Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Και ξαφνικά πήραμε φωτιά...

  Εκεί που τελείωσαν οι εκλογές και είπαμε ότι όλοι θα ησυχάσουν που θα πάνε , εντούτοις η παρέμβαση του Κ. Ντρή έβαλε φωτιά στα τόπια. Επειδή όμως εγώ συμφωνώ με την φίλη που λέει ότι είναι κοινωνιολόγος  δεν πρόκειται να παίξω αυτό το παιχνίδι. Αν οι κουκουλικοί αποφασίσουν να συζητήσουν τα αίτια της ήττας μόνοι τους η στα σπίτια τους είναι δικαίωμα τους. Αν θελήσουν να το κάνουν μέσω των σχολίων του blog πάλι δικό τους θέμα είναι και εγώ δεν πρόκειται όπως πολλές φορές έχω τονίσει να κάνω τον παιδονόμο. Δεν πρόκειται να κλείσω τα σχόλια , δεν το έκανα σε δυσκολότερες φάσεις. Καθένας έχει την προσωπική ευθύνη να μπαίνει, να βγαίνει να γράφει η να μην γράφει. Ενα σημείο ανέφερα για τα προσυμβούλια και έγινε κόλαση. Δεν πρόκειται σε αυτή την φάση να το προχωρήσω παρακάτω. Εγώ ζήτησα να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του τόπου. Ζήτησα να θίξουμε τα προβλήματα του τόπου και εάν θέλετε να κάνουμε και ένα τέστ στον Σακκιώτη. Οι προτάσεις που θα καταγραφούν μπορούν να είναι ένα είδος δοκιμής για την νέα δημοτική αρχή.
   Την πέσατε σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το blog. Αλλά ειλικρινά τι σημασία έχει ποιοί είναι οι διαχειριστές; Οταν διαβάζετε το κύριο άρθρο μιας εφημερίδας κοιτάτε ποτέ ποιός το γράφει; Σημασία έχει τι λέει. Θέλετε να μπείτε στην διαδικασία προτάσεων; Κάντε το. Εαν δεν θέλετε επιλογή σας είναι. Εγώ εκείνο που μπορώ να κάνω είναι μόνο να σας παρακαλέσω - έτσι ακριβώς - να είστε κόσμιοι και να μην βρίζετε ανθρώπους. Δεν  μπορώ να σας το επιβάλλω όμως σας το ζητάω,  Οι εκλογές τελείωσαν και καλό είναι κάποιοι να ξεκολλήσουν και να πάνε παρακάτω.
    Η παρέμβαση του Κ.Ντρή έχει την σημασία της. Πιστεύω ότι επέλεξε αυτό το blog για τους δικούς του λόγους. Σε άλλες συνθήκες θα μπορούσε να μας λύσει πολλές απορίες. Ομως σε τέτοιο κλίμα δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Ισως όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα να γίνει εφικτή μια πολιτισμένη συζήτηση. 

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι κάποιος από την παράταξη του Κουκούλη επιχείρησε να κάνει απολογισμό λαθών μέσω του blog σου. Μου φαίνεται ότι ζεις σε έναν δικό σου κόσμο.

Και αυτά που έγραψε ο Ντρης ήταν για ένα συγκεκριμένο ερώτημα που έθεσες και είχε τη μαγκιά να σου απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με την ανάρτηση. Στην προηγούμενη ανάρτηση (τίτλος "φυγή προς τα μπρός") το προτελευταίο σχόλιο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μιλάει για το φαινόμενο συνδυασμού που κέρδισε εκλογές χωρίς να έχει βγάλει πρόγραμμα!
Δεν είναι φαινόμενο που αξίζει συζήτηση;

Ανώνυμος είπε...

πρόγραμμα έβγαλε και το δημοσίευσε στο διαδίκτυο! εξάλλου ήταν ακριβώς ίδιο με του γιατρού!!!
μπλα μπλα μπλα μπλα κλπ αερολογίες. έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε πως θα ανασκευαζουν τα ψέμματα που είπαν στους ψηφοφόρους τους, για παράδειγμα με τους πεζοδρόμους. το φερόμενο ωσ πρόγραμμα μίλά για επέκταση των πεζοδρομήσεων αλλά οι υποψήφιοι και τώρα νυν σύμβουλοι μιλούν για άρση πεζοδρόμων πχ σπύρου ρόδη.
επίσης είναι άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι θέλουν να κάνουν ολοκληρωμένη διαχείρηση απορριμάτων στο νησί μας. όταν ρωτήθηκε ο αρχηγός για αυτό το θέμα αν δηλαδή έχει πρόθεση να κάνει χυτά απάντησε πως ναι θα το κάνει διότι δεν μπορούν τα σκουπίδια να ταξιδεύουν με τους επιβάτες!!! για να δούμε λοιπόν, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να πηγαίνουμε στα δημοτικά συμβούλια

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στον παραλογισμό και την όψιμη έπαρση σου παραλογίζεσαι Κύριε διαχειριστή.
Εντάξει, κερδίσατε τις εκλογές. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα απολογηθούμε, όπως γράφεις, επειδή χάσαμε όλοι οι άλλοι. Ειδικά η παράταξη του Κυρίου Κουκούλη που συνηθίσατε να γλύφετε μια ολόκληρη εβδομάδα, η παράταξη που άλλαξε τις νοοτροπίες και τα ήθη στο χειμασμένο πολιτικά περιβάλλον της Αίγινας, που ενέπνευσε τον εθελοντισμό την άμισθη προσφορά, την με γνώση προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού, την ρήξη με το μικροπολιτικό μαυρογιαλουρισμό του παρελθόντος, θέλετε δε θέλετε θα μείνει ως μέτρο σύγκρισης της δικής σας θητείας. Και αυτό είναι σίγουρα ανησυχητικό για εσάς και το γνωρίζετε και το συζητάτε κατ’ ιδίαν, ασχέτως με τις παπαριές που αναρτάτε στα μπλογκ σας. Μην ξεχνάτε πως αυτά που γράφω τα μνημόνευσε και ο εμπνευσμένος αρχηγός σας στον προεκλογικό του λόγο. Προσπαθήστε λοιπόν για το καλό του νησιού να ρήξετε τόνους και να μαλακώσετε τα πάθη, γιατί αν αποφασιστεί απόψε στην συγκέντρωση του Κουκούλη να σας κάνει αντιπολίτευση με την ποιότητα που έκανε ο Σάκης τότε μαθηματικά τη γαμ…..
Γιατί το ξέρετε καλά και το αναγνωρίζετε καιρό τώρα, πως έχετε ποιοτικούς και εμπνευσμένους αντιπάλους .
Επιδιώξτε τη χειμερία νάρκη τους. μην τους θυμώνετε. Θα τους βρείτε μπροστά σας όπως έβρισκε ο Κουκούλης τους ΒαρτζελοΠαπαργυροΣάκηδες.
Ρίξτε τους τόνους για το καλό της δικής σας παράταξης και το καλό του νησιού ενδεχομένως. Κάτι που ποτέ δεν υπολόγισε ο Σάκης την περασμένη τετραετία, αλλά αυτό θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Εκτός αν αποφασιστεί από το συμβούλιο που θα κάνει το μυαλό και το θυμικό σου, η ποιότητα της αντιπολίτευσης να κριθεί στους καφενέδες και στα μπλογκ από τους ιστορικούς του παρόντος. Χωρίς έμπνευση, χωρίς αντικειμενικότητα και χωρίς την απαιτούμενη χρήση των πηγών και της μαρτυρίας. Απλά ορμώμενοι από ρεβανσισμό και μικροψυχία.
Κάτι σου θυμίζω?
Ήμουν σίγουρος…..

Ανώνυμος είπε...

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον 9:34 είναι το να δούμε να οργανώνονται "ημέρες καριέρας" στην Αίγινα. Στην Αίγινα που η ανεργία στις παραγωγικές ηλικίες χτυπάει κόκκινο, λόγω μη υπάρξης θέσεων εργασίας. Τα περισσότερα παιδιά δουλεύουν ανασφάλιστα, part time και σε άσχετες δουλειές από αυτές που πραγματικά θα ήθελαν να ασχοληθούν...Θα ήθελα λοιπόν να δω που θα βρουν ζητούμενες θέσεις εργασίες για να οργανώσουν 'ημέρες καριέρας', όταν στο νησί ένα πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ αποτελεί στίγμα και οδηγεί σε επαγγελματικό αποκλεισμό!

Ανώνυμος είπε...

Ή δεν διαβάζει τα σχόλια ο Άκοπος ή μας κοροϊδεύει. Η συζήτηση είχε ήδη φουντώσει από την προηγούμενη μέρα και ο Ντρής επενέβη την Κεπομένη στις 5 το απόγευμα. κατά τον Άκοπο όμως πάλι αυτός την φούντωσε.
Κατά τα άλλα αυτή η "αμεροληψία" θα μας φάει...

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό πρόγραμμα μιλάτε; Είδαμε το πρόγραμμα Κουκούλη και πως εφαρμόστηκε την τετραετία. Μας δουλεύετε; Γιατί δεν περιμένετε να ανέβει ο νέος Δήμαρχος στον Δήμο να εφαρμόσει κάποια πράγματα και μετά από ένα χρόνο να τα θίξουμε. Τόσο πολύ σας έχει θαμώσει η ήττα και δεν βλέπετε μπροστά;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ 9:34
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία! Ώστε το πρόγραμμα του Sakis βγήκε μόνο στο internet, για να γίνει κτήμα "των πλατειών λαϊκών μαζών", όπως θάλεγε και κείνος στα νιάτα του!
Το είδανε παραπάνω από 50 -100 άνθρωποι; Μήπως το διαφήμιζε κιόλας; Μετά από λίγο καιρό, θα μπορούνε να το ξαναδούνε; Γι' αυτό λοιπόν είχε τέτοια απήχηση στην περιφέρεια ο Σάκης! Λόγω internet! Πάντως θα ήθελα κι' άλλες γνώμες.

Ανώνυμος είπε...

O 9:34 βάζει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Για την Σπ. Ρόδη, θα ήθελα να μπορούσα να άκουγα την άποψη του κ. Παπαργύρη (ένθερμου υποστηρικτή του κ. Σακκιώτη) αλλά και του νυν πρόεδρου και υποψήφιου κ. Γιαννούλη.
Πιστεύω ότι η πεζοδρόμηση της Σπ. Ρόδη θα διατηρηθεί. Τότε θα εμφανιστούν επί λέξει οι τοποθετήσεις που έγιναν όταν συζητιόταν το θέμα.
Για το θέμα των ΧΥΤΑ τι να πει κανείς; Ο κ. Σακκιώτης εμφανίζεται ως βαθύς γνώστης της Τ.Α., θα ξέρει πράγματα που δεν τα ξέρουμε εμείς. Πάντως ό δήμαρχος είχε κάποτε πει ότι ο σχεδιασμός της διαχείρισης απορριμμάτων γίνεται σε επίπεδο περιφέρειας. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε. Δεν μπορεί να έχουν και οι δύο δίκιο!

Ανώνυμος είπε...

Να τα πρώτα "αίματα"! Ο 10:41 θύμωσε που μιλήσανε για προγράμματα! Αυτό να πας μεγάλε να το πεις στον αρχηγό, που -όπως μας είπαν- τελικά έβγαλε πρόγραμμα και μάλιστα υπόσχεται τα πάντα. Δηλαδή κι' αυτός για να μας κοροϊδέψει, σαν τον Κουκούλη, το έβγαλε;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κ. Άκοπε. Να κάνουμε ένα τεστ στο Σακκιώτη. Θα το ορίσετε εσείς ή κάποιος σχολιαστής; Θα συμμετέχει και ο ίδιος, δίνοντας απαντήσεις;
Μήπως όμως εννοείτε ότι το τεστ θα είναι να συγκεντρώσουμε προτάσεις τώρα και να δούμε αν θα ασχοληθεί μ' αυτές ο κ.Σακκιώτης την ερχόμενη τετραετία;
Συγγνώμη αλλά αν εννοείτε αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/α 9:46
Βρέστε, αν μπορείτε, το πρόγραμμα του κ. Σακκιώτη και μετρείστε πόσες θέσεις εργασίας χρειάζονται όλα αυτά που υπόσχεται. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι ήδη λυμένο. Με το γνωστό "σοσιαλιστικό" τρόπο: Διορισμοί (ημετέρων εννοείται!)

Ανώνυμος είπε...

Η τουριστική συνείδηση των πολιτών ρε παιδιά πώς θα αναπτυχθεί?

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ωρέ αθάνατε νεοέλληνα 10:41!!!
Πεσ' τους τα μεγάλε, που μας κοπανάνε προγράμματα και μ... οι μορφωμένοι. Θα δει ο δικός μας πως είναι η κατάσταση και αναλόγως θα κάνει. Εξ άλλου το πρόγραμμα του Κουκούλη υποσχέθηκε να συνεχίσει. Να βγάλει και δικό του;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11:24
Και γι' αυτό υπάρχει απάντηση, αρκεί να μπορέσετε να βρείτε το πρόγραμμα του κ. Σακκιώτη.
Α, υπάρχει και άλλη μία προϋπόθεση: Να καταλάβετε τι λέει!

Ανώνυμος είπε...

Ο νικητής συνηθιζεται να γιορτάζει για την νίκη του, κάτι που τα γραφόμενα δεν δείχνουν. Τελικά νικητής αποδεικνύεται ότι είναι ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών και αυτό δεν αρέσει γι αυτό και συνεχίζετε τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες. Αναφέρομαι σε όλους εσάς τους παντελώς απόντες στην προσπάθεια των 4 ετών για μια καλύτερη Αίγινα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά 11:45 σε περισκεψη εχουν πέσει οι Σακκιωτικοί, αλλα και εγω γιατί ως ψηφοφόρος του Κουκούλη , τελικά έκανα λάθος που ψήφισα Σακκιώτη. Σκέφτηκα με βάση την οργή μου κατά του Γιατρού για την ομάδα γκότση, αλλά μετανιώνω. Ελπίζω να βγώ ψεύτης για το καλό όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε η παρέμβαση του Κ. Ντρή "θα μπορούσε να μας λύσει πολλές απορίες", κύριε Άκοπε αλλά σου το χαλάσαμε με τις παρεμβάσεις μας!
Θα θέλατε δηλαδή να βρισκόταν επί 2-3 μέρες απολογούμενος για το προπατορικό αμάρτημα, όπως είπε κάποιος και το παιχνίδι να παιζόταν όπως θέλατε εσείς.
Σας τη χάλασαν λοιπόν τη δουλειά οι παρεμβάσεις και η πίκρα σας δεν κρύβεται. Σας χάλασαν το ωραίο κλίμα, που επικρατούσε πριν την παρέμβαση. Για όσους δεν καταλαβαίνουν, ας διαβάσουν την προηγούμενη ανάρτηση για το πώς δημιουργήθηκε αυτό το κλίμα.

Ανώνυμος είπε...

Για φαντάσου που και ο ΜιΜος σχολιάζει τα πολιτικά δρώμενα.Και χαρακτηρίζει πρόσωπα και πράγματα.Ποιός; ο ΜιΜος!Χάλασε ο κόσμος.Αλλο ένα φαινόμενο των καιρών.Ποιός; ο ΜιΜος.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σημαντικο οι ανθρωποι του Σακκιωτη να ειναι σε περισκεψη, αισθανομενοι τις ευθυνες και τις υποχρεωσεις που ερχονται. Φανταζεστε τωρα να το γλενταγανε και να χαβαλεδιαζανε ολη μερα? Ο κοσμος της Αιγινας θελει ηρεμια και δουλεια. Ουτε εξαρσεις, ουτε υποσχεσεις ουτε επικοινωνιακη πολιτικη. Τωρα τα εργα και οι πραξεςι εχουν θεση. Εδω ειμαστε να δουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΡΣΕΙΣ, ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΙΣΩΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΑΝ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ!!

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν παρωπίδες και δεν βλέπουν ότι ο Σακκιώτης βγήκε Δήμαρχος με 1000 χίλιους ψήφους διαφορά!!!
Αυτός που δεν έχει πρόγραμμα, που είναι ΠΑΣΟΚ, που έχει ξύλινο λόγο, που δεν ξέρει από υπολογιστή, κλπ αυτόν εξέλεξε ο λαός της Αίγινας με χίλιους ψήφους διαφορά. Χωνέψτε το και δεχτείτε το. Γι αυτό λέμε να συζητήσουμε για τα καθημερινά προβλήματα και τις λύσεις τους που ίσως βοηθήσουν τη νέα Δημοτική Αρχή.
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρήσεις που βρήκα στο aegina.net κε Λάκη..Διαβάστε έχει ενδιαφέρον...

"κάθε πέρσυ και καλύτερα;
Τώρα που πέρασαν λίγες μέρες από την 2η Κυριακή και οι πανηγυρισμοί έχουν κοπάσει, θα είχε ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα συγκριτικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου αξίζουν προσοχής. (Τα στοιχεία αυτά αφορούν την περίοδο από το 1998 και μετά όταν δηλαδή το νησί είναι εκλογικά ενιαίο).

1)Πρώτο βέβαια δεν μπορεί παρά να είναι το γεγονός ότι ο συνδυασμός «ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» πέτυχε ρεκόρ διαφοράς από τον δεύτερο μονομάχο «ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» με 959 ψήφους διαφορά.

2)Δεύτερο σημείο είναι η πρωτοφανής αποχή την 2η Κυριακή. Τα έγκυρα ήταν φέτος μόνο 7447 (Οι εγγεγραμμένοι είναι περίπου 13000). Αν συγκρίνουμε δε την 2η Κυριακή φέτος με την 2η Κυριακή του 2006, βρίσκουμε ότι ψήφισαν 1287 λιγότεροι. Είναι σαν να λέμε ότι ενάμιση διαμέρισμα (π.χ. όλη η Κυψέλη και το μισό Βαθύ) δεν πήγε να ψηφίσει, σε σχέση πάντα με το 2006.

3)Τρίτο σημείο είναι ότι ο κ.Σακκιώτης εκλέχτηκε δήμαρχος ψηφιζόμενος με τον λιγότερο απόλυτο αριθμό ψήφων από το 1998 και μετά. Επίσης έχει λάβει λιγότερους ψήφους ακόμα και από τους χαμένους των προηγούμενων αναμετρήσεων (εκτός βέβαια από τον κ.Γρηγορόπουλο φέτος)"

Ανώνυμος είπε...

Ο Άκοπος είναι ο Κώστας ο Αδάμ, δημοσιογράφος;
Είναι ο Κασελούρης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης;
Είναι ο Νεκτάριος Κουκούλης;
Ποιός είναι από όλους αυτούς;
Κανένας;
Και οι τρεις;
Δεν ξέρω. Περιμένω επώνυμες διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάκης είναι δήμαρχος με 4.230 ψήφους. Τους λιγότερους που έχει πάρει ποτέ δήμαρχος.
Λιγότερους και από όσους έχει πάρει δεύτερος την δεύτερη Κυριακή.
Παρά το μεγάλο ποσοστό και τη μεγάλη διαφορά, έπεισε λίγους, τους λιγότερους από άλλες φορές.
Γι' αυτό,
σεμνά και ταπεινά μάγκες
σεμνά και ταπεινά

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά -ξαφνικά- γίναμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα...
Άκοπε, τώρα που τέλειωσε η αποστολή σου και πέσανε αναδουλειές, κάνε μου μια καλή τιμή και θα το σκεφτώ σοβαρά!

Ανώνυμος είπε...

2611 ήταν οι ψήφοι Κουκούλη. Κάπου θα πήγαιναν, και με δεδομένο το σλόγκαν,"μεταξύ δύο κακών, το μη χείρων βέλτιστον", οι ψηφοφόροι επέλεξαν Σακκιώτη πιστεύοντας ότι παρ' όλη τη λάσπη που πέταξε στο έργο Κουκούλη, θα έχει την εξυπνάδα να συνεχίσει το έργο αλλά και όσα σε βάθος χρόνου έχει δρομολογίσει, χωρίς να κουραστεί καθόλου. Εξ άλλου ένας τόσο βαθύς γνώστης της Τ.Α., όπως έχει λανσαριστεί δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, χώρια που θα γνωρίζει και τα κατατόπια,αλλά και να ξεγλιστρά στα όποια δύσκολα. Καλά θα κάνει λοιπόν ο νικητής των εκλογών να μη δει τα 950 περίπου ψηφοδέλτια της Β΄Κυριακής σαν προσωπική του νίκη. Όλοι εκείνοι θα τον περιμένουν στη γωνία.Να μη μετανιώσουν που δεν επέλεξαν το λευκό ή το άκυρο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Άκοπος είναι ο Κώστας ο Αδάμ, δημοσιογράφος;
Είναι ο Κασελούρης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης;
Είναι ο Νεκτάριος Κουκούλης;
Είναι ο Πέτρος Πετρίτης;
Ποιός είναι από όλους αυτούς;
Κανένας;
Και οι 4;
Κάποιος άλλος;
Δεν ξέρω. Περιμένω επώνυμες διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις!

Εδώ και μια εβδομάδα κανείς από τους παρπάνω δεν έχει άπαντήσει επωνυμα στις ερωτήσεις αυτές. Εντάξει οι δύοι πρώτοι κινούνται στο σκότος και δεν φαίνονται. Δεν κυκλοφορούν ούτε στα καφενεία ούτε πουθενά. Οι άλλοι δύο είναι δημόσια πρόσωπα και δημ. σύμβουλοι από 1/1/2011. Δεν μπορούν να κρύβονται. Ας βγούν Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ. να μιλήσουν, να πουν ένα ναι ή ένα όχι βρε αφελφέ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βρε χουντικέ λαμόγιο πρέπει να σου απαντήσουν. Γιατί πρέπει να διαβάζουν το συγκεκριμένο μπλοκ. Γιατί ζητάς ΄την επωνυμία του μπλοκ όταν εσύ κρύβεσαι στην ανωνυμία σου

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα πριν λίγο αυτά που έγιναν εχθές στην Κίνηση Ευθύνης. Εντυπωσιακή συσπείρωση και διάθεση για ενότητα, ομολογουμένως.
Ελπίζω αυτό να λειτουργήσει συσπειρωτικά και για την παράταξη του Σάκη.
Βλέπεις ο εχθρός δείχνει ότι δεν πέθανε. Θα γλύψει τις πληγές του και θα ξαναετοιμαστεί.
Γι' αυτό κανονίστε κάτι τύπου που αρχίσατε ήδη να αντιδράτε. Σταματήστε τις βλακείες και διατηρείστε την ενότητα της παράταξης. Ακόμα δεν ορκιστήκατε, ακόμα δεν βγάλατε τους αντιδημάρχους και φαγώνεστε;

υ/γ: τις πληροφορίες μου τις έστειλε ο "ταχυδρόμος". Άλλος και αυτός, δεν κρατάει το στόμα του κλειστό.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το θέμα των ψήφων, των αριθμών και των ποσοστών δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αναμασάμε συνέχεια. Έχει προσέξει κανείς ότι είναι πανελλαδικό το θέμα της υψηλής αποχής και της "απαξίωσης του πολιτικού συστήματος" όπως λένε και τα ΜΜΕ; (αν και εγώ δεν το δέχομαι και πολύ αυτό). Εμείς προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τώρα στην Αίγινα ούτε και εγώ ξέρω τι...

Μεγάλη ή μικρή, με μεγάλη διαφορά ή μικρή με, με, με... δεν παύει να είναι νίκη.Είναι πλέον γνωστό σε όλους το επόμενο ΔΣ και εμείς καθόμαστε ακόμη και μετράμε τις δυνάμεις του καθενός...Η αναμέτρηση έχει τελειώσει κύριοι,αποτελεί πλέον παρελθόν! Τώρα ο πρώτος θα κληθεί να κάνει πράξη όσα έλεγε και πάνω σε αυτά θα κριθεί.Αν σε 3,5 χρόνια έχει κάνει αυτά που πρέπει, ως ώφειλε, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος είναι ότι ήταν "ο δήμαρχος του 1/3"

Τέλος περί επωνυμίας-ανωνυμίας, η τελευταία ευνοεί ιδιαίτερα θα έλεγα άτομα που δεν έχουν βήμα να πουν την άποψη τους (π.χ. όπως εγώ και φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος...)ή γιατί σε αντίθετη περίπτωση ίσως να μην έχουν το θάρρος της γνώμης τους και αυτή να διαβάζεται από όλους χωρίς προκατάληψη. Το μικρό ψάρι μαζί με το μεγάλο... Αυτό είναι πιστεύω και το νόημα ενός blog, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών που δεν βλέπουμε σε άλλες μορφές ενημέρωσης...

