Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Και εις άλλα με υγεία...

 Μάθατε για την παραίτηση  του κ. Μουτσάτσου και τα όσα ακολούθησαν. Γνωρίζαμε τα τεκταινόμενα όμως επειδή το θέμα είχε διαρκή εξέλιξη και αλλαγές ,θεωρήσαμε φρόνιμο να το δώσουμε μόνο όταν είναι οριστικό. Ασχετα με την παραίτηση ενός ικανού ανθρώπου, το πρόβλημα του νερού θα παραμένει ανεξάρτητα τι λύση θα δοθεί για την διαδοχή του. Κατά συνέπεια λίγότερο σημαντική είναι η παραίτηση ενός  ανθρώπου, απο το ίδιο το πρόβλημα. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, ότι η άτεγκτη στάση όλων των δημοτικών αρχών μέχρι τώρα για το θέμα του αγωγού είναι πλέον επικίνδυνη. Καλός ο αγωγός ,όμως όποιος πιστεύει ότι μέχρι να εκτελεστεί το έργο, εμείς εδώ πρέπει να είμαστε  όπως στο Σουδάν η στην Αιθιοπία  γελιέται οικτρά. Πρέπει να υπάρξει εναλλακτική λύση μεταφοράς νερού με δικά μας μέσα.  Οσο αφορά τα χερσαία έργα τώρα. Το συγκεκριμένο έργο αφορά την διασύνδεση μεταξύ των δεξαμενών όχι το υπόλοιπο δίκτυο.  Κατά συνέπεια ακόμη και όταν λειτουργήσει η απώλεια του νερού θα παραμείνει στο τραγικό 45% !!! Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ χρειαζόμαστε το μισό νερό απο αυτό που πληρώνουμε  μιας και το υπόλοιπο το χάνουμε στην διαδρομή. Εάν παίρναμε ένα δάνειο -έστω - γι αυτή την δουλειά πιθανότατα σε ένα  και μόνο χρόνο να το είχαμε αποσβέσει.  Ομως όσο προχωράμε με τον ίδιο βηματισμό κερδισμένος είναι μόνο ο  μεταφορέας που εξασφαλίζει χρόνο και χρήμα.
   Σε ότι αφορά το θέμα του συμβούλου που προωθείται προς πρόσληψη. Δέστε αυτό:
Γνωστοποίηση
Ο Δήμαρχος Αίγινας ....για την κάλυψη θέσης Ειδικού Συμβούλου καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους. Ο Ειδικός Σύμβουλος θα ασχοληθεί κυρίως με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων, με την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε τομείς που συνθέτουν το τουριστικό προιόν και με θέματα που αφορούν στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Αίγινας
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα
α) Τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμης σχολής ημεδαπής/αλλοδαπής.
β) να γνωρίζει την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Certificate of Proficiency
γ) να έχουν επαγγελματική εμπειρία ανάλογη με το αντικείμενο απασχόλησης
Οι αιτπήσεις με τα λοιπά δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι την 4η Ιουλίου.
     Φυσικά και είναι νόμιμη η απόφαση του δημάρχου για την πρόσληψη του συμβούλου. Ομως το να δημοσιεύεις την γνωστοποίηση σε αφημερίδα του Πειραιά ( Κοινωνική 29-6-2011) είναι σαν να βγάζεις την γλώσσα στους Αιγινήτες που πιθανόν να έχουν τα ίδια προσόντα και δεν το έμαθαν ποτέ. Υπήρχε ηθική υποχρέωση να γίνει γνωστό και εδώ άσχετα αν πιθανόν ο νόμος μιλάει για ημερήσια εφημερίδα.  Επί της ουσίας τώρα . Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Καστανίδης   σήμερα προανήγγειλλε   το πως συμπεριφερθεί υο υπουργείο στους χρεωμένους δήμους. Το πρώτο λοιπον που θα τους ζητηθεί είναι να περικοπούν έως μηδενιστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα ποσά για δημόσιες σχέσεις. Και εμείς τότε θα έχουμε αντιδήμαρχο πολιτιστικών με 1.800 ευρώ μισθό και σύμβουλο πολιτιστικών με τον ίδιο μισθό. Αλλά δεν θα έχουμε πολιτιστικά . Εξαιρετική προοπτική.

100 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άκοπος -ως γνωστόν- παριστάνει και τον ανώνυμο σχολιαστή. Έριξε λοιπόν μια από τις φαεινές ιδέες του, ότι φταίει το δίκτυο που δεν έχουμε νερό. Τον ρώτησε κάποιος σχολιαστής αν έχει συγκεκριμένη πρόταση και την έχει αξιολογήσει (διαβάστε τα στην πρηγούμενη ανάρτηση).
Η απάντηση του Ακόπου ήταν άμεση: Η ανάρτηση που διαβάσατε τώρα. Χρησιμοποιεί λάθος ποσοστό απωλειών, για να δραματοποιήσει την κατάσταση. Στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν δεν απαντά, πετάει μόνο μια υπόθεση, ότι θα κάναμε γρήγορα απόσβεση.
Βάζει και άλλο θέμα: Να φτιάξουμε ναυτιλιακή εταιρία, να αγοράσουμε 4-5 σκάφη και να κάνουμε μόνοι μας τις μεταφορές. Αυτό δηλαδή που όλοι οι νησιωτικοί Δήμοι και Περιφέρειες δεν το έχουν σκεφτεί οι ολιγόμυαλοι. Αυτά τα δύο είναι σίγουρα καλύτερα από αυτά που προετοίμασε ο Κουκούλης, με την εγγύηση του Ακόπου. Και αν δεν τον ακούει ούτε ο Σακκιώτης, τόσο το χειρότερο και γι' αυτόν.
Σκεφτείτε να αποφασίσει ο Σακκιώτης να κάνει μελέτη για αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης (μερικές δεκάδες εκατομμύρια;) και μελέτη για δημιουργία ναυτιλιακής εταιρείας. Και να τις πάει στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο για ένταξη σε πρόγραμμα και ενίσχυση, ενώ πιέζουμε (υποτίθεται) για ένταξη των χερσαίων στα ΕΣΠΑ και -σε λίγο- του υποθαλάσσιου στα έργα της Περιφέρειας.
Τι είπατε; Θα μας αποκαλέσουν "γυιό του ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ;" Σωπάτε καλέ! Θα πούμε "ήταν ιδέα του Ακόπου" και θα το δεχθούν. Πάντως μαζί του είμαστε. Να μπει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θέμα "λήψη απόφασης για ανάθεση μελέτης αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης της νήσου Αγινας". Και όταν με το καλό μας δώσουν το χρήμα, στην προκήρυξη να μπει κατηγορηματικός όρος (με μεγάλη ποινική ρήτρα) ότι η ανασκαφή των δρόμων της πόλης και των οικισμών δεν θα διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης είναι σωστό να περιορίζουμε κατ' αρχήν τα έξοδα για Δημόσια θεάματα. Οι Αίγινήτες όμως επειδή έχουν προπληρώσει στον Δήμο μέσω του πολιτιστικού τέλους στους λογαριασμούς ύδρευσης, δικαιούνται κάποιων ανάλογων και ποιοτικών θα - έλεγα- πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εκτός αν η Διοίκηση του Δήμου διαθέσει το πολιτιστικό τέλος για κάποιο κοινωφελή σκοπό.

