Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους λίγο φώς...

Οπως είχαμε πεί και πριν δυό μέρες έχουμε πλέον μια πιο καθαρή εικόνα σε ότι αφορά τα στελέχη που θαπλαισιώσουν τους συνδυασμούς των υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές. Εκτός απο τον σακκιώτη που λόγω βροχής δεν μπόρεσε να εκφωνήσει ονόματα σε μια πάντως πολύ καλή συγκέντρωση αλλά που λίγο πολύ καταλάβαμε απο τους παρευρισκόμενους.
Ετσι λοιπόν έχουμε και λέμε. Απο τον συνδυασμό του Κουκούλη και τα ονόματα που γράφτηκαν στην επίσημη εφημερίδα του συνδυασμού φαίνεται ότι προσπαθούν να υπάρξει πρωτίστως συσπείρωση κάτι που εκ πραγμάτων τους κάνει εσωστρεφείς. Το αποτέλεσμα είναι οι νέοι υποψήφιοι που ακούγονται να μην έχουν χαρακτηριστικά διείσδυσης σε άλλα ψηφοδέλτια αλλά να κινούνται γύρω απο τον χώρο της Νέας Εποχής κυρίως. Μιχάλης Μουτσάτσος, Γιάννης Δελής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Λένα Μαρίνη, Κώστας Γκρινέζος είναι απο αυτούς που στήριζαν την δημοτική αρχή όλη την τετραετία έτσι δεν μπορεί να θεωρηθούν πολυσυλλέκτικοί. Στο Βαθύ οι μεταγραφές του Δ. Κασιμάκη και του Σ. Πάλλη είναι σημαντικές και εκεί φαίνεται θα δοθεί μάχη. Για τα άλλα διαμερίσματα δεν είδαμε ούτε ακούσαμε κάτι.
Στον συνδυασμό Γρηγορόπουλου υπάρχει πρόβλημα. Ο συνδυασμός έχει μείνει με τους υποψήφιους των ψηφοδελτίων Γκότση περασμένων τετραετιών. Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί πρόκριμα νίκης μιας και η πολιτική αυτή έχει πλέον κριθεί και δεν μπορεί να επανέλθει απο το παράθυρο. Λϊγα ονόματα - καμιά 25 - που ακούστηκαν δεν είχαν εκπλήξεις αλλά λείπουν πολλοί και κυρίως λείπει φρέσκο αίμα που θα μπορούσε να δώσει ζωντάνια και όραμα στον συνδυασμό.Οι δε εσωτερικές έριδες με το θέμα του Σκλάβαινα φάινεται να στοιχίζουν κυρίως σε εντυπώσεις στα μάτια των απλών πολιτών. 
Ο Σακκιώτης μοιάζει να σπρώχνεται κυρίως ως λύση ανάγκης. Η απογοήτευση απο την πολιτική Κουκούλη ,  τα παρατράγουδα στον Γ ρηγορόπουλο τον οδηγούν απο μόνα τους. Πλέον μετά και την εισπήδηση στελεχών Μούρτζη έχει μια σειρά καλών στελεχών τα οποία μπορούν να δώσουν την νίκη. Ομως εκείνο που λείπει είναι ο αέρας και η αυτοπεποίθηση. Χρειάζεται αυτό που βλέπει ο κόσμος να το στηρίξει και ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Το κρίσιμο ποσοστό που σου δίνει την νίκη σε αυτές τις περιπτώσεις το κερδάς με την παράσταση νίκης που εσύ δημιουργείς. Αυτό λείπει απο τον συνδυασμό την στιγμή αυτή και όχι τόσο οι ψηφοφόροι που όπως φαίνεται  οδηγούνται στην υπερφήφιση του συνδυασμού ως μοναδική λύση που δεν έχει δοκιμαστεί και δίνει ελπίδα. Κάτι σαν τον Κουκούλη της τωρινής τετραετίας αν μπορούν να υπάρξουν συγκρίσεις.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα ταπεινά (Σακκιώτης) παρά χαζοχαρούμενα (Γρηγορόπουλος) και πολύ περισσότερο τραγικά (Κουκούλης)

Ανώνυμος είπε...

