Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...

Πουθενά στα δημοσιογραφικά χρονικά δεν υπάρχει δημοσίευση ανακοίνωσης κόμματος, συνδυασμού, συλλόγου με αλλοίωση του περιεχομένου της. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις δημοσιεύονται ως έχουν, συνήθως μέσα σε πλαίσιο με την διακριτική φράση «Ξένη δημοσίευση». Αν η εφημερίδα ή άλλος ενδιαφερόμενος που γνωρίζει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης θέλει να το σχολιάσει, κανένα πρόβλημα. Αλλά σε ξεχωριστή στήλη, σε ξεχωριστό κείμενο σε χώρο κοντά της δημοσιευμένης ανακοίνωσης ή όπου αλλού κρίνει η σύνταξη της εφημερίδας.
Είναι αντιδημοκρατικό, αντιδεοντολογικό να παρεμβαίνεις στην δημοσίευση μιας ανακοίνωσης Συνδυασμού. Αστοχη και η απάντηση της συγκεκριμένης εφημερίδας γιατί κανείς δεν ζήτησε το φίμωμα της, κανείς δεν ζήτησε να μη κάνει την κριτική της. Είναι δικαίωμα της να γράφει ότι θέλει, να υποστηρίζει όποιον θέλει.
Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές το κλίμα θα θερμαίνεται περισσότερο και χρειάζεται περισσότερη προσοχή για να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο.
Η πιο σωστή ανάρτηση μακράν. Ο άνθρωπος ξέρει από δημοσιογραφική δεοντολογία αν μήτι άλλο.
Μα είναι δυνατόν να είσαι σοβαρή εφημερίδα, να λαμβάνεις ένα δελτίο τύπου και να το παραποιείς.? Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στο τριτοκοσμικό Ζαίρ, αν και οι ρίζες της συγκεκριμένης εφημερίδας από εκεί είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μου φάνηκε λιγο υπερβολική η αντίδραση της πλευράς Σακη οσον αφορά την ανάρτηση της διακήρυξης για το νεο συνδυασμό τους. Διάβασα και τις δυο πλευρές και το συμπέρασμα μου ειναι οτι εχει λάθος η πλευρά Σάκη. Αντιδρούν λόγο ήθους, αρχών, δημοσιογραφικής δεοντολογίας και γιατι στο κατω κατω της γραφής το θεώρησαν σημαντικό αυτο το άνοιγμα που έκαναν. Πρόβλημα τους! Πρέπει να καταλάβουν ομως πως η Νεα Εποχή, οπως και η Άλλη Οψη δεν ειναι εφημερίδες αλλα προεκλογικές μπροσούρες με ενα δημοσιογραφικό περιτύλιγμα. Εδω μιλάμε για πακτωλό χρημάτων. Τα μεγάλα συμφέροντα του νησιού δεν θα το άφηναν ετσι. Απλώς τη προηγούμενη φορα ολα τα οικονομικά συμφέροντα ενώθηκαν υπερ του Κουκουλη και τωρα διασπάστηκαν. Τα συμφέροντα ειναι μεγάλα γι'αυτο που πας ρε Σάκη? Μην κάνετε άδικο αγώνα. Δεν αποφασίζουν οι πολιτες Άελλα οι δυνατοί. Ετσι συμβαίνει στη κεντρική πολιτική σκηνή, ετσι και εδω. Δεν ειναι τυχαίο οτι εχουμε πλούσιες επιχειρήσεις και φτωχό δημο. Τα παντα ειναι μάταια...δεν αλλάζουμε. Ο ΑΔΙΑΦ(Θ)ΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"ΑΔΙΑΦ(Θ)ΡΕ" με το πνεύμα που το βάζεις συμφωνώ γιατί κατά βάθος δείχνεις ότι συμφωνείς με τον "ακοπο". Πολύ σωστή νεοαιγινήτη η ανάρτησή σου. Μπράβο σε σένα. Στον αιακορεξ πριν λίγο τα έσουρα ... Ο ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ

Ανώνυμος είπε...

