Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Για να μην υπάρξει αμφισβήτηση

Πολλά είναι τα θέματα που συζητούνται αυτές τις μέρες σχετικά με την παράδοση και παραλαβή του Δήμου. Πρέπει να υπάρξει κάποιος έλεγχος που τα πορίσματα του να μην αμφισβητούνται, λένε οι περισσότεροι.

Τι γινόταν μέχρι σήμερα;

Ο απερχόμενος Δήμαρχος παρουσίαζε μια οικονομική κατάσταση σύμφωνα με την οποία το έλλειμμα ήταν πάντα μικρότερο από αυτό που ισχυριζόταν ο νέος ότι βρήκε. Και αυτό το έλλειμμα τους ακολουθούσε ολόκληρη την τετραετία σε κάθε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ετσι ακριβώς έγινε πρόσφατα με τον Μούρτζη και τον Κουκούλη και σε κάθε συνεδρίαση μάλωναν σαν τον σκύλο με τη γάτα.

Επειδή πολύ φοβάμαι ότι αυτό το παιχνίδι θα ξαναπαιχθεί πρέπει κατά την γνώμη μου να βρεθεί τρόπος που να μην επιτρέπει αμφισβήτηση από καμία πλευρά. Αυτό βέβαια ισχύει και για το Λιμενικό Ταμείο.

Η δική σας γνώμη ποια είναι; Να υπάρξει έλεγχος και πόρισμα μη αμφισβητήσιμο ή να το αφήσουμε να πάει όπως και χθές; Προσοχή με το να γίνει έλεγχος δεν αμφισβητείται τίποτα. Απλά θα σταματήσουν οι μετέπειτα αρνήσεις στη παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών του Δήμου.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια δεν μάλωναν πάνω στο θέμα που θίγει η ανάρτηση. Ο Μούρτζης είχε πάρει, πριν φύγει, από έναν υπάλληλο του Δήμου ένα ανεπίσημο χαρτί και όποτε του παρουσίαζαν τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία, έλεγε ότι έχει τα δικά του.
Κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο διαχειριστής. Εμεις οι πολίτες θα αποφασίσουμε αν "θα το αφήσουμε να πάει όπως και χθές"; Θα φωνάξουμε, για να αναγκάσουμε το Σακκιώτη να βάλει ορκωτούς λογιστές, όπως έλεγε κάποτε ο Μούρτζης; Δηλαδή αν δεν το κάνει, θα πούμε τίποτε εναντίον του;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΕΚΑΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΧΘΕΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ? ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ? ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ? ΚΑΤΑΛΑΒΑ.. ΑΝΤΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΡΥΠΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω να υπάρξει έλεγχος ώστε να μην τσακώνονται μετά για τα ελλείματα και να συνεργαστούν όλοι για το νησί μας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ Η ΟΧΙ, ΓΙΝΕΙ Η ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΕΥΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΑΝΤΕ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΕΞΥΠΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ. ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΜΩΣ?

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 9:16. Το Αντε είναι εύκολο να το λές. Το έλα να συνεργαστούμε είναι το δύσκολο. Χρήσιμοι είναι και οι βλάκες γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχουν οι έξυπνοι. Να έρθουν ορκωτοί λογιστές να βγάλουν πορίσματα και να τα σεβαστούν όλοι ώστε να μην έχουμε μετά καυγάδες για το πάπλωμα.

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΙΑ..ΛΟΓΙΑ..ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ. ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ. ΛΟΓΙΑ.. ΛΟΓΙΑ.. ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ.

Ανώνυμος είπε...

KOUKOULAKIA PSIFISATE SAKKIOTI EPEIDI O GIATROS SAS ERIKSE, ALLA TORA TIN PATISATE, XA,XA,XA

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ! ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ. ΚΑΠΟΙΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΜΑΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.
Το 2009 έκλεισε με 654.000€ μείωση του χρέους, όχι του ελλείματος, του χρέους.

Για να μειώσεις το χρέος σημαίνει ότι έχεις πλεόνασμα, όχι έλλειμα. Τέλος με αυτό.

Το 2010, ο προϋπολογισμός έγινε με κάποια δεδομένα, ότι δηλαδή το Ελληνικό Κράτος μέσω των ΚΑΠ θα έδινε π.χ. 200.000€ το μήνα στον Δήμο και όχι 135.000€ που τελικά αποφάσισε να δίνει.

Επίσης, δεν έδωσε τα χρήματα για τη μεταφορά του νερού. Όλα αυτά τα κάνει το ΠΑΣΟΚικό κράτος, το συγγενές πολιτικά με τον συνδυασμό που κέρδισε τις εκλογές του Δήμου.