Εγενετο Φως ? Μπα που φως, μια απο τα ιδια ,ιδια κομματικη φρασεολογια ,ιδια τα κεντρικα προσωπα ,ιδια νοοτροποια και ετσι απλα από το 'Υπαρχουν Χρηματα ' φθασαμε τραγικα στο ΔΝΤ Ολοι Μαζι ...Αστο δεν θα παρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια συγνώμη αλλα και το " Ο Σακιώτης μοίαζει ως λύση ανάγκης" προσωπικά δεν με βοήθαει! Δηλαδη τι?
Απο τα 3 το λιγότερο κακό?!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως το θέτετε έχουμε να να διαλέξουμε μεταξύ φουκαρά, ταλαίπωρου και κακομοίρη.
Δεν με καλύπτει και παράλληλα αδικεί και τους υποψήφιους Δημάρχους. Καί οι τρείς έχουν να δείξουν αξιόλογη πορεία στην ζωή τους και ο καθένας με τον τρόπο του έχει την προσφορά του προς την κοινωνία της Αίγινας.
Πάει το χιούμορ μου το έχασα.

Κ4

Ανώνυμος είπε...

η προσέλκυση στελεχών από τον κουκούλη γίνεται με την εξής μέθοδο μπείτε στον συνδυασμό και θα σας πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε ή στέλνουμε την αστυνομία και συλλαμβάνει τον αδελφό ταβερνιάρη και ύστερα λέμε να συνεχίσουμε ή δηλώνεις παρόν στον συνδυασμό.
Η προσεγγιση από τον γρηγορόπουλου είναι πιο εύκολη ανάλογα με τον αριθμό εγχειρήσεων έχει και Τρύφωνα μαζί
Ο Σάκης τι να πει λέει όσοι πιστοί προσέλθεται

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πίστεψε στον Σακκιώτη και στην φιλοσοφία του Αίγινα Όλοι μαζί, ξέρουμε ότι ποτέ δεν είδαμε ούτε αισθανθήκαμε κακομοίρη και ταλαίπωρο, τον Σάκη.
Δεν θεωρώ την επιλογή Σακκιώτης ως μια λύση ανάγκης, αλλά ως μια επιλογή ανανέωσης και ελπίδας για τον τόπο μας.
Όλοι μαζί στις 7 Νοέμβρη θα ψηφίσουμε για Δήμαρχο
Όλοι μαζί στις 7 Νοέμβρη ψηφίσουμε για έναν καλύτερο αύριο των παιδιών μας
Όλοι μαζί στις 14 Νοέμβρη θα υποδεχτούμε το νέο Δήμαρχο Αίγινας Σάκη Σακκιώτη

Ανώνυμος είπε...

O Σάκης φίλε 7.32 (1) δεν μπαίνει σε κατινίστικες διαδικασίες, διαδικασίες που μόνο κακό κάνουν.
Άστε για Κουκούλη - Γρηγορόπουλο αυτές τις σπάπιες ιστορίες.

Εμείς είναι απλά τα πράγματα : ήθος και αξιοπρέπεια

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παληκάρια έχω την αίσθηση οτι κάποιος τάζει αντιδημαρχίες και όποιος δεν το ξέρει, αν βγούνε θα αισθανθει οτι έκανε τον νεροκουβαλητη?
Να ένα ωραίο κουίζ. Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων απο την μιά μεριά και βάλτε και τις θέσεις από την άλλη. Δεν βγαίνουν τα άτιμα.

Κ4

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βρε φίλε κτήτορα θέλεις να κάνεις τον πολιτικό αναλυτή, αφού δεν τόχεις το θέμα. Αφ'ενός τα μισά από όλους τους συνδυασμούς που λες δεν στέκουν, αφ'ετέρου προωθείς με έξυπνη μεν αλλά σαφώς κατανοητή φρασεολογία έναν και εκ τρίτου νομίζεις οτι έτσι περνάει το μηνυμα καλύτερα?
Πες στον επικοινωνιολόγο σας οτι οσοι μπαίνουν διαδίκτυο έχουν κατιτι απο IQ υψηλότερο. Αρα μάλλον αντίθετο αποτέλεσμα έχεις.

Κ4

akopos είπε...