Πολυ εύστοχη παρέμβαση..
ΑΔΙΑΦ(Θ)ΟΡΕ αν ο Κουκούλης δεν είχε βγεί οριακά την προηγούμενη φορά θα συμφωνούσα μαζί σου για το μάταιον του αγώνα. Επειδή όμως η διαφορά σε ψήφους είναι μικρή, κάθε ψήφος μετράει και κάνει την διαφορά. Οπότε μην υποτιμας την ισχυ της ψήφου σου και ψήφισε αυτον που νομίζεις καλύτερο..

Ανώνυμος είπε...

Σας το ξαναλέω η Συνωμοσία των Ηλιθίων απλώνεται σταθερά και επικίνδυνα,στην αλλοίωση της ανακοίνωσης θα κόλαγε?Μην τούς υποτιμάμε.Η παρεούλα των Δήθεν εχει σκοπό.Ας ενωθούμε ολοι μαζί να τους πετάξουμε απο πάνω μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΕΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΓΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

thimithika ena protoselido...
oloi mazi ..vouleiazei to nisi

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ... ΤΟ ΡΗΤΟ : ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά σωτηρία για την Αίγινα εγγυάται μόνο η Δημαρχοποίηση του Φίλιππα.

chelementes είπε...

πλάκα έχετε ρε αδέλφια
Ολοι μαζί, όλοι μαζί κράζετε να μην ξανακυβερνήσουν δήθεν σωτήρες... χα χα χα
και τι εννοείτε με το όλοι μαζί τελικά;
εννοείτε όλοι μαζί να ψηφίσουμε τον έναν και μοναδικό (Σάκη, Τάκη, Πάνο - δεν έχει σημασία) γιατί εσείς έχετε βρει ΤΟΝ σωτήρα ... γιατί ο δικός σας είναι Ο ΕΝΑΣ και μοναδικός, κατέχετε την αλήθεια του ΜΟΝΟΥ γνήσιου και τον λατρεύετε με πίστη θρησκευτική!!!
Έτοιμοι για τον ανένδοτο, για τον υπερ πάντων αγώνα...
Βάλατε μπροστά ένα νούμερο και μπήκατε πίσω όπως τα καλά μηδενικά!!!
Έχετε ψηθεί κανονικά ότι το να αποφασίζετε για τον εαυτό σας είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση, τόσο σοβαρή που δεν μπορείτε να τα καταφέρετε εσείς!
Σιγά ρε αδέλφια, σιγά!
Εκτός κι αν οι ταγοί που τόσο αγαπάτε και υπερασπίζεστε σας έχουν τάξει καλύτερη (προσωπική σας) πρόσβαση στη διαφθορά κι έχετε κορίτσια να παντρέψετε και γιούς να βολέψετε... Άτιμη ανάγκα!!!
Αδέλφιαααα!!! μαύρο στον Τάκη Σάκη Πάνο!!! Ακόμα κι ο Μαυρογυαλούρος καταλαβαίνει ότι κατάντησε άθελα του εξυπηρετητής και πιόνι και τα βρόντηξε.
Αυτοί ακόμα συνεχίζουν την παραμύθα
Μόνοι μας αδέλφια - ίσοι μεταξύ ίσων και τα γραφεία στους δρόμους. Να αποφασίζουμε για τις ζωές μας - και μην τρελαίνεστε αδέλφια!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία θα ήταν όλα αυτά που γράφεις αν μας έδινες και μια λύση.
Λες σε όλους ΟΧΙ και τί να κάνουμε να αφήσουμε το νησάκι μας να βουλιάξει?

Ανώνυμος είπε...

ΛΎΣΗ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΩΡΡΗΣ ,ΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ?

Ανώνυμος είπε...

kala krasia... einai kai tis epoxis.An kathises kai egrapses olo auto to katevato gia na mas peis na psifisoume sorri... moro mou sorry alla den tha paroume

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός είναι ο Σώρρης ρε φίλε. Αλλος νησο-σωτήρας που ήρθε πρόσφατα στο νησάκι μας για να μας λύσει τα προβλήματα; Μαύρο στον μαυρογιαλούρο