Ανώνυμος είπε...

Το σωστό ποσοστό για την μέση απώλεια στο νησί είναι 38,2%
Η ύπαρξη πάγιας κατανάλωσης 8κμ ακομα και σε ανενεργούς υδρολήπτες (με μηδενική δηλαδη κατανάλωση) ήταν ένας έμμεσος (αλλά πιθανόν άδικος) τρόπος μείωσης αυτού του ποσοστού κατά 10%. (Δηλαδή έτσι όπως ο Δήμος πλήρωνε νερό το οποίο δεν πληρωνόταν λογω απώλειας, έτσι πληρωνόταν και απο ορισμένους χωρίς αυτοι με την σειρά τους να έχουν καταναλώσει).
Από ότι θυμαμαι σε σχετική έρευνα της Ελευθεροτυπίας πριν 3-4 χρόνια, είχα παρατηρήσει οτι το ποσοστό 38,2% των απωλειών της Αίγινας δεν διαφέρει απο αυτά άλλων περιοχών της Ελλάδας (ακόμα και του Λεκανοπεδίου)

Ανώνυμος είπε...

Τι μου λέτε κ. 8:04!!!
Η "πρόταση Ακόπου" αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Να μεταβιβαστεί πάραυτα στην ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) και στην Κυβέρνηση. Πιθανώς σε ένα και μόνο χρόνο θα είχε γίνει απόσβεση (έτσι λέει η "πρόταση Ακόπου"). Θα είχαμε απορροφήσει όλα τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, θα είχε αυξηθεί κατακόρυφα η απασχόληση, θα είχε αποδοθεί ΦΠΑ μερικών δις, θα είχε λυθεί το πρόβλημα της χώρας.
Α ρε Άκοπε, χαμένος πας στο κωλονήσι μας. Εσύ ήσουνα φτιαγμένος για μεγάλα! Κατανοώ τώρα και την πίκρα σου που δεν σε αξιοποίησε ο αχάριστος ο Σακκιώτης, και γι' αυτό στρέφεσαι εναντίον του, αφού σκίστηκες να τον βγάλεις δήμαρχο...

Ανώνυμος είπε...

8.04 το 44,5 % το εδωσε ο δημος. ασε λοιπον την πτερουδιο αριθμητικη για μεταξυ σας. εδω δεν θα γραφεις μαλακιες.

Ανώνυμος είπε...

Να παρέμβω κι' εγώ στις μ... που αποφαίνεται ο τελευταίος; Αν είναι πράγματι 44,5 πάμε σούμπιτοι για αντικατάσταση του δικτύου, ενώ αν είναι 38,2 το βαστάμε; Το 44,5% διαφέρει ουσιωδώς από το 38,2% το πανελλαδικό; Όσο για το "εδώ δε θα γράφεις μαλακίες", στο αισχρό blog που έχουν γραφτεί απίστευτες χυδαιότητες, μάλλον εξοργισμένο Άκοπο από την καζούρα που του γίνεται μου θυμίζει.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως με τις βαρειές φιλοσοφίες που έχουν πέσει τελευταία, έχει ζαλιστεί το greeklish boy και δεν μπορεί να γράψει κάτι; Το έχω πεθυμίσει!

Ανώνυμος είπε...

Στον νεοεποχίτη 9:32.
Ο Ακοπος γράφει ότι εφόσον το μισό νερό χάνεται στο δίκτυο με ένα δάνειο για αντικατάσταση του δικτύου θα εξοφλείτο μέσα σε 1 χρόνο. Που είναι η φιλοσοφία που είναι το ανήκουστο. Αλλωστε και οι προηγούμενοι ήθελαν να αντικαταστήσουν το δίκτυο αλλά ήταν δύσκολο να πάρουν και άλλο δάνειο.
Εγώ πιστεύω ότι το παλιό δίκτυο πρέπει να αντικατασταθεί σιγά σιγά για λόγους υγείας πρώτα. Η απώλεια βρίσκεται στα ρολόγια που με τα άλατα κολάνε και δεν γράφουν τα πραγματικά κυβικά. Πρέπει να αντικατασταθούν όλα. Ετσι θα περιοριστεί σημαντικά η απώλεια
νετ

Ανώνυμος είπε...

9:41 το 38,2% είναι η μεση απωλεια του νησιού.
Μέγιστη είναι στο Διαμέρισμα Αιγινας/Κυψέλης με 43,9% και ελάχιστη στην Πέρδικα με 2,7%.
Τα στοιχεία ειναι απο τον σχετικό πίνακα της Οικονομικης Επιτροπής του Δήμου όπως αυτός συμπερίληφθηκε στις προτάσεις της (που ψηφίστηκαν) για το νέο τιμολόγιο υδρευσης.

Το ποιος τωρα λεει μαλ..ες ειναι αλλο θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στον κάθε Δήμαρχο να προσλαμβάνει Εδικό Σύμβουλο σύμφωνα με την αρεσκεία του. Επομένως χίλιες αιτήσεις να υποβληθούν, ο Δήμαρχος θα προσλάβει όποιον νομίζει ότι θα τον βοηθήσει καλλίτερα.

Ανώνυμος είπε...

Mayor pioneered renuntiationem et vade in domum. Per ipsum quis orci at ut valeas. Dixerunt T.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε απάλλαξε το ΙΕΚ από τον Βάρτζελη για να σε ευγνωμονούν Κάντον αντιδήμαρχο και θα κερδίσεις πολλά

Ανώνυμος είπε...

Από τη Νεα Εποχι "Η παραίτηση Μουτσάτσου λοιπόν, έχει τις ρίζες της στις πρώτες ημέρες Διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής, όταν ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νεκτάριο Κουκούλη και τον Οικονομικό του Σύμβουλο κ. Ν. Παπανικολάου, αποφάσιζαν για την οικονομική πολιτική του Δήμου, τον προϋπολογισμό, την κατανομή των κονδυλίων αλλά και το κρίσιμο νέο τιμολόγιο νερού.

Δεν υπάρχει κανείς στην Αίγινα που να πιστεύει ότι το οικονομικό επιτελείο της νέας Δημοτικής Αρχής είχε τις κατάλληλες εμπειρίες και γνώσεις για τη σωστή διαχείριση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, σε μια πολύ δύσκολη μάλιστα συγκυρία."
Να φυγει λοιπον απο το οικονομικό επιτελείο ο Κουκούλης που δεν εχει εμπειρία και να παει στην καθαριότητα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 10:36 (ας γράφει Λατινικά) θα είναι καλλίτερα ο Δήμαρχος να παραιτηθεί τώρα και να πάει σπίτι του με την ομάδα που έχει, γιατί αυτό θα γίνει και είναι θέμα χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 10:55 μ.μ αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια και η λύση είναι μία ο ένας να πάει στην καθαριότητα και ο άλλος στην ανεργία και στο σπίτι του.

