Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι Ράμπο των γραφείων ...

Νομίζουμε ότι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αρχίζει να σκάει λόγω της τουριστικής περιόδου που επίκειται είναι αυτό της δημοτικής αστυνομίας. Θεωρήσαμε καλό να δούμε τις αρμοδιότητες που ατή σύμφωνα με τον νόμο έχει . Προσπαθήσαμε να τις βρούμε μαζεμένες γιατί ένα ΦΕΚ 28 σελ. δεν διαβάζεται εύκολα και ιδού το αποτέλεσμα.  
Οι αρμοδιότητες της δημοτ αστυνομίας κατεγράφοντο από το ΠΔ 23 / 2002 άρθρο 2.
Σήμερα ισχύει ο Νόμος 3731 / 2008 φεκ 263 Α / 23-12-08, άρθρο 1.
Στον Νόμο 2731 / 08, σαφέστατα αναγράφεται η αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας για όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την πόλη.
Επειδή η δημοτική αστυνομία έχει προσωπικό κάτω των 50 ατόμων, για την άσκηση μερικών αρμοδιοτήτων  χρειάζεται  η έκδοση σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, και έκδοση απόφασης του Περιφερειάρχη.

Οι αρμοδιότητες που ισχύουν ούτως ή άλλως είναι.
1/ ύδρευση ,άρδευση ,αποχέτευση.
2/ χρήση αλσών, κήπων ,πλατειών παιδικών χαρών ,κλπ κοινοχρήστων χώρων.
3/ υπαίθριο εμπόριο, και λαικές αγορές.
4/ υπαίθρια διαφήμιση
5/ καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων
6/ κυκλοφορία πεζών, στάση και στάθμευση οχημάτων, επιβολή διοικ μέτρων για την παράνομη στάθμευση,κυκλοφορία  τροχοφόρων σε πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια κλπ χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση, εκπομπή θορύβου από τροχοφόρα.
7/ εγκαταλελειμμένα οχήματα
8/ λήψη μέτρων ασφαλείας για έργα στο δημοτικό δίκτυο.
9/ διοικητικές κυρώσεις που αφορούν λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων,των οποίων την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγεί ο δήμος [πχ καταστήματα υγειον ενδιαφέροντος]
10/ αφαιρεί άδειες οικοδομής για οφειλές στο ικα.
11/ συμμετέχει στην πολιτική προστασία
12/ ελέγχει τουριστικές μονάδες για τήρηση της τουριστικής νομοθεσίας
13/  νομοθεσία για ζώα συντροφιάς
14/ προστατεύει την δημοτική περιουσία
15/ επιδίδει έγγραφα του δήμου εντός της διοικητ περιφ του δήμου
16/ ελέγχει την τήρηση όλων των κανονιστικών αποφάσεων, που εκδίδει ο δήμος, και επιβάλλει τις διοικητικές ποινές που προβλέπουν.
17./ διενεργεί αυτοψίες και συντάσσει εκθέσεις για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, και για χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας.

Οι αρμοδιότητες ,που για να ασκηθούν χρειάζεται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και επακολουθούσα απόφαση Περιφερειάρχη είναι οι πάρα κάτω.
1/ έλεγχος τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην ρύθμιση κυκλοφορίας, με υποδείξεις και σήματα των τροχονόμων στο δημοτικό οδικό δίκτυο, και στα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διέρχονται μέσα από κατοικημένες περιοχές.
Η αρμοδιότητα ασκείται ,παράλληλα, και από την ΕΛΑΣ, και το Λιμεναρχείο, κατά περίπτωση!
2/ έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην λειτουργία καταστημάτων ,επιχειρήσεων, κλπ ,για τα οποία αρμόδιος για την χορήγηση αδειών είναι ο δήμος, πλην των περιπτώσεων που έχουν ορισθεί άλλες αρχές για τον σχετικό έλεγχο.
3/ έλεγχος τήρησης των διατάξεων για την ηχορύπανση, την κοινή ησυχία και τη λειτουργία μουσικής στα καταστήματα και δημόσια κέντρα.
4/ ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.
5/ ελέγχει την τήρηση των διατάξεων για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των συναφών καταστημάτων ,και των εμπορικών καταστημάτων και των  καταστημάτων τροφίμων.

