Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σας τα λέγαμε, μην μου πείτε...

Η πρώτη είδηση της ημέρας

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Μετά την ψήφιση του νόμου «Καλλικράτης» από τη Βουλή για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο Δήμος της Αίγινας, όπως οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, βαδίζει σε μια νέα Ιστορική πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου θα είναι καθοριστικό. Θα σφραγίσει το μέλλον του Ιστορικού μας Νησιού, της τοπικής μας κοινωνίας.

Η Δημοτική Παράταξη «Αίγινα Πρώτο Νησί» και οι συνεργάτες της, που προερχόμαστε απ' όλη την κοινωνική και πολιτική διαστρωμάτωση της Αίγινας, μπροστά σ' αυτήν την πρόκληση δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Γι' αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο συνδυασμό ευρύτερης δημοκρατικής συνεργασίας ''ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ '', με συμπολίτες μας από όλους τους χώρους, σε μια νέα πορεία για το Νησί μας .

Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην δημοκρατική, ευρύτερα πολιτική, αναπτυξιακή και κοινωνική αποστολή της. Σεβόμαστε και τιμάμε τη Δημοκρατία, αγωνιζόμαστε και προσδοκούμε καλύτερη λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, αλλά παράλληλα διεκδικούμε μια πραγματική αυτοδιοικητική αυτοτέλεια με την κεντρική εξουσία αρωγό και συμπαραστάτη και όχι δυνάστη και εκμεταλλευτή. Έχουμε γι' αυτό την πεποίθηση, ότι για να εκπληρώσει η Τ.Α. καλύτερα και αποδοτικότερα την αποστολή της, πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη κομματικά, ανεξάρτητη διοικητικά και αυτοδύναμη οικονομικά. Δε θέλουμε το χρίσμα κανενός κόμματος. Στηριζόμαστε στους πολίτες και το μόνο που διεκδικούμε είναι το δικό τους χρίσμα.

Πιστεύουμε ότι η Τ.Α. πρέπει να είναι κατ' εξοχήν ο θεσμικός εγγυητής, στον οποίο διαμορφώνονται οι συνθήκες και ο χώρος, όπου θα θριαμβεύσουν ο διάλογος, η συνεργασία και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, χωρίς αποκλεισμούς . Εκεί που θα έχει βήμα έκφρασης ο κάθε πολίτης, ένα δικαίωμα που τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς, αποστερηθεί ο τόπος μας.

Έχοντας αυτές τις αρχές, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες, κάνουμε σήμερα μια δυναμική υπέρβαση, μοναδική ίσως σε τέτοια έκταση για τα ιστορικά του Νησιού μας, με στόχο να αποδείξουμε στην πράξη την αφοσίωση και την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον τόπο μας.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ: Η Πρόοδος και η Ανάπτυξη της Αίγινας.

Είναι καιρός να καταλάβουμε, ότι δεν υπάρχει τίποτε, που να μας χωρίζει.
Για μας, ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ, ήταν και είναι τα κοινά μας προβλήματα.

Αγκαλιάζουμε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις. Στηριζόμαστε στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και της ισονομίας , της νομιμότητας και της εντιμότητας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας- με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς παρεκτροπές, χωρίς εγωισμούς, μισαλλοδοξία και προσωπικά συμφέροντα. Απευθυνόμαστε σε εσάς, με θάρρος και ειλικρίνεια για να σας πούμε: Φίλε και φίλη, συμπολίτισσα και συμπολίτη, εμείς θα σου μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της ανθρωπιάς.

Δεσμευόμαστε: Να προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι με βάση τις προγραμματικές θέσεις του ΝΕΟΥ συνδυασμού μας, με όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας- ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ τις δυνάμεις μας , για το κοινό συμφέρον. ΑΥΤΗ Η συνένωση δυνάμεων και συνεργασία μας αποδεικνύει περίτρανα την πραγματική και κατηγορηματική βούλησή μας να κάνουμε πράξη, όσα σου υποσχόμαστε- με εσένα συμμέτοχο και συμπαραστάτη. Αναβαθμίζουμε το ρόλο του αιρετού εκπροσώπου, με μηδενική ανοχή στη διαφθορά, με την καθιέρωση της λογοδοσίας και με Αυτοδιοικητική θωράκιση απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα.
Σήμερα κάνουμε πράξη, αυτό που προσδοκούσαμε τόσα χρόνια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για μια καλύτερη Αίγινα και σε θέλουμε μαζί μας, γιατί θα είσαι πολύτιμος από όποια θέση μπορείς να προσφέρεις. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε με στάση υπεύθυνη, συνεπή, διεκδικητική και αγωνιστική στην αντιμετώπιση και επίλυσή των προβλημάτων μας, στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε έναν αγώνα δυναμικό, αποφασιστικό, καθαρό και τίμιο. Απευθυνόμαστε στην κρίση και την ευαισθησία σου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γειτονιά - γειτονιά, σπίτι - σπίτι, συμπολίτης με συμπολίτη, για τα παιδιά μας, για την Αίγινα. Δεν πετάμε στα σύννεφα και γνωρίζουμε πως ο,τιδήποτε σπουδαίο για τον Τόπο μας μπορούμε να το πετύχουμε ΜΟΝΟ με κοινούς αγώνες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας, με νέα πνοή για την Αναγέννηση του Δήμου μας. Στην κορυφή της προσπάθειας και του αγώνα μας βάζουμε την τοπική Ανάπτυξη και Σταθερότητα, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Υγεία και κάθε άλλο τομέα σημαντικό για το μέλλον του Τόπου.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Ενωνόμαστε, λοιπόν, πολίτες, από όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις. Δημιουργούμε τον αδέσμευτο και ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», με επικεφαλής τον καταξιωμένο συμπολίτη μας κ. κ. ΣΑΚΗ ΣΑΚΚΙΩΤΗ και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Τόπου μας και του Αιγινήτη. Με αυτή μας την πρωτοβουλία βάζουμε τέλος στην παλιά εποχή και εγκαινιάζουμε μια άλλη, πιο ελπιδοφόρα και πιο φωτεινή.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την ιδεολογική - κομματική τοποθέτησή τους, ν' αγωνισθούν μαζί μας. Η νίκη του Συνδυασμού μας, θα είναι νίκη όλων των Αιγινητών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ


©Copyright (2010) www.aeginaoloimazi.gr All Rights Reserved.


και η μικρότερης βέβαια σημασίας δεύτερη όπου θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Αρη Σώρρη και τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού


Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών
«για την Αίγινα»
το περιβάλλον, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό

σας καλεί στην πρώτη της «επίσημη»
στο εστιατόριο «Το Γράμμα» το Σάββατο 11/9/2010 & ώρα 7:30μμ
Αφού πρώτα ο Καραγκιόζης μας εκφράσει τη δική του άποψη για το Δημαρχοκεντρικό σύστημα, κι εμείς με τη σειρά μας θα σας παρουσιάσουμε το δικό μας υποψήφιο Δήμαρχο και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εμείς πάντως τα είχαμε πεί πριν πολλές ημέρες και φυσικό είναι να αισθανόμαστε άνετα γιατί δικαιωθήκαμε. Απο ότι φαίνεται ισχύουν και τα όσα είπαμε για τον Γκότση και τον Γρηγορόπουλο Πάντως απο κάποιες κινήσεις φαίνεται ότι η πλευρά Γκότση έχει πάρει το πάνω χέρι ενώ η πλευρά Σκλάβαινα μένει λίγο πίσω.Είναι πάντως λογικό γιατί και πιο πολλοί είναι και κυρίως πιο έμπειροι. Απο τον Κουκούλη ουδέν νεώτερον. Πέρα απο την συστηματική προσέλευση σε όλες τις εορτές και πανηγύρεις για να μας βλέπει ο κόσμος τίποτα άλλο.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti mas legate?

einai ksekatharo edw kai kairo oti eiste

to Sakis blog team

Ανώνυμος είπε...

Για να μην αγχώνεσαι το sakis blog team ψάχνει να μας βρεί και υποψιάζεται κάποιους, όμως δεν ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

Νέο γκάλοπ έδωσε στον Κουκούλη 23%, στον Γρηγορόπουλο 21% και στο Σακκιώτη 20%. Τρέχα γύρευε μεγάλε. Φοβάμαι ότι ο Κουκούλης ανεβαίνει και θα τον φάμε πάλι στη μάπα. Κουνηθείτε!

Ανώνυμος είπε...

Μα τι αηδείες είναι αυτές πού κάνει ο Σακκιώτης. Θα χάσει και τους ΠΑΣΟκους στο τέλος. Είναι δυνατόν να το παίζει ανεξάρτητος ο Σακκιώτης;

Ανώνυμος είπε...

re file, ektos apo to vartzeli,kai ton bessi kai ton Koykoyli nektario, ti alloys anexartitous exei o sakkiotis

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε όταν λές κουνηθείτε σε ποιόν απευθύνεσαι; Ολοι έχουμε την προσωπική ευθύνη που με 120 ψήφους διαφορά μας κατσικώθηκε και κυβέρνησε ως άλλος Λουδοβίκος με ποσοστό 50,5%. Γι αυτό μην υποτιμάτε καμμία ψήφο. Οσο μικρός κι αν είναι ο περίγυρος μπορεί να είναι μοιραίος.Ολοι μαζί ας κουνηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Η Αίγινα ξυπνάει. Η Αίγινα ενώνεται. Τα κόμματα στην άκρη. Οι συνεργασίες είναι η λύση. Οχι σε αυτούς που επενδύουν σε ταμπέλες και αποκλεισμούς. Ναι στα ντόπια υλικά. Ας σταθούμε κριτικά αλλά καλόπιστα σε κάτι καινούργιο. Εδω θάμαστε να τα λέμε. Προς το παρόν χαίρομαι για τις εξελίξεις..

