Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Εμπρός για νέες περιπέτειες...

   Πολές συσκέψεις έχουν πέσει τώρα τελευταία και να τι δούμε τι θα βγεί. Σύσκεψη έχουμε σήμερα κιόλας  για μια παρουσίαση απο μια εταιρεία διαχείρισης απορριμάτων  που θα προσπαθήσει να πείσει για την αποτεελσματικότητα της μεθόδου της. Υποθέτω πως όλοι είδατε πως ο δήμαρχος της Ανδρου κατάφερε με ένα πιλοτικό,πρόγραμμα  συγκομιδής - πατέντα ελληνικής εταιρείας παρακαλώ - να έχει κάποια πολύ θετικά αποτελέσματα για το νησί του. Εμείς ακόμα στέλνουμε τα σκουπίδια βόλτα με το πλοίο της γραμμής.
   Το πρόβλημα του νερού φαίνεται ότι έχει πολύ ψωμί όπως άλλωστε το συνηθίζει τα τελευταία καλοκαίρια. Η εποχή είναι πρόσφορη για πιέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε μια στον δήμο μια επιστολή του μεταφορέα που ούτε λίγο ούτε πολύ  λέει ότι είναι ασύμφορη η μεταφορά του νερού με τις παρούσες συνθήκες και ότι προτίθεται να σταματήσει την παροχή. Δεν ξέρουμε αν αυτό έχει σχέση με χρέη, που πιέζει για του αποδοθούν, η με διαπραγμάτευτση για καλύτερη τιμή, όμως υπάρχει σύσκεψη αύριο το πρωί για το θέμα και είμαστε σε αναμονή για την εξέλιξη της. Δεν γνωρίζουμε πως και αν εξελιχθεί το θέμα του αγωγού και σε πόσο χρονικό διάστημα, όμως νομίζουμε  ότι οι προτάσεις
για την ανεύρεση δικών μας υδροφόρων  και δημιουργία μικρής μονάδας αφαλάτωσης  πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα  αν δεν θέλουμε να είμαστε έρμαια του καθενός.
   Απορρίφθηκε απο την αρμόδια επιτροπή  του άρθρου 152 της περιφέρειας η ένσταση του Π. Γρηγορόπουλου για τον προϋπολογισμό. Και έτσι κλείνει και τυπικά αυτή η ιστορία. Αν ήταν αυτά τα προβλήματα του προύπολογισμού  τότε όλοι θα  κοιμόμαστε πιο ήσυχοι. 

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα θέματα που θίγεις είναι όλο φωτιά. Πράγματι αυτό το καλοκαίρι θα συναντήσουμε προβλήματα τόσο στην καθαριότητα όσο και στο νερό. Αυτή τη στιγμή τα σκουπίδια στον σταθμό μεταφόρτωσης έχουν φτάσει έξω από την πόρτα των γραφείων. Τα αυτοκίνητα από την εγκατάλειψη ζητούν συντήρηση (νέα λάστιχα, φρένα ..)αλλά χρήματα δεν υπάρχουν.
Επίσης ο μεταφορέας νερού εκβιάζει ως συνήθως για να πάρει όλο και περισσότερα χρήματα από αυτά που του χρωστάνε. Καταλαβαίνετε λοιπόν μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού να μας πνίξουν τα σκουπίδια και να μην υπάρχει νερό για να πλυθούμε. Αε που η ΔΕΗ παραμονεύει στη γωνία...
Λάκης

Ανώνυμος είπε...

o lakis exei dikio sta perissotera. omws kai epi toy k. tipota panw katw ta idia synebainan.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν υπηρχε και αλλου προβλημα αλλα σημερα 1:30 με 4:30 μεσημέρι οι 2 απο τις 3 φασεις της ΔΕΗ στην περιοχή μου ηταν off ενω η 3η ήταν σαν κερακι και τρέλαινε τα μηχανηματα..

Ανώνυμος είπε...

O SAKHS 8A DWSEI LYSEIS. EXEI PROGRAMMA EXEI STELEXH kai o giatros meta thn aporripsh 8a parei to Gkotsh kai to arx..di ton Apostolidi kai 8a pane oloi mazi gia founto

Ανώνυμος είπε...

Den xero an 8a dosei liseis o sakis, to sigouro eiani oti mexri stisgmis milame gia eikonikes katastaseis, an meinoume apo nero, an vromisoume apo ta skoupidia, an alaxoume lastixa sta aporimatofora .... an.... an.... an....
Me ola ayta ta an den ginetai kouventa! Mexris stigmis kai nero exoume kai ka8ari einai i poli kai reuma exoume!
Afiste tis mikrotites kai proxoriste

Ανώνυμος είπε...