Όπως προκύπτει σαφέστατα, η δημοτική αστυνομία μπορεί να αστυνομεύσει ,αν θέλει η δημοτική αρχή, όλο το φάσμα των προβλημάτων της πόλης.
Το σημαντικό είναι ,ότι η δημοτική αστυνομία μπορεί να ασκεί τις αρμοδιότητες και στους χώρους ευθύνης των άλλων αστυνομευτικών υπηρεσιών [ πχ περιοχή παραλιακού δρόμου, 

Όπως είναι σαφές, η δημοτική αρχή έχει ολόκληρη την ευθύνη για τα οποιαδήποτε προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη, και δεν δικαιούται καμιάς δικαιολογίας.
Εχει υποχρέωση να αξιοποιήσει το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, και να καλύψει όλες τις ανάγκες αστυνόμευσης, αφήνοντας στην ΕΛΑΣ και στο Λιμεναρχείο ,μόνον,  την παράλληλη άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων, και, κυρίως, την ποινική αστυνόμευση.

   Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε δεί την δημοτική αστυνομία σε άλλο ρόλο πλην αυτού που κόβει κλήσεις κατα πως  θα ξυπνήσει. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως μπορεί να βοηθήσει  με την αποτελεσματική άσκηση  των καθηκόντων της στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης αλλά και των διαμερισμάτων. Το καλοκαίρι είναι μπροστά και αν δεν οργανωθούμε  βλέπω να επικρατεί  ο νόμος της  ζούγκλας και να γίνεται ο κακός χαμός.
 

87 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Apostolidi arx..di gamw th Nea Dhmokratia sou re mal...ka

Ανώνυμος είπε...

kai gia na mh ksexastw kai gw Apostolidi ela pes thn alhtheia. goustareis pou se leme fasistario etsi?????

o allos

Ανώνυμος είπε...

Filaraki sigoura goustarei kai to kwlode3ios kai to gamw th NDoula tou xaxaxaxaxaxa, to klaparx..da

Ανώνυμος είπε...

akope molis diavasa to arthro sou kai pragmatika entupwsiasthka!!! me toses armodiothtes pou exei h dhmotikh astunomia yparxei mono enas pou mporei na dwsei lush!!! taratatzoum taratatzoum.....ne vre kouta o antrwpos orxhstra,o exw tria ptuxia, o grafw dia pantos episthtou kai exw mathei ap'th xounta!!!!!!!! to arxifasistario ths aeginas oooooooooooo Apostolidhs!!!!!!!! xaxaxaxaxa

o allos

Ανώνυμος είπε...

Σε ταπωσαν οι γονεις Πετριτη!!!!!!!!!!!!!!!!Τρεχα να κρυφτεις.

Ανώνυμος είπε...

Ποια δημοτική αστυνομία.Το μόνο που ξέρουν η τους έχουν δώσει εντολή είναι οι βόλτες στην λεωφόρο δημοκρατίας(παραλία)Αυτή ειναι η Αίγινα για ορισμένους.Αλλά βέβαια να βλέπουν μόνο τα αυτοκινητα.και να τα γραφουν για να εισπράξουν λεφτα του κοσμάκι.Τα πεζοδρόμια που είναι γεμάτα καρέκλες καφάσια με φρούτα τραπέζια κλπ,εκεί κάνουν τα κλειστά μάτια.Ασε τα θερμοκήπια θερμαντικά σώματα κλιματισμό μουσικη και μάλιστα ζωντανή και πιάνο.αυτά δεν είναι στα καθήκοντά τους:τόσα άτομα μόνο πρωινή βάρδια κάνουν:Α ξέχασα και στις παρελάσεις τους βλέπουμε για να περάσουν οι επισημοι και κ δήμαρχος.κάνανε πεζόδρομους για τους πεζούς αλλα και εκεί οι καταστημάρχες μας πρόλαβαν,κατέβασαν φρούτα καρέκλες γλάστρες σκουπίδια .μόνο για πεζούς δεν είναι.μπράβο δήμαρχε όλα τα βλέπεις.μου αρέσει που καμαρώνεις που θα σου δώσει η ΔΕΗ 70000 ευρώ.για την ανάπτυξη της Αίγινας με τι προσόντα τα μικρά πράγματα δέν μπορείς να λύσεις.την βουλιάζεται ξυπνήστε σας παρακαλώ. και κάτι άλλο λεφτα μην περιμένεις η ΔΕΗ ιδιωτικοποιειται

Ανώνυμος είπε...

Ειναι προς τιμη σου να κανεις ενα σχολειο πολυχωρο Πετρακη; Ειναι ντροπη σου αυτα που λες. Το Βαθυ δεν ξεχναει και θα σε τιμωρησει οπως σου πρεπει.

Ανώνυμος είπε...

Παρε τις ευρωπαικες ιδεες σου Πετριτη και παρε δρομο απο το χωριο μας.

Ανώνυμος είπε...

O Πετρος αρθρογραφει στα Αιγινιτικα Νεα και οι γονεις τον κανουν ρομπα στο aegina portal.

Ανώνυμος είπε...