Ανώνυμος είπε...

Ρε 10:19, πού γράφει ο 9:32 για φιλοσοφία και ανήκουστο; Σε ξεμπρόστιασε και σε ξεσκέπασε ο 10:21 και σου χτύπησε στο κεφάλι, που γίνανε όλοι νεοεποχίτες; Έτσι κάνεις εσύ διάλογο; Αρχίζοντας με ψέμματα και τέτοια φρασεολογία;
Από πού βγαίνει ότι η απόσβεση θα γινόταν σε ένα χρόνο; Αυτό ήταν το ερώτημα. Αφού αποκαλύπτεται η παπ... της "πρότασης Ακόπου", το γυρίζουμε τώρα στα ρολόγια και όχι στην αντικατάσταση του δίκτυου. Γιατί δεν τα αλλάζουν; Οι προηγούμενοι αγόρασαν πολλά και αντικατάστησαν τα μισά απ' όσα αγόρασαν. Έτσι είπαν, ψέμματα λένε; Τώρα γιατί δεν βάζουν και τα υπόλοιπα; Έτσι να δούμε πόσο θα πέσει η απώλεια.

Ανώνυμος είπε...

Ας ασχοληθούμε και με ένα άλλο θέμα, που μου έχει κάνει πολύ εντύπωση. Καιρό πριν τις τελευταίες εκλογές αλλά και μετά, υπήρχε πολύ έντονη επίθεση των 2+1 blogs προς την προηγούμενη δημοτική αρχή. Πολλοί υποστηρικτές της είχαν καταφερθεί και αυτοί έντονα εναντίον τους, μερικοί μάλιστα τους στόλιζαν κανονικά.
Εδώ και αρκετό καιρό και προτού συμβεί κάτι σημαντικό, τα blogs άρχισαν να καταφέρονται εναντίον και της νέας δημοτικής αρχής, μερικές φορές μάλιστα και με την ίδια εμπάθεια που το έκαναν και για τους προηγούμενους. Ειπώθηκε μάλιστα ότι το έκαναν γιατί κάτι περίμεναν. Παρ' όλα αυτά, δεν έχω δει αγανακτισμένους οπαδούς της δημοτικής αρχής να στρέφονται εναντίον τους. Πάλι οι ίδιοι τους κοντράρουν.
Είναι οι οπαδοί της νέας δημοτικής αρχής "ανώτεροι άνθρωποι" ή ξέρουν ότι στα πραγματικά δύσκολα θα τα ξαναβρούν; Π.χ. αν στις επόμενες εκλογές ξαναϋποστηρίξουν Σακκιώτη, ποιός θα αμφισβητήσει την αξιοπιστία της επιλογής τους, μετά από τόση κριτική;
Υπάρχει, όπως ακούω και άλλη άποψη. Ότι θα προωθήσουν "άλλη λύση". Τι γνώμη έχετε για όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Από τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και πάλι:
"Καθώς όμως ο φόβος για στάση πληρωμών από το τεράστιο έλλειμμα ήταν ορατός, φαίνεται ότι στα μέσα της άνοιξης υπήρξε μια «οδηγία» για μείωση της αγοράς πόσιμου νερού από την ΕΥΔΑΠ. Μια δραστική μείωση της υδρομεταφοράς θα είχε ως «καλή συνέπεια» τη μείωση των εξόδων, ανεξάρτητα αν οι πολίτες πλήρωναν ακριβούς λογαριασμούς για να αγοράζουν νερό ΕΥΔΑΠ. Φαίνεται μάλιστα ότι υπήρξε κάποιου είδους «συνεννόηση» με τους υδρομεταφορείς να φέρνουν λιγότερο νερό. Έτσι και εκείνοι δεν άργησαν να αλλάξουν επιχειρηματικά πλάνα και να στραφούν σε άλλες αγορές με αποτέλεσμα η Αίγινα να μείνει την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο με δύο πλοία.

Η Δημοτική Αρχή (και εδώ έχει ευθύνη και ο κ. Μουτσάτσος) πίστεψε ότι μπορεί να τα φέρει βόλτα με τις γεωτρήσεις μη δίνοντας και τόση σημασία στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού. Δεν άργησαν όμως να καταλάβουν οι διοικούντες, ότι οι γεωτρήσεις δεν φτάνουν για να υδροδοτήσουν την Αίγινα. Παράλληλα ξεκίνησε ένα κύμα έντονων αντιδράσεων από πολίτες και Μέσα Ενημέρωσης (μεταξύ αυτών και το δικό μας) για την κάκιστη ποιότητα νερού".

Νομίζω ότι αυτή η παράγραφος είναι όλα τα λεφτά. Οι υδρομεταφορείς δεν έδιωξαν τις υδροφόρες από μόνοι τους. Όταν έχεις δουλειά δεν φεύγεις. Κάποιος τους είπε να φέρνουν λιγότερες ποσότητες. Εσείς τι περιμένατε. Ότι θα έβαζαν τις υδροφόρες στην εφεδρεία και θα περίμεναν πότε θα τους ξανακαλέσουν;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 11:41 τι τους θέλεις νεοεποχίτες βαπτισμένους με το σύμβολο στο χέρι, φίλαθλους. Είδαν στραβοπατήματα και τα γράφουν και καλά κάνουν και μακάρι να υποστηρίξουν άλλο Δήμαρχο μετά από 3 χρόνια. Πέρασαν οι 4ετίες του Γκότση. Τώρα όποιος δεν είναι ικανός θα πηγαίνει στο σπίτι του. Γιατί μια ζωή το μυαλό σας είναι στη παρανομία. Δηλαδή ότι δεν τα βρήκαν, ότι δεν αξιοποιήθηκαν, ότι δεν πήραν θέσεις κλπ. ΟΧΙ τίποτα ΄θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει από αυτά. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια δυσαρέσκεια με τον σημερινό Δήμαρχο. Αν το καταλάβει και αλλάξει καλώς. Αν όχι κακό του κεφαλιού του. Πάμε για άλλον

Ανώνυμος είπε...

Τελικώς απο την ένταση που παίρνει η συζήτηση και μόνο όταν τεθεί τέτοιο θέμα δείχνει ότι υπάρχουν συμφέροντα. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο Ακοπος ξέρω όμως πολύ καλά ότι αν τόσα χρόνια που συζητάμε για τον αγωγό, οι δημοτικές αρχές έφτιαχναν έστω κι ένα χιλιόμετρο δικτύου τον χρόνο τώρα θα είχαμε ξεμπερδέψει.Ας μας πούν λοιπον και οι προηγούμενοι που διαμαρτύρονται πόσα μέτρα δικτύου έφτιαξαν

Ανώνυμος είπε...

