Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Και τώρα ανάλυση...

Οπως αντιληφθήκατε ήδη τελείωσε το γκάλοπ μας. Σαν καλοί γκαλοπίστες τώρα πρέπει να το συζητήσουμε να βγάλουμε τίποτα περισπούδαστα συμπεράσματα, να μην ισχύσει τελικά τίποτα αλλά εμείς να πανηγυρίζουμε γιατί το είχαμε υπολογίσει στο στατιστικό λάθος.Μην μου πείτε ωραία δουλειά. Για να σας πώ την πλήρη αλήθεια με το ερώτημα αρχικά ήθελα να ρωτήσω πόσοι απο τους ψηφοφόρους του Κουκούλη έχουν απογοητευτεί. Οταν αργότερα το κατάλαβα είδα ότι δεν ρώταγα ακριβώς αυτό αλλά δεν μπορούσα να το αλλάξω κιόλας. Δεν βαριέσαι όταν γίνω επαγγελματίας θα προσέχω περισσότερο. Το ερώτημα λοιπον είχε απο την φύση του πολλές απαντήσεις. Π.χ. η δεύτερη επιλογή. Να του δώσω δεύτερη ευκαιρία. Του δίνω δεύτερη ευκαιρία όταν έχω δώσει και πρώτη. Αρα λογικά αυτοί που ψήφισαν την δεύτερη επιλογή ήταν ψηφοφόροι του Κουκούλη.Αρα λοιπον το 39% όσων ψήφισαν Κουκούλη στον πρώτο γύρο του 2006 γιατί έτσι κι αλλιώς στον δεύτερο τα πράγματα είναι διαφορετικά θα τον ξαναψηφίσουν και το 61% όχι. Αρα απο εδώ έχουμε σημαντική απώλεια. Καταγράφεται και στα κανονικά γκάλοπ. Στο γενικό ερώτημα μπορούμε να πούμε ότι σε μεγάλο βαθμό το να δηλώνεις απογοητευμένος απο την πολιτική μιας παράταξης δείχνει σχέση με αυτήν. Ο ψηφοφόρος του Σακκιώτη το 2006 δεν έχει απογοητευτεί απο τον Κουκούλη. Απλώς εκείνος τα έλεγε.Δεν μπορώ να ελέγξω αν υπήρξαν διπλοψηφίες. Τα συμπεράσματα όμως απο αυτό το μικρό δείγμα δεν είναι καλά για τον δήμαρχο. Είμαι απολύτως πεπεισμένος όμως ότι έχει κάνει και καλύτερα και ποιότικότερα. Εκείνο που μου προξενεί εντύοωση είναι γιατί δεν βγαίνουν στην φόρα. Προφανώς γιατί δεν είναι όσο ευνοϊκά τα θέλουμε.
Πάντως για να είμαστε και ειλικρινείς τελικά με όλες αυτές τις ανακατατάξεις- αποχώρηση Μούρτζη, την αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα στην τοπική ΝΔ- κάθε μέρα γκάλοπ πρέπει να κάνεις για να βρείς άκρη. Και κάνεις όταν έχεις φράγκα. Απλό δεν είναι;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pigene diakopes...kathe mera ginese kai xeiroteros.

einai logiko na ekneurizese pou vlepeis na antexei o koukoulis.. alla etsi einai i zwi.

i analusi sou einai tromeri, pragmatika thaumazw pws mporei enas to aspro na to dei mauro kai na to perigrafei kiolas....

kales diakopes.
PASOK METOPIS

Ανώνυμος είπε...

Το 40% στην δημοσκόπηση για τον Κουκούλη είναι μεγάλο ποσοστό. Μη ξεχνάς ότι δεν θα συμμετέχουν: Κουλικούρδης, Κανελά, Μπόγρης, Αποστολίδης, Χατζηπέρης, Σταμπουλής, Γιαννοπούλου κ.α. Μιλάμε για πάνω από 1600 ψήφους. Με ποιές μετεγγραφές θα αναπληρώσει αυτές τις ψήφους;
Και να σου δώσω και μια πληροφορία. Ο Γκότσης και οι συν αυτώ είναι υπό ατμό από το ψηφοδέλτιο του Γιατρού.
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Καλά μεγάλε μην τσαντίζεσαι... Και μόνο το γεγονός ότι το σχόλιο το κάνεις επί του γκάλοπ και όχι στην προηγούμενη είδηση προφανώς γιατί δεν σε συμφέρει να σχολιάσεις τίποτα κάτι δείχνει απο μόνο του.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, νομίζω ότι έχει ξεφύγει. Δείχνεις πλέον ότι έχεις σοβαρό κόμπλεξ.
Λοιπόν, άκου πιο θα είναι το αποτέλεσμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ξεκινάω από την ανάλυση:
Α)Ο μούρτζης δεν κατεβαίνει και το ποσοστό του μετακινείται και προς τα τρία υπόλοιπα μέρη. Απ' ότι φαίνεται, το μεγαλύτερο μέρος το παίρνει ο Κουκούλης. Ας πούμε ότι ο Κουκούλης παίρνει τις 9 από τις 22 μονάδες. Άλλες 7 να πάρει ο Γρηγορόπουλος και άλλες 6 να πάρει ο Σάκης.
Β) Ο Γκότσης είχε 18% αλλά στον Γρηγορόπουλο δεν θα πάει περισσότερο από ένα 14%. Σε άλλη στιγμή θα σου πω ποια ονόματα πρώην Γκοτσικών στο ψηφοδέλτιο Κουκούλη θα "σπάσουν" τις σφιχτές γραμμές Γκότση.
Γ) Οι απώλειες Κουκούλη (αυτό που λέμε απογοητευμένοι) είναι της τάξεως του 4% - 5% και πάνε σχεδόν όλοι στον Σακκιώτη
Δ) Από τον Σάκη φεύγουν περίπου 6% προς τον Γρηγορόπουλο και περίπου 2% προς τον Κουκούλη