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζει ο Κουκούλης και η Κίνηση Ευθύνης?
Τί αποφάσισαν χθες?

http://aeginafirst.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία εχει δείξει ότι όποιος Δήμαρχος χάσει δύσκολα σηκώνει κεφάλι.Νομίζω θα πρέπει να γίνει γενικό ξεσκαρτάρισμα στήν Κίνηση.Αρχής γινομένης άπο την ονομασία.Ας πούμε εναν καινούριο τίλο:Η Συνωμοσία των Ηλιθίων,ή Γιαλαντζί χάϊ Σοσάϊτι,παρεούλα των Δήθεν,Αργόσχολοι Δυτικών προαστείων,κάτι εντυπωσιακό και εύηχο συνάμα.Αντε πεφωτισμένοι μου μην χάνεται χρόνο,γρηγορήται.
ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Είσαι γελοίος ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανένας να μου πει το aeginafirst.wordpress.com/ είναι του Κώστα Ντρη ή του Δελλή;

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα,δεν σου άρεσαν οι τίτλοι.Θα βρώ άλλους ποιό άντιπροσωπευτικούς.Μέχρι το Ίανουάριο έχουμε καιρό.Αλλωστε και έσείς μας δίνεται ιδέες.
ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ΝΜΣΣ πρέπει να σημαίνει
Νέος
Μαλάκας
Σάκη
Σακκιώτη

Ανώνυμος είπε...

στον 5.48
να σου πω εγώ που ξέρω ...
ούτε του Ντρη ούτε του Δελή.
Κουκουλικός είναι αλλά το μυαλό σου δεν πάει.....
Καλύτερα ρώτα κανένα φίλο σου ποιος ειδοποιεί για τις καινούργις αναρτήσεις του μέσω facebook και θα καταλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος φταίειι για το γράψιμο του φταίει ο Σακκιώτης ή αντίστοιχα ο Κουκούλης. Ωραία αντιμετώπιση 7.46

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν έγραψε για τους δυο αντιδημάρχους που προκαλούσαν τον κόσμο με την ειρωνεία και τον εγωισμό τους. Γιαυτή τη συμπεριφορά έχασαν τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άκοπος είναι ο Κώστας ο Αδάμ, δημοσιογράφος;
Είναι ο Κασελούρης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης;
Είναι ο Νεκτάριος Κουκούλης;
Είναι ο Πέτρος Πετρίτης;
Ποιός είναι από όλους αυτούς;
Κανένας;
Και οι 4;
Κάποιος άλλος;
Δεν ξέρω. Περιμένω επώνυμες διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις!

Εδώ και μια εβδομάδα κανείς από τους παραπάνω δεν έχει άπαντήσει επωνυμα στις ερωτήσεις αυτές. Εντάξει οι δύοι πρώτοι κινούνται στο σκότος και δεν φαίνονται. Δεν κυκλοφορούν ούτε στα καφενεία ούτε πουθενά. Οι άλλοι δύο είναι δημόσια πρόσωπα και δημ. σύμβουλοι από 1/1/2011. Δεν μπορούν να κρύβονται. Ας βγούν Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ. να μιλήσουν, να πουν ένα ναι ή ένα όχι βρε αφελφέ.

Ανώνυμος είπε...

Τι λείπει από την Αίγινα?
Γιατί δεν αγαπάμε αυτά που έχει?
Άρθρο του Γιώργου Μπήτρου στο aeginafirst!

Μην το χάσετε!

http://aeginafirst.wordpress.com/

Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ είπε...

Μόλις είδα ότι κάποιος σχολιαστής του blog ΣΑΣ ερωτά επανειλημμένα ποιος είναι ο διαχειριστής του. Σας απαντώ ότι αφ' ενός είμαι υπέρ των blogger (έστω και ανώνυμων αν δε θίγουν και δεν προσβάλλουν), αλλά ποτέ μου δεν είχα σχέση με κανένα ανώνυμο blog, ούτε φυσικά με το παρόν. Διαχειρίζομαι τα επώνυμα blog "ΑΙΓΙΝΑ Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ." & "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΡΟΔΑΚΗ". Διατηρώ, επίσης, προσωπικό χώρο στο facebook και είμαι (επώνυμα) υπεύθυνος μουσικής εκπομπής στο Aegina Portal Web Radio. Σας ευχαριστώ και με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να εκφράσω τα ευχαριστήριά μου προς όσους τιμήσατε το Συνδυασμό μας και εμένα με την ψήφο σας. Οι εκλογές τέλειωσαν, στρωνόμαστε στην εργασία και ανήκουμε πλέον στην υπηρεσία όλων των Αιγινητών και αυτών που μας ψήφισσν και αυτών που δεν το έκαναν, όπως είχαν κάθε δικαίωμα. Εύχομαι καλή θητεία στο Δήμαρχο κ. Σακκιώτη και σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους τιμώ ιδιαίτερα. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. Νεκτάριος Γ. Κουκούλης

Ανώνυμος είπε...