Άρα η λύση είναι το νέο δίκτυο, όσα και αν έχουν λεχθεί στους σχολιασμούς. Τελικά ξανακαταλήγουμε στο ίδιο σημείο, έχουν ξαναγραφτεί όλα αυτά. Βρέστε κάτι να πείτε, μηδενίστε τη λύση αγωγός -χερσαία, την έκανε ο Κουκούλης. Να ξέρατε πόσο αηδία φέρνετε στον κόσμο μ' αυτά που λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Άλλα έλεγε ο 11:41, άλλα του απαντούν, πιθανώς επειδή δεν βρίσκουν απάντηση. Πώς και δεν βρίσκεται κανείς οπαδός του Σακκιώτη να διαμαρτυρηθεί για τα όσα του γράφουν τα blog, αυτό ρώτησε. Μήπως του σώθηκαν; Μήπως όλοι έγιναν οπαδοί του Άκοπου και του Αιακού; Να το ξαναγράψω μήπως και το καταλάβουν;
Μπα, μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ήλθε και το δελτίο τύπου του Αντιδημάρχου (είδος εν ανεπαρκεία στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)και μας κούφανε!!! Πληρώνουμε περισσότερα και παίρνουμε λιγότερα!!! Με περηφάνια μας το λένε επισήμως!!! Μήπως χάσανε τη μπάλα τελείως; Ή έχουν βαλθεί να μας αποτρελάνουν καλοκαιριάτικα;

Ανώνυμος είπε...

Re paliokorakia, re palio alhtes,to kanate mega 8ema to nero ki thn paraithsh Moutsatsou. O Skh 8a to lusei to problhma tou nerou kai 8a balei ton kalutero gia antidhmarxo.Bgalte to skasmo re. De sas eida egw olous mazemenous na lete mal..kies. Kwlode3ioi skatofasistes o Sakhs einai magkas. Na pate na gam..te kai to arx..di o Apostolidis na psofhsei to fasistoskulo.

Ανώνυμος είπε...

Είχα γράψει στις 25/7/11 και ώρα 4:oo ότι άτομο από τον χώρο της Δημαρχίας κωλυσιεργεί τις ενέργειες του προέδρου της ΚΕΔΑ ο οποίος ομολογουμένος μαζί με το επιτελείο του αποδίδει έργο, με αποτέλεσμα τις συνεχείς προστριβές μαζί του. Σήμερα πληροφορήθηκα ότι πάλι έδρασε εναντίον του προέδρου (την πληρώνουν όμως οι υπάλληλοι της ΚΕΔΑ, μή πληρωμή κ.τ.λ). Περιμένουμε τις ενέργειες του Προέδρου και του Δημάρχου και να δούμε πότε ο τελευταίος θα ξυπνήσει από τον λήθαργο.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα της Αγιας Παρασκευης γιορταζει το Aigina first. Εχουν βλεπεις την γιοτη τους και οι παρασκευαδες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ένα-ένα τα θέματα για να προλαβαινουμε να γελαμε λίγο-λιγο. Αν εξαντληθουν απο τωρα πως θα γελαμε τον χειμωνα;

Ακου "...του προέδρου της ΚΕΔΑ ο οποίος ομολογουμένος μαζί με το επιτελείο του αποδίδει έργο..."

Ανώνυμος είπε...

Γιάνης κερνάει , Γιάννης πίνει. Εδώ κολλάει η παροιμία. Σοφοί οι παλιοί

Ανώνυμος είπε...

den eimai o greeklish!!!!!!!! alla re su Dixerunt T mas ta exeis zalisei me thn upertath morfwsh sou!!!!!!!!! giati den pas sthn italia na milhseis me ton belouskoni pou den tha katalavei tipota etsi kai alliws alla tha sou dwsei thn efkairia na peraseis oraies stigmes me me th roubi kai alla kala koritsia!!!!!!giati se kovw gia agamhto xronia twra!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

6:04 Quibus ipse scribis non offendit solum praesentes, sed etiam educatio vestra habetis. Dixerunt T.

Ανώνυμος είπε...

Από όλα όσα έγραψε ο 1:40 αυτό κατάλαβες και έκανες κριτική 3:18, είσαι δυστυχώς αυτό που λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι mikromyalos (να ξέρεις επίτηδες διάλεξα αυτή την Αγγλική λέξη για να την καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα γράφει ο Dixerunt, αλλά κι εσύ 6.04 είσαι από εκείνους τους αιγινήτες άντρακλες που λένε λένε και όταν πάνε σπίτι πάει η παντόφλα σύννεφο. Και δεν σταματάς εκεί μετά έχει μαγείρεμα, ξεσκάτισμα κι αποτρίχωση.
Το ότι ο ανωτέρω είναι μορφωμένος κι έχει την πολυτέλεις να σας την λέει στα λατινικά , άνοιξε τα μάτια σου και κλείσε το στόμα συο για να μην σου κλείσω και τίποτα άλλο και είναι κρίμα καλοκαιριάτικο

Ανώνυμος είπε...

Dixerunt T: yIDoghQo'

Ανώνυμος είπε...

Εχθές υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που έγραψαν δυο -τρία πράγματα με γνώση, με ιδέες, με επιχειρήματα και -τι σπάνιο- με χιούμορ. Σήμερα, τι κρίμα, ξαναγύρισε το blog στα ίσα του. Χαμηλότατο επίπεδο, βρισιές, ανοησία. Εξ ου και η επανεμφάνιση του Greeklish και η αγανάκτησή του για τους "μορφωμένους". Μήπως αυτό εννοούσε κάποιος που έγραφε "γιατί δεν διαμαρτύρονται οι οπαδοί του Σακκιώτη";

Ανώνυμος είπε...

agricola rosas amat. Ovidiym poeta in terra pontica exulat. Αμέ τι νόμιζες ότι μόνο εσύ ξέρεις λατινικά;

Ανώνυμος είπε...

Μα δε συνεννοούνται μεταξύ τους; Δυό μέρες σπαζοκεφάλιαζε ο Άκοπος και το εκλεκτό του εκδοτικό και μη επιτελείο για να βρουν διέξοδο στο θέμα του νερού και να αποφορτίσουν την κατάσταση που πάει να γίνει επικοινωνιακό Βατερλώ για το Σακκιώτη.
Βρήκαν λοιπόν τη γραμμή, τη διαβάσατε: Φταίει το δίκτυο!!!
Δεν πρόλαβαν να το περάσουν τον κόσμο και τους "έχυσε" ο ίδιος ο Δήμος, με επίσημη ανακοίνωση. Δεν φταίει το δίκτυο, φταίνε οι μεταφορείς νερού οι αχάριστοι. Τους πληρώνουμε αμέσως αλλά αυτοί δεν φέρνουν νερό.
Κρίμα ρε παιδιά, ήταν καλή η προσπάθεια... Αντε, την άλλη φορά να συνεννοείστε τουλάχιστον μεταξύ σας...