Είναι τυχαίο ότι ο greklish boy και αυτοί που γράφουν greklish είναι οι μόνοι που τα βρίσκουν όλα καλά και ότι θα γίνουν καλύτερα;

Ανώνυμος είπε...

Τι έλεγε το πρόγραμμα του Σακκιώτη για το νερό; Να εφαρμοστεί! Η αφαλάτωση Άκοπε, γιατί έγινε "μικρή"; Γιατί έπεσε καζούρα με την παπαριά της μεγάλης, που θέλει το μισό ρεύμα που έρχεται στην Αίγινα;
Αν ακουστεί ότι ο Σάκης σκέφτεται να αναθέσει μελέτη για τη βιωσιμότητα ναυτιλιακής εταιρείας, την άλλη μέρα ο Ηλιακίδης θα κάνει ό,τι έκανε του Μούρτζη τον Αύγουστο του 2005. Για να κάνεις τέτοια πράγματα πρέπει να έχεις κότσια (όπως είχε ο Κουκούλης που προχώρησε τις μελέτες παρά τις "προειδοποιήσεις") αλλά ΚΥΡΙΩΣ να μη χρωστάς πολλά. Ας βγάλουμε το καλοκαίρι καθαρό και στο τέλος του έτους εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Θα έχουμε και στοιχεία για το πόσο θα είναι το έλλειμμα ύδρευσης του 2011; Ή θα περιμένουμε να το μάθουμε μετά από 2 χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

Kαντε και καμια βολτα απο το Βαθυ Κε Μουτσατσο που ειναι εγκαταλελειμενο στην τυχη του. Ειμαστε μεσα στη βρωμα και στα σκουπιδια. Καθε ποτε περναει απορριματοφορο και τι μαζευει; Αιγινα δεν ειναι μονο η πολη.Κανετε τα ιδια λαθη.Που ειναι οι συμβουλοι του Βαθεος να απαιτησουν καθαριοτητα για την περιοχη τους; Τα ινστιτουτα μας μαρανανε και τα beach volley. Την επομενη φορα θα σας στειλω φωτογραφιες απο τους ξεχειλεισμενους καδους σκουπιδιων για να τους καμαρωσετε.Μηπως επισης πρεπει να αναρωτηθειτε αν ο συγκεκριμενος εποπτης καθαριοτητας κανει διακρισεις σε περιοχες; Γιατι στο Μεσαγρο και στην Αγια Μαρινα υπαρχει καθαριοτητα και στο Βαθυ τιποτα; Γιατι ο Προεδρος του χωριου φωναζει καθε μερα και ολοι εσεις τον γραφετε; Δεν θα σας συνιστουσα να ερθετε στη Γιορτη του Ψαρα στη Σουβαλα γιατι μαλλον θα σας παρουν ολους με τις ντοματες.

Ανώνυμος είπε...

Για το χώρο στο λιμάνι Λεοντίου έχετε τίποτε να πείτε; Είναι φίσκα στο ξερόχορτο! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που ο τοπικός σύλλογος κάνει ότι δεν το βλέπει και έστειλε διαμαρτυρία στην εφημερίδα που το έγραψε.

Ανώνυμος είπε...

Κε Πετριτη που εχετε κρυφτει; Το Βαθυ σας ψηφισε γιατι ειχε την αφελεια να πιστεψει οτι θα εβλεπε καλυτερες μερες.Που να φανταστουμε τι φιδι ειχαμε στον κορφο μας.Ακομα και η μητερα σας φωναζει για τη βρωμια μας σαν περιοχη.Αλλα τωρα που πιασατε την καρεκλα εσας τι σας νοιαζει; Λιγο φιλοτιμο δεν βλαπτει.Ολαος τιμωρει τους αλαζονες. Ευχαριστουμε που τιματε το χωριο σας.Α και μην ξεχασω το Σαββατο θα εχουμε κρατησει ενα τελαρο ψαρια ειδικα για εσας. Θα ελεγα να ξανασκεφτειτε την παρουσια σας εκει οπου δεν σας θελει πια κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο βλάκας και γραφικός Οικονόμου επανεφανίστηκε. Τελείωσες Νικολάκη. Το πρόβλημά σου είναι οτι ο κώλος σου και το στόμα σου όταν έχεο διάροια έιναι το ίδιο. ΑΚΡΑΤΕΙΑ. Είσαι αξιολύπητος. Ο Πέτρος είναι ΚΟΡΥΦΗ και συ σκουλίκη.