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανένας απο τους υποψήφιους δεν είναι ούτε καημένος ούτε κακομοίρης. Οι υποψήφιοι κρίνονται επί των πολιτικών χαρακτηριστικών τους. Τουλάχιστον κ Κουκούλης και ο Σακκιώτης είναι άνθρωποι συγκρατημένων και χαμηλών τόνων και αυτό σε δημόσια αντιπαράθεση είναι ορατό. Και πολλές φορές στοιχίζει. Οσον αφορά τον φίλο Κ4 σου λέω ειλικρινά ότι ούτε επικοινωνιλόγος υπάρχει αλλά και αυτά που λέμε είναι έγκυρα και τσεκαρισμένα. Αλλιώς δεν λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα ονόματα που αναφέρεις για τον Κουκούλη τα έγραψε βέβαια η Νέα Εποχή αλλά μην τα θεωρείς και βέβαια. Εγώ τουλάχιστον για έναν από αυτούς άκουσα άλλα πράγματα. Κάτι μου είπαν έγκυροι κύκλοι ότι ο Δελής θα είναι εποψήφιος στην περιφέρεια της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Άρα δεν μπορεί να κατέβει και στο Κουκουλιστάν...

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο βρε φίλε akope θα μας πεις οτι είναι λόγια που βγαίνουν μέσα από την καρδιά σου, πλυμμηρισμένα με αγνά συναισθήματα και άδολη αγάπη.
Καθίστε καλα βρε παιδιά πολύ στο κλάμα το έχετε ρίξει τωρα τελευταία.

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι ότι ο Σακ θέλει να βγάλει τις εκλογές τσάμπα και ανέξοδα. Και βέβαια άλλο οικονομικά άλλο ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΚΑ. Και αυτό θα του στοιχίσει. Πήγε και πήρε ένα γραφείο χωμένο σε ένα στενό, οργάνωση μηδέν. Τα στελέχη δεν τα μαζεύει στο κέντρο γιατί είναι βαρετό και ανοργάνωτο. Προτιμούν και καλά κάνουν οι άνθρωποι, να βγαίνουν στα καφέ για κοινωνικές σχέσεις. Ε, τελικά το ώριμο φρούτο μπορεί να πέσει. Ποιος θα το μαζέψει όμως; Με δελτία τύπου και ανακοινώσεις όσο καλα και να είναι, δεν παίρνονται εκλογές. Κι απ την άλλη κάτι στελέχη του απο τραπέζωμα σε τραπέζωμα οργανώνουν (πχ καλοριφεράκιας) και δουλεύουν για πάρτη τους.

Ανώνυμος είπε...

Ναι Ανώνυμε 12:03,ετσι ειναι,με Δελτία τύπου και ανακοινώσεις,εκλογές δεν παίρνεις.Εμείς θέλουμε γκλαμουριά,φανφάρες,πουράτους,δήθεν τύπους,ντεμέκ Χάϊ Σοσάϊτι,καμιά χαζογκόμενα να ξεφωνίζει τα πεπραγμένα και τα μελλούμενα.Αλλοίμονο ,η "μιζέρια" θα μας κερδίση.Ναι ετσι ειναι αν ετσι σου αρεσει.Τις ωτασπίδες μόνο να μη ξεχάσεται γιατί η πτώση θα ειναι με πολλά ντεσιμπέλ.

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα κι εγώ στο "ψαγμένο" blog, άρχισα να διαβάζω την ...ανάλυση με τίτλο "Επιτέλους λίγο φως..." κι έπεσα τ' ανάσκελα! Ποιος ψαγμένος το έγραψε; Με τέτοιους αναλυτές δεν "κερδάς", όσο κι αν έχεις κάνει "εισπήδηση στελεχών"... Ρε fun club του Sakis, λυπηθείτε, αν όχι εμάς, τουλάχιστον την ριμάδα την Ελληνική γλώσσα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε fan club του Koukoulis γούστα είναι αυτά: σε άλλους αρέσει το "εισπήδημα" απο άλλους χώρους, εσάς σας αρέσει το πήδημα του Κουκούλη και σε άλλους αρέσει της Γριάς το Πηδημα.

"ριμάδα Ελληνική γλώσσα" ?

Ανώνυμος είπε...

Για τον 11.39 που τον πείραξε η εισπήδηση και οι λέξεις. Η ρημάδα ελληνική γλώσσα γράφεται με η και όχι με ι. Αμα δεν το έχεις παράτα το καλύτερα. Εκείνο που σου φταίει είναι ότι ο Σάκης πάει μπροστά και τι ναπείς τώρα τα βαλες με τις λέξεις.