Ανώνυμος είπε...

Quo vadis re kaimene?

Ανώνυμος είπε...

Brwmiarhdes koukoulsproi ou re

Ανώνυμος είπε...

O επόμενος αντιδήμαρχος θα έχει την έγκριση και τις ευλογίες του Πτερούδη !!!!

Ανώνυμος είπε...

To Ντρη για αντιδημαρχο με συμβουλο τον Πτερουδη

Ανώνυμος είπε...

Μετά το πράγματι καυστικό σχόλιο του 8:39, είδαμε το ύφος, το ήθος και τις προτάσεις των ΟΛΟΙΜΑΖΙδων. Οι άνθρωποι τα έχουν παίξει, είναι φανερό. Παρήγορο είναι όμως το ότι εμφανίζονται. Γιατί κάποιοι χτές στοιχημάτιζαν ότι έχουν εξαφανιστεί και έχουν αφήσει μήνυμα ότι λείπουν για δουλειές...

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια "παράπλευρη απώλεια" με την παραίτηση Μουτσάτσου πάει να γίνει. Αναθάρρησε ο Φίλιππας, που σα σημαία και μοναδικό του προσόν κουνάει την ηλικία του. Πέρυσι έλεγε ότι δήμαρχος (Κουκούλης) και αντιδήμαρχος (Πτερούδης) είναι 140 ετών. Και τα κατάφερε! Μπήκε σε μια κυβέρνηση ακριβώς των ιδίων ετών!!!
Τώρα δικαιώνεται!!! Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν αντέχουν!!! Και βγήκε στο blog (ανωνύμως βέβαια) να γράψει ότι στις τελευταίες εκλογές αναμετρήθηκαν πάλι η τάξη του 1946 (γεννηθέντες εννοεί), αλλά στις επόμενες πρέπει να γίνει με την τάξη του 1969 (τότε δεν γεννήθηκε;). Σάκη, τρέμει η καρέκλα σου και η υποψηφιότητά σου...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν αρχίσει κάποιος να γράφει αρχαία ελληνικά ή σανσκριτικά, θα πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο γιατί είναι (παρα)μορφωμένος ή να τον πούμε μαλάκα που κάνει τον έξυπνο;

Ανώνυμος είπε...

6:54 μ.μ. παρε πολυ φορα και ελα να με μαμισεις!!!! αλλα ελα με την οπισθεν!!!! ξερεις εσυ..........

Ανώνυμος είπε...

Η γνώση 10.25 δεν είναι μαλακία. Η γνώση είναι κάτι για το οποίο αυτός που εσύ περιγράφεις ως μαλάκα έχει στρώσει τον κ....ο του κάτι χρόνια στο θρανίο. Μακάρι να ήξερα κι εγώ λατινικά να μπορούσα να γράψω

Ανώνυμος είπε...

10.27 τοίχο τοίχο σε θέλω ... γιατί αν σε πετύχω αλλιώς θα γελάσει κάθε πικραμένος και το κακό είναι ότι πάλι θα τις μαζέψεις από την σύζηγο που θα την ρεζιλέψεις!
Ασε τα μεγάλα λόγια και φτιάξε το μπριαμ που σου είπε γιατί θα γυρίσει και ποιος την ακούει

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς να μου πει, πως φτιάχνουμε μπάμιες; Μου το ζήτησε η πεθερά μου γαμώ την τύχη μου γαμώ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκες μια ο ένας μπριαμ, μια ο άλλος μπάμιες, θα μας καβαλήσουν οι γυναίκες μας και τότε γαμησέτα. Μέχρι τιγανητό αυγό ρε παιδιά όχι παραπάνω

Ανώνυμος είπε...

Κρατηθήτε, σε λίγο το "επιτελείο Ακόπου" θα μας παρουσιάσει τις θέσεις του πάνω στην ανακοίνωση του Δήμου ότι πληρώνει αλλά νερό δεν του φέρνουν. Πρόκειται για βόμβα και δεν πρέπει να μείνει στα ασχολίαστα. Κάντε γρήγορα, γιατί θα σας προλάβουν!
(και μεταξύ οικονομολόγων δεν επιτρέπονται αυτά: στην προηγούμενη συζήτηση του επιτελείου ξέχασες να φωνάξεις τον Αιακό).

Ανώνυμος είπε...

Αν οι μπάμιες είναι μεγάλες Αγίου Στεφάνου που λέμε, βγάλε πρώτα τα σάλια τους, μετά άσε τη γυναίκα σου, ξέρει αυτή

Ανώνυμος είπε...

Είπε κανείς ότι η γνώση είναι μαλακία; Μαλάκας με κεφαλαία είναι όμως αυτός που κάνει επίδειξη της γνώσης του σε άσχετο χώρο. Δηλαδή γράφοντας λατινικά στο blog τι θέλει να πει; Θαυμάστε με που ξέρω λατινικά αλλά στ' αρχίδια μου που δεν τα καταλαβαίνετε και δοξάστε με; Όχι πές μου να καταλάβω κι' εγώ ο φτωχός τι θέλει να μας πει. Πάντως όχι το νόημα των όσων λένε τα λατινικά.

Ανώνυμος είπε...

Ώπα μάγκες όλοι στο mega channel κάνει δηλώσεις ο άκοπος. Λέει πως φταίνε οι ταξιτζίδες που δεν έχουμε νερό. Δεν είχε λέει μεταφορικό μέσον για να κατέβει ο καπετάνιος του Ηλιακίδη στο βαπόρι.Όχι ρε πούστη μου τι ατυχία κι αυτή. Α ρε Σάκη είσαι πολύ άτυχος ρε γαμώτο κρίμα

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν μπορείς να βρείς Αντιδήμαρχο Σάκη για να αναλάβει την Ποιότητα Ζωής η μόνη λύση που σου απομένει είναι να πας να παρακαλέσεις τον Πτερούδη ο οποίος άκουσα ότι αναλαμβάνει αφιλοκερδώς, για το καλό των Αιγινητών.

Ανώνυμος είπε...

Sakius paparius ekanum ta pragmatus, monus vantus sto lakus me ta fidium. Για μα μου φύγει κι εμένα ο καημός που ήμουν σκράπας στα λατινικά

Ανώνυμος είπε...

Ο Πτερούδης τώρα χαίρεται! Ανέξοδα κιόλας

Ανώνυμος είπε...

Tώρα για τα Λατινικά. Λατινικά χρησιμοποιώ για να απαντήσω ΜΟΝΟ σε όσους χρησιμοποιούν χυδαία φρασεολογία.

Ανώνυμος είπε...

