Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ο κακός μας ο καιρός...

Στην απαγόρευση λειτουργίας κέντρου διασκέδασης στην Αίγινα και αποθήκης εστιατορίου στον Πειραιά, που λειτουργούσαν χωρίς άδεια και κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, σε σημείο που όπως επισημαίνουν οι επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας, να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το κέντρο διασκέδασης με ανοιχτό μπαρ με τον διακριτικό τίτλο ΕΛΠΙΑΝΝΑ που βρίσκεται στην Λ. Καζαντζάκη στην Αίγινα και την αποθήκη στο α’ όροφο του Εστιατορίου-Ψαροταβέρνα του κ. Παναγιώτη Σταματάκου, στην οδό Θεμιστοκλέους 228 στην Πειραϊκή, όπου οι ελεγκτές της Νομαρχίας αντίκρισαν εικόνες απαράδεκτες για τη δημόσια υγεία.
Ειδικότερα για το κέντρο διασκέδασης στην Αίγινα, στην έκθεση αυτοψίας τους οι επόπτες δημόσιας υγείας αναφέρουν ότι :
1.Το κατάστημα στερείται άδειας και ίδρυσης λειτουργίας
2.Αποτελείται από μια πρόχειρη ξύλινη κατασκευή επί της παραλίας, στην οποία είναι ευχερής η είσοδος ζώων και εντόμων υγειονομικής σημασίας. Επί της παραλίας είχαν αναπτυχθεί 24 σκαμπό, 28 σταθερά και 6 κινητά καθίσματα και ένα κτίσμα, στο οποίο βρίσκονται τα αποχωρητήρια του καταστήματος και επίσης ένα μπαρ και ένας χώρος παρασκευαστηρίου.
3.Δεν επεδείχθησαν τα βιβλιάρια υγείας του ιδιοκτήτη και της υπεύθυνης του καταστήματος.
4.Εντός του χώρου του ανοιχτού μπαρ υπήρχαν δυο ψυγεία συντήρησης που δεν διέθεταν θερμόμετρα.
5.Ο εξοπλισμός, οι προθήκες και γενικότερα ο χώρος του ανοιχτού μπαρ ήταν ακάθαρτα.
6.Ο εξοπλισμός, το δάπεδο και τα έπιπλα του παρασκευαστηρίου ήταν ακάθαρτα.
7.Οι προθήκες του καταστήματος ήταν ανοιχτές χωρίς τη δυνατότητα να κλείσουν ερμητικά με αποτέλεσμα να είναι ευχερής η είσοδος τρωκτικών και εντόμων υγειονομικής σημασίας και τα σκεύη να εκτίθενται στη σκόνη.
8.Τα δοχεία απορριμμάτων του καταστήματος δεν έφεραν κάλυμμα
9.Όπισθεν του ανοιχτού μπαρ υπήρχε μεγάλος αριθμός διάσπαρτων απορριμμάτων.
10.Εντός της αίθουσας πελατών βρέθηκε ζωντανό αρθρόποδο (κατσαρίδα)

Τάδε έφη Νομαρχία Πειραιά. Εμείς τώρα είμαστε πολύ κακοί εάν ρωτήσουμε εάν όλα αυτά που είδαν σε μια και μόνη επίσκεψη τα συνεργεία της νομαρχίας κανένας απο τον δήμο δεν τα πρόσεξε ποτέ; Και άντε τα θέματα της καθαριότητας. Τα τυπικά περί άδειας , καταλήψεων χώρου κλπ. που εντάσσονται; Στα πλαίσια της νοικοκυροσύνης; Για να δούμε θα φιλοτιμηθεί κανένας να απαντήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: