Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Να αποκαταστήσουμε και μια παράλειψη...

Επειδή τον τελευταίο καιρό όλο συζητάμε σχεδόν μονοπωλιακά για τις δημοτικές εκλογές νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε και μια αναφορά στις περιφερειακές. Επειδή κατά την γνώμη μου στις δημοτικές έχει ήδη σπάσει η κομματική εξάρτηση η τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό και οι πολίτες επιλέγουν κυρίως πρόσωπα και όχι γραμμές η πολιτική αντιπαράθεση έχει ουσιαστικά μεταφερθεί στις περιφέρειες. Εκεί όπου μεταφέρονται ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και όπου οι κάτοχοι τους θα γίνουν μικροί πρωθυπουργοί. Εδώ να κάνουμε μια επισκόπηση λέγοντας ότι έχουν διαμορφωθεί δύο μπλόκ απέναντι η όχι στο μνημόνιο. Τα εκφράζουν κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά - που δήλωσε ότι οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα απέναντι στο μνημόνιο- και όλοι οι υπόλοιποι συλήβδην που βάζουν αυτόν τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα στις παρατάξεις τους. Θα υπάρξουν λοιπον οι περιφερειάρχες και για την Αττική ειδικά και 10 αντιπεριφερειάρχες  μεταξύ των οποίων και ένας ειδικά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Τα κύρια ψηφοδέλτια είναι του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιαννη Σγουρό, της ΝΔ υπό τον Βασίλη Κικίλια, ο γνωστός ανεξάρτητος πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς που πάει και πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις , απο το ΛΑΟΣ ο Αδωνις Γεωργιάδης, απο το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης και απο τον πρώην χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια. Αυτό του ΣΥΝ υπό τον Αλέξη Μητρόπουλο , των συνιστωσών υπο τον Αλέκο Αλαβάνο, ένα τρίτο υπό τον Αγελο Χάγιο - ένα πολύ δραστήριο και συγκροτημένο μέλος του ΣΥΝ-, και φυσικά το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς υπο τον Γρηγόρη Ψαριανό.  Μύλος δηλαδή η κατάσταση. Περισσότεροι τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι απο τους ψηφοφόρους. Επειδή όμως η περιφέρεια θα είναι πολύ κρίσιμο μέγεθος και πολιτικά αλλά και ουσιαστικά νομίζω ότι αξίζει να κάνουμε και εμείς ένα σχολιασμό αλλά και εσείς να καταθέσετε τις απόψεις σας γι αυτή την πολύ κρίσιμη εκλογή.
 Ετσι λοιπον θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι η πολιτική απέναντι στο μνημόνιο είναι φυσιολογικό να έχει περισσότερους υποστηρικτές και γι αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι πλασματικό δεδομένου ότι ενώ η αντίθεση όλων μας στο μνημόνιο θα είναι προφανώς καθολική αυτό δεν προδικάζει καθόλου ότι τα αντίστοιχα ποσοστά θα είναι και πραγματικά σε ότι αφορά και εθνικές εκλογές. Ετσι λοιπον πιθανόν τέτοια αποτελέσματα να γίνουν μοχλός εξελίξεων σε εθνικό επίπεδο ωστε οι δημοτικές εκλογές να μας φαίνονται σταγόνα στον ωκεανό. Γι αυτό θεωρώ πολύ σημαντικό καθένας απο εμάς να εκφράσει την άποψη του στις εκλογές και να δώσει την δική του μοναδική απάντηση.

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κινηση Ευθυνης στηριζει δαγκωτο Ψαριανο με αντπεριφερειαρχη το συντροφο μας Γιαννη Δελη.

Ανώνυμος είπε...

protimiste topikous ekprosopous me dunatotita eklogis.

akopos είπε...

Επειδή είδα το πρώτο σχόλιο αν κάποιοι γνωρίζουν τους αντιπεριφερειάρχες Αργοσαρωνικού στους συνδυασμούς ας τους συμπληρώσουν να έχουμε καλύτερη εικόνα.

akopos είπε...

Ξέχασα ότι θα υπάρχουν και τρείς περιφερειακοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και κάποιοι συντοπίτες. Γνωρίζω τον Βαγγέλη Λινό στον συνδυασμό Μητρόπουλου. Επίσης νομίζω και τον Δημήτρη Μούρτζη στον συνδυασμό Κικίλια. Αν ξέρετε κι άλλους...

Ανώνυμος είπε...

Σταθη στου Σγουρου

Ανώνυμος είπε...

Ακρως τιμητικη για την Αιγινα ειναι η υποψηφιοτητα του συμπατριωτη μας Γιαννη Δελη ως αντιπεριφαριαρχη νησων με το συνδιασμο Αττικη Γη του Γρηγορη Ψαριανου.Δεδομενου οτι σαν υποψηφιος Αντιπεριφεριαρχης εκλεγεται αν ο συνδυασμος του "πιασει" το μετρο στη περιφερεια πρεπει τη πρωτη Κυριακη να ψηφισουμε ολοι Αττικη Γη.Οποιος Δημαρχος κι αν εκλεγει στην Αιγινα θα χρειαστει βοηθεια στη περιφερεια και ο Γιαννης Δελης εχει αποδειξει οτι πανω απ ολα βαζει το καλο του νησιου μας.
Μας χρειαζεται και τον χρειαζομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τι αναγκη εχει ο Δελης! Θα τον ψηφισει ολος ο Κουκουλης. Ειναι της παρεϊτσας. Τη βοηθεια σου Ιωαννη τη θελουμε, οχι ομως τους Ντρηδες και τις Λενες. Θελουμε να γεβρομισει το νησι.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάς τα βασικά. Οι ψηφοφόροι του Κουκούλη προέρχονται κυρίως απο την ΝΔ και η ΔΑ του Δελή είναι υπέρ του μνημονίου. Πως θα τον ψηφίσουν λοιπον;

Ανώνυμος είπε...

Σπυρίδονας και Μούρτζης και πάσης Αιγίνης. Άνθρωποι ντόπιοι με ιστορία και έργο στον τόπο και στον Αργοσαρωνικό. Τα παπατζιλίκια τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε μας λες κάτι για να καταλάβουμε. Ο ντρης και λένα τι κακό έχουν κάνει και σε ποιούς.
Έχουν πειράξει κανένα; Είναι κανείς που έχασε κάτι από αυτούς τους δύο; Εκτός από το Fistiki Fest που ξεσκίστηκαν για να το διοργανώσουν, μερικές συναυλίες τα καλοκαίρια, διάφορες αλλες κοινωνικές δράσεις, έχουν κάνει άλλα κακά πράγματα;'
Κόφτε ρε επιτέλους τις βλακείες. Τέτοιους ανθρώπους όσο τους βρίζεις, τόσο ψηλώνουν.
Ειδικά όταν τους βρίζουν καθίκια

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με 9:48

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με 9:49 που συμφωνεί με 9:48

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με 9:50 που συμφωνεί με 9:49 που συμφωνεί με 9:48

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με 9:51 που συμφωνεί με 9:50 που συμφωνεί με 9:49, που συμφωνεί με 9:48

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνών με 9:52 που Συμφωνεί με 9:51 που συμφωνεί με 9:50 που συμφωνεί με 9:49, που συμφωνεί με 9:48

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνών με 9:52 που Συμφωνεί με 9:51 που συμφωνεί με 9:50 που συμφωνεί με 9:49, που συμφωνεί με 9:48

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώμε 9:53 που συμφωνεί με 9:52 που Συμφωνεί με 9:51 που συμφωνεί με 9:50 που συμφωνεί με 9:49, που συμφωνεί με 9:48

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώμε 9:54, που συμφωνεί με 9:53, που συμφωνεί με 9:52 που Συμφωνεί με 9:51 που συμφωνεί με 9:50 που συμφωνεί με 9:49, που συμφωνεί με 9:48

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση: ο Άγγελος Χάγιος δεν είναι από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είναι στέλεχος του ΣΥΝ. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι απ΄το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (εξωκοινοβουλετική αριστερά) και καμμία σχέση δεν έχει με το ΣΥΡΙΖΑ ή δυνάμεις προερχόμενες από αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος πάντων, όλη η dream team συμφωνεί

Ανώνυμος είπε...

Ντρήm team?

ΖΟΥΚΩΦ είπε...

ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΔΑΓΚΩΤΟ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μπήκε ο συμπαθής ζουκωφ ενδιάμεσα, το "ακριβώς", αφορά το dream team

ΖΟΥΚΩΦ είπε...

10:24 ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΗΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ.

Ανώνυμος είπε...

10:53 εκτός του ότι καταψήφισε ο Δημαράς μπορείς να μας πεις και τί αντιπρότεινε από τότε για την έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο βρεθήκαμε και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ενοείτε το Ν3ς τιμ; Να πάτε να ρωτήσετε στο χρηματοδότη τους. Δ.Λ.Τ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΡΤΖΗ-ΣΠΥΡΊΔΩΝ : Ανθρωποιμε ιστορία στα νησιά μας και πατριώτες! Καληνύχτα! Ακοπε δεν είναι κακό να μιλάς για τον μουρτζη καμία φορά.. Δεν νομίζω να σε έχει χαλάσει η σταση του εδώ και χρόνια! Παρε λίγο τα ίσια σου!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημαράς ΔΕΝ καταψήφισε, ψήφισε "παρών" στην ψηφοφορία για το μνημόνιο.

akopos είπε...

Επιβεβαιώνω και ευχαριστώ για την διόρθωση τον 9.55. Πραγματικά ο Αγγελος Χάγιος δεν προέρχεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απο την ΑΝΤΡΣΥΑ που με την σειρά της είναι συνένωση άλλων παλαιοτέρων οργανώσεων ( ΑΡΑΣ - ΝΑΡ - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ) κλπ. Συγγνώμη όμως η κατάσταση στα ψηφοδέλτια της αριστεράς είναι τέτοια πλέον που μόνο ειδήμονες τα γνωρίζουν άριστα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΑΣ ΡΟΥΒΙΤΣΕΣ ...

Ανώνυμος είπε...

στον 8,39
η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το μνημόνιο. Και οι 4 βουλευτές της. Απλά σε αυτές τις εκλογές αποφάσισαν να μην δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Δηλαδή όπου βγάλει δήμαρχο ή περιφερειάρχη το ΠΑΣΟΚ ο Δήμος στο σύνολο του θα είναι υπερ του μνημονίου?
Μην τρελαθούμε ρε παιδιά...
να διαβάζουμε σωστά για να μη μπερδευόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει Ρουβίτσες μου, που στην προσπάθειά σας να φανείτε ανεξάρτητες θα την πληρώσουν ο Σγουρός, ο Κατσικάρης και η Στάθη. Είστε και τύποι που δεν αναγνωρίζουν τίποτα: Στις προηγούμενες εκλογές ο Sakis είχε ενισχυθεί οικονομικά από το ΠΑΣΟΚ! Δεν το ξέρατε; Βέβαια στα λεφτά δεν φάνηκε τόσο ακατάδεχτος!!! Με την στήριξη είναι που το παθαίνει! Τρώει τα λυσακά του για να την πάρει και μετά την αποποιείται... Τον ξέρουμε πια το τύπο με την ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ, το πράσινο χρίσμα και τον Φίλιππο Τζίτζη στο ψηφοδέλτιο...

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θα κάνουν τον αγώνα τους και θα δώσουν την μάχη τους.
Παράταξη Κουκούλη στηρίζει Δελλή φανατικά για να δούμε τί θα κάνουν Στάθη (Σγουρός) και Μούρτζης (Σπυρίδωνας). Πάντως η Στάθη και ο Μούρτζης έχουν προσφέρει στον τόπο τους ο Δελλής δεν έχει κάνει τίποτα.
Όλα αυτά υπολογίζονται από τον κόσμο.
Η κάλπη θα τα δείξει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σημασία τι στηρίζει ο καθένας στις Δημοτικές εκλογές.Στις νομαρχιακές ασ στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους μακριά απο κομματικές προτιμήσεις για το συμφέρον του νησιού μας γιατί να είστε σίγουροι ότι και τα άλλα νησιά τους δικούς τους θα ψηφίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι 10.47 θα ψηφίσουμε τους ανθρώπους που όταν τους χτυπήσαμε την πόρτα ήταν , είναι και θα είναι εκεί.
Του Δελλή την πόρτα ο αιγινήτητης θα την βρει μόνο κλειστή.
Ο Κουκούλης και οι συνεργάτες του τώρα που στηρίζουν ανοιχτά και ξάστερα Δελλή υπογράφουν ξανά και ξανά την τρίτη θέση.
Μα τί άλλο θα κάνουν για να μην βγουν?

Ανώνυμος είπε...

Den koitaei o Koukoulis na kanei agona gia tin parti tou giati paei gia megali xeftila, 8elei na voi8isei kai ton Delli?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως ξέρω κουκουλικούς, ακόμη και κουκουλοφόρους, που θα ψηφίσουν Μούρτζη. Τίποτα δεν είναι τόσο προβλέψιμο όσο θάθελαν μερικοί! Στην περιφέρεια το πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν άνθρωποι της Αίγινας, ανεξαρτήτως κομματικών ή παραταξιακών τοποθετήσεων!

Ανώνυμος είπε...

ρε 10,59 είσαι σίγουρος?
και μη ξεχνάς πως η ΔΑ δεν έχει τη δύναμη να πάρει πάνω από 100 ψήφους στο νησί και αν τους πάρει θα είναι προσωπικοί του Δελή. Ούτε μέλη έχει ούτε κοματική οργάνωση.
Ο Κουκούλης ας πούμε που είναι δεξιός λες να πάει το χέρι του να ψηφίσει αριστερά?
Μούρτζη ψηφίζει το 90% του Κουκούλη. Μακάρι να μπορούσε να βγει ο Δελής αλλά ούτε ο ίδιος νομίζω ότι το πιστεύει ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Καλό παιδί είναι αλλά για να πάρεις ψήφους στο νησί πρέπει να είσαι στέλεχος στα 2 μεγάλα κόματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Τώρα για την κλειστή πόρτα, είδαμε και τις ανοιχτές των άλλων. άσε ρε φίλε

Ανώνυμος είπε...

Α! Για 100 ψήφους μιλάμε για τον Δελλή? Τόσο λόγος για το τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

Η υποψηφιότητα του συμπολίτη μας Γιάννη Δελή για αντιπεριφεριάρχης νήσων της ΔΑ μας τιμά όλους. Μακάρι να υπήρχαν και άλλες τέτοιες σοβαρές υποψηφιότητες, προερχόμενες από το νησί μας.Και προπάντων "Τις σοβαρές υποψηφιότητες τις συνιστούν σοβαρές προσωποκότητες"
Δαγκωτό στο Δελή

Ανώνυμος είπε...

delis 500-600 savoir

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΤΑΘΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.
ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

H kalyterh epilogh symboyloy einai o D. Moyrtzhs. Andras A3IOS kai IKANOS.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που φαίνεται από την κουβέντα είναι ότι ο Δελής χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να χτυπηθεί ο Κουκούλης ως τάχα αριστερός. Ήξερα από παλιά ότι οι "σοσιαλιστές" παθαίνουν αλλεργία με την αριστερά αλλά το μέρος είναι μικρό και όλοι γνωριζόμαστε. Υπάρχουν αφελείς που να μη γνωρίζουν και να σας πιστέψουν; Αν υπάρχουν, άξιος ο μισθός σας!

Ανώνυμος είπε...

Προς 9:48
Αυτά που λέτε όλοι τα ξέρουν. Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτός είναι ο λόγος που σκυλιάζουν;
Μάλλον είναι ο δεύτερος λόγος. Ο πρώτος είναι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Αν δεν υπήρχε, το πολιτικό τοπίο στην Αίγινα θα ήταν πολύ διαφορετικό. Αλλά η φύση και η πολιτική απεχθάνονται τα κενά...

Ανώνυμος είπε...

To Blog έχει μείνει πίσω, κάποιο σχόλιο για τη στάσ πληρωμών-χεαωκοπία του δημου ;

Ανώνυμος είπε...

Ούτε χρεωποκία υπάρχει, ούτε στάση πληρωμών.Oι λασπολόγοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Δεν σας σηκώσει το νησί ούτε και οι καιροί. Η κριτική και ο πολιτικός αγώνας όταν βασίζεται σε αισχρά ψεύδη είναι και ανέντιμος αλλά και αναποτελεσματικός.
Καιρός να σοβαρευτείς Αιακέ. Ακόμη και τώρα μπορείς να περισώσεις ίσως λίγα ψίγματα αξιοπρέπειας.

Ανώνυμος είπε...

Aν δεν το καταλάβατε,ο Αιακός έκλεισε τα σχόλια γιατί θέλει να πετάει λάσπη και χυδαία ψέματα, χωρίς αντίλογο. Συνήθης τακτική των συκοφαντών ο κλεφτοπόλεμος.