Οπότε έχουμε και λέμε:
Κουκούλης: (29-5)+9+4+2 = 39%
Γρηγορόπουλος: (18-4) +7+1+6 = 28%
Σακκιώτης: (27-7) +6+4 = 29%
Θα πάρουν και ένα 5% οι Οικολόγοι με τους ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει και ένα 2% το ΚΚΕ, και τα υπόλοιπα λευκά άκυρα.
Οπότε το γκάλοπ σου έχει πέσει μέσα πάρα πολύ. Θυμίσου με φίλε: Θα δώσεις μάχη με τον Γρηγορόπουλο μέχρι θανάτου για να περάσεις στο δεύτερο γύρο. Γιατί το 29 με το 28 είναι πολύ κοντά. Σου εύχομαι καλή τύχη, αν και με τα μυαλά που κουβαλάτε στο Σάκη, μάλλον θα τα καταφέρετε να έρθετε τρίτοι.

Ανώνυμος είπε...

Έκανα ένα λάθος στο Σακκιώτη: (27-8) έπρεπε να γράψω.

Ανώνυμος είπε...

Οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Επειδή δεν είμαι με κανέναν είναι σίγουρο ότι όποιος και να βγεί όλοι θα έχουμε τα ίδια προβλήματα και την επομένη των εκλογών. Νομίζω ότι ξεκαθάρισα σαφώς ότι δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο ένα γκάλοπ με 58 ψηφίσαντες.Κάποιες σκέψεις μόνο μπορούν να γίνουν χωρίς ουσιαστική βάση. Γιατί λοιπον εκνευρίζεστε; Αυτό δείχνει μια φανατική προσέγγιση και αυτό φαίνεται και απο την ανάλυση των ποσοστών. Σε διαβεβαιώ π.χ. ότι απο όσους γνωρίζω να είχαν ψηφίσει Κουκούλη ούτε το 10% δεν τον ξαναψηφίζει. Αυτό όμως στον δικό μου κύκλο. Στον δικό σου μπορεί να συμβαίνει το ανάποδο. Πιο ψύχραιμα λοιπον γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά και όποιος και να είναι δήμαρχος έχει να φάει αγγούρι απο τον ΚΑλλικράτη που επειδή δεν θα το χωράει πουθενά θα κοιτάξει να το βάλει αλλού. Και τι φταίει ο κοσμάκης;

Ανώνυμος είπε...

Θα σε διαψεύσουν τα αποτελέσματα. Ο φανατικός είσαι εσύ...

Ανώνυμος είπε...

Αυθαίρετα συμπεράσματα σε ένα γκάλοπ 58 ατόμων που δεν έχει καν εξασφαλίσει το αυτονόητο τη διπλοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ με τα νούμερα και τα +- έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος. Τις ψήφους κατά 80% τις μαζεύουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι και όχι ο υποψήφιος δήμαρχος.
Ο Κουκούλης έχει χάσει 60% των ψήφων του. Πως θα αναπληρωθεί αυτό;
Ο Σακκιώτης έχει χάσει 35%των ψήφων του. Πως θα αναπληρωθεί αυτό;
Οι 1800 ψήφοι του Γκότση δεν σημαίνει ότι θα πάνε στον Γιατρό. Μην εκπλαγείς αν δεν βγει σύμβουλος και ο ίδιος ο Γκότσης.
Τέλος οι 2100 ψήφοι του Μούρτζη θα μοιραστούν ανάλογα με το που θα πάνε οι σύμβουλοι του.
Μόλις δημοσιοποιηθούν αυτές οι μετεγγραφές και δουν το φως της δημοσιότητας οι πιθανοί συνδυασμοί των υποψηφίων θα μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση των ποσοστών.
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος σου είπε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα; Συμφωνώ εν μέρει.
Όμως να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ένα πράγμα: Τον Κουκούλη δεν τον ψήφιζουν μόνο με αυτό το κριτήριο. Αν ήταν έτσι, θα μας είχε βγει άλλος ένας Μούρτζης.
Ευτυχώς δηλαδή που έχουμε πάει ένα βήμα παρακάτω. Αν σκεφτόμασταν όλοι με αυτόν τον τρόπο που λες, τότε θα ήμασταν ακόμα στην εποχή Ντέντε.