Ανώνυμος είπε...

Για ανθρώπους που προσφέρουν στον τόπο τους είναι τιμή να τους έχει ο τόπος τους Υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί για να προσφέρουν και υπάρχουν και κωλοτούμπες που κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους ή υιοθετούν την μέθοδο καλμηλοπάρδαλη, να κρύβουν δηλ. το λαιμό τους στην άμμο και να νομίζουν ότι δεν τους βλέπει κανένας.
Ποσός ενδιαφέρει τον Πετρίτη και τον κάθε Πετρίτη η καρέκλα, αν τον ενδιέφερε άλλωστε θα καθόταν σε αυτήν και δεν θα έτρεχε όλη μέρα για θέματα του νησιού μας.
Όλα τ΄άλλα είναι κομπλεξισμοί, μορφές άρρωστης ζήλειας και μικροπολιτικής.
Μην ακούτε κανέναν να κοιτάτε μόνο τον στόχο σας κι αυτός είναι ένας: Η ΑΙΓΙΝΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ζήλεια είναι μια παθολογικής για τους ειδικούς αρρώστια που ο ασθενής δεν μπορεί να καταλαβεί ότι ένας άλλος άνθρωπος είναι πιο ικανός και πιο προβεβλημένος από τον ίδιο. Με μόνιμη ερώτηση γιστί αυτός κι όχι εγώ!
Η κακία που βγαίνει είναι απόρεια της ασθένειας, δεν σημαίνει ότι το άτομο είναι κακό, αλλά μπορεί να γίνει έως και επικίνδυνο.
Η αντιμετώπιση είναι εύκολη και ανέξοδη ... ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

9 το πρωϊ: 1910μS

Ανώνυμος είπε...

Περιπέτεια είναι η Διοίκηση Σακκιώτη, ένας αδύναμος ανάμεσα σε άσχετους και άρπαγες...

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:34
Εμένα από χτές είναι κολλημένο στα 1200 μS/cm. Είσαι μέσα στην πόλη;

Ανώνυμος είπε...

Αιγινα δεν ειναι μονο η πολη ειναι και η περιφερεια. Αλλα εσεις κοιτατε μονο τη βιτρινα οπως εκαναν ολοι μεχρι τωρα. Ξυπνατε κι αφηστε τα εγκωμια για τον Πετρακη. Δεν σας πιστευει πλεον κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησηχειτε ρε παιδια οταν βγηκε ο Σακης δεν ειπε στους υπαλληλους του Δημου οτι θα δωσει προτεραιοτητα στη Σουβαλα; Ε την εδωσε. Ειναι η μονη περιοχη που την εχει θαψει κανονικα με ολους τους τροπους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πετρο κοψε κατι. Μην παινευεσαι απο μονος σου. Ξεκαβαλα λιγο το καλαμι και πες και στη δικια σου να ηρεμησει λιγο. Το αν τρεχεις για την Αιγινα ηγια την παρτη σου αυτο θα το κρινουν οι Αιγινητες στις επομενες εκλογες. Ποιος νομιζεις οτι εισαι που θα μας πεις οτι σε ζηλευουν κιολας;

Ανώνυμος είπε...

Νικολάκη....να' ταν η ζήλεια ψώρα, ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του Πέτρου δε φτάνεις. Κακομοίρη.

Ανώνυμος είπε...

προς την ηλίθια που γράφει σχόλια κόφτο γιατί δεν παίζει το σενάριο σου αλλού ψάξου όμως αν συνεχίσεις θα γίνει πραγματικότητα δεν θα είναι μόνο αυτά θα βγούν πολλά στην φορά κάποιοι θα μάθουν για κάποιες φωτογραφίες που σταλθήκαν σε μπλογκ ποιοι τις στείλανε πραγματικά πάντως ο Αγιος Νεκτάριος δεν ήταν ούτε ο Φ.Κ. , υπάρχουν και άλλες φώτο πιό επικίνδυνες οι οποίες θα πονέσουν όταν θα βγουν.
μέχρι ένα σημείο η υπομονή μου.
ΦΙΛΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

3.36 gia poia sxolia milas gia na katalavoume?

Ανώνυμος είπε...

η υποτίμηση του αντιπάλου , αν ο αντιπάλος είναι επίκινδυνος για οποιοδήποτε λόγο συνήθως γιατί δεν είναι δικός μας δεν είναι ελεγχόμενος τότε μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο απαξιώσης του.
Πότε με υποτιμητικά σχόλια, πότε με συκοφαντίες και με την σταδιακή αποκοπή του από την λήψη αποφάσεων.