Ωραια περναμε στα μπλογκς μια βριζετε το Πετρίτη μια τον Αποστολίδη δε βαριομαστε ποτε

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαυριστε τους στο ξυλο που καθοσαστε και τους καμαρωνετε τους αλητες.Προσβαλλουν τα παιδια σας και τη νοημοσυνη σας.

Ανώνυμος είπε...

Filaraki .. ela na me deireis

Ανώνυμος είπε...

Τι τα ηθελες τα αρθρα Πετρο μου; Δεν ηξερες δε ρωταγες;

Ανώνυμος είπε...

εχω μια απορια.Ποσους Ευρωπαιους εχει το Δημοτικο συμβουλιο της Αιγινας;

Ανώνυμος είπε...

Πως φαινεται οταν καποιος δεν ειναι ευρωπαιος.Στην ευρωπη γραφουν αρθρα στο βαθυ επιστολες.

Ανώνυμος είπε...

11:12 θελεις να μας πεις οτι εισαι ενας απο τους αλητες;

Ανώνυμος είπε...

Ante geia re pou 8a me krineis, kana arx..di 8asai kai su opws o Apostolidis gia eisai o idios

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Γιώργο. Στην υγειά της αχάριστης
Ά ρε Γιώργο...
Τι σου μελε να πάθεις

Ανώνυμος είπε...

11:57 nata ta fasistakia petane ena ena ston aera!!!!! eixame ton ARXIFASISTA ton KSEROLA ton Apostolidh twra exoume kai alla!!!!! elate na mas kl..sete mia mandra kserete eseis....
alexiou stamata epitelous exeis ginei idios o apastolidhs!!!! oxi se kila ekei ton ksepernas alla apo malakia sigoura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o allos

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τα οικονομικά δεν τα κατέχω για εξηγείστε μου μερικές απορίες...


αν δεν χρεοκοπήσουμε και ακολουθήσουμε την πορεία που ακολουθεί τώρα το ΠΑΣΟΚ, με αυξήσεις φόρων, περικοπές μισθών και συντάξεων, έκτακτες εισφορές και σταδιακή μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη, σε πόσα χρόνια θα ξεκινήσουμε να ορθοποδούμε, σε τι βιωτικό επίπεδο και αγοραστική δύναμη θα έχουμε καταλήξει;

Αν χρεοκοπήσουμε (αν κηρύξουμε στάση πληρωμών), ποιες θα είναι οι άμεσες επιπτώσεις, πόσο καιρό θα διαρκέσουν, που θα έχει φτάσει το βιωτικό μας επίπεδο και πότε θα ξεκινήσουμε να ορθοποδούμε;

Ας πει κάποιος που γνωρίζει τα συν και τα πλην να ξέρουμε τελικά τι μας συμφέρει και τι όχι! Δε με ενδιαφέρει τι συμφέρει στις επιχειρήσεις, άλλα τον απλό λαό

Ανώνυμος είπε...

Rwta to arx..di ton Apostolidi

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που αυτοί εκεί στο Βαθύ δεν κταλαβαίνουν γιατί ο Πετράκης- που πάντα Πετράκης θα μείνει με αυτά που κάνει - στέλνει επιστολές και προσπαθεί να διακαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Πολύ απλά γιατί αν ενημερώνονταν οι διάφοροι εμπλεκόμενοι πιθανόν να μην το ψήφιζαν ούτε οι δικοί τους. Γι αυτό το πέρασαν νύχτα και κατεπείγον. Ο δε Πετράκης στην επιστολή του τα λέει όλα. Βρισκόντουσαν σε συνεχή διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους προς τους οποίους είχαν κοινοποιήσει τις απόψεις τους τις οποίες και τελικά εφάρμοσαν. Αυτό Πετράκη δεν το λένε ακριβώς διαβούλευση. Να μην σου πω δε πως ακριβώς το λένε μην παρεξηγηθούμε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, αυτοί που ψήφισαν ήξεραν πολύ καλά τί ψήφιζαν, εκτός αν δεν μπορούν να καταλάβουν ελληνικά, δεν νομίζω πως εξαπατήθηκε κανένας. Εγώ που το άκουσα στο Portal μια χαρά το κατάλαβα, οι άλλοι όχι?
Διάβασα στα αιγινήτικα νέα την αποκαλούμενη επιστολή. Επιστολή δεν νοείται, άρθρο ναι.

Ανώνυμος είπε...

