Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Τώρα ψάχτε τους πελάτες....

Ετσι που τα κάναμε τελικά κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και χωρίς πελάτες. Μην μου πείτε ειδυλλιακή κατάσταση. Τώρα αν αρχίσουμε να λέμε φταίει η ΔΕΗ, φταίει ο δήμος , φταίει ο κακός μας ο καιρός τι θα βγεί πλέον; Οτι για ακόμη φορά δείξαμε ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας δεδομένου ότι ενώ γνωρίζαμε δεν προβλέψαμε τίποτα και τα αφήσαμε όλα στην τύχη. Πέστε τώρα εσείς πως μπαλώνουμε την ζημιά όταν όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι η Αίγινα δεν έχει επάρκεια σε ρεύμα και σε νερό και με την παραμικρή αφορμή μένουμε σύξυλοι. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα πράγματα δεν μπαίνουν σε φιέστες και δεν αποδίδουν εκλογικά όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς μαζί τους. Είναι δουλειά υποδομής και οι τοπικές αρχές ξέρουν πολύ καλά ότι όταν προβλέψεις για την επάρκεια ρεύματος όταν έχεις ρεύμα κανείς δεν σου λέει μπράβο και πιστεύουν ότι αν συμβεί κάτι θα το φορτώσουμε αλλού. Είμαστε πολύ πίσω σε αυτή την αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά σε όλους τους τομείς και δεν βλέπω πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε απο αυτήν την μέγγενη. Τα προβλήματα είναι πια πολύ μεγάλα και ίσως μόνο μια νέα πανστρατιά με ανάμιξη πολλών ανθρώπων απο διαφορετικούς χώρους που θα έδινε χώρο σε πολύ ντόπιο δυναμικό θα μπορούσε να λύσει προβλήματα. Ισως να γίνει κι αυτό...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τις διακοπές ευθύνεται αποκλειστικά η ΔΕΗ. Το καλώδιο είχε παλιές βλάβες, είχαν γίνει επιδιορθώσεις και έσκασε.
Τώρα ο δήμαρχος εμπιστεύτηκε την πληροφόρηση της ΔΕΗ και δεν κήρυξε το νησί σε έκτακτη ανάγκη την δεύτερη μέρα. Τι να κάνουμε είχε λάθος πληροφόρηση και απειρία.
Το ότι έμειναν μεγάλες περιοχές χωρίς νερό ευθύνεται αποκλειστικά ο δήμος. Επρεπε να είχε εξασφαλίσει τον τρόπο λειτουργίας των αντλιών στα αντλιοστάσια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ισως με μια μεταφερόμενη γεννήτρια.
Ευθύνη για την κατάσταση των υπογείων καλωδίων έχουν και οι τελευταίες δημοτικές αρχές που αν και γνώριζαν το πρόβλημα δεν πίεσαν για την επίλυση του.
Διαφωνείτε;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι με πολύ λίγα λόγια είπες την αλήθεια. Ομως αν αυτό το κείμενο το γράψει ένα μέσο ενημέρωσης θα θεωρηθεί αντικουκουλικό και θα το περάσουν γενεές δεκατέσσερις.