Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

Αδιάφορη αφήνουν την τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων οι εκλογές του Νοεμβρίου για δημάρχους και περιφερειάρχες. Ελάχιστοι -πλην φυσικά των ίδιων των υποψηφίων και των κομματικών επιτελείων- ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα που θα αναδείξουν οι κάλπες.
Περισσότεροι είναι οι πολίτες που πιστεύουν ότι το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου θα πρέπει να αφορά στον «Καλλικράτη» και όχι στο Μνημόνιο, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής».
Το 71,7% των ερωτηθέντων απαντά ότι το κριτήριο που θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο τους θα είναι τα προσωπικά χαρακτηριστικά και η ικανότητα του υποψηφίου και μόλις το 19,5% η αντίθεσή του προς το Μνημόνιο
Καθώς τα κυβερνητικά μέτρα πλήττουν σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα και βυθίζουν την Ελλάδα σε μια βαθιά ύφεση, που θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να ξανασηκώσει κεφάλι η ελληνική οικονομία, λογικό είναι να μην ενδιαφέρεται κανένας ποιος -εκ προοιμίου αποτυχημένος καθότι... άφραγκος!- δήμαρχος ή ποιος περιφερειάρχης θα εκλεγεί.
Αλλος λόγος της αδιαφορίας των πολιτών είναι η πλήρης επίγνωση που έχουν του γεγονότος ότι, παρά τις παροτρύνσεις της ΝΔ ή της Αριστεράς, το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δεν μπορεί να ανατρέψει ή να διορθώσει την υφιστάμενη κατάσταση.
Οσες διακηρύξεις και αν κάνουν περί του αντιθέτου, τα δύο μεγάλα κόμματα δεν επιθυμούν κατά κανέναν τρόπο την πολιτικοποίηση των εκλογών για την αυτοδιοίκηση.
Η αδιαφορία αυτή εμφανίζεται έντονα και στο νησί μας και αναγκάζει τους υποψήφιους δημάρχους να τρέχουν για να στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει και αυτή η υπερβολική «ησυχία».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΕΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ !!!!!
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο άκοπε. Αναμασας με υπέροχο τρόπο την απολιτικ στάση. Τι μας λες δηλαδή, ότι ο Καλλικράτης είναι άσχετος με το μνημόνιο; Τα κατευθυνόμενα γκάλοπ του συγκροτήματος Λαμπράκη το μόνο στόχο που έχουν είναι η κοινωνική απόσυρση από τις διεκδικήσεις. Χαρά τους μεγάλη η άποψη που λέει οτι τίποτε δεν αλλάζει, καθίστε σπίτια σας, είσαι φτωχός, άρα τι σε νοιάζει, μην συμμετέχεις.
Σου αφιερώνω ένα παλιό τραγούδι του Μπακαλάκου
"άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς"

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 8:44
Η πολιτική Θέση οπως την αντιλαμβάνεσε εσύ δηλαδή έκφράζω αποψη πολιτική μόνο και μόνο για να ωφεληθώ απο αρπαχτές ,λαμογιές και κατεργαριές πάντα βεβαίως εκφράζωντας πολιτική αποψη κατα το δοκούν, οχι φίλε μου δεν με αφορά προτιμώ τους χαρακτηρισμούς απο το ασμα που εγραψες,αλλα να τα εχω καλα με τον εαυτό μου.Εσάς πάντως τους ετεροφωτους τους ΟΦΑ σας "καμαρώνω".

Ανώνυμος είπε...

Τσ, τσ βρε τι ωραία που τα λες, αλλά για ποιόν τα λες; Ποιός είμαι εγώ, ποιός είσαι εσύ;

Έχεις τυφλή σκηνή και δεν φωτίζουνε οι προβολείς
κι όλα τα πρόσωπα εδώ
είναι ανάξια του δράματος

Γενεές, γενεών υποκριτές,
η θλιβερά ερωμένη
ο άνθρωπος με το χαμόγελο,
ο επίορκος
τα κουδουνάκια του τρελού
καταπατημένη ράτσα
άρχοντες και πληβείοι
κι αυτοτιμωρούμενοι.

Άλκης Αλκαιός

Ανώνυμος είπε...

Μετά αφού τελείωσες και το δεύτερο ποιηματάκη,κάθησες νωχελικά και ολο νάζι απένατη απο τον καθρέφτη, και τον ρώτησες:καθρέφτη μου ποιά ειναι η ομορφώτερη?αλλα φυσικά απαντηση δεν πήρες γιατί ο καθρέφτης ειχε σπάσει από την τρομάρα του.Ελα νούμερα,οπαδοί του δήθεν, μας τα πρήξαται με αυτή τη γιαλαντζή φιλοσοφία σας.Αντε κοντεύουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια το έχεις δει;
Φιλική συμβουλή: Μιν εκνεβρίζαισε κάνοις πωλά ωρθωγραφηκά λάθυ
Όσο για ποιηματάκι, επειδή κατάλαβα πως έχω να κάνω με πολύ μεγάλο πνεύμα και μάλιστα Σταλινικό
σου γράφω ένα καλό:
θα 'μαι καλό παιδί
άριστος μαθητής
αρκεί το παριζάκι μου
να είναι ΥΦΑΝΤΗΣ
Άντε κοντεύουμε κρυφοπασοκάκι, αλλά σε τι;

Ανώνυμος είπε...

Καλα μπουμπού μη σκούζης θα σου πάρουμε αλλον καθρέφτη να απολαμβάνεις την αφεντιά σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο akopos ας ξαναδιαβάσει προσεκτικά τις τρεις πρώτες παραγράφους αυτής της ανάρτησης. Αν δεν καταλάβει και τότε ότι η τρίτη λέει τα αντίθετα από τις δύο πρώτες, τότε...