομοιριά και έχετε την κακία μέσα σας. Ρίξανε τον άκοπο, καλύτερα που έφυγε ο Κουκούλης, να πάρουν και τον Ζήση, ο Μπέσης δεν κάνει και πολλά άλλα. Γιατί δεν περιμένετε να διτε πως θα πάνε μερικούς μήνες, ένα χρόνο και μετά να βγάλετε τα σωθικά σας. Αλλο κριτική και άλλο κακία. Μην τα αντιμετωπίζετε όλα με πονηρία.
νετ

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο νετ τον πετεινό κεφάλα!

Ανώνυμος είπε...

8:58, αυτό ίσχυε και για τον άλλο δάσκαλο;

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι Σακκιωτάκια ότι μόνοι σας μπαίνετε και γράφετε ο ένας εναντίον του άλλου για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Να δείτε να προβλήματα και αφήσετε τις θεσάρες! Βέβαια με τα ονόματα που ακούγονται υπάρχει σοβαρό θέμα η διοίκηση να εκπροσωπείται από συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Ανώνυμος είπε...

Χριστούγεννα με το ζόρι. Η νέα ανάρτηση του aeginafirst, Μη τη χάσετε !

http://aeginafirst.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

12,15 ειμαστε υποχρεωμενοι να τρωμε στη μουρη την καθε μαλακια που κατεβαζει ο Μπητρος..ελεος πια με αυτον τον ευθικτο μαιντανο.

Ανώνυμος είπε...

9:34 mipos eisai ligo (oxi poly)malakas?

Ανώνυμος είπε...

α να χαθείτε όλοι σας φάτε λίγο γαλοπούλα να ψυχοπιαστείτε γιατί μας περιμένουν πείνες μεγάλες

Ανώνυμος είπε...

palikaria to melomakarono m eto malako mi sas piasei tsirlio

Ανώνυμος είπε...

3.47 μπητρο θικτικες μακακα μου. στα 5.000 ευρω που περνεις ετησιως τα τελευταια 8 χρονια απο τον δημο για την κυψελη ειναι μεσα και αυτα που γραφεις η ειναι δωρο ενος εθελοντη