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ο Κουκούλης δεν ξαναβγαίνει δήμαρχος. Το ξέρει πολύ καλά τόσο ο ίδιος όσο και οι κολητοί του. Ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν υποψηφίους, μέχρι την Τιτίνα σκέπτονται να της ζητήσουν συγνώμη...
Καλά δεν βλέπετε το χρώμα τους! Περιμένουν ένα θαύμα αλλά στην εποχή μας πολύ δύσκολο...
Ο αγώνας θα γίνει μεταξύ γιατρού και σάκη
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητος ο Σάκης?Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?Ο Σάκης ο ένας απο τους πρώτους 70 εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα?Ο ανεξέρτητος που όταν είδε τις δημοσκοπήσεις άρχισε σαν ανεξάρτητος να ζητά την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.΄Οχι του ΚΚΕ δεν την ζήτησε την θεωρεί αυτοδίκαιη ως παλιό συνδικαλιστικό του στέλεχος.Να χαρω ανεξαρτησία απο τα κόμματα.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕ ΣΑΚΗ να σε χαίρεται το BLOG TEEM σου!

Ανώνυμος είπε...

Komatoskyla... Exete lisaxei!! ( GR/EN)

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς όταν λές κομματόσκυλο τον Σάκη εννοείς γιατί οι πρώτοι 70 που ανακοίνωσε το ΠΑΟΚ κομματόσκυλα πρώτης γραμμής ήταν ή κάνω λάθος διάβασε τα ονόματα και απάντησέ μας

Ανώνυμος είπε...

SAKIS BLOG TEAM = AGIS M, VARTZALIS T, KOUKOULIS N, OIKONOMOU N(LOULIS A) , GALARIS N .

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, είναι αλήθεια ότι υπάρχει γκάλοπ με πρώτο τον Κουκούλη. Μην τον υποτιμάτε και ξεκινήστε να τρέχετε

Ανώνυμος είπε...

Toulaxiston oi alloi toy Sakis Blog Team einai pasokoi xronia. O kolotoumbas einai ofa evreos fasmatos.

Ανώνυμος είπε...

nomizw ola ta galop exoun ginei prin ton augousto. Exoyn alaksei polla pragmata apo tote... skotomos gia to topiko PASOK, DEH, neos sundiasmos apo saki. to pio simantiko rolo tha paiksoun kai ta psifodeltia. Ara ola anoikoun sto parelthon..

Ανώνυμος είπε...

Μας τα έλεγες αλλά δεν σε ακούγαμε! Αυτό που δεν μας έχεις πει και διαφαίνεται τώρα τελευταία είναι ένας πόλεμος μέχρι τέλους μεταξύ Γκοτσικων και Σκλαβαινικων στο group του Γιατρού. Ο καθένας ερίζει ποιος θα έχει τα ηνία σε αυτή τη μάχη. Γι’αυτο και ο Γκότσης τους έκανε ‘νερά’ αλλά τελικά ο Νερουλάς τους έβαλε όλους σε τάξη. Ο Γιατρός φαίνεται αδύναμος σε αυτή τη μάχη γιατί είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει από τοπικά, πολιτικά και τοπική αυτοδιοίκηση και του φαίνονται περίεργα. Θα θέσω δυο παραμέτρους σε αυτή την ιστορία. Φανταστείτε να βγουν να δείτε σφαγή που θα γίνει για τις καρέκλες και δεύτερον θυμηθείτε το Γιατρό που παλιότερα εκλέχτηκε και προσέβαλε το θεσμό και τους ψηφοφόρους του δίνοντας τη παραίτηση του μετά από δυο χρόνια. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Σαρωνικό. Ο λαός όμως δεν ξεχνά τι σημαίνει Γιατρός εκ Ηλίας. Εδω γίνονται εκλογές για δήμαρχο Αιγινης και όχι εκλογές του Δ.Σ. του Τζανειου για διευθυντή χειρουργικής!

Ανώνυμος είπε...

Kapoia stigmh pou ta egrapsa ayta Kai egw file ta akousa kanonika.. Alla etsi einai.. Les Kai den exoume aiginites 100 % exume anagkh apo swthres!! Den ntrepomaste Kai ligaki.. Kanate ton aiginith tragiko.. Na trexei pisw apo giatrous episthmones mhxanikoys Kai na nomizei oti kapoios einai.. Sas varethikame swthres.. Eyxaristoume den tha paroume!! Oti Kai na grafete..mas exete apogohteysei poles fores ! sas varethika.. Eisai PASOK Saki??? Sta tetoia moy.. Kai egw eimai dexios..( xekoliste einai topikes....) ( GR/EN)

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΝΗΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα τριχοτομηθεί ισχύει η υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα;
Με την ευκαιρία το ΚΚΕ επιλέγει αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές γιατί δεν θέλει συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψε το ΚΚΕ και για τους ίδιους λόγους επέλεξε αυτόνομη κάθοδο. Αφού οι λόγοι είναι ίδιοι γιατί δεν συνεργάζονται στις εκλογές; Ξέρει κανένας να μου απαντήσει;