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν εχουμε τον μόνο και αναμάρτητο Σωτηρα και καλούμε ολους να τον βγάλουμε για να μας σώσει.Απλά η παρεούλα που εκατσε στόν σβέρκο μας ξεκίνησε με ελπίδα εξελίχθηκε σε ατολμη,κατώτερη των περιστάσεων και κατέληξε σε παρεούλα που κάνη το κέφι της, ο μόνος σκοπός της η κοινωνική προβολή των μελών της εις υγείαν των κορόϊδων που εξαπάτησε και την εβαλαν στην εξουσία.Αυτό προσπαθούμε ολοι μαζί, να τους στείλουμε απο εκεί που ηρθαν.Από τις μπαρμπουτιέρες,απο τα καφενεία λέγοντας εξυπναδούλες,απο την διανομή Video porno και αλλες "επικοδομητικές" ασχολιες.Οχι Σωτήρες δεν υπάρχουν μέτρια πράγματα ειναι διαθέσιμα χωρίς πολλές προοπτικές,λόγω και των δύσκολων οικονομικών μέτρων,αλλα σίγουρα πιο "μπεσαλήδες" και ξακάθαροι απο τους μεταλαγμένους που νομίζουν οτι μας κοροϊδεύουν και κατ΄έξακολούθηση εξαπατούν.

chelementes είπε...

γιατί αδέλφια; τι συνέβη στις ζωές σας και γίνατε ονοματολάγνοι; ποιός μίλησε για τον Σώρη και ποιός για τον Κοττάκη; (άσε που τους την έχω πέσει στο www.chelementes.blogspot.com)

Όμως αδέλφια, ζητάτε μια λύση έτοιμη να σας την προτείνη κάποιος και να σας την εφαφμόση. Κι αυτός είναι ο δρόμος που ανοίγεται στους εκλογοσωτήρες.
Δεν έχω λύσεις, έχω σκέψεις

Ποιός σας έπεισε ότι εσείς κι εγώ κι οι συγγενείς και οι φίλοι σας και οι δικοί μου, δεν μπορούν να κυβερνήσουμε τις ζωές μας; ποιός;
όλοι αυτοί που ζητάνε ψήφο, αυτοί μας πείθουν ότι δεν έχουμε "γνώσεις", "άποψη", "γνωριμίες", "τεχνογνωσία" να αποφασίζουμε για εμάς. Μόνοι μας. Συλλογικά. Και το κατάφεραν αφήνωντας ψήγματα πληροφοριών και βάζοντας μας να επιλέγουμε. Κι επειδή αποτυγχάνουμε, πως ρε αδέλφια να αποφασίσεις όταν δεν έχεις όλα τα δεδομένα, έτσι αποδυκνείουν ότι δεν μπορούμε εμείς και μπορούν εκείνοι. Αυτοεκπληρούμενος χρησμός, αδέλφια, και αξία δεν έχει.
Ένα άλλο σύστημα θέλουμε στο έρημο νησάκι που τα γραφεία θα είναι στους δρόμους και οι πληροφορίες ελεύθερες. Κι επειδή ζούμε σε ένα ευρύτερο σύστημα διεφρθαρμένο κι ελεινό από το οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, ο δήμαρχος να είναι κληρωτός (αρχαία Αθήνα system) και να διεκπεραιώνει τις αποφάσεις των πολιτών.

Το ζήτημα είναι πόσο μπορούμε να λειτουργούμε μαζί και πόσο μπορούμε να απομονώνουμε όσους χρειάζονται τα κλειστά γραφεία των διοικήσεων για να παίζουν μπάλα: οι κατσαρίδες και τα ποντίκια αγαπάνε τα κλειστά υπόγεια, βρίσκουν τροφή και χοντραίνουν.

Τέλος, το μη χείρων βέλτιστο, αδελφέ ανώνυμε 9.11, δεν είναι πολιτικό κριτήριο ούτε είναι αρκετό όταν μιλάμε για τον τρόπο που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Για να βάλουμε τα πράγματα στη Θέση τους.Δεν ψάχνουμε πολιτική λύση,Διαχειριστή ψάχνουμε συνετό και τίμιο.Τι να την κάνουμε την πολιτική λύση?Από ντενεκέδες εχουμε μπόλικους και μάλιστα ξεγάνωτους,κρατάμε και αυτούς που ειναι τωρα.