Είναι λοιπόν προφανές, ότι αν ο Δήμος δεν είχε άλλα έκτακτα ή απρόβλεπτα έσοδα για να συμπληρώσει τις διαφορές από τη μή χρηματοδότηση του Ελληνικού Κράτους προς τον Δήμο, το 2010 θα αυξήθηκε και πάλι το έλλειμα και άρα και το χρέος.

Όμως κύριοι, η διοίκηση Κουκούλη μπορεί να επέφερε τελικά από μηδενική έως ελάχιστη αύξηση του χρέους μέσα σε όλη την τετραετία (λιγότερη ίσως και από τον πληθωρισμό). Αυτό που εσείς παραλαμβάνετε από τον Κουκούλη δεν είναι το χάος που παρέλαβε έκείνος, με απίστευτους ρυθμούς αύξησης του χρέους.

Εξάλλου, εδώ θα φανείτε. Εσείς δεν τον αφήσατε να πάρει δάνειο για να διαχειριστεί την κατάσταση. Είμαι σίγουρος ότι λόγω αρχών, δεν θα πάρετε ούτε και σεις δάνειο.

Ανώνυμος είπε...

Και τον ποιό χαζό να ρωτήσεις,θα σου πεί ότι το σωστό ειναι να γίνει επίσημος έλεγχος.Να ξέρουμε ΕΠΙΣΗΜΑ Έπιτέλους πόσα και πού τα χρωστάμε.Στο Λιμενικό Ταμείο,οπωσδήποτε,γιατί εκεί άνέκαθεν ο κάθε πρόεδρος έκανε οτι γουστάριζε,με την "άδεια" της πολιτείας.Χωρίς αύτό να σημαίνει ,οτι ο τωρινός πρόεδρος έχει κάνει κάτι μεπτό.Μετά άπό τον έλεγχο,δεν θα έχουμε το φαινόμενο,που ο νυν τα φορτώνει στον προηγούμενο.Ας γίνει μια άρχή έπιτέλους,να σταματήσουν οι εύκολες δικαιολογίες.
ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

12Χ65000€=780000€ + 100000€= 1780000€
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΧΟΝΤΡΙΚΑ 7195000+1.780.000 =
8.975.000 ΕΛΛΕΙΜΑ ΟΜΩΣ Η ΓΑΤΑ Ο ΓΚΟΤΣΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 12.000.000€ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΤΑ 3.025.000 € ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 45% ΕΚΠΛΚΤΚΟ!!!!!!!!!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΝΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΛΑ ΣΗΜΙΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΕ ΝΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Συζήτηση χωρίς νόημα. Ας την κάνουν μόνοι τους, για να την κάνουν θα έχουν πάρει από τώρα και τα επίσημα στοιχεία του Δήμου. Αν δεν τα έχουν τότε ανοίγουν κουβέντα ρίχνοντας όπως πάντα λάσπη. Μόλις τους πεις λασπιτζήδες καμώνονται τους ανήξερους και δήθεν προσβάλλονται. Τι, θα πουν με ύφος. Σωστό δεν είναι να γίνει έλεγχος; Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Η πουτανίστικη κουβέντα με τα υπονούμενα είναι ο σκοπός τους.
Κήρυκες τους μίσους ήταν, είναι και θα είναι, δεν μπορούν να το κρύψουν, βγαίνει μέσα από τις λέξεις. Παρεμπιπτόντως, να εξετάζετε σε γιατρό κάθε μέρα την γυναίκα σας και την κόρη σας. Για να μην επιτρέπεται αμφισβήτηση, όπως λέτε...

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα ξέρουνε οι ατσίδες. Και το πόσο είναι το χρέος και το ότι γινόταν δημιουργική λογιστική και το ότι θα έρθουνε ορκωτοί λογιστές και και και...
Ατσίδες βρίσκονται πάντα. Το θέμα είναι ποιός τους ανοίγει το στόμα. Δηλαδή Άκοπος και παρεούλα, οι ανήξεροι. Ο προηγούμενος μου έδωσε μια ιδέα. Ανοίχτε μια κουβέντα για το τι μπορεί να βρήκε ο γιατρός. Θα δείτε πόσοι θα "ξέρουν"...

Ανώνυμος είπε...

Μας χρειάζετε ένας ΓΙΑΤΡΟΣ, για την επόμενη θητεία ( αρκεί να μην έχει μαζί του τον Γκότση, το Νταβά και την ομάδούλα τους ). Καλά κρασά...

Ανώνυμος είπε...

Εννοούσα γυναικολόγο!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι,για να τελειώνουμε.η έρώτηση είναι άπλή και ξεκάθαρη: Να γίνη ελεγχος άπό ορκωτούς ΝΑΙ η ΟΧΙ; Αν ΟΧΙ γιατί όχι.Χωρίς πολλά λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζόμαστε το facebook?
Τι εξυπηρετεί η ανωνυμία στα μπλογκς?

"Πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και συνέπειές τους"
(Επώνυμο) άρθρο του Νίκου Μαρίνου στο aeginafirst

http://aeginafirst.wordpress.com/2010/11/23/platformes-koinonikis-diktyosis/

Μην το χάσετε!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους βρε Άκοπε, έπρεπε να παρέμβεις ο ίδιος ανωνύμως στις 12:42; Γιατί δεν το έβαζες ο ίδιος το ερώτημα και μας άφησες από χθές να το φέρνουμε γύρω -γύρω;
Η κάθε συζήτηση πρέπει να γίνεται για το πόσο ένοχη είναι η απερχόμενη διοίκηση! Θέλει και ρώτημα ότι είναι ένοχη; Ότι έχει διαπράξει και ποινικά αδικήματα; Αλοίμονο αν δεν τα ξέρουμε εμείς οι έξυπνοι!
ΠΡΟΤΑΣΗ: Επειδή οι ορκωτοί λογιστές θα αργήσουν, καλύτερα ένα λαϊκό δικαστήριο. Εν τω μεταξύ, να μπει λαϊκός επίτροπος στο δημαρχείο, μήπως εξαφανίσουν τίποτε ενοχοποιητικά στοιχεία!
Μπράβο Άκοπε! Σκίσαμε πάλι μαλάκα μου! Σιγά μην περιμένουμε τους ισολογισμούς και μας διαφύγουν στο εξωτερικό!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα ψηφίσουμε, ορκωτοί λογιστές ή όχι; Ε ρε πλάκα! Γιατί δεν βάζετε αυτά τα τετραγωνάκια που ψηφίζουνε; Να βγεί μετά από μια βδομάδα, ας πούμε, εψήφισαν ναι 12 και όχι 9; Οποτε ο λαός αποφάσισε; Ε ρε πλάκα που έχουμε...

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως αυτά μου θυμίΖουν τις λαϊκές συνελεύσεις του ΠΑΣΟΚ πριν το ΄89. Μπαίναμε μέσα και αποφασίζαμε τι θέλαμε. Να αποφασίσουμε και τώρα!
Άκοπε επειδή ο Σακκιώτης μπορεί και να τα έχει κάνει πλακάκια με τον Κουκούλη, πάρε την υπόθεση απάνω σου. Βρες τους ορκωτούς και επικεφαλής λαϊκού αγήματος να τους εγκαταστήσεις στις 2 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο. Κι' αν δεν του αρέσει του Σακκιώτη, φώναξέ με να του πω δυο κουβέντες για τη λαϊκή εξουσία και για το νέο χρηματοοικονομικό μοντέλο που θα επιβληθεί στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου.
Ή την παίρνεις την εξουσία ή δεν την παίρνεις...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΕ ΔΗΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ , ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΦΕΚ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ , ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΕΛΕΤΕΣ , ΓΙΑ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΙΓΙΝΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ - ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΡΤΖΗ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω αυτό που θέλει ο προηγούμενος να γίνεται καθημερινά με την ανατολή του ηλίου! Αυτό σημαίνει διαφάνεια κύριοι. Να βγαίνουν οι κάθε κυβερνήτες και να απολογούνται καθημερινά σε όποιον μπορεί να γράφει σε ένα blogg.
Αυτό που κάνουν ότι δεν ξέρουν (εκτός κι' αν είναι τόσο ανίδεοι) είναι ότι το Λιμ. Ταμείο μπήκε στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου την τελευταία τετραετία γιατί το ζήτησαν οι ίδιοι που κατηγορούνται. Και αυτό γιατί θέλησαν να το προφυλάξουν από τους επόμενους. Όσο για το λαϊκό δικαστήριο του Μούρτζη, καλό το ανέκδοτο. Πώς μπορούν να είναι τόσο κατηγορηματικοί οι άσχετοι, επειδή έτσι τους είπαν κάποιοι;

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω την έρώτηση και αν θέλεται απαντάτε,ξεκάθαρα χωρίς έξυπναδούλες και υπεκφυγές.(αύτά κρατήστετα για την "παρεούλα" σας).Να γίνη έλεγχος στο Λιμενικό Ταμείο και στο Δήμο ΝΑΙ η ΟΧΙ;Απλή και ξεκάθαρη ή έρώτηση πρός την παρεούλα της άπερχόμενης Διοίκησης,η οποία κατά τα λεγώμενα τους,δεν έχουν να κρύψουν τίποτα.Άλλωστε η χρηστή διοίκηση και η έντιμότητά τους ήταν το προεκλογικό τους "ατού".Απάντηση περιμένουμε ξεκάθαρη και σταράτη.
ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Μας έχει ζαλίσει και ο Μαρίνος με το Aegina first ο οποίος ψαρεύει "πελάτες" γιατί δεν γράφουν στο δικό του blog. Μη ξεχάσουμε ότι είναι:
Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών και Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Γυμνασίου Κυψέλης
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegina Fistiki Fest 2010
Τέως Τοπικός Έφορος Προσκόπων Αίγινας – Πόρου.

Ανώνυμος είπε...

Για δεύτερη φορά επεμβαίνει ανωνύμως ο διαχειριστής στην προσπάθειά του να συντηρήσει μια συζήτηση χωρίς νόημα. Γιατί ποιό νόημα έχει το να λένε μερικοί φανατικοί που τους υποδαυλίζει ο Άκοπος, ότι θέλουν έλεγχο; Ας τον κάνει ο Σακιώτης! Γιατί δεν λένε Σακκιώτη κάνε έλεγχο αλλά προσπαθούν με κέθε τρόπο να διασπείρουν διχόνοια στον κόσμο;
Εγώ θα τους παραδεχόμουν αν βγαίνανε και λέγανε "Σακκιώτη δεσμεύσου να κάνεις έλεγχο"! Το να προσπαθούν να κάνουν τέτοια θέματα να συζητιούνται είναι απολύτως κατανοητό. Το προεκλογικό πανηγυράκι του Σακκιώτη τέλειωσε και η σκληρή πραγματικότητα είναι προ των πυλών. Μόνος τρόπος αποπροσανατολισμού είναι ο διχασμός, είναι ο φανατισμός, είναι η ενοχοποίηση των πάντων, είναι η διασπορά υπονοιών και αμφιβολιών.
Κανείς δεν υπεκφεύγει! ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ με κεφαλαία γράμματα στο blogg σας: ΣΑΚΚΙΩΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥ! Αλλά για να το κάνεις πρέπει να έχεις κάποια "εργαλεία", που τα δόσατε αντιπαροχή...

Ανώνυμος είπε...

Mαλάκα Άκοπε λες: Ζητάω έλεγχο στο Δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο. Και θα το ζητάω τέσσερα χρόνια, μέχρι να το κάνεις. Αυτό είναι θέση.
Το να λες :συμφωνείτε ή όχι να γίνει έλεγχος, είναι μια μαλακία και μισή. Καλά σου τα λένε και σε βρίζουνε (και λίγα σου λένε, αυτά που γράφεις ούτε με μισθό δεν γράφονται).
Χάνεις την όποια αξιοπιστία μπορούσε να σου έχει μείνει (για μένα καμία). Το να λες "συμφωνείτε ή όχι" δεν έχει κανένα νόημα. Σου απάντησε κανένας μέχρι τώρα "εγώ δεν θέλω"; Όλοι σου επισημαίνουν ότι είναι πουτανιά αυτό που κάνεις. Κανείς δεν σου λέει αυτό που μανιωδώς ζητάς. Αφού λοιπόν δεν σου το λέει κανείς, εσύ γιατί επιμένεις και βαφτίζεις αυτούς που σου λένε ότι είσαι μαλάκας και πληρωμένος κοντυλοφόρος σαν αντίθετους;
Επαναλαμβάνω: Κάνε επίσημη πρόταση -δέσμευση για το Σακκιώτη και γω μέσα είμαι. Αλλά με ποινές! Αν δεν το κάνει μόλις αναλάβει, να υπογράψεις ότι θα τον ξεφωνίσεις! (τον αρχηγό;)

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο είναι! Αντί να λένε αυτοί που κέρδισαν τις εκλογές το τι θα κάνουν, λένε το πως θα βάλουν φυλακή τους προηγούμενους; Αντί να ανοίγουν διάλογο για τις καινούργιες προοπτικές (και δυσκολίες) της τετραετίας, καλλιεργούν ρεβανσισμό; Τη διενέργεια ελέγχου τη ζητούν οι νέοι δήμαρχοι, αν και όταν δουν κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Το να το βάζει θέμα ένα blog αμέσως μετά τις εκλογές, μπορεί να σημαίνει τα εξής:
1) Ότι έχουν προκύψει σοβαρά θέματα κακοδιαχείρισης, τα οποία όμως ούτε η αυστηρότατη κριτική της αντιπολίτευσης δεν κατάγγειλε.
2) Ότι προσπαθεί να διατηρήσει κλίμα διχασμού και φανατισμού στον κόσμο.
Αλήθεια, οι διαχειριστές του blog διαβάζουν τα όσα τους καταμαρτυρούν και αισθάνονται ευτυχείς;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ 1:02
Η όποια κριτική γίνεται γραπτή ή έστω και προφορική,έχει άξία και βαρύτητα, άνάλογη άπό ποιόν γίνεται και άσφαλώς και τον σκοπό που έξυπηρετή.
ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι απλό. Τα Σακκιωτάκια (κατά το Κουκουλάκια) αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι σε 5 βδομάδες αναλαμβάνουν το Δήμο και δεν θα μπορούν εύκολα να κάνουν αντιπολίτευση στον Κουκούλη αλλά να διοικήσουν. Επειδή όμως αυτά που έχουν υποσχεθεί θέλουν το μισό προϋπολογισμό του Κράτους, δόθηκε σήμα στο Άκοπος και την παρέα του να αρχίσουν συζήτηση από τώρα για τα άδεια ταμεία και τις ευθύνες των περασμένων, ώστε να υπάρχει έτοιμη δικαιολογία.
Η έξαλλη και πουτανίστικη αντιπολίτευση δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε χρηστή διοίκηση. Είπε κανείς ότι το ταμείο του δήμου δεν είναι άδειο; Ο ίδιος ο Κουκούλης δεν το είπε στην προεκλογική του ομιλία;
Άλλος επομένως είναι ο στόχος σας και λίγα σας έχουν πει μέχρι τώρα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το θέμα δεν εξαρτάται από σας, δεν απευθύνεστε όμως στο Σακκιώτη και στη νέα διοίκηση αλλά στους οπαδούς σας, για να τους κρατάτε φανατισμένους. Τουλάχιστον να είσαστε σαν κι' αυτές που δηλώνουν ότι το κάνουν no per lavore ma per gusto...

Ανώνυμος είπε...

Τα ταμεία είναι άδεια και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
Ο Σακκιώτης θεωρώ ότι και τάξει θα βάλει και θα φέρει και την χαμένη πρόοδο του νησιού μας.
Η ευκαιρία του δόθηκε δεν έχει τίποτα άλλο παρά να φτιάξει μια δυνατή αυτοδιοικητική ομάδα, να προσέξει τα άτομα που θα βάλει στις αντίστοιχες θέσεις και θα πάει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Τι είπες; Έχει τάξει να βάλει; Σώπα καλέ! καμιά εικοσαριά υπηρεσίες, γραφεία, διευθύνσεις κλπ μόνο. Με άδεια ταμεία...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 9:32 δεν είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις θέση;
Εκτός από αυτοδιοικητική, υπάρχουν και άλλου είδους ομάδες στο Σακκιώτη;
Τώρα που τα γράφω, μου ήρθε μια φοβερή ιδέα:
Άκοπε, κάνε μια πιθανή σύνθεση της διοίκησης! Και μετά ρώτα μας: "Η δική σας γνώμη ποιά είναι;"
Να το συζητήσουμε από πριν, "ή να το αφήσουμε να πάει όπως και χθές;"
Εγώ λέω να το συζητήσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Και μετά την πρόταση του 11:35 έπεσε βαθειά του τάφου σιγή και περίσκεψη... Τι έγινε ρε παιδιά, τόσο δύσκολα σας έβαλε;

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι ήταν πράγματι δύσκολο! Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, υπήρξε μια σκέψη να αρχίσουν να πέφτουν ονόματα, για να μετρηθούν αντιδράσεις, αλλά επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις (π.χ. "μην κάνετε καμιά μαλακία και διαλύσουμε από τώρα").
Άρα υπομονή, οι σκέψεις για την καινούργια ανάρτηση είναι πάλι για κάποιο θέμα που θα κατηγορείται γη απερχόμενη διοίκηση. Όχι βέβαια ευθέως αλλά με το γνωστό τρόπο του Άκοπου: Πετάμε κάποιο υπονοούμενο κλπ κλπ. Εδώ θα είμαστε και ας έχουν όλοι υπ' όψη τους ότι σε λίγο θα μπουν σε μόνιμη θέση απολογούμενου. Όσοι "δίδαξαν" ισοπεδωτική κριτική και αντιπολίτευση θα παρακολουθήσουν τους "μαθητές" τους.