Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ούτε μήνας δεν έμεινε...

   Εγινε και η συγκέντρωση του Κουκούλη χθές το βράδυ. Ξέρω ότι και να γράψω κάποιοι θα μου την πέσουν κατά συνέπεια θα γράψω ότι είδα. Δεν θα πώ αριθμό γιατί κατά την γνώμη μου δεν έχει σημασία. Είτε 50 ήταν είτε 500 το ίδιο κάνει. Σημασία έχει ότι ήταν μια συγκέντρωση που δεν έδινε μήνυμα νίκης. Δεν υπάρχε παλμός και χαμόγελα. Στην αντίστοιχη του 2006 η συμμετοχή ήταν πολαπλάσια και η διάθεση του κόσμου στα ύψη. Τώρα ήταν όλα υποτονικά και σοφιστικέ. Δεν ήταν απο αυτές που δίνουν ώθηση -και θα επιμείνω σε αυτό - παράσταση νίκης. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι πλέον δεν υπάρχει και το ειδησεογραφικό μονοπώλιο της προηγούμενης τετραετίας και μπορούμε πλέον όλοι να γράφουμε όλοι ελεύθερα την γνώμη μας τότε σίγουρα είμαστε μπροστά σε καινούργιο σκηνικό. Μια είδηση που βγήκε είναι ότι ο Νίκος Κάτσας τελικά συμφώνησε και θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του δημάρχου. 
   Εντύπωση μου προκάλεσε και η δημόσια ανακοίνωση του γιατρού για την αποχώρηση Σκλάβαινα. Είναι αξιοσημείωτο ότι βγαίνει μια τέτοια ανακοίνωση προσπαθώντας να αποκαταστήσει την αλήθεια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και όταν άλλοι κάνουν γαργάρα άλλα και άλλα. Δείχνει μια παλληκαριά αν μη τι άλλο. Πολλοί θα ισχυριστούν βέβαια ότι καλύτερα να μην γινόνταν όλα αυτά όμως η επίσημη ανακοίνωση απο μόνη της είναι γεγονός.
   Το ψηφοδέλτιο του Σακκιώτη εμπλουτίζεται συνεχώς και πιθανόν μετά την οριστική ανακοίνωση του να υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις που θα εντυπωσιάσουν. Επειδή όμως δεν είναι κατι οριστικό ας αφήσουμε για το άμεσο μέλλον και κάτι.Αλλωστε την ερχόμενη Κυριακή  18 Οκτωβρίο λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και θα τα ξέρουμε όλα επίσημα. 

37 σχόλια:

ΖΟΥΚΩΦ είπε...

Ένας μήνας έμεινε σωστά, καλό είναι να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να σκεφτόυμαι το συμφέρον του νησιού. Αυτό δεν είναι άλλο απο την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του γιατρού.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί. Αυτή η φράση έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ανεξαρτήτως ποιοτικών χαρακτηριστικών. Απλά μαΖί.
Για να κάνουμε τί;
Ο Χαζός Φίλιππος
Η πονηρή Τιτίνα
ο χαμένος στον κόσμο του Χατζηπέρης
ο Νάρκισσος Νεκτάριος
ο Τρελογάλαρος
ο γιαλαντζί νέος Πέτρος
ο Βάρτζελης (δεν χρειάζεται σχόλιο)
ο ρατσιστής Ζήσης
ο καημένος ο Νικολάκης
ο μαχαιροβγάλτης Δημήτρης
αυτοί όλοι μαζί θα κάνουν
α) πάρτυ
β) τσιμπούσια
γ) εκδρομή
Άντε ρε παιδιά, να μου πει και κάποιος από όλους σας αν υπάρχει κανείς από αυτούς που θα θέλει να κάνει και δουλειά

Ανώνυμος είπε...

μπραβο για τη ποιοτητα σου φιλε. Επιθεση επι προσωπικου. Αυτος ειναι ο πολιτικος πολιτισμος σας...λυπαμαι

Ανώνυμος είπε...

Βασικά ολοι μαζί αυτοί θα κερδισουν τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6:42 πες μας τα δικά σου πρότυπα μπας και δουμε και εμεις το φως το αληθινόν.
Μέχρις στιγμής ακομα και ο χειροτερος απο ολους αυτους που ανεφερες ειναι καλύτερος του καλυτερου ολων των αλλων..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 6:51. Αυτός δεν είναι πολιτικός πολιτισμός. Πολιτικός πολιτισμός είναι οι "ιστορίες κουκουλικής τρέλλας" (ανάρτηση της 28/9/2010). Έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πράγματι είναι ανάρτηση για πολύ ...ψαγμένους, με την έννοια ότι ψάξατε πολύ για να βρήτε τι θα γράψετε. Δεν μας ενημερώνετε αν είχε κόσμο ή όχι, λέτε ότι αυτό δεν έχει σημασία (!;!;), σημασία έχει ότι ο γιατρός είναι παληκάρι (όλοι μαζί;) και ότι ο Σακκιώτης θα εντυπωσιάσει. Όμφακες εισίν...

Ανώνυμος είπε...

ντρεις χιλιάδς ψήφους θα πάρει ο κουκούλης και στην ισοβαθμια του δευτερου γύρου θα κερδίσει γιατί του ντρη πιάνεται για ντρείς

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6.42 τουλάχιστον πάνω στη χαζομάρα σου έγραψες και τόσα ονόματα.
Για τους δικούς σου δεν έγραψες και κανένα ονοματάκι.
Τρέξτε να φτιάξετε συνδιασμό και άσε τους χαρακτηρισμούς στην άκρη.
Τώρα σε αποκαλλώ ηλίθιο, το επόμενο θα είναι Πανηλίθιος και τέλος μεγάλος μ........α.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΙ

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ
Ν3 ΞΥΔΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιατρός είναι παλληκάρι και το απέδειξε. Μπράβο Γιατρέ.

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτό θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος της Αίγινας.

Ανώνυμος είπε...

Η αντίστοιχη εκδήλωση του Κουκούλη το 2006 είχε κόσμο από το Μαριδάκι έως την Παναγίτσα, (για όσους θυμούνται γύρω στα 600 άτομα και πλέον). Χθές ο κόσμος μετρημένος ήταν μεταξύ 200 και 250. Την ίδια στιγμή είχε εκδήλωση και ο Μορφωτικός, πολύ επιτυχημένη και γεμάτη από κόσμο.
Ο αέρας της νίκης ή της πρωτιάς του 2006 απουσίαζε. Η συγκέντρωση δεν είχε παλμό, ήταν όλοι κουμπωμένοι.
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Ακουσε να δεις φίλε. Ο Κουκούληε δεν θα βγει γιατί τον πήραν στο λαιμό τους οι Πτερούδης, Παπαδόπουλος και ν3. Αμα αυτοί φύγουν θα τον ψηφίσει πολύς κόσμος
Εκ των έσω

Ανώνυμος είπε...

Aeginanew an de diagrapseis to sxolio tou 6:42 ksereis oiti mporei na sou ginei kataggelia ston blogger?

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνονται καταγγελίες προς του αναιδείς, ψεύτες και υβριστές προβοκάτορες. Είναι άνθρωποι χωρίς ανθρώπινη αξία. Δοσίλογοι και Κουκουλοφόροι.Ήταν άλλωστε γνωστό ότι μόλις θα μάθαιναν τα ...μαντάτα έτσι θα λειτουργούσαν. Ειναι μία μέθοδος προερχόμενη από το γνωστό χώρο, που δεν εκπλήσει πλέον κανένα. Είναι άνθρωποι ανώτερης πολιτικής... υποστάθμης και το έχουν αποδείξει με συχνές παρεκτροπές και αμετροέπιες. Ειναι δυστύχημα ότι τέτοιοι άνθρωποι κυβερνούν σήμερα αυτόν τον τόπο. Αυτός είναι και ο πιο ισχυρός λόγος που η Αίγινα θέλει να απαλλαχτεί.
Νεφεληγερέτης

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑΓΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στην Κυψέλη και το Βαθύ τι κάνει ο Sakis;

Ανώνυμος είπε...

στο βαθύ είναι σίγουρα ντρίτος και τρώει ντορίτος πρώτος είναι ο γιατρός γιατί εχει βάλει αρκετές γυναίκες στο τοπικό και δευτερος ο κουκούλης γιατι εκανε κινηση καλή έβαλε διδυμο τον χριστοφορου με τον κασιμάκη, τετοια τιμή έκανε στον χριστόφορο τον εβαλε διπλα στον βαθαρχη

Ανώνυμος είπε...

ωραιος ο doc ! κανει σωστεσ κινησεισ και δειχνει οτι ξερει τι κανει . αντε να δουμε. συνεχισε ετσι δυνατα και ο κοσμοσ θα το αναγνωρισει.

Ανώνυμος είπε...

νικολακι αλεξιου ανωνυμε 2:45 κανεις πολυ καλη δουλεια

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι εκλογές θα μείνουν στην ιστορία του νησιού για το πάθος και τη χυδαιότητα που όχι μόνο επιτράπηκε αλλά και ενθαρρύνθηκε να βγει στην επιφάνεια. Εσείς είσαστε απλώς η πιό ...light εκδοχή του blog του γνωστού προβοκάτορα. Μετρήστε πόσες εκατοντάδες υβριστικά και χυδαιότατα σχόλια υπάρχουν εναντίον του Κουκούλη και των συνεργατών του και πόσα εναντίον των άλλων δύο(και δεν εννοώ σχόλια κριτικής). Το γεγονός ότι δεν τα έχετε αποκηρύξει (έστω απειλώντας με διακοπή), σημαίνει ότι σας εξυπηρετούν. Και επειδή στην Αίγινα όλα σχεδόν μαθεύονται, οι στενοί συνεργάτες του κ. Σακκιώτη, που δημιούργησαν αυτό το blog, είναι αυτοί που ενθαρρύνουν (δια της παραλείψεως) ακραία διχαστικά φαινόμενα, όπως π.χ. τη συλλήβδην επονομασία των αντιπάλων ως "κουκουλοφόρων", που παραπέμπει ευθέως στους καταδότες της Ναζιστικής Κατοχής (άλλωστε λέγεται και ευθέως). Ευτυχώς που αντιμετωπίζεστε από τους περισσότερους όπως περιέγραψε ο Δ. Δανίκας. Σκεφτείτε λίγο, να επικρατούσε σε όλη την τοπική κοινωνία το κλίμα που με ευθύνη σας καλλιεργείτε. Αν βέβαια σας έχει μείνει ακόμα λίγο μυαλό, γιατί οι εκλογές απέχουν ένα μήνα. Τι θα γίνει στο δεύτερο γύρο, αν συνεχίσετε έτσι; Θα διαβάζουν τα παιδιά σας με ποιούς απατάτε τους/τις συζύγους μας και ότι είσαστε κλέφτες, ληστές κλπ; Ο άλλος το επιδιώκει, εσείς πού διαφέρετε; Στο ότι οι αναρτήσεις σας είναι πιό ...light; Τα σχόλια δίνουν τον τόνο. Προσέχτε, γιατί σε τέτοιες έκρυθμες καταστάσεις αυτοί που επικρατούν είναι τα πιό ακραία στοιχεία, αυτοί που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε. Μην ισχυριστείτε ότι δεν ξέρετε, είδατε τι έγινε στο άλλο blog. Πάρτε τα μέτρα σας, σε λίγο η κατάσταση θα φτάσει σε επίπεδα που τα έχουμε ήδη δει και που δεν θα είναι αναστρέψιμα.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε η συγκέντρωση του Κουκούλη το2006 ήταν μεγαλύτερη και είχε αέρα νίκης και πρωτιάς; Δεν τα θυμάται καλά ο σχολιαστής. Πρώτον, θα αναφέρεται στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και όχι στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου. Δεύτερον δεν υπήρχε "αέρας νίκης και πρωτιάς" (δεν θα ήταν δυνατόν για ένα πρωτοεμφανιζόμενο και ανεξάρτητο συνδυασμό) αλλά μια ελπίδα στον κόσμο, ότι η συγκέντρωση τόσων αξιόλογων υποψηφίων σήμαινε επιτέλους κάτι καλό για τον τόπο. Αυτό ήταν το κλίμα της κεντρικής συγκέντρωσης Κουκούλη το 2006. Υπήρχε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Εξ άλλου, ίδιον της (κομματικής) αντιπολίτευσης είναι να αντιμετωπίζεται η εξουσία ως λάφυρο.

Ανώνυμος είπε...

Το επίσημο blog του Sakis λέει ότι θα ήταν καλύτερο να είχε παραμείνει ο κ. Σκλάβαινας στο συνδυασμό του κ. Γρηγορόπουλου; Να λοιπόν τι είναι πολιτικός πολιτισμός! Αχ ρε δεύτερε γύρε τι βάζεις τα παληκάρια να κάνουν!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε την απάντηση του Σκλάβαινα στο aigina portal έχει πολύ ενδιαφέρον .'Ανοιξες γιατρέ τους ασκούς του Αιόλου και άρχισες ήδη να θερίζεις θύελλες.

akopos είπε...

Προς τον 4.59. είναι αλήθεια ότι ορισμένες φορές υπάρχει μια άσχημη κατάσταση με τα υβριστικά σχόλια. Εχουμε γράψει και άλλες φορές ότι αποδοκιμάζουμε τέτοιες τακτικές προς όλες τις πλευρές και γι αυτό προσπαθούμε και ο λόγος μας να είναι ήπιος και να μην οδηγεί σε τέτοιες αντιδράσεις. Εχουμε πεί πολές φορές ότι όταν γράφεις ανώνυμα έχεις υποχρέωση κυρίως στον εαυτό σου να είσαι κόσμιος. Ομως αυτό έχει διαφορά απο τα απειλήσουμε με κλέισιμο λες και μιλάμε σε παιδάκια που θα τους πάρουμε την καραμέλα. Η δημοκρατία απαιτεί και τον αντίλογο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν περισσότερες αντιδράσεις προς την πλευρά Κουκούλη αλλά αυτός είναι διοίκηση, με αυτόν ασχολούνται. Η συστηματική αντίδραση όμως των οπαδών του δείχνει καθαρά ότι θα προτιμούσαν να κλείσουν όλα τα σχόλια και να υπάρξει σιωπή. Ισως μερικά απο αυτά να είναι και προβοκατόρικα. Πάντως καλύτερα δημοκρατία με τις υπερβολές της παρά άκρα του τάφου σιωπή. Δεν νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

μιλάμε για την χυδαιότητα στα τοπικά μπλογκ και όλοι μα όλοι αποποιούμαστε τις δικές μας ευθυνες. Κύριοι-ες είμαστε συνένοχοι-ες ας σταματήσουμε να γράφουμε για μιά εβδομάδα και θα σας πω εγώ αν οι γνωστοί-άγνωστοι βωμολόχοι-ες θα συνεχίσουν. Σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν οι ομάδες που γράφουν και υποστηρίζουν θέσεις συχνά όμως χάνεται το μέτρο του πολιτικού πολιτισμού και φτάνει στα όρια του χυδαίου κατινισμού, ισως και να το ξεπερνάει.
Είμαστε συνένοχοι-ες όλοι για το επίπεδο που έχουν φτάσει οι σχολιασμοί είναι όμως φυσικό επακόλουθο του εκνευρισμού που υπάρχει στα στελέχη των συνδυασμών διότι δεν βγαίνουν τα πράγματα όπως επιθυμούν .
Υπάρχουν μια μερίδα ανθρώπων που βγάζει τα απωθημένα της στους σχολιασμούς. Τα άτομα αυτά μεσα από την δειλιά που κουβαλάνε στην μίζερη καθημερινή ζωή τους βρίσκουν χώρο εκτόνωσης αρπάζοντας την ευκαιρία που τους δίνεται για να βγάλουν τα απωθημένα τους καλυπτόμενα πίσω από την ανωνυμία και μέσα από την ψευδαίσθηση που τους δίνεται να αισθάνονται δυνατά.
χαρείται κύριοι-ες την εικονική πραγματικότητα γιατί η αληθινή ζωή είναι πικρή για εσας.
Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έχει γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο το έχει βαρεθεί καταλάβετε το

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο του 4:59 είναι η τυπική αντίδραση υπσοτηρικτή Κουκούλη οπως εχει διαμορφωθεί τόσα χρόνια:
Για ολα παντα φταιει καποιος άλλος και στο βαθος ο Σακης.
Αρνούμαστε να δεχτουμε την κριτική και αν μας γινει αντι να μαθουμε απο αυτην θεωρούμε τον κριτκάροντα εχθρό.
Οχι φιλε, δεν θυμιζουν οι αλλοι ναζιστικες συμπεριφορες - εσεις θυμιζετε Μπους.

Ευάγγελος Αποστολίδης είπε...

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ! ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝ ΕΔΙΩΧΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ .

Ανώνυμος είπε...

Να λοιπόν γιατί έχω δίκιο: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το να λες τον άλλο κουκουλοφόρο και δοσίλογο είναι απλώς κριτική και όταν ο άλλος το επισημαίνει, να του λες ότι θυμίζει τον Μπους. Σε τι ακριβώς τον θυμίζω; Απάντηση παρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

Apostolidi eisai entelws stin kosmara sou

Ανώνυμος είπε...

να σας θυμισω πως πλεο υπαρχουν 3 δυνατοι συνδιασμοι...το 29 του κουκουλη αυτοματα ανεβαινει...επισης ανεβαινει απο τους πολλους νεαρους και νεαρες υποψηφιους....και οι αναποφασιστοι που ειναι πολλοι,για νατο σκεφτονται ακομη,αυτο κατι λεει...αν ηταν τοσο δυσαρεστημενοι η αν ειχαν βρει αλλη αξιοπιστη λυση,θα ειχαν προσχωρησει...αρα παλι προς τον κουκουλη πανε...και οποιος σκεφτεται,ξερει πως δεν ειναι ωρα για πειραματισμους,και λογω κρισης και λογω Καλλικρατη...στο κατω κατω δωσαμε 3 τετραετιες στον αχρηστο τον τρυφωνα,και σε εποχες που το χρημα υπηρχε και τα εργα γινοντουσαν ευκολα....νομιζω πως ο κουκουλης παρολα τα λαθη του αξιζει μια θητεια ακομα....

ΖΟΥΚΩΦ είπε...

Καλά τα λές λάθη, επί λαθών, παραλήψεις, αδράνεια, αφάνεια, κακοδιαχείριση, κολλητοί, απουσία έργου (μόνο το fistiki fest) έχει να επιδείξει και κοντά σ' αυτά έρχονται και εκβιασμοί τύπου Γελαδάκη. Αυτή είναι η διοίκηση και το σύστημα Κουκούλη. Ε, όχι άλλη χαμένη τετρετία. Η Αίγινα δεν αντέχει άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Από τον 4:59 προς akopos. Ευχαριστώ για την απάντηση και την σχολιάζω. Φυσικό είναι να στρέφονται τα περισσότερα σχόλια προς τη διοίκηση. Άλλο όμως τα σχόλια και άλλο οι βρισιές. Μεταξύ της ασυδοσίας των υβριστών και την "άκρα του τάφου σιωπή" δεν υπάρχει μέση λύση; Κάπου άκουσα ότι αυτό λέγεται "μετριασμός". Είναι τεχνικά δύσκολο να εφαρμοστεί ή προϋποθέτει προσωπικό, που δεν μπορείτε να έχετε; 5-6 είναι αυτοί που δίνουν τον τόνο. Αν τους κοπεί η δυνατότητα, θα υπερισχύσουν οι πραγματικοί σχολιαστές και θα έχει κερδίσει ο πραγματικός πολιτικός πολιτισμός. Διδάξτε λοιπόν, η πειθώ χρειάζεται στα πράγματι άτακτα παιδάκια, που μόνο παιδάκια δεν είναι...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ...ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ....

Ανώνυμος είπε...

Tο ψηφοφέλτιο του Σάκη εμπλουτίζεται με ποιούς με τον Σκλάβαινα και τον Δρακουλάκη και όλους αυτούς τους βρωμίλους ; Δηλαδή προκειμένου να κερδίσετε τις εκλογές κάνετε τα πάντα. Τώρα λοιπόν που σας στηρίζουν θα τους καθαγιάσετε ; Ο λαός αυτό το λέει αλλιώς "εκει που κατούραγαν τώρα γλύφουν". Τι να πώ , αξιοθρήνητα πράγματα συμβαίνουν στο νησί.