LOIPON TERMA TA ASTEIA GIA EPOMENOS DHMARXOS DAGWTO MONO KALAMAKHS EK BATHEOS......HTHOS AKSIOPREPEIA ENTIMOS ERGATHS KOINWNIKOS KAI TELOS EXEI TO XARISMA NA ENWNEI TOYS KATOIKOUS!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Den 3erw an sas to 8umhsa shmera oti o Apostolidis einai ena paliode3io arx..di, san ton arxhgo tou to Samara. Exei to 8rasos o skatomal..kas na kalei kai se sugkntrwseis sto blg tou Kotsidia, allo lamogiokai toutos xaxaxaxaxa ou re

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όσους γράφουν κ διαβάζουμε εμείς! Μιά ερώτηση θέλω να κάνω, είστε τελικά τοοόσο πολύ ΜΑΛΑΚΕΣ. Αντε να κάνεται κανά μεροκάματο να δείτε πως ζεί ο κόσμος κολωτούμπες.....

Ανώνυμος είπε...

4:26 kai egw sou lew na pas na trabh3eis merikes na ektonw8eis xartogiaka

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις σταματηστε να γραφετε για το αρχ..δι τον Αποστολιδη γιατι ανοιξαν οι ουρανοι και κοντεψαμε να πνιγουμε..

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΝΑ Μ΄ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ "ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΕ ;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να βρίσεις κάποιον πρέπει να σου πηδήξει την γυναίκα?
Τι άλλο θα ακούσουμε?

Ανώνυμος είπε...

Akou filaraki :501 de 3erw ti 8a kanei o allos alla egw 8a phdh3w th dikh sou, ante apodw kai su re blaka, pikramene

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ FACEBOOK. ΞΥΠΝΗΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

5.05 den pas kai poli kala. Mipos na episkeptosoun kanan eidiko prin sou skiso kana kolo?

Ανώνυμος είπε...

Σαν τα μικρά παιδιά, που τη δείχνουν το ένα στο άλλο, λέγοντας "κοίτα τη δική μου"!
Αυτό είναι το "κοινό" του Άκοπου, που το κατάκτησε με ιδρώτα και πόνο, πουλώντας την πραμμάτεια του: ψέμα, διαστρέβλωση, κατηγορία.
Αυτό να βλέπουν όσοι μπορούν να υποφέρουν ακόμα τη μπόχα του blog: Ο Άκοπος και το συνάφι του, επιχείρησαν να "καθοδηγήσουν" τους ψηφοφόρους και θα το επιχειρήσουν και πάλι, αν εξακολουθήσουμε να μη τους παίρνουμε με τις πέτρες και να μη θυμόμαστε τι διαβάζαμε πριν λίγο καιρό.
Άκοπος, ο αρχηγός των παιδιών που δείχνουν το πράμα τους. Ό,τι διαβάζετε στον Άκοπο, να πιστεύετε το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

8a simfoniso me ton 6.00 pragmatika i diprosopia kapou aposkopei. O akopos to epaize vina sakkiotis kai molis tou eipe na kounisei ton k... tou na paei gia ligo sto sxoleio sto va8i tou xalase tin isixia tou.
Oti kai na grafei na pisteyete ta anti8eta

Ανώνυμος είπε...

4΄50. παίζει πολύ σοβαρά να σου'χω πάρει τη γυναίκα,τη γκόμενα,τη κορούλα σου!!!!!!!!!!Απλά επειδή εσύ κ' οι άλλοι σαν κ σένα μαλακίζεσται όλη μέρα εδώ. Περαστικά κερατούκλη. you now!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφου η Δημοτικη αστυνομια εχει αυτα τα καθηκοντα που γραφεις ας ερθει και στη περιοχη των Αγιων που μας εχει φαει η βρωμα , απο ορισμενους που εκτρεφουν παρανομα ζωα ,τα σφαζουν παρανομα , μη τηρωντας τους κανονες υγιεινης , και που τα πουλουν. Μιλαμε απο κουνελια μεχρι μοσχαρακια .Ολα γαλακτος !!!!!!!!!!!!
Οι πληροφοριες λενε οτι η κυρια τροφη ειναι ψωμι βουτηγμενο σε τηγνολαδα απο την ψαραγορα .
Ταυτοχρονα ανουν και το μελισοκκομο με τα μελισσια στα οικοπεδα τους και τις μελισσες μεσα στα σπιτια μας .Τουλαχιστον να μου πουν που να παω να τα καταγγειλω επισημα

Ανώνυμος είπε...

4:50 telika 8a phdh3w kai sena

Ανώνυμος είπε...

A kai kati akoma gemisame polla arx..dia san ton Apostolidi

Ανώνυμος είπε...

kai gia na mh meinw kai gw ap'eksw sumfwnw se oti exei grapsei o 8:03 mexri twra kai oti o Apostolidhs einai fasistario tou kerata!!!!!!!!

o allos

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα γραφει ο 5:13, εδω καιγεται ο κώλος μας, το νησί έχει τα μύρια προβλήματα, η Ελλάδα τσακίζετε στα βράχια του ΔΝΤ και κάποιοι-μια δυο ομάδες΄τοπικής εξουσίας "στρέφουν την προσοχή" αλλού. Σοβαρευτείται σας πήραμε χαμπάρι για το "παιχνιδάκι" που παιζετε. Νισαφι

Ανώνυμος είπε...