Η αιτιολογία της ψήφου των πολιτών από την συμπεριφορά δύο μελών της διοίκησης (ούτε καν του επικεφαλής), παραπέμπει μόνο σε μικρά υπανάπτυκτα χωριά. Είναι λοιπόν δικαιολογία και όχι αιτιολογία. Εκτός κι' αν είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κουκούλη, τιμάτε και τον κ. Βάρτζελη; Δεν μας πείθετε με τις μαλακίες που γράφετε. Για φαντγάσου να σας βάλουν και αντιδήμαρχο...

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι ο 10:02 εννοεί τον Νεκτάριο και όχι τον Τάκη Κουκούλη! Διότι κυκλοφορεί μία φήμη ότι ο Σακκιώτης θα κάνει όχι σύμβουλο (όπως ζήτησαν κάποιοι)-αλλά αντιδήμαρχο- επί των τεχνικών έργων τον Τάκη Κουκούλη.
Πρόκειται για ευσεβείς πόθους κάποιων, που θα ήθελαν να δούν την παράταξη του Κουκούλη να υποκλίνεται και να γίνεται υπηρέτης του συκοφάντη της.
Ο Νεκτάριος λοιπόν τιμά τον Βάρτζελη και τον θέλει όχι αντιδήμαρχο ή πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Το αυτό τιμά και θέλει και ο Βάρτζελης! Απλό δεν είναι;
Αντιδήμαρχο Καλαφάτη, Παντελάρο και Φίλιππα θέλει ο λαός ρεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για κακία. Γιατί στην προηγούμενη τετραετία δεν έλεγε κανείς "εγώ θέλω τους τάδε και τάδε για αντιδήμαρχους";
Κουφάλες Κουκουλικοί, αρχίσατε τον πόλεμο από τώρα; Η Τιτίνα απ' έξω; Και ποιός θα ζητήσει δάνειο στο δημοτικό συμβούλιο;

Ανώνυμος είπε...

Αντιδήμαρχοι είναι οι σύμβουλοι της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ που ορίζει ο δήμαρχος και στους οποίους μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ’ ύλην και κατά τόπο. Άρθρο 59 του καλλικράτη διαβάστε και τίποτε και μη το παίζετε ραδιοαρβύλα.

Ανώνυμος είπε...

"10.02" εισαι πολύ αγενής βγαίνει ο άνθρωπος στα ίσα και επώνυμα και λέει την άποψή του. Βγες ρε ζώον επώνυμα και βρίσε τον αν εχεις κότσια .... Ουστ ρε μπαζο !!!

Ανώνυμος είπε...

Τελειώσανε οι εκλογές και δεν ξέρετε με τι να ασχοληθείτε έτσι δεν είναι; Στο Aeginafirst ενδιαφέρον άρθρο και διάλογος. Ίσως αυτό να πείσει και το διαχειριστή να βάλει καινούργιο θέμα. Αλλά, τι να πει;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. Κουκούλη (Νεκτάριε) που απαντήσατε επώνυμα. Δεν ήθελα να είστε εσείς ο Άκοπος!

Άλλοι τρεις έμειναν λοιπόν:

Ο Άκοπος είναι ο Κώστας ο Αδάμ, δημοσιογράφος;
Είναι ο Κασελούρης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης;
Είναι ο Πέτρος Πετρίτης;
Ποιός είναι από όλους αυτούς;
Κανένας;
Και οι 3;
Κάποιος άλλος;
Δεν ξέρω. Περιμένω επώνυμες διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις!

Ένα ναι ή ένα όχι βρε αδελφέ!

Ανώνυμος είπε...

Βρε 6:42 τι μανία σε έχει πιάσει με τους διαχειριστές του blogg; Πιθανώς να είναι κάποιος απ' αυτούς, πιθανώς όχι. Σημασία έχει στο εξής τι θα λένε. Καθόσον αδελφάκι η κριτική είναι το πιο εύκολο πράμα στον κόσμο...
Και αν ορισμένοι θελήσουν να ακολουθήσουν το είδος της κριτικής που έγινε επί Κουκούλη, θα γελάσουμε πολύ!