Τα γιαπωνέζικα πότε τα χρησιμοποιείς;

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε εγώ δεν μπορώ να αποκαλέσω τον 10:27 αληταρά για τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί προτιμώ να χρησιμοποιώ και θα χρησιμοποιώ τα Λατινικά. Dixerunt T.

Ανώνυμος είπε...

Ο οποίος (ο 10:27), θα σε καταλάβει αμέσως δικέ μου Λατίνε! Τώρα μας έπεισες...

Ανώνυμος είπε...

βρε σωστά ξηγιέσαι, αλλά τα γιαπωνέζικα ΄παίζουν για κάποια φάση ή όχι;
Ave Seasar, αν το γράφω σωστά. Πάντως μια και πιάσαμε τα Λατινικά, θυμάμαι είχαμε μια καθηγήτρια σκέτη Μεσαλίνα, αυτή φταίει που δεν άμαθα λατινικά, κοίταγα συνέχεια τα βυζιά της.

Ανώνυμος είπε...

o tempora o mores

Ανώνυμος είπε...

Άκοπε τι να σου κάνω. Μάθανε πως ..., πλακώσανε και οι 10:52!

Φίλε 10:52 μην παρεξηγήσεις, είμαι ο 8:39. Θάχουμε παρέα σε λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8:39, 11:45, αμα είναι καλή η παρέα να την κάνω έγκαιρα από το σπίτι μη με πάρει χαμπάρι η γυναίκα μου

Ανώνυμος είπε...

Όργιο θα είναι! Άμα φέρεις και τη γυναίκα σου, θα είμαστε τρεις!

Ανώνυμος είπε...

Τι καθόσαστε τώρα και απορείτε με "πρόταση Ακόπου" και ιστορίες. Μια ομαδούλα είναι, όποιος θέλει να μάθει, ξέρει. Πιστεύουν ότι θα αναδειχθούν μόνο αν επικρατήσουν ανίκανοι ή ελεγχόμενοι απ' αυτούς άνθρωποι. Γι' αυτό και κατά καιρούς τους ξεφεύγει και λένε "άμα δεν μας κάνει κι' αυτός, θα βρούμε άλλον". Στο παιχνίδι αυτό έχει μπει και ο Αιακός, για δικό του όφελος βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Για να ξαναγυρίσουμε λίγο στο θέμα Μουτσάτσου. Πιστεύετε ότι είχε τίποτε αποφασιστικές αρμοδιότητες; Πιστεύετε ότι αυτός αποφάσιζε το πόσο νερό θα έρθει; Ότι αυτός αποφάσισε να γίνει ξανά σκουπιδότοπος το Λεόντι; Ότι είχε τις ειδικές γνώσεις να ελέγξει τις τεχνικές υπηρεσίες;
Ως σάκο του μποξ τον μεταχειρίστηκε ο Σακκιώτης και ο ίδιος έπεσε στην παγίδα. Όλη μέρα απαντούσε στα τηλέφωνα των παραπόνων και δεχόταν επισκέψεις με παράπονα και αιτήματα (δικό του λάθος ή φιλοτιμία, λάθος φιλοτιμία όμως). Κάπου εξαντλήθηκε. Τώρα θα δούμε η φράση "τα παράπονά σας στο δήμαρχο" πώς θα εξελιχθεί. Κατά τα άλλα, σωστά ο Σακκιώτης δήλωσε ότι δεν είναι αναγκαίοι οι τρεις αντιδήμαρχοι. Κανείς δεν είναι αναγκαίος, αν οι δουλειές μπορούν να γίνουν κι' αλλιώς. Ο Καλλικράτης, αλήθεια, λέει ότι ορίζονται οπωσδήποτε αντιδήμαρχοι ποιότητας ζωής; Γιατί αν ναι...

Ανώνυμος είπε...

Προς 1.20
Φίλε μου θέτεις πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ποιός έχει η είχε τέτοιες ειδικές γνώσεςις; Ο Πτερούδης; Και που τις απόκτησε; Εκεί στην Αφρική με τους μαύρους έκανε ειδικά φροντιστήρια; Το πρόβλημα έχει να κάνει με τον ΚΑλλικράτη ο οποίος μας γεμίζει αρμοδιότητες αλλά δεν προβλέπει πουθενά να υπάρχουν ειδικοί άνθρωποι να τις χειρίζονται. Δηλαδή ποιός δημοτικός σύμβουλος απο όλες τις παρατάξεις έχει εξειδικευμένες γνώσεις για την επαξεργασία απορριμμάτων η για το νερό η για άλλα θέματα; Οι σύμβουλοι εκλέγονται με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε και ειδικοί δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν και λεφτά, προσλαμβάνουμε και συμβούλους που δεν χρειαζόμαστε, πολύ θέλει για να γίνει το μπάχαλο; Αυτά καλείται να διαχειριστεί ο δήμαρχος και προφανώς δεν τα καταφέρνει. Ομως τα ήξερε και έπρεπε να είναι προετοιμασμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ο προηγούμενος είπε για ειδικές γνώσεις για τις τεχνικές υπηρεσίες και όχι για τον Πτερούδη. Εκεί ήθελε κότσια και όρεξη για δουλειά, που φάνηκε να τα έχει ο πρώην. Τα περί Αφρικής φαίνεται ότι σου μείνανε κληρονομιά από την ΑΛΛΗ ΟΨΗ και δείχνουν την ποιότητα επιχειρημάτων όταν τα πράγματα στενεύουν. Τι να κάνουμε, ο δήμαρχος θα τα φροντίσει όλα μόνος του, αφού όλοι είναι δικαιολογημένοι που δεν ξέρουνε και σωστά αρνούνται να αναλάβουν. Σκεφτείτε να είχε γίνει κάτι τέτοιο πριν τέσσερα χρόνια, το πώς θα είχαν όλοι αφηνιάσει και πώς αντιμετωπίζεται τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν οι σύμβουλοι δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, σωστά αρνούνται και ούτε γάτα ούτε ζημιά, φταίει ο καλλικράτης και το κράτος, που δεν δίνουν σε κάθε δήμο εξειδικευμένους σε κάθε θέμα.
Μήπως θα έπρεπε ο νόμος να λέει ότι σε κάθε συνδυασμό πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τόσοι "εξειδικευμένοι"; Μήπως θα έπρεπε το κράτος να τους δίνει "προίκα" στους δήμους; Τι άλλο θ' ακούσουμε για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα;
Πόσο ακόμα θα μας πάρει για να καταλάβουμε ότι οι κομματικοί πάνε στους συνδυασμούς για να πάρουν και όχι για να δώσουν; Πότε θα καταλάβουμε ποιοί θέλουν και μπορούν να προσφέρουν;
Φαίνεται ότι θα μας πάρει πολύ, αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αυτοοργανώνονται, διαλέγοντας και όχι ψηφίζοντας το κόμμα ή αυτόν που θα κάνει τα ρουσφέτια και τα χατήρια.
Ξέχασα και αυτόν που πάει σε όλες τις κηδείες, γάμους και βαφτίσια.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον (ην) 11:30 αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλοι τα μυαλά του (ης) και επειδή αυτό συμβαίνει έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Να βλέπεις δηλαδή την κατάντια ενός Δημάρχου να αδυνατεί (να μην έχει το ανάστημα) μέσα από όλους τους Συμβούλους του να βρεί ΕΝΑΝ να ασχοληθεί με την ποιότητα ζωής και στο τέλος να την αναλαμβάνει ο ίδιος. Είμαι περίεργος πόσο θα αντέξει γιατί σίγουρα ο χρόνος του θα είναι λίγος και είναι κρίμα για την Αίγινα που πίστεψε σ'αυτόν και το ανύπαρκτο επιτελείο του. Τέλος να ξέρουν ότι την αποτυχία δεν θα την πληρώσει μόνον ο Δήμαρχος αλλά και οι ίδιοι με τα καμώματα τους γιατί τους πήραν χαμπάρι οι Αιγινήτες και θα τους περιμένουν να είναι σίγουροι.