Φ3

Ανώνυμος είπε...

Φ3, αυτο ακριβώς του είπα και εγώ.

Ανώνυμος είπε...

για τον 9.42. Μήπως ο Δελής που ακούστηκε για την Δημοκρατική Αριστερά και ανήκει στην ΑΚΟΑ του Μπανιά τελικά χρισθεί υποψήφιος της ΔΑ στην Αίγινα και κάνει αυτό για το οποίο κράξανε τον Παπαδόπουλο; Δηλαδή να στηρίξει τον Κουκούλη βγάζοντας καμιά καλή ανακοίνωση;

Ανώνυμος είπε...

Ριμάδα είναι η Ελληνική γλώσσα όταν έχει ρίμα, ενώ ρημάδα γίνεται μετά από την ...εισπήδηση, αφού την καταντάτε ρημαδιό... Αυτά προς το παρόν ψαγμένοι μου...

Ανώνυμος είπε...

TO AEGINANEW ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ, ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΑΚΚΙΩΤΗ-ΠΑΣΟΚ (ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ). ΘΥΜΗΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ -ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΣΑΚΚΙΩΤ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ... ΜΥΡΜΙΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι του Σακκιώτη, που να μην "κινούνται γύρω από το χώρο" της ΜΑΧΗΣ; Πολύ βαφιά η "ανάλυση" και θα πνιγήτε...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8:04 μ.μ. Με την ίδια λογική Κατσάδα είναι ο συνδυασμος που έχει Κάτσα;

Ανώνυμος είπε...

Ώστε η συμμετοχή σε ένα συνδυασμό ατόμων που είναι γνωστό ότι τον στηρίζουν, τον κάνει εσωστρεφή, ενώ η μή συμμετοχή ατόμων που τον στήριζαν παλιότερα τον κάνει μισοδιαλυμένο; Δύσκολο πράγμα αυτή η δήθεν αμερόληπτη πολιτική ανάλυση Mr. Akopos...

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας ένα από τα πρώτα σχόλια έμαθα ότι η Αστυνομία είναι οι άνθρωποι του Κουκούλη, που τους χρησιμοποιεί στους εκβιασμούς του! Τι μαθαίνει λοιπόν ο άνθρωπος όσο ζει...Μήπως αυτό συμβαίνει τώρα τελευταία, μετά τις αποχωρήσεις από το γιατρό; Κόψε κάτι αθεόφοβε!

Ανώνυμος είπε...

syndyasmos sakkiwth... eida fws kai mphka, h' peraste kosme...

Ανώνυμος είπε...

Ήρθα αργά στην παρέα, μου σύστησαν το blog φίλοι, αλλά διασκεδάζω αφάνταστα! Το Sakis fun club που δημιούργησε το blog (έτσι μου είπαν),εμφανίζεται "αποστασιοποιημένο" και παρουσιάζει τον κ. Σακκιώτη σαν κάτι όχι και τόσο καλό αλλά προκειμένου να ψηφίσουμε τους άλλους...
Κύριε Σακκιώτη, μπας και σου πριονίζουνε την καρέκλα από τώρα; Δεν περιμένουνε ούτε να την πάρεις πρώτα;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν αυτές οι εκλογές είναι οι χειρότερες που έχω δει ποτέ. Πώς είναι δυνατόν να λέμε περί ήθους, πολιτικού πολιτισμού κλπ κλπ την ώρα που το επίπεδο της αντιπαράθεσης είναι το χαμηλότερο από ποτέ; Κανείς πια δεν ασχολείται με τις προτάσεις και τα σχέδια των συνδυασμών παρά μόνο με τις "μεταγραφές" και το πόσους ψήφους από άλλο στρατόπεδο κουβαλάει ο "εισπηδήσας". Δηλαδή πλήρης ποδοσφαιροποίηση. Σε λίγο θα μιλάμε και για "μεταγραφές αεροδρομίου". Δεν φταίνε μόνο οι σχολιαστές. Τον τόνο τον δίνουν οι δηθενιές και κατά βάθος κουτσομπολίστικες αναρτήσεις. Έτσι φαίνεται ότι βολεύει τους διαχειριστές...