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:36 λιγο έξω. Τωρα λεει 1700

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα νούμερα που γράφετε τί σημαίνουν έχουν σχέση με το μήνυμα του για τα σχόλια του 3.36 ?

Ανώνυμος είπε...

Προς 5:19
Καμιά σχέση δεν έχουν, αφορούν την αγωγιμότητα (ποιότητα) του νερού. Κάποιοι ασχολούνται με πραγματικά προβλήματα και όχι με το σπορ πολλών Αιγινητών και Πασόκων, να βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ρε παιδιά μιλάμε για την αγωγιμότητα καλό θα ήταν όπως στέλνετε τα αποτελέσματα να μας πείτε και τα όρια για να καταλάβουμε κι εμείς που δεν ξέρουμε

Ανώνυμος είπε...

Το νερό της ΕΥΔΑΠ έχει αγωγιμότητα 250 -300. Το όριο είναι 2500, με μια διαφορά. Πάνω από χίλια αρχίζουμε να το βρίσκουμε "σκληρό". Αν όμως η αγωγιμότητα προέρχεται σχεδόν μόνο από αλάτι, γιατί η θάλασσα είναι κοντά, τότε και με 1200 μπορεί να είναι ακατάλληλο, αν μετρηθεί όμως η ποσότητα χλωριούχου νατρίου (αλατιού), που έχει κι' αυτή ένα όριο. Γι' αυτό χρειάζονται να δημοσιευτούν οι αναλύσεις, που δεν τις δίνει ο Δήμος. Απλώς με την αγωγιμότητα καταλαβαίνουμε πόσο από τις γεωτρήσεις πέφτει.

Ανώνυμος είπε...

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος είπε ότι όποιος θέλει να πάρει τις αναλύσεις μπορεί να το κάνει. Πήγε κάποιος να τις ζητήσει και δεν του τις έδωσαν:

Ανώνυμος είπε...

τι γινετε ρε δημαρχε με το νερό στον ασωματο τοσο μαλακας εισαι σταγόνα δεν τρεχει.τι το πληρώνουμε τότε ρε μαλάκες

Ανώνυμος είπε...

Μην φωνάζετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ενας ένας για να προλαβαίνουμε τα συχτιρίκια. Κι είμαστε ακόμα στους έξι μήνες. Ε ρε...γλέντια.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι τα εχεις βαλει Πετρο μου με τον Οικονομου; Υπαρχουν και αλλοι που βλεπουν τα χαλια σας.Αδικα βγαζετε τη χολη σας απανω του. Να εισαι σιγουρος οτι αυτος που σε στολιζει δεν ειναι ο Νικολακης.

Ανώνυμος είπε...

Πετραααάκηη πεές αλεύρι ο Νιικολαααάκης σε γυρεύει. Θα φάς καλααά.....!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:27 π.μ. γουστάρεις να υπάρχει κόντρα του Πέτρου με τον Νίκο αμ δε φίλε μου έχασες

Ανώνυμος είπε...

το φιστικι φεστ θα μας σωσει, καντε υπομονη, αλλα μην το δειτε αποτομα και παθετε τιποτα.


μαρια πενηνταρακι.

Ανώνυμος είπε...

Den uparei kamia kontra Petrith-Oikonomou oso ta grafoun ka ta lene auta einai karagkiozhdes de3ioi mpaglamades pou 8eloun na blapsoun to Sakh kai na kanoun arx..dia antipoliteush.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΡΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΡΙΟ,ΑΠΟ ΤΟΙΔΙΟ ΚΩΜΑ,ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ,...ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΟΜΟΙΑ ΑΡΧ..ΔΙΑ.ΤΟ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΟ...ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΑ ΧΑΛΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΦΤΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΗΡΗΣΗ; ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΣΑΚΗΣ ; ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΑΚΗ; Ο ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΛΗΘΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΣΕ..ΟΥΡΑ..ΟΥΡΑ ΟΥΡΑ.. ΑΕΙ ΚΑΤΟΥΡΑ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ; ΟΕΟ..ΟΕΟ...ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟΥΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Otan egw lew oti o giatros einai ligos, asxetos kai sernei pisw tou blakes, lamogia, kthnotrofous, mpaglamades kati lemedes kai arx..dia sa ton Apostolidi grafoun sofisties kai soropia. 8a gelasoume polu.