Иосиф Виссарионович Сталин είπε...

Ο Σάκης τελείωσε πολυ νωρίς έχασε εντελώς τον έλεγχο της παράταξής του και απδείχτηκε ανίκανος στην διοίκηση. Το άσχημο είναι οτι για γι τα επόμενα τρία χρόνια οι δελφίνοι (Κουκούλης, Βάρτελης, Τζίτης Φ., Πετρίτης, Μαρμαρινός),αλλά και οι "ελευθέρας βοσκής Τζίτζης Ν. και Οικονόμου θα αλωνίζουν οπωςθέλουν παίζοντας προσωπικά παιχνίδια και προσπαθώντας να στήσουν τις δικές τους ομάδες για την διαδοχή. Επιπλέον απο αυτές τις εξελίξεις ο Περούδης θα βάλε ξανά το πόδι του στον Δήμο. Κανένα έργο δε θα γίνει, καμία επίλυση των προβλημάτων και η Αίγινα θα παραδέρνει χάνοτας το τρένο της ανάπτυξης.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ", ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 38ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΣΕ ;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς όλοι συμφωνούμε με τον 11.30 όμως όλοι πιστεύω αναγνωρίζουμε ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη το πρόβλημα μεγάλωσε.Με την έννοια ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται όπως εκλέγονται, δεν μπορεί κανένας ειδικός επιστήμονας- που ας υποθέσουμε -ότι έχει την διάθεση να προσφέρει στον τόπο, να μπει σε διαδικασία εκλογής με τα κάθε λογής σόγια.Αρα αυτοί δεν ασχολούνται και δυστυχώς μας μένουν οι υπόλοιποι. Ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι ακριβώς ρόλο παίζουν οι εκλεγμένοι σε αυτή την ιστορία. Τι ακριβώς τομείς μπορούν να αναλάβουν οι αιρετοί; Οσο για τα περί Αφρικής δεν έχει καμία άλλη έννοια πλην ότι εκεί δραστηριοποιήθηκε οικονομικά και έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του.

Ανώνυμος είπε...

τι σχεση εχουν τα περι Αφρικης κλπ ειναι η δεν ειναι ο Πτερουδης ικανος εξυπνος και με διαθεση να βοηθηση αυτον τον ερμο Δημο ? ειναι και το απεδειξε διοτι τωρα εχουμε συγκριση , τωρα ξερουμε ,τωρα ομως ειναι αργα, φατε τον χυλο σας.

Ανώνυμος είπε...

ο εμπαθης σακης προτιμα να καταστρεψει το νησι παρα να παραδεχτει την ανεπαρκεια του και να ζητησει βοηθεια.η μεγαλη ευθυνη ομως ανηκει στους ψηφοφορους του.ηταν ελεγαν ακοινωνητος ο κουκουλης ας φαμε στη μαπα λοιπον
τους κοινωνικους τζιτζηδες,βαρτζαλη,τον μπεμπε νεκτ κουκ και τους υπολοιπους.

Ανώνυμος είπε...

Words of magnae hominen : Δέν μας υποχρεώνει κανείς να έχουμε τρείς Αντιδημάρχους, συμπληρώνοντας ότι το θέμα δεν επείγει. Εγώ δεν θα πω στους Αιγινήτες καμαρώστε Δήμαρχο, αλλά θα πώ ότι, τελικά ο άνθρωπος έχει μεγάλο πρόβλημα δυστυχώς. Dixerunt T.

Ανώνυμος είπε...

ειπαμε ολα με την σειρα τους 1ον επειγον Θεμα ειναι η προσληψη της ειδικου συμβουλου - μετα βλεπουμε για αντιδημαρχο Αμμ Πωσσ

Ανώνυμος είπε...

Μερικά πράγματα ημείς οι πτωχοί τω πνεύματι αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Δηλαδή, επειδή ο Καλλικράτης όρισε αντιδημαρχίες (ποιότητας ζωής, οικονομικών κλπ), παρουσιάστηκε το πρόβλημα στο Δήμο της Αίγινας;
Δηλαδή αν ο Καλλικράτης είχε εφαρμοστεί από την προηγούμενη τετραετία, θα είχε σοβαρό πρόβλημα ο Κουκούλης, που άλλαξαν δύο αντιδήμαρχοι χωρίς πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλλικράτης δεν ορίζει αντιδημαρχίες αλλα 2 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Οικονομική & Ποιότητας Ζωής των οποίων προίσταται ειτε ο Δήμαρχος ειτε κάποιος αντιδήμαρχος που θα εχει οριστεί απο τον Δήμαρχο.
Δεν ειναι απαραιτητο να υπάρχουν ξεχωριστοι αντιδήμαρχοι αποκλειστικα για Οικονομικα και Ποιότητα Ζωής.
Οι αρμοδιότητες του καθενος οριζονται απο τον Δήμαρχο οπως αυτος θελει.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωην αντιδημαρχος μπορει να μη βρήκε λύση αλλά βρηκε γκομενα. Κάτι καλό του εκανε η 4ετία σε σχέρση με μας.Αφήστε τον ήσυχο και κοιτάχτε μπροστά

Ανώνυμος είπε...

Giati tin gkomena tin vrike sto Dimo?
Ti malakies einai aytes? As vre8ei lisi gia tin Aigina ki as afisete ton proin antidimarxo stin isixia tou

Ανώνυμος είπε...

10;54 Οι αρμοδιότητες του κάθε ενός ορίζονται από τον Δήμαρχο ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ. Αυτά τα πιστεύεις.

Ανώνυμος είπε...

Dixerunt T.

Ο οποίος (ο 10:27), θα σε καταλάβει αμέσως δικέ μου Λατίνε! Τώρα μας έπεισες...