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73

Ανώνυμος είπε...

Auth th mal..kia auth th paparia thn exei grapsei to arx..di o Apostolidis pou kalei o skatofasistas o kwlode3ios, to organo tou allou arx..diou tou Samara, se mazw3eis sto limani. 8a se phdh3w re moun..pano, gamw th ND sou re

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο 9:16 ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ. 9:29 ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ BLOGS, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ/ΣΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ. ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΞΥΠΝΑ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

10:15 filaraki se kobw gia aderfh kai kommounisth, ante geia re

Ανώνυμος είπε...

antigrafh apo ton aiako

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:
Συνταγματικά άκυρο το μνημόνιο
Δημοσιεύθηκε στις: 20-05-2011

Αθήνα
Διάβημα κατά του μνημονίου υπέβαλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, οι οποίοι συζήτησαν με τον Κάρολο Παπούλια την πρότασή τους για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.
'Το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι συνταγματικά άκυρα καθώς δεν υπογράφηκαν από τα τρία πέμπτα της Βουλής, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά μόνον από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου', ανέφερε σε δήλωση του κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο ο Μίκης Θεοδωράκης, ιδρυτής από την 1η Δεκεμβρίου 2010 της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών 'Σπίθα', και πρόσθεσε: 'Με την απαράδεκτη παραδοχή του κ. Παπανδρέου παραχωρήσαμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Είχαμε πει ότι εάν εφαρμοστεί το μνημόνιο η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χάος. Φτάσαμε στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ψάχνει να βρει στηρίγματα στη συναίνεση και η Ευρώπη σχεδόν εκβιαστικά λέει ότι πρέπει να γίνει εθνική ενότητα. Πώς να γίνει, όμως, αυτό όταν τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν ούτε το 40%;'.
Ο κ. Κασιμάτης από την πλευρά του δήλωσε: 'Είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή. Δεν μένει τίποτα άλλο, παρά μόνον ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση'.
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου διευκρίνισε: 'Οι όροι που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδης αρχές και του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας και τους Διεθνούς Δικαίου. Θα πρέπει να βρεθεί μία κυβέρνηση και να ζητήσει την πλήρη ακύρωση αυτών των συμφωνιών. Εάν δεν αλλάξει το σκηνικό, σύντομα η χώρα θα φτάσει στο κατώτατο χάλι του χάους και της διάλυσης'.
Κατέληξε, δε: 'Θα φτάσουμε στο κατώτατο σκαλί, αυτή είναι η πεποίθησή μας. Η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν έχει δείξει το θάρρος να διαπραγματευτεί ή να προβάλει τις νόμιμες αξιώσεις της χώρας μας, ώστε να γίνουν σωστές συμβάσεις. Εάν δεν γίνουν αυτά στο μέλλον, θα πάμε σε δεύτερη σύμβαση, η οποία θα προσθέσει βάρη αντί να αφαιρέσει'


to ramolimento (ektos apo ta diaxronika tragoudia tou)o mikhs theodwrakis thumiyhike twra sta vatheia geramata na kanei ti spitha!!! ksezase oti gtan kollhtos tou mhtsotakh sto "vrwmiko 89" kai ypourgos tou vtukolaka!!!! den mas eipai gia th xrush pentaetia ths VD kai to pws katafere na ftasei mia xwra me ruthmous anaptuxhs 4% sth xreopopia....mou stelnoun diaforoi prosklhseis gia na oarevrethw me tous aganakthsmenous sthn paralia.....
alla fantasthte emena kai dipla mou to fasistario ton apostolidh!!!! den tha'xei polu plaka to stigmhotupo???
oust fasistaria pou exete kai moutra.......

o allos

Ανώνυμος είπε...

Φρεσκα νεαααα Φιλλιπας,Παντελαρος και ο αστείος Παπακης ειναι μελοι του συνεδριο της Δημοκρατικης συμαχιας και κατεβαινουν στη κεντρικη επιτροπη. Μεγαλεία !!!!!

Ανώνυμος είπε...

an krinw apo ta blogs gemise to nisi pidikoules, den afinoun tipota, oti kinitai pidietai.
aiginites fylaxteite, foreste ta tsigina, einai anamesa mas, kindyneuoume

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσάκ Νόρρις θα μας σώσει

Ανώνυμος είπε...

Filaraki 10:30 eisai blakas me lofio, eisai mallon pareaki me to ax..di ton Apostolidi

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τί μόδα καινούρια είναι οι αγανακτισμένοι στην Αίγινα?
Έβλεπα στο fb ότι θα παραρευθούν 80 αγανακτισμένοι και κάτι έγινε!
Εγώ γιατί δεν αισθάνομαι αυτή την αγανάκτιση, μήπως έχω τίποτα???

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη 260 άτομα θα παραρευθούν! Σίγουρα πρέπει να το δούμε το θέμα

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ είπε...

11:22 ναι έχεις οξεία πασοκίτιδα, ενα βολεμένο κνώδαλο είσαι. Υποστηρίζεις μια αποτυχημένη κυβέρνηση, ένα σύστημα που σε ταίζει γιατί είσαι ένα τίποτα και παλεύεις να διατηρηθεί γιατί αλλιώς χάθηκες. Κηφήνες και ανόητοι σανκαι σένα που κράζατε το ΠΑΣΚ ειναι εδώ... καταδικάζετε ένα λαό και τις επόμενες γενιές στον αφανισμό. Κάτι βλάκες σαν και σενα και στο παρελθόν (1071,1453,1825,1897-8,1922,1941,1974) τα ίδια υποστήριζαν. Κοιμήσω στο ΣοσιαλΗστικό σου ύπνο και άσε εμάς που είμαστε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΑΓΑΠΑΜΕ την ΕΛΛΑΔΑ και ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και αγωνιστούμε για τον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Siga re ellinara !!! Anatrixiasame

Ανώνυμος είπε...

Enta3ei re Anentaxte katalabame kana arx..di eisai kai su kana filaraki tou allou arx..diou tou Apostolidi. Koummounia kai De3ioi ginate ena lamogia. Na fugete re na pate allou

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ να κατσει στα αυγα της και να μην προσπαθησει να εκμεταλλευτεί κομματικα την αγανακτηση του κοσμου για τα απαραδεκτα μετρα, γιατι δεν ειμαστε λωτοφαγοι.
Ο σιγουρος τροπος για να αποτυχει η οποια κινητοποίηση ειναι να ανακατευτουν τα κομματα που μας εφεραν μεχρι εδω.
Ο αγωνας ειναι για επιβιωση και οχι για να κανουμε αβαντες υπερ καποιου κομματος.

Ανώνυμος είπε...

1:16 EISAI ENAS GELOIOS KAFROS SAN TON ALLO TON APARADEKTO TON 1:19. BOLEMENOI KAI EMMISTHOI TOY PASOK BRIZETE XYDAIA OPOIOYS LENE ALHTHEIES KAI YPOSTHRIZOYN TO SWSTO. MPRABO SAKH GIA TOYS GYRW SOY. OLOI TH DEYTERA STO LIMANI

Ανώνυμος είπε...

De3ioi kai kommounia tou kwlou na sas xairetai o Giatros kai o Koukoulhs. Sas 3erw olous 8a mou pinete aurio kafe sth paralia, exete na fate re kra3imo. Koita re kati arx..dia

Ανώνυμος είπε...

Arx..domoun..pano Apostolidi exeis balei ta filarakia sou na grafoun eee...ame se petuxw na mostrareis ton eleuthero tupo sto xeri otan perpatas sth paralia 8a sou dei3w egw re kar..li gam..ne de3ie

Ανώνυμος είπε...

Όπως λέγαμε κι' εχτές, το κοινό του Άκοπου εξακολουθεί να τον παίζει και να λέει "κοιτάχτε και το δικό μου!". Ξεστομίζει επίσης κατ' αποκλειστικότητα τις "απαγορευμένες" λέξεις, τώρα που μεγάλωσε!

Ανώνυμος είπε...

..."Όποιος μεταβάλλεται σε σκουλήκι, δεν πρέπει κατόπιν να μεμψιμοιρεί ότι ποδοπατείται"...
ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΟΥΝ λοιπόν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΔΙΑ με το σθενος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ..." !!!!!!!!
Αφιερωμένο εξαιρετικά στον "έναν και τον άλλον" που εκφράζουν το βαθύ ΠΑΣΟΚ και το ήθος του. Αλλά ας όψονται και αυτοί που στήριξαν τον ΠΑΣΟΚοκο Σάκη (κουτοπόνηροςΦίλιππας Τζίτζης,τα ξαδέρφια του, Παντελάρος και όσοι βλάκες νεοδημοκράτες κρυφομπακογιανναίοι(Σκύλος λέγε με όλα είμαιΙωαννίδης-Χροναίοςκλπκλπ))και τώρα το βουλώνουν γιατί δεν έχουν τι να πουν. Είστε προδότες και μη τολμήσετε να κυκλοφορήσετε ρε βρωμολαμόγια της εξουσίας (που σας ταιζουν τα Πασοκια- Βάρτζελησ) και μιλάτε...ΣΣΣΣΣΣΣΣΚΟΥΛΗΚΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

5:50 ela pes thn alhtheia o kwlofasistas o apostokidhs eisai ehhhhhh???
oust lamogio pou ksexases ton arxitektwna twn plastwn stoixeiwn to alogoskoufh h alliws alogomourh kai th xrush pentaetia ths ND me ta vatopedia, tous koumparous, to gio tou taxudromou ktl....oust!!!!!

o allos

Ανώνυμος είπε...

Τελικά για όσους δεν πολυασχολούμαστε έχει πλάκα. Κάποιοι καραγκιόζηδες μπαινοβγαίνουν συνεχώς, αλληλοβρίζονται, τα χώνει ο ένας στον άλλο και ενίοτε τα λένε και χοντρά. Τότε βγαίνουν κάποιοι αλλοι(;) που βρίζουν τον Ακοπο γιατί δεν το παίζει γκιουλέκας να τους κόψει τα σχόλια. Ενας μάλιστα είπε το αμίμητο. Να μην πιστεύτε τον Ακοπο και να πιστεύετε το αντίθετο απο ότι λέει. Δηλαδή για τις αρμοδιότητες που δεν ασκεί η δημοτική αστυνομία να πιστέψουμε ότι λέει ψέματα; Και λές αλήθεια εσύ που ο μόνος και αχώνευτος καημός σου είναι ότι έχασε ο Κουκούλης και πιστεύεις ότι φταίει ο Ακοπος γι αυτό; Καλά κρασιά μεγάλε...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΒΑΛΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΠΟΤΟ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΒLOG EΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ" ΔΗΛΑΔΗ 'Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ". ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ BLOGS. ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

PLAKEA EXOUN OI DIALOGOI, O DIONYSHS POIOS EINAI O ENAS H O ALLOS ??

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΚΗ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΟΥ, ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΕΣΕΝΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Τστστστστστσ...κάνετε λάθος 9:38,9:48 δεν είναι ο Διονύσης μια ετερόκλητη ομαδούλα του Ν3 και των κολαούζων Βάρτζελη-Τζίτζη είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΝΤΟΥΚΙΑ. Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ. ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

O Ale3iou kai o Apostolidis 8a ekdosoun eidiko fullo ths kwllode3iasfulladas tous me ton Chuck Norris. Gam..stekai oi duo re , alla kurios to arx..di o Apostolidis

Ανώνυμος είπε...

H Tιτινα που γεμισε την Αιγινα με αφισες, ποτε θα τις μαζεψει?Κυριε Ν.Κουκουλη η δημοτικη αστυνομια ξεκουραζεται η περνει εντολες για τον ποιο θα γραψει?

Ανώνυμος είπε...

....φυσικά και παίρνει εντολές

Ανώνυμος είπε...

filaraki 11.07 extes, eimai o 10.30xtes, auto pou grafw legetai xioumor, sto eksigw giati fobamai den to katalabes.
egw pantws gia na eimai sigouros foraw to tsigino swbrakaki

Ανώνυμος είπε...

Τα ανέκδοτα των ημερών: Βρέθηκε άνθρωπος που υπερασπίστηκε τον Άκοπο!
Όπότε του λέει ο άλλος: Να σου πώ εγώ το πιο καλό. Ο ίδιος το έγραψε!
Και για να σοβαρευτούμε: Άλλο η έκφραση γνώμης και άλλο η παράθεση κειμένων. Όταν ο Άκοπος βρίσκεται σε αδιέξοδο, λέει: Κοιτάχτε, παράθεσα ένα κείμενο. Άρα γράφω αλήθειες.
Και γ... τα επιχειρήματα αδελφέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνεται και τα μ... χτενίζονται!
Η Ελλάδα είναι πτωχευμένη, ο Δήμος ετοιμοθάνατος και τα τρία πουλάκια στο blog αλληλοβρίζονται για κάποιους Αποστολίδηδες, Φιλιππάκηδες κλπ πασοκονεοδημοκράτες.
Ο όρος είναι κυριολεκτικός. Τα κομματικά πασοκονεοδημοκρατικά φυντάνια μόνο ενωμένα μπορούσαν να επιπλεύσουν. Και αυτό έκαναν. Διασώθηκαν και σας έχουν βάλει να τραβάτε πάλι τις νόθες διαχωριστικές γραμμές που δεν υπάρχουν πια.
Κ Ο Ρ Ο Ϊ Δ Α!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Filaraki 6:05 dikaiwma mou na brizw to arx..di ton Apostolidi, giati einai enas mal..kas neodhmokraths enas paliode3ios mou th spaei otan perpataei sth paralia mostrarontas ton eleu8ero tupo, kanei politikes analuseis-papares dhladh kai auta pou grafei sth kwlofullada tou. Diakaiwma mou na brizw kai kati skatokoultouriarhdes sa kai sena , kati koumasia pou pshfizete Koulouli kai aristeres paparies. Ante geia re