μεγαλε αν μου ξανακοψεις το σχολιο θα στο κλεισω το μαγαζι!!!!!το να μπορω να μιλλαω αγγλικα γαλλικα και γερμανικα ειναι δικαιωμα που το απεκτησα οταν διαβαζα ενω καποιοι αλλοι εκαναν.....
ΑΛΛΑ το να γραφω λατινικα σε ανθρωπους που μιλουν και καταλαβαινουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ειναι τουλαχιστον η μεγαλυτερη απαξειωση!!! κοψε παλι το σχολιο μου και βρες εργασια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ..... Της Δημαρχίας συνεχίζει να κωλυσιεργεί ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ το έργο του Προέδρου της ΚΕΔΑ. Το ερώτημα είναι πόση υπομονή έχει ο ίδιος και οπωσδήποτε ο Δήμαρχος που έχει ενημερωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Μα ακόμα 12:18 δεν έχουν πληρωθεί τα κορίτσια του βοήθεια στο σπίτι? Επτά μήνες δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο Δήμαρχος τι κάνει...ξέχασα ασχολείται με την πρόσληψη του άλλου κοριτσιού. Ας αφήσουμε λοιπόν τώρα τα αστείαγιατί είναι αμαρτία να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι και να κόψει τον λαιμό του ο Δήμαρχος και όποιος είναι υπεύθυνος να πληρωθούν τα κορίτσια όπως πληρώνεται αυτός και οι παρατρεχάμενοι που έχει μαζέψει κοντά του.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚουΚουΕ πως δεν τους έχει πάρει χαμπάρι. Εκεί έπρεπε να αποταθούν τα κορίτσια. Το πιστεύω ακράδαντα ότι άν είχαν αποταθεί στον Στ.Κοττάκη όχι μόνο θα είχαν πληρωθεί αλλά θα είχαν προπληρωθεί.

Aegina2021 είπε...

3.17...eheis eironiko ifos h einai idea mou ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΚΗΣ ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ....!!!!

Ανώνυμος είπε...

3:17 Με τον κόπο και τις ανάγκες του εργαζομένου ΕΓΩ ποτέ δεν χαριτολογώ. Και λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω .... home πού έλεγαν οι Λατίνοι.

Иосиф Виссарионович Сталин είπε...

Στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο μέσα στον Αύγουστο να μείνουμε συνολικά σα νησί χωρίς νερό-ρεύμα ο "φοβικός" πλέον Σάκης τι θα πεί για την αβλεψία και την ολιγωρία της διοίκησής του ;

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλως τον τον Ηλία!

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει Ιωσήφ; Είναι αυτό πολιτικό ερώτημα ή υπόθεση εργασίας; Σαφώς είναι το δεύτερο, το άνοιγμα λάκκων πάντως θεωρείται εργασία.
Ο Δήμαρχος είναι πολύ τυχερός και με την αντιπολίτευση και με τον Τύπο. Αν συμβεί το απευκταίο με το ρεύμα, ποιός θα του πει αυτά που ακούστηκαν πέρυσι; Απλώς κάποιοι θα του τα θυμίσουν για να δούνε όλοι πόσο τα εκμεταλλεύτηκε. Αν συμβεί με το νερό, την έχει άσχημα. Μάλλον δεν έχει άλλη δικαιολογία από το να λέει ότι δεν του φέρνουν νερό, παρά το ότι πληρώνει. Αυτό όμως δεν το χάβει ο κόσμος και θα τον φάει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάκης θα εξελιχθεί σε "τραγικό" πρόσωπο, τον χρησιμοποιήσε ο μηχανισμός του τοπικού ΠΑΣΟΚ και οι εν δυνάμει δελφίνοι για να κερδίσουν τον δήμο. Τώρα έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια του Βάρτζελη, του Κουκούλη, του Φ. Τζίτζη, του Πετρίτη, αλλά και των μη δελφίνων του Οικονόμου, του Ν. Τζίτζη, του Μαρμαρινού, ακόμα και του Πτερούδη που "πατάει πόδι" με τους "δικούς" του στο Δήμο. Αδύναμος, ανίκανος, λίγος και μικρός. Χωρίς τον έλεγχο της διοίκησης ούτε "ο απο μηχανής θεός" δεν τον σώζει.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΕΟ ΚΑΛΟ, Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΜΩΡΟΓΙΑΝΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ. ΣΤΗΝΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΡΛΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ "ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ" ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΑΦΟΥ ΔΑΓΚΩΣΕ ΣΑΚΗ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΡΕΦΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΟΓΟ. ΕΦΥΓΕ Ο ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία του η μνήμη .... Αυτός δεν ήταν απλό ποντίκι, ήταν pontifix maximus .... Μην στεναχωριέσαι όμως, μας άφησε τους μαθητές του ....

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθει ο μ..., είχε την πρώτη εφημερίδα και τα σκάτωσε. Τα πήρε από το Μούρτζη, άλλαξε πορεία, έβαλε μέσα το Θοδωράκη και μετά ήθελε να γίνει πρώτη μούρη και στον Πειραιά. Τώρα δεν έχει ούτε για ένα snif.

Ανώνυμος είπε...

12:18 μαζεψε τη γλωσα σου γιατι ξερεις που θα πας........... απλα στο υπενθυμιζω!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:58 Σίγουρα όχι στην ανεργία όπως εσύ. Και έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι σε όσα σου έχω πεί δεν έχω πέσει έξω.

Ανώνυμος είπε...

Υπ' όψιν του άυπνου 2:58 π.μ. Έχει δίκιο ο 5:08 επειδή ξέρω ποιός είσαι, κύριε Φανφάρα η μάλλον κύριε ΜΠΛΑ-ΜΠΛΆ (εκεί βέβαια που περνάνε γιατί πιστεύω ότι τώρα OΛΟΙ σε έχουν πάρει χαμπάρι τι φελλός είσαι) πρέπει να ξέρεις και το ξέρεις ότι είσαι με ημερομηνία ΛΗΞΗΣ...... και μετά ΑΝΕΡΓΙΑ. Πάντως στην Αίγινα με τα προσόντα και την φήμη που έχεις σίγουρα δεν πρόκειται να βρείς δουλειά (θα φροντίσω και γι' αυτό να είσαι σίγουρος) ούτε για πωλητής στην ψαραγορά. Τα λογάκια (απειλές) λοιπόν αλλού και τα παράπονά σου στην Ρε...α και στο κόμμα η μάλλον το απόκομμα, όπως κάτι σαν και σένα το έχετε καταντήσει ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ εδώ που σε μαζέψανε.

Ανώνυμος είπε...

6:01 Δεν ξέρω σε ποιό πρόσωπο αναφέρεσαι, αλλά αν είναι αυτός που φαντάζομαι, τότε μπορεί να πιάσει δουλειά, λόγω χρώματος και αφού όπως λές είναι καλός στο μπλά-μπλά σε κατάστημα με Πακιστανικά είδη γιατί έμαθα ότι ζητούν άτομα να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και να πωλούν χαλίααααααα.