Ανώνυμος είπε...

ma kala eimaste sovaroi???
diavasa sto site tis Nea Epoxis oti proslavame athlitikografo na syntonisei to kommati ton MME ososn afora to tournoua volley!!!
Enanti amoivis gia douleia 15 imeron!!!!
"Η γνωστή αθλητικογράφος συμφώνησε να αναλάβει το συντονισμό του Γραφείου Τύπου έναντι αμοιβής, αφού όπως εκρίθη από την Επιτροπή σε αυτό το διάστημα (των τελευταίων 15 ημερών προ της διοργάνωσης) απαιτείται πολύωρη δουλειά, η οποία δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί και να συντονιστεί στηριζόμενη στην εθελοντική προσφορά. "

einai na travas ta mallia sou. diladi gia 15 ayti den tha ergazetai sti Net kai tha einai synexos stin Aigina???

ntropi!!!

Ανώνυμος είπε...

ABABA,ABABA,ABABA σοσιαλΗστική διόκηση !!!!!

Ανώνυμος είπε...

AYΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΙΑΚΙΑΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ante re aristerode3ioi mal..kes de 3erete ti sas ginetai. To PASOK einai edw enwmeno dunato apo to lao,gia to lao, me to lao.

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλαμμένε πασόκε ,ελληνικά δε ξέρεις, δες λιγο ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ... τα ρημάξατε όλα, μέχρι και τη γλώσσα μας. ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΕΛΕΟΣ, ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πετράκης άρχισε να το παίζει σοσιαλιστής Μάης του 68. Δείτε στο Aegina portal στην φωτό άπλυτη ιδρωμένη μασχάλη!!!χα χα χα!!!
πώς την έπαθες εσύ έτσι ρε Πετράκη;;;; Εσύ που κοιτάς πάντα την κάμερα και την φωτογραφική μηχανή στα μάτια πώς σου ξέφυγε η μασχαλίτσα;;;;
χα χα χα!

Ανώνυμος είπε...

akope an thes ta fasitaria edw mesa sunexise na koveis sxolia!!!
have a good night!!!

o allos kai telos.

PS. as kanoun parea metaksy tous oloi autoi pou vrizoun ton proedro tou limenikou tameiou pou tous edwse mia mpoukia na fane!!!

ip open!!!!

Ανώνυμος είπε...

To μόνο σοβαρό θέμα της στιγμής είναι το ότι υποσχέθηκαν 1200 ευρώπουλα σε γόνο γνωστού παλαιοπασόκου, για να διαφημίσει το beachvolley στο Ν.Ο.Α.
Ας ερευνήσουν το θέμα οι κοπτόμενοι Άκοποι, Αιακοί και γνωστοί-άγνωστοι blogers του νησιού.
Όσον αφορά την -από μικρή στα κόλπα- δημοσιογράφο: Θα προσέλθει στο ταμείο λέγοντας "κατόπιν προφορικής υπόσχεσης του αντιδημάρχου"; Θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση; Θα της γίνει απ' ευθείας ανάθεση;
Ας γίνει γνωστό επίσης ότι την πρόταση να αναλάβει η νεαρή δημοσιογράφος την έκανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος κ. Νικολόπουλος. Πώς ήταν παρών στη σύσκεψη; Οι γνωρίζοντες στοιχειωδώς τα πράγματα στην Αίγινα, γνωρίζουν ότι είναι ο εκδότης της ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, τουριστικού φύλλου της Αγ. Μαρίνας επί σειράν ετών, που παραχώρησε το φύλλο του στους άστεγους Σακκιώτη και Βάρτζελη, μετά την ήττα τους στις εκλογές του 2006.
Το ΟΛΟΙΜΑΖΙ οικοδομεί το "κράτος" του κύριοι. Τα δείγματα θα πολλαπλασιαστούν, οι αφελείς θα κριθούν αυστηρά...

Ανώνυμος είπε...

Aφου ηταν καταλληλη για την δουλεια μπραβο.
Τσαμπα δεν γινετε τιποτα και μαλιστα για το καλο της Αιγινας .
Φιλιππε ευγε .Προκειμενου να τα παιρνει ο αγραμματος ταχυδρομος και να μν προσφερει τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

Slourpslourp glyfe blaka to Filippa, re mpas kai to grapses